-
Spartan
Να προσθέσω στα παραπάνω οτι η Αναστάσιμη Λειτουργία είναι αυτή με το πιο πανηγυρικό (και σε καμία περίπτωση πανηγυρτζίδικο) κλίμα. Η πλειοψηφία όσων βρίσκονται στο ναό έχουν πλήρη συναίσθηση πού βρίσκονται και για ποιό λόγο.
Ανηκω κι εγώ δυστυχώς στους χριστιανούς του καναπέ (μ.ο. εκκλησιασμών 4,2/έτος) αλλά αυτή η Λειτουργία είναι πραγματική ξεχωριστή και είναι κάθε χρόνο εκεί για όσους ψάχνουν κάτι πιο κοντα στο πραγματικό νόημα της γιορτής. -
Παλι καποιοι τραυματιστηκαν απο βαρελοτα.Συμπαθεια και λυπη μονο για αυτους που δεν εφταιγαν .
-
Εγώ τώρα αντιλαμβάνομαι ότι το Πάσχα διαδραματίζεται στούς χώρους τών εκκλησιών ρε παιδιά.
Μέχρι στιγμής,νόμιζα ότι διαδραματίζεται στούς χώρους τής...Βαρβακείου(έτσι λέγανε τα κανάλια τίς τελευταίες δυό βδομάδες εννοώ,μήν με κατηγορήσει κανένας για στενοκέφαλο άδικα )
-
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Καμάκι σας έχουν κάνει στην εκκλησία;;; Έγινε και αυτό...
Κρίμα! Τέτοιο σκηνικό δεν έχω δει!
Πώς φαίνεται ότι δεν πηγαίνεις σε γάμους!!1
Το καλύτερο καμάκι εκεί γίνεται.
Ως γνωστόν οι φίλες της νύφης (άσχετα με το τι λένε και τι κάνουν) έχουν σκάσει από το κακό τους που δεν είναι στο κέντρο του ενδιαφέροντος.Οπότε εκεί κάνεις παιχνίδι α λα Ρίμπο (γαύρος είσαι αν δεν απατώμαι)
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Ως γνωστόν οι φίλες της νύφης (άσχετα με το τι λένε και τι κάνουν) έχουν σκάσει από το κακό τους που δεν είναι στο κέντρο του ενδιαφέροντος.Οπότε εκεί κάνεις παιχνίδι α λα Ρίμπο (γαύρος είσαι αν δεν απατώμαι)
Γαύρος δεν είμαι, ούτε σε γάμους πηγαίνω!
Λες να αρχίσω;
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
:whistlink:Παραλίγο έ;
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
:whistlink:
Παραλίγο έ;
Όχι, όχι! Αυτή τη φορά, παραπολύ!
Χωρίς πλάκα, πραγματικά πιστεύω ότι είσαι ανοιχτόμυαλος - προσπαθώ κι εγώ, αλλά δεν ξέρω αν τα καταφέρνω.
-
τουρκος εγω ,ελληνας εσυ....θα γεφυρωσετε το χασμα! μανουσακη δε βλεπετε?
καμακι στην ανασταση?πρωτη φορα ακουω!
-
μια χαρά είναι η ανάσταση! χαβαλες να γίνεται και μίτινγκς με ανθρώπους που έχεις να δεις πολύ καιρό και ανήκετε στην ίδια..ενορία! Αν και μάλλον πρέπει να πηγαίνεις πιο νωρίς για να πεις καμιά κουβέντα γιατί μετά γίνεται χαμός με τα δυναμιτάκια και δεν ακούς τί σου λένε! Άσε που πρέπει να το παίζεις και ατρόμητος στην πρωην συμμαθήτρια που γούσταρες στο δημοτικό ενώ δίπλα σου σκάνε δυναμιτάκια!
Δηλαδή τί περιμένετε ρε παιδιά να πηγαίνει ο κόσμος όπως πάνε οι μουσουλμάνοι στη μέκκα... μες στην κατάνυξη;Μέχρι και οι παπάδες το ρίχνουν στο ελαφροθρησκευτικό και κάνουν διαγωνισμούς με βεγγαλικά!
Αν θέλεςι να προβληματιστείς για το που πας εσύ και η φυλή,δεν περιμένεις το κρίσιμο 20λεπτο της ανάστασης με τη μαγειρίτσα να σε περιμένει και αυτή. Και σίγουρα όχι με αφορμή τη μεγάλη εβδομάδα του χριστού. Το πάσχα είναι η γιορτή της άνοιξης σε όλες τις θρησκείες. Γιαυτό είναι και η αγαπημένη γιορτή των ελλήνων. Μέχρι και τα πιτσιρίκια το προτιμάνε από τα χριστούγεννα που δωροδοκούνται με τα κάλαντα αν και στο πάσχα ούτε..ο ιουδας δεν τα παίρνει (αθώος τελικά!) Τσεκάρεις ότι μένεις και έξω μέχρι τις δώδεκα και δεν κρυώνεις, οπότε 'καλοκαίριασε' και βουρ για το γλυκό έαρ
υ.γ έχω φίλο που έβγαλε γκόμενα στην κηδεία της γιαγιάς του -
Σε ανασταση δεν εχω παει τουλαχιστον τα τελευταια 7-8 χρονια για τους λογους που ανεφερε ο krus, δεν ειμαστε της εκκλησιας ετσι κι αλλιως,
Πριν 5-6 χρονια ειχα παει επιταφιο αλλα τα δυναμιτακια μου τιναξαν τα νευρα και τον εκοψα και αυτον.
