-
Και εγώ φέτος ήταν η πρώτη φορά που έκανα ανάσταση σπίτι μου. Ευτυχώς κανείς από την οικογένεια δεν ήθελε να πάμε. Ρε παιδιά, μου φαίνεται μια τεράστια υποκρισία αυτό το πράγμα. Μαζευονται (και μαζευόμαστε ενίοτε) χωρίς να κατλαβαίνουν γιατί, σχολιάζουν ο ένας τον άλλον, πέρνουν μάτι. Πάτε σε ένα τσιφτετελοέντρο ρε σεις, πιο καλά θα είναι. Τα τελευταί χρόνια είχε παραγίνει το κακό. Μετακομίσαμε σε ένα χωριό έξω από την Θεσσαλονίκη, το Μεσημέρι, οπότε κάναμε εκεί Ανάσταση. Δεν είμαι ιδιαίτερα έως καθόλου θρήσκος, αλλά μου αρέσει να ακούω τους ύμνους, Αλλά πως να τους ακούσεις μεταξύ βεγγαλικού και του ποιά φοράει το καλύτερο ταγιέρ; Φοβερή απογοήτευση. Οπότε φέτος σπιτάκι μας, στην τηλεόραση η λειτουργία από το οικουμενικό πατριαρχείο, και Χριστός Ανέστη παρέα με τους ανθρώπους που αγαπώ.
Χαίρομαι πραγματικά που δεν είμαι ο μόνος που το βλέπει έτσι!
Χριστός Ανέστη!!!
-
Όποιος θέλει να ακούσει πραγματικά λειτουργία κάθετε στο σπίτι του (ας είναι καλά η τηλεόραση που αποδίδει καλύτερα τη συγκεκριμένες στιγμές), η παρουσία στην εκκλησία είναι πλέον μια κοινωνική εκδήλωση και όχι αυτό που πραγματικά θα έπρεπε να είναι.
Δε κάνω τον θρήσκο (ας είναι καλά οι εκπρόσωποι του Θεού στη χώρα μας) αλλά κάποια πράγματα έχουν αλλάξει θέσεις στις συνήθειες πολλών από εμάς.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Στέλνουμε αεροπλάνο ειδικά για να το παραλάβει και το υποδεχόμαστε με όλες τις φανφάρες που κάνουμε όταν υποδεχόμαστε αρχηγό κράτους!!!Κι αν αυτό δεν αγγίζει τα όρια της ειδωλολατρίας τότε τι να πω.
(Συγνώμη εάν ξεφεύγω από το θέμα. Αν η απορία αυτή ενοχλεί ας προσπεραστεί)
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Στέλνουμε αεροπλάνο ειδικά για να το παραλάβει και το υποδεχόμαστε με όλες τις φανφάρες που κάνουμε όταν υποδεχόμαστε αρχηγό κράτους!!!
Κι αν αυτό δεν αγγίζει τα όρια της ειδωλολατρίας τότε τι να πω.
Tazio, συμφωνώ και έχω την ίδια απορία.
-
Γράφω από την Πελασγία του νομού Φθιώτιδας, που ήρθα για λίγη ξεκούραση και ασχολία με την κηπουρική...
Πήγα στην λειτουργία της Ανάστασης με την οικογένειά μου περπατώντας περίπου ένα χιλιόμετρο έναν έντονο κατήφορο (που στο γυρισμό είναι ανηφόρα που σου κόβει την ανάσα) γιατί το σπίτι είναι πάνω από το χωριό. Και ναι, κινδυνέψαμε από δυο γρήγορους στον κατήφορο, και ναι, στους γύρω από την εκκλησία στενούς δρόμους γινόταν το αδιαχώρητο από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα αυτών που μένουν στο χωριό 300 μέτρα επίπεδου δρόμου μακριά από την εκκλησία, και ναι, οι κυρίες και δεσποινίδες κοιτούσαν και σχολίαζαν τα ρούχα των απέναντι κυριών και δεσποινίδων ενώ οι κύριοι αντάλλασαν χειραψίες αλλά και σχόλια για τις υποψηφιότητες στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές... Α, κάπου ακουγόταν κι ο παπάς!
Κλασσικά ποδοπατηθήκαμε στη λήψη του αγίου φωτός, και κινδυνέψαμε πάλι (θύρα 7 κόντεψε να γίνει) στο τρίτο Χριστός Ανέστη που έψαλλαν... με τη μεγάλη έξοδο... Κομφούζιο κυκλοφοριακό βέβαια, γιατί όλοι έκαναν επιτόπου αναστροφή, (σιγά μην κάνουν το γύρο του τετραγώνου) ενώ ταυτόχρονα αντάλλασαν ευχές ( και φιλιά είδα! ) μέσα από τα αυτοκίνητα που διασταυρώνονταν! Παρόλο τον ανήφορο κάτι μου λέει πως φτάσαμε σπίτι περπατώντας νωρίτερα απ΄όλους... Μόνο θετικό, η σχετική φτώχια στα πυρομαχικά...
