-
εχω δει πως δουλευουν οι μεντεσεδες και ... πολυπλοκοτητα στο full
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Το Vel Satis παράγεται κανονικά, παρά το βρίσιμο που έφαγε από τους 'έγκυρους' Βρετανούς 'δημοσιογράφους'. Το Avantime σταμάτησε να παράγεται όχι τόσο λόγω της μη αποδοχής του από το κοινό, όσο λόγω προβλημάτων με τους υπερβολικά σύνθετους μεντεσέδες των θυρών.μα νομιζω οτι η παραγωγη επεσε περιπου στα 5-10 % της αρχικης προβλεψης και για αυτον τον λογο δημοσιευθηκε [δεν θυμαμαι που το διαβασα] οτι σταματησε το vel satis.
φυσικα υποθετω δεν αποσυρθηκε απο τις εκθεσεις αλλα θα πωλειται ακομα εως οτου εξαντληθει το αποθεμα.μα καλα τωρα ειναι δυνατον να φταιει για τις πωλησεις και την γενικοτερη επιτυχια ή την αποτυχια ενος αυτοκινητου η κριτικη των δημοσιογραφων οταν δεν εχει να κανει με πραγματικα μειονεκτηματα πλην της σχεδιασης του.
δηλαδη εαν ενα αυτοκινητο δεν εχει προβληματα ποιοτητας κατασκευης, παθητικης ή ενεργητικης ασφαλειας, θα με εμποδιζε να το επιλεξω η κακη κριτικη οποιοδηποτε δημοσιογραφου;;;;;;;;
μα και βεβαια οχι ...το μονο που θα με απετρεπε πλεον θα ηταν η σχεδιαση του ή η αδικαιολογητα υψηλη τιμη του σε σχεση με τον ανταγωνισμο. -
Αλήθεία, σε όσους δεν αρέσει...ο βασικός λόγος είναι το πίσω τζάμι?
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Αλήθεία, σε όσους δεν αρέσει...ο βασικός λόγος είναι το πίσω τζάμι?απολυτως.........τουλαχιστον σε εμενα αλλα υποθετω και στους οερισσοτερους.
ακομα περιμενω να μου απαντησεις στην ερωτηση μου φιλε jimded.....μηπως δεν την προσεξες;;;;;;......ή μηπως δυσκολευεσαι;;;;;;;
-
Ο χρήστης logikos έγραψε:
Δε νομίζω ότι υφίσταται θέμα 'ασυμμετρίας' στην περίπτωση του Megane. Απλώς η αισθητική του είναι τελείως διαφορετική συγκρινόμενη με αυτή των υπόλοιπων αυτοκινήτων. Εξάλλου, για να γίνει 'συμμετρικό', πρέπει να τοποθετηθεί το παρμπρίζ κάθετα! Δε νομίζω ότι είναι πολύ καλή ιδέα.
Θεωρώ ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Megane δεν είναι η εμφάνισή του αλλά η τιμή του.
Ας δούμε τα πράγματα αναλυτικότερα στο θέμα ασυμμετρίας. Κατά την άποψή μου η Renault πήρε ουσιαστικές ιδέες από το edge design της Ford. Οι σχεδιαστικές λύσεις του Megane παραπέμπουν άμεσα στο Focus, μόνο που το τελευταίο κατάφερε να ενσωματώσει τις αιχμηρές γραμμές του σε ένα αρμονικό σχήμα. Για του λόγου το αληθές παρατήρησε τις παρακάτω φωτό:
Είναι κατ΄εμέ φανερές οι κοινές λύσεις των δύο σχεδίων. Η διαφορά είναι ότι ακριβώς επειδή το Focus είναι σαφέστατα αρμονικότερο, όχι μόνο είναι πιο αποδεκτό από την πρώτη κι όλας ματιά, αλλά τελικά καταφέρνει να εμφανίζεται πιο μοντέρνο από το άρτι αφιχθέν Megane, παρόλο που μετράει πέντε χρόνια ζωής.
Σαφέστατα η ασυμμετρία παρατηρείται στο πίσω τζάμι, αλλά ακόμη και η μάσκα του Megane (πανέμορφη είναι η αλήθεια) μοιάζει παράταιρη στο εμπρόσθιο μέρος του αυτοκινήτου, το οποίο είναι πολύ οριζόντιο και κόβεται απότομα και κατακόρυφα από τις γραμμές των φώτων και της μάσκας. Επιμένω ότι πέρα από το δυναμισμό του, το Megane στερείται αρμονίας (σε σημείο που στραμπουλάει το μάτι που θα προσπαθήσει να ακολουθήσει τις γραμμές του) και κατά συνέπεια ομορφιάς... το κακό είναι ότι -σε προσωπικό πάντα επίπεδο- σε αντίθεση με το Micra για παράδειγμα, το μικρομεσσαίο της Renault δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ούτε καν 'ομορφοάσχημο'.
Συνεχίζω να ελπίζω ότι η Renault δεν θα εγκληματίσει με το τελευταίο όμορφο σχήμα που της απέμεινε, δηλαδή του νέου Clio. -
η δικιά μου ένσταση είναι στο πίσω μέρος, αλλά όχι το τζάμι αλλά τον πίσω πρόβολο ο οποίος μου δίνει την εντύπωση ότι κρέμμεται σαν της πυγολαμπίδας. Η νέα megane είναι χαμηλοκώλα και δεν μ αρέσουν οι χαμλοκώλες!
-
Οι πωλήσεις του Megane II για την ώρα πάνε καλά αλλά το αν
και κατά πόσον θα πιάσει το νέο look καλόν είναι να περιμένουμε
ολίγον.Κατά τη ταπεινή μου γνώμη το Megane ΙΙ ξεχωρίζει σε σχέση με
τα υπόλοιπα οχήματα αν και τελικά οι γραμμές αυτές δεν οδήγουν
σε κάποιο απτό πλεονέκτημα σε σχέση με το 307 πχ που μέσα
από το πολυμορφίζων χαρακτήρα του καταφέρε να αποτελέσει καλή
επιλογή για τη μεταφορά 4 ενηλίκων με αποσκευές.Το Vel Satis που απευθύνεται σε μία άλλη κατηγορία αγοραστών
μάλλον αποτελεί προσπάθεια της μαμάς Renault να κόψει κομμάτι
από την Peugeot στη Γαλλία και πιθανά να κερδίσει καμμιά 20αρια
χιλιάδες Νεο-Γιάπις που θα ήθελαν κάτι το ξεχωριστό. Αντίστοιχα
και η Lancia με το Thesis αυτό προσπάθει. Αν και τα πράγματα είναι
πόλυ άσχημα για την ώρα είδωμεν... Άλλωστε και το Espace τα πρώτα
χρόνια δεν είχε εξαιρετικές πωλήσεις αλλά τελικά δημιούργησε μία
κατηγορία από μόνο του..... -
Οσο για το τζάμι πάντως, αν μετράω σωστά είναι η 4η φορά στην ιστορία που βλέπουμε ανάποδη κλίση!
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
κατ'αρχας δεν ειπα οτι αρχισε αλλα ''προβλεπω οτι θα αρχισει'' τεραστια διαφημιστικη εκστρατεια.........νομιζω οτι μπορει ο καθενας να καταλαβει την διαφορα.
Θα αρχισει ποτε δηλαδη?Το μοντελο τωρα βγηκε και η εντονη εξτρατεια αν ειναι να γινει οπως λες θα γινει τωρα.
εσυ δεν μας ειπες......... τι αυτοκινητο εχεις;;;;;;;;
Δεν καταλαβαινω που κολλα η ερωτηση σου και τι συμπερασματα προσπαθεις να βγαλεις.Αν και δεν μου αρεσει το υφακι της ερωτησης θα απαντησω εχω μια λαγκουνα 1,8, εσυ μηπως εχεις κανα αστρα η γκολφ και στραβωσες?
-
ακομα περιμενω να μου απαντησεις στην ερωτηση μου φιλε jimded.....μηπως δεν την προσεξες;;;;;;......ή μηπως δυσκολευεσαι;;;;;;;
Δεν καταλαβαινω την επιθετικοτητα σου 'φιλε' για μαζεψου λιγο .
Σε τι θα μπορουσα να δυσκολευομαι για απαντησε μου -αν μπορεις -
ΑΡΧΙΚΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΑΡΚΕΤΑ , ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ ΜΑΤΙΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΕ ΧΑΛΑΕΙ ΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ! ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ!
-
Ο χρήστης jimded έγραψε:
Δεν καταλαβαινω την επιθετικοτητα σου 'φιλε' για μαζεψου λιγο .
Σε τι θα μπορουσα να δυσκολευομαι για απαντησε μου -αν μπορειςη απαντηση μου σε pm
-
ναι το ειδα μαρεσει ομως που ενημερωνεις και το φορουμ
-
Ο χρήστης jimded έγραψε:
ναι το ειδα μαρεσει ομως που ενημερωνεις και το φορουμΕπειδη πιστευω οτι σε αυτες τις περιπτωσεις ολοι πρεπει να καταλαβουν οτι μεσω των pm πρεπει να λυνονται οι παρεξηγησεις.
εσυ ομως μαλλον δεν το καταλαβαινεις αυτο και προτιμας την κερκιδα. -
Επειδη πιστευω οτι σε αυτες τις περιπτωσεις ολοι πρεπει να καταλαβουν οτι μεσω των pm πρεπει να λυνονται οι παρεξηγησεις.
Κι εγω ειμαι υπερ αυτου
εσυ ομως μαλλον δεν το καταλαβαινεις αυτο και προτιμας την κερκιδα.
συνεχιζεις την ανευ λογου και σημασιας επιθετικοτητα σου
κριμα
[/quote] -
Ο χρήστης jimded έγραψε:
Επειδη πιστευω οτι σε αυτες τις περιπτωσεις ολοι πρεπει να καταλαβουν οτι μεσω των pm πρεπει να λυνονται οι παρεξηγησεις.
Κι εγω ειμαι υπερ αυτου
εσυ ομως μαλλον δεν το καταλαβαινεις αυτο και προτιμας την κερκιδα.
συνεχιζεις την ανευ λογου και σημασιας επιθετικοτητα σου
κριμα[/quote]
αφου εισαι και εσυ υπερ αυτου τοτε γιατι αφου διεκρινες ''επιθετικοτητα'' δεν μου ζητησες το λογο μεσω pm αλλα αρχισες τα ''φιλε'';;.......αν το ειχες κανει αυτο θα ειχε τελειωσει το θεμα πριν καν ξεκινησει.
και η επισημανση σου οτι ''μαρεσει που ενημερωνεις το φορουμ'' για πιο λογο εγινε στην συνεχεια ;;
δηλαδη τι ηθελες να αποδειξεις με αυτο;;σιγουρα μετα απο ολα αυτα θα εχει απολυτο δικιο οποιος βγει και πει οτι χαλαμε τα threads με ανουσιες αντιπαραθεσεις και θα συμφωνησω απολυτα μαζι του.
γιαυτο λοιπον επειδη σου αρεσει να λες την τελευταια κουβεντα πες την και εσυ για να συνεχισει το thread εγω παντως εδω σταματαω.
-
Αρχικα εσυ τα πηρες επειδη -δεν ξερω τι αμαξι εχεις αλλα υποθετω απο την αντιδραση σου- ειπαμε την αποψη μας για τα γκολφ και αστρα
Εγω δεν εχω ορεξεις να τσακωνομαι για κουβαδες και απορω πως συμπεριφερθηκες με τετοια παιδικοτητα
Απλα διαφωνησε πες την αποψη σου και ασε τα προσωπικα χτυπηματα
Τα φιλε εσυ τα αρχισες μαλλον δε το θυμασε
Τελος ασε τα γλυψιματα και μαλλον προσπαθεις με αυτο που λες να κερδισεις συμπαθειες
Θα συμφωνησω ομως οτι χαλαμε το θεμα οποτε το αφηνουμε εδω
-
[quote='alexastrag
ακομα περιμενω να μου απαντησεις στην ερωτηση μου φιλε jimded.....μηπως δεν την προσεξες;;;;;;......ή μηπως δυσκολευεσαι;;;;;;;[/quote]κανω quote τον εαυτο μου για να τονισω το οτι οποιος δεν μπορει να κατανοησει την διαφορα της κατ'εξοχην συνηθους εκφρασης μεταξυ μελλών ..........φιλε gimded...... ή φιλε τακη,μακη ,σακη κλπ και την μπερδευει με την λεξη ''φιλε'' εντος εισαγωγικων και μαλιστα στην συνεχεια μου συστηνει ''για μαζεψου λιγο'' τοτε δικαιολογειται απολυτα εαν παρεξηγιεται.
για την παρεξηγηση ομως αυτην δεν φταιει ο συνομιλητης του αλλα ο ιδιος που διαλεξε τα εισαγωγικα στην απαντηση του και αρχιζει τις προκλησεις....... διαβλεποντας ''επιθεση'' και που προφανως αγνοει παντελως ή συγχεει την σημασια της λεξης αυτης [της επιθεσης εννοω] και την μπερδευει με τις λεξεις ....διαλογος,ερωτηση,διευκρινηση εστω και με αρκετα ερωτηματικα που χρησιμοποιουνται για να τονισουν μια ερωτηση [που τιθεται για δευτερη φορα] .
ας διαβασει λοιπον οποιος θελει τι προηγηθηκε και ας βγαλει τα συμπερασματα του.[ αν και σιγουρα υπαρχουν και καλυτερα πραγματα να κανει κανεις απο το να ασχολειται με τοσο ''σοβαρες'' αντιπαραθεσεις ποσο μαλλον οταν δεν τον αφορουν κιολας] -
Αυτό μάλιστα
Η προσαρμογή του σχεδίου του Megane στον έναν όγκο του Scenic II είναι μακράν ιδανικότερη. Ίσως η πρώτη φορά που μου αρέσει περισσότερο η εκδοχή του ενός όγκου MPV σε σχέση με το αντίστοιχο μικρομεσαίο.
Μεγαλύτερη φωτό εδώ
http://www.in.gr/auto/parousiaseis/foto ... nic_03.jpg -
μεσ'την φιλια ησουν και αυτο φανηκε απο το υφακι της ερωτησης
η διαφορα ειναι οτι εγω τολμησα και εβαλα εισαγωγικα
δεν καταλαβαινω γιατι συνεχηζεις παντως και τι προσπαθεις
Σας αρέσει εμφανησιακά το νέο Megane?