Φετος ειχα καθισει σπιτι ειχα βαλει το ρεκβιεμ του Μοτσαρτ και διαβαζα το βιβλιο μου ομορφα και καλα μεχρι που χτυπησε το τηλεφωνο, 'ελα να μας παρεις βρεχει'.
Επισης υπαρχει και καινουρια μοδα, η εξοδος της Μ. Παρασκευης, ολα τα τσιπουραδικα τιγκα ηταν μετα τον Επιταφιο, ειναι αυτο που λεει 'να τρως να μην στεναχωριεσαι'
Οσον αφορα το Ορος, και εμενα μου αρεσει, εχω παει δυο φορες και ελπιζω να παω και αλλες και το συστηνω ανεπιφυλακτα, δεν μπορω να πω οτι ενιωσα καμια κατανυξη παντως.
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Κι εγώ πρώτη φορά φέτος δεν πήγα στην εκκλησία. Με έχει κουράσει απίστευτα η διαδικασία του 23:50 με 00:10. ’λλωστε, την ανάσταση ο καθένας μπορεί να τη νοιώσει μέσα του χωρίς την παρουσία του σ' αυτό το 'πανηγύρι' που λέτε.
Ακριβώς! Είναι μερικά χρόνια τώρα που είμαι ο εθελοντής που κάθεται σπίτι να βλέπει τα μωρά που κοιμούνται. Έτσι έγινε και φέτος. Έστρωσα το τραπέζι, είδα λίγο snooker στο Eurosport και λίγο Χριστόδουλο και περίμενα για να αρχίσει η μάσα. Η εκκλησία ήταν στα 3 λεπτά με τα πόδια, οπότε 0:15 ήταν όλοι στο τραπέζι. Και του χρόνου.
-
Αυτά που έγραψε ο ililias στις 23/4/2006 χτυπάνε κατευθείαν στην ουσία του θέματος και με βρίσκουν σύμφωνο. Στην φορουμιστική αργκώ λοιπόν, +1.
Jacob
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Χωρίς πλάκα, πραγματικά πιστεύω ότι είσαι ανοιχτόμυαλος - προσπαθώ κι εγώ, αλλά δεν ξέρω αν τα καταφέρνω.
Μή λές τέτοια Ηλία.
Μπορεί κάποιοι να νομίσουν ότι έχουν αρχίσει να 'κάνουν δουλειά' οι σκοτεινές δυνάμεις του φόρουμ,και να έχουνε αρχίσει να σε παίρνουν με το μέρος τους -
Πριν 10 χρόνια ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά που φχαριστήθηκα Ανάσταση. Σε ένα μικρό εκκλησάκι, στο χωριό, 20 νοματαίοι (με τα καλά τους αλλά όχι σαν να πηγαίναμε σε δεξίωση) και 10 παιδάκια να ψάλλουν!
Φέτος ήταν η τελευταία φορά που πηγα στην Ανάσταση. Μέχρι εδω.
Είναι ακριβώς όπως τα λέτε. Φορεματα και κουστούμια για 10 λεπτά και μετά γιούργια!
Δεν είμαι θρήσκος και είμαι εναντίον της Εκκλησίας.
Αλλά αυτή η κατάσταση δεν προκαλείται ούτε από την θρησκεια ούτε από την Εκκλησία. Απο εμάς τους ιδιους προκαλείται!ΥΓ Οντως πολύ καμάκι πέφτει!
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
καλά...αν έρθει κανένα ωραίο παιδί 2 μέτρα....πεστης ότι σήμερα πρέπει να ντρέπεται που σου πιάνει την κουβέντα
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
ΥΓ Οντως πολύ καμάκι πέφτει!
Ρε.
Λέτε ρε; -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
ΥΓ Οντως πολύ καμάκι πέφτει!
Ρε.
Λέτε ρε;για να αρχίσουμε να πηγαίνουμε από του χρόνου
-
κρυβε λόγια,κρύβε λόγια
-
Κακά τα ψέματα παιδιά , αν θέλετε να βρείτε την κατάνυξη αυτών των ημερών μια μόνο λύση υπάρχει!!! Μοναστήρι!!! Ναι καλά ακούσατε και διαβάσατε φυσικά. Όποτε κατάφερα να βρεθώ σε τέτοιους χώρους είδα και ένοιωσα πράγματα που στην εκκλησία της ενορίας ούτε κατά διάνοια θα βρεις. Άσε που δεν πέφτει ούτε φύλο όχι κροτίδες και άλλα χαζά.
Μια πασχαλινή ιστορία...