Χρόνια πολλά φίλοι!
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Όποιος θέλει να ακούσει πραγματικά λειτουργία κάθετε στο σπίτι του (ας είναι καλά η τηλεόραση που αποδίδει καλύτερα τη συγκεκριμένες στιγμές), η παρουσία στην εκκλησία είναι πλέον μια κοινωνική εκδήλωση και όχι αυτό που πραγματικά θα έπρεπε να είναι.Δε κάνω τον θρήσκο (ας είναι καλά οι εκπρόσωποι του Θεού στη χώρα μας) αλλά κάποια πράγματα έχουν αλλάξει θέσεις στις συνήθειες πολλών από εμάς.
Ωραία πάσα μου έδωσες. Ξέρεις τι σκέφτομαι? Ότι μη πηγαίνοντας, χάρη κάνουμε σε αυτούς που έχουν μετατρέψει σε καρναβάλι αυτή την υπόθεση. Χωρίς να έχω τίποτα με το καρναβάλι βέβαια, θεωρώ ότι κάποιες στιγμές πρέπει να είναι ΣΤΙΓΜΕΣ, και θέλω την ησυχία μου και την ηρεμία μου για να τις νιώσω.
Ομολογώ ότι στα 28 μου χρόνια, πρώτη φορά έκανα αυτές τις σκέψεις πηγαίνοντας επιτάφιο και ανάσταση σε ένα μικρό εκκλησάκι κάπου στην ορεινή Κεφαλονιά, πρώτη φορά μακριά από τον Πειραιά. Εντάξει, τα κλασικά κουτσομπολιά του χωριού δεν θα μπορούσαν να λείπουν, δεδομένης μάλιστα της φύσης των Κεφαλληνίων, αλλά η ατμόσφαιρα ήταν το κάτι άλλο. Πήγα από νωρίς, ήταν ήσυχα, έψαλλε όλος ο κόσμος, μπαμ μπουμ ελάχιστα και καθόλου ενοχλητικά. Ένιωσα το πνεύμα της ανάστασης (αναφέρω πιο πάνω τι σημαίνει για μένα), και κατάλαβα και τους άλλους να νιώθουν έτσι.
Ίσως η λύση να είναι στα χωριά τελικά, μακριά από το καφριλίκι που μας δέρνει εδώ πέρα...
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Στέλνουμε αεροπλάνο ειδικά για να το παραλάβει και το υποδεχόμαστε με όλες τις φανφάρες που κάνουμε όταν υποδεχόμαστε αρχηγό κράτους!!!
Κι αν αυτό δεν αγγίζει τα όρια της ειδωλολατρίας τότε τι να πω.
και το οποίο αεροπλάνο ποιος το πληρώνει είπαμε; Κανείς είπατε;
Κι εγώ πρώτη φορά φέτος δεν πήγα στην εκκλησία. Με έχει κουράσει απίστευτα η διαδικασία του 23:50 με 00:10. ’λλωστε, την ανάσταση ο καθένας μπορεί να τη νοιώσει μέσα του χωρίς την παρουσία του σ' αυτό το 'πανηγύρι' που λέτε.
Κοινωνικές εκδηλώσεις μπορούν να γίνουν και μετά το φαγητό άλλωστε
-
Τελικά, είναι φοβερό πώς σκέφτονται και αρκετοί άλλοι μερικά πράγματα που αναρωτιέσαι αν είσαι μεταξύ των λίγων που τα σκέφτονται...
-
Οι σκέψεις είναι κοινές για πολλούς Θέμη γιατί τα δεδομένα είναι κοινά.
-
opterios (θέμη)
Ακριβώς επειδή έχω βαρεθεί αυτή την υποκρισία, έμεινα σπίτι με τους γονείς μου, στις 11:50 γυρίσαμε στη ΝΕΤ να δούμε το Χριστόδουλα να λέει φάλτσα το ευαγγέλιο, και μόλις ακούσαμε το Χριστός Ανέστη, αρχίσαμε να τρώμε!
Γελούσαμε με την κατάσταση (πρώτη φορά που οι γονείς μου δεν πάνε εκκλησία για ανάσταση), όμως να σας πω την αλήθεια, δεν ένιωσα στιγμή ότι κάναμε κάτι κακό!
Ακριβώς τα ίδια κάνω εδώ και μία 5ετία. Εγώ αντιλήφθηκα το μάταιο του πράγματος πιο νωρίς. Παρακολούθησαμε την φάλτσα όσο δεν πάει ψαλμωδία του Χριστόδουλου ( ) και μετά στα πατροπαράδοτα.
Αυτό το πανηγυράκι έχει από ότι βλέπω αρχίσει να ενοχλεί και άλλα άτομα. Χαίρομαι που υπάρχουν σκεπτόμενοι εδώ μέσα!
-
όπως όλα στην Ελλάδα είναι μια βιτρινα έτσι και αυτό.
απλό!
-
με λίγα λόγια....αν κάποτε , πριν πολλά χρόνια , όλοι πήγαιναν για την ουσία και όχι για το νεό φόρεμα κλπ κλπ...και τώρα δεν συμβαίνει αυτό, τι συμπέρασμα βγάζετε εσείς?
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
με λίγα λόγια....αν κάποτε , πριν πολλά χρόνια , όλοι πήγαιναν για την ουσία και όχι για το νεό φόρεμα κλπ κλπ...και τώρα δεν συμβαίνει αυτό, τι συμπέρασμα βγάζετε εσείς?Πριν χρόνια πήγαιναν και για το κουτσομπολιό (πάντα υπήρχε ειδικά στην επαρχία)
Αυτό είναι φυσιολογικό αν σκεφτούμε ότι παλαιότερα η εκκλησία ήταν σημείο συνάντησης για πολλούς.
Ρωτήστε τους παλαιότερους πόσοι 'φλερτάριζαν' την μεγάλη εβδομάδα και γενικότερα όταν πήγαιναν εκκλησία. Εκεί φόραγαν και 'τα καλά τους' για να κάνουν εντύπωση.
Πάντα με μέτρο όμως και χωρίς να ξεχνούν το βασικό λόγο που πήγαιναν εκεί.Απο αυτό σιγά σιγά με την 'εξέλιξη' κατάντησε (γιατί για τη κατάντια μιλάμε) να μείνει μόνο το κουτσομπολιό και το ντύσιμο να πάρει τη προτεραιότητα από το πραγματικό σκοπό που πάμε - πάνε στην εκκλησία.
Φτάνονας να πηγαίνουμε και για να εκκλησιαστούμε.
-
σωστά
δεν νομίζω όμως ότι αυτός που πάει κάθε Κυριακή στην εκκλησία θα πάει στις 12 παρά 5 με το καινούργιο σακάκι.
Έτσι?άρα απορούμε γιατί ενώ πάμε 1 φορά το χρόνο , τελικά πάμε 10 λεπτά πριν , για 5 λεπτά?
-
Μηπως το παρον εξελισετε σε αλλο ενα θεμα περι 'θαψιματος εκκλησιας;'
Οχι οτι διαφωνω με οσο λεγονται. Ετσι ειναι τα πραγματα, κακα τα ψεματα. Πολοι λιγοι πανε στην εκκλησια για τους λογους που θα επρεπε. Ουτε κι εγω πηγαινω πλεον οσο θα ηθελα, αλλα οχι επειδη με ενοχλουν οσοι πιανουν κουβεντουλα κατα τη διαρκεια της λειτουργιας.
Αν ειναι να παω θα παω γιατι νιωθω οτι θελω να παω οχι για ολους τους αλλους. Λιγο (θα) με ενδιαφερει τί φοραει ο διπλανος μου.
Απο οσους πηγαν στην λειτουργια της Αναστασης ποσοι εμειναν μεχρι το τελος της λειτουργιας; Εφυγαν λογω του πανικου; Λογω της 'πασαρελας;' Λογω του νυφοπαζαρου; Λογω της μασας που περιμενε ζεστη στο σπιτι; Γιατι δεν εκατσαν και μετα της 12.10 να δουν μια πραγματικα ομορφη λειτουργια;
Το ποσο 'πιστοι' ή 'απιστοι' ειμαστε, εμεις οι ιδιοι το αποφασιζουμε με τις πραξεις και τα πιστευω μας. Το τί κανουν οι αλλοι εχει λιγο ενδιαφερον. -
Ιδιαίτερα ,δεν πολυπάω στην εκκλησία , την Μεγάλη Εβδομάδα όμως δεν χάνω λειτουργία ......
Ειδικά , η λειτουργία μετά την ανάσταση , είναι κατά την γνώμη μου η κορυφαία στιγμή της Μεγάλης Εβδομάδας !!!!!!
Μπορεί να μένει μόνο το 1/300 και βγάλε ,αλλά παρ όλα αυτά , η εικόνα στην εκκλησια είναι απίστευτη , χαμογελαστοί ανθρωποι , κατι που υποδειλώνει , πόσο καλοί άνθρωποι είμαστε κάτω από το στρώμα βρωμιάς από την καθημερινή .... