Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Ο Μουσαραφ εχει βγει με στρατιωτικο πραξικοπημα. Οι παροηγουμενες κυβερνησεις του Πακισταν ηταν σχετικα μη θρησκευτικη. Σιγουρα υπηρχε τεραστια συμπαθεια μεταξυ Πακισταν και Αφγανισταν/Ταλιμπαν. Οποτε οταν οι ΗΠΑ τους εδιωξαν απο το Αφγανισταν η αντιπαθεια εγινε φανατισμος. Αν ο Μουσαραφ εκανε εκλογες τωρα θα ειχαμε μια κυβερνηση στο Πακισταν που θα εκλινε πολυ στον Ισλαμισμο. Και μια και ηδη ειχαν δωσει την τεχνολογια στη Ν Κορεα θα την εδιναν και στο Ιραν.
Μάλλον Β. Κορέα εννοείς εδώ. Είναι ευρέως γνωστό ότι ο κουμμουνισμός μισειται θανάσιμα από τους φανατικούς Ισλαμιστές. Φυσικά και η Κορέα δεν είχε ανάγκη τους Πακιστανούς για να αναπτύξει πυρηνικά όπλα όταν βρίσκεται κάτω από την προστασία της Κινας. Ανα πάσα στιγμη παίρνει χείρα βοηθείας από εκεί.
Την εποχη της ΕΣΣΔ ειναι ατοπο να την αναπολει κανεις. Δεν θυμαμαι να δισταζαν δευτερολεπτο να μπουν μεσα αλα Τσεχοσλοβακια/Ουγγαρια/Αφγανισταν κτλ. Σιγουρα οι χωρες του πρωην ανατολικου μπλοκ δεν την αναπολουν. Μου φαινεται αυτοι που την αναπολουν ειναι μελη του ΚΚ εν Ελλαδι και αλλαχου λογω των ωφεληματων που ειχαν. (και σε γενικες γραμμες το επαιζαν σαν ιδεολογοι της μοδας οταν φυσικα καθοντουσαν εκτος ανατολικου μπλοκ και σε χωρες που ειχαν δημοκρατικες ελευθεριες. )
ΔΕΝ ανήκω ούτε ήμουν ποτέ φίλα προσκείμενος στο ΚΚ κι όμως αναπολώ εκείνες τις εποχές. Όχι φυσικά γιατί τότε έμπαιναν όποτε ήθελαν οι Ρώσοι στις χώρες που προανέφερες (3 στο σύνολο) αλλά γιατί δεν μπορούσαν οι Αμερικάνοι να μπαίνουν όποτε ήθελαν σε όποια χώρα ήθελαν καταργώντας ουσιαστικά τα Ηνωμένα Έθνη (153 στο σύνολο και μάλιστα ούτε καν κατα διάνοια κοντά στα σύνορά τους). Αν νομίζουν τώρα οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι ότι έχουν δημοκρατικές ελευθερίες, τους εύχομαι να μήν τύχει ποτε και κατα λάθος κανένας διαβόητος τρομοκράτης καλέσει το δικό τους τηλεφωνικό νούμερο και χρειαστεί να δώσουν εξηγήσεις στις ομοσπονδιακές αρχές. Μιλήστε μου από τα κελιά τότε για το τι ελευθερίες και δικαιώματα έχετε ως άνθρωποι, όταν περιμένετε για έναν μηνα τον δικηγόρο σας. Αν σας κρατήσουν σε Αμερικανικό έδαφος είστε τυχεροί, αν όμως κρίνουν ότι χρειάζονται περαιτέρω 'εξηγήσεις' που δε μπορύν να αποσπάσουν με συμβατικά μέσα και σας πάνε σε κανα Γκουαντάναμο, τα ξαναλέμε...
Το οτι οι ΗΠΑ εχουν ανακατευτει σε τοσες πολλες πολεμικες αναταραχες ειναι λογω της ατολμιας και της διστακτικοτητας της Ευρωπης. Ισως να μη αρεσουν σε πολλους αλλα ρωτηστε και τους πληθυσμους που υποφεραν σε διαφορα μερη πχ κατω απο τον πατερουλη Μιλοσεβιτς (ξερεις πας μη Σερβος εχθρος και καθε μερα βρισκουν ομαδικους ταφους των 'εχθρων')
Νικος
Αυτό που εσύ ονομάζεις ατολμία, εγώ το λέω δικαίωμα στην αυτοδιαχείρηση του κάθε κράτους... Από πού φίλε μου έχει πάρει το δικαίωμα η Αμερική να επεμβαίνει κατ' αυτόν τον τρόπο στις εσωτερικές υποθέσεις των λαών; Ποιός της έχει αναθέσει τον ρόλο του παγκόσμιου προστάτη-νταβατζή; Μιλάς για εγκλήματα των Σερβων όμως δεν ακούω να μιλάς για τα άλλα καλά παιδιά, τους Ουτσεκάδες στο Κοσυφοπέδιο...
Αυτό που πιστεύω και όσο περνά ο καιρός φοβάμαι ότι επιβεβαιώνεται είναι ότι η Αμερική κυβερνάται από επικίνδυνους, ανιστόρητους ανθρώπους. Τα λάθη που κάνουν τώρα αυτοί τα έκαναν οι Ευρωπαϊκές χώρες μερικές εκατοντάδες και η δικιά μας μερικές χιλιάδες χρόνια πίσω. ΔΕΝ είναι δυνατόν να κάνεις εχθρο σου ΟΛΟ τον κόσμο με μοναδικό γνώμονα το πως θα αυξήσεις το οικονομικό σου όφελος... Κάποια στιγμή η φούσκα που φουσκώνει θα σπάσει με τρομακτικές συνέπειες για όλους μας μια που πλέον η ισχύς των οπλικών συστημάτων είναι τέτοια που κανένας δε θα μείνει στο απυρόβλητο... Μιλάμε για πολεμο παγκόσμιας κλιμακας. Λυπάμαι που το λέω αλλά αυτοί οι άνθρωποι είναι άκρως επικίνδυνοι και έχοντας υπό τον έλεγχο τους τα ΜΜΕ κάνουν εξίσου επικίνδυνα τα αδαή πλήθη που τους ακολουθούν.