Ο χρήστης Thevoice έγραψε:
Το θέμα είναι ότι όποιος έχει πυρηνικά δεν ανησυχεί για τίποτα. Αυτό που είπε ο ΚΡΙΕΖΑ μερικές σελίδες πιο πίσω, είναι αξιοσημείοτο: στον ψυχρό πόλεμο καμία πλευρά δεν επιτέθηκε στην άλλη επειδή και οι δύο θα έχαναν.
Ακομη και ετσι να πιστευαμε, σκεψου ενα Ιραν που να 'μην ανησυχει για τιποτε'. Βγαινει αποτελεσμα στο μυαλο σου οταν το σκεφτεσαι κατι τετοιο? Ποιο ειναι το αποτελεσμα?
Γιατί να ΠΡΕΠΕΙ ν'ανησυχεί για κάτι; Όποιος δεν ανησυχεί για τίποτε σημαίνει πως δεν έχει προβλήματα, που σημαίνει πως δεν έχει λόγο να δημιουργήσει και προβλήματα. Α, ξέχασα, είναι και το πετρέλαιο που έχουν αυτοί κι όχι εσείς...
Σκέψου τώρα εσύ έναν κόσμο που δε θεωρεί τη μόνη υπερδύναμη ως άξια εμπιστοσύνης, διότι αποδεδειγμένα κάνει του κεφαλιού της γράφοντας στα @@ της τον ΟΗΕ, το ΣΑ, κλπ, και ισοπεδώνοντας όποιον δε γουστάρει. Αν δεν ανήκεις σ'αυτή είσαι εχθρός της.
Όχι, ευχαριστώ. Το έχουμε δει πως πάει αυτό το σενάριο.
-
Τον σκληρο με τις ΗΠΑ οπως ξερεις δεν λεει καποιος να κανει. Εκτος εαν δεν ειναι αρκετα μεγαλη απειλη. Οπως η Κουβα που λαλαει τις τελευταιες δεκαετιες και τελευταια η Βενεζουελα. Και μιλαω για κυβερνησεις οπως παντα.
-
Εαν δεν μπορεις να καταλαβεις οτι ο Δυτικος κοσμος δεν εχει να ανυσηχυσει για τιποτε με ενα πυρηνικο Ιραν με την σημερινη κυβερνηση, τοτε σορρυ, δεν μπορω να σε βοηθησω περαιτερω.
εσεις ειστε τοσο κολλημενοι με τον αντι-Αμερικανισμο που οπως γραφεται πιο πανω, προτιματε εναν κοσμο οπου να εχει πυρηνικα η κυβερνηση του Σουδαν π.χ., οι Ταλιμπαν επισης (διοτι σιγουρα θα κυβερνουσαν ακομη εαν ηταν στο χερι σας), παρα να υπαρχει μια Δυτικη, συμμαχη, υπερδυναμη που να συγουρευει το αντιθετο. Και κατι τετοιο μαλιστα δεν θα επρεπε καν να γινοταν διοτι ΟΛΟΙ επρεπε να στηριζαμε αυτη την υπερδηναμη και να μπαιναμε ως ΟΗΕ ή ΝΑΤΟ ή καποια ομαδα τελως παντων. Και ειστε εναντια, αλλα απο πανω, δεν εχετε προβλημα με 'σαπιες χωρες' κατεχοντες πυρηνικα.
Ειναι ΤΟΣΟ θλιβερα τα πραγματα στην Ελλαδα και Ευρωπη.
Ο 'αντιαμερικανισμός', που λες, δεν είναι τυχαίο φαινόμενο (ή θεωρείς πως είναι;!).
Αν τύχαινε κι έμενες στην Ευρώπη, ή γενικότερα σε κάποια φιλήσυχη
χώρα
...και οχι φιλοπολεμη με επεκτατικες στασεις οπως οι ΗΠΑ....
θα σου έλεγα εγώ αν θα δεχόσουν τις ΗΠΑ (ή οποιονδήποτε άλλον) να κάνει το 'σερίφη' επιλεκτικά, προληπτικά, και με το 'έτσι γουστάρω'.
Στην Ελλαδα γεννηθηκα και εζησα 22 χρονια. Επισης τα αλλα 12 τα ζω σε χωρα φιλησηχη επισης. Η Μεγαλη Ιδεα δεν υπηρξε ποτε εδω στις ΗΠΑ by the way. Να παρουμε τα παλια εδαφη, δεν εγινε εδω οσο εζησα. Φιλησηχε μου εσυ.
Σήμερα δε μας αρέσει το Ιράν (το οποίο απλά τυχαίνει κι έχει πετρέλαια), αύριο θα είναι κάποιος άλλος.
Το Ιραν να τα βαλει τα πετρελαια του εκει που ξερει. Δεν με ενδιαφερουν τα πετρελαια του Ιραν ως ΗΠΑ καθολου! Σε 15 χρονια οι ΗΠΑ θα ειναι οπως η Βραζιλια. Zero dependency on foreign oil. Μολις επενδυσα σε μερικες εταιριες Εθανολης! Ε85 is the future! Βλεπε Βραζιλια να δεις το μελλον της Δυσης.
Τα πυρηνικα + Ιραν ειναι το προβλημα μου και των ΗΠΑ.
Ζήσε εσύ εκτός ΗΠΑ, σε χώρα χωρίς πυρηνικά, με τον 'σερίφη' από πάνω σου να κρίνει αν αξίζει να ζεις, αν του αρέσει το πολίτευμά σου, αν κάααποτε υπάρχει περίπτωση να τον απειλήσεις.
Εννοεις με τον ΠΡΟΣΤΑΤΗ απο πανω σου που να βγαζει τα μεγαλυτερα φιδια απο την τρυπα ΚΑΙ για σενα χωρις να ζηταει δραχμη? Ασε ρε δε βοις! LOL
Τζαμπατζιλικια με τον τονο...αλλα που να τα δουμε.
Βλέπεις μόνο ό,τι σε συμφέρει από την κερκίδα στην οποία κάθεσαι.
Εγω τουλαχισοντ ειμαι πρωτη θεση κερκιδα. Εσυ εισαι ουτε καν μες το γηπεδο. Απο την εφημεριδα ακους τι εγινε την αλλη μερα. LOL...
Εμένα θα με συνέφερε να 'βολευτώ' με τη σκέψη ότι ΗΠΑ κι Ελλάδα έχουν φιλικές σχέσεις, και οι ΗΠΑ δεν πρόκειται ποτέ να μας απειλήσουν. Έτσι δεν είναι; Γιατί λες πως δεν το κάνω;...
Διοτι εισι φιμωμενος με αντι αμερικανισμο και brainwashed μεχρι το κοκαλλο απο τους φιλελευθερους που κυβερνουν την Ευρωπη σημερα.
Θα έπρεπε να βάλεις τον εαυτό σου στη θέση των πολιτών άλλων χωρών, και να δεις τα πράγματα από τη δική τους σκοπιά. Δοκίμασέ το αν μπορείς. Μόνο έτσι θα καταλάβεις (εφόσον βέβαια θέλεις να καταλάβεις).
Εμεις στις ΗΠΑ οχι μονο κανουμε το παραπανω, αλλα παμε και χανουμε ζωες στρατιωτων ΚΑΙ για τις αλλες αυτες χωρες. Χωρια τα δις δολλαρια με τα βαρελια. Κανεις και κυρηγμα, εχεις το θρασος.
Gotta go onto a confernece call....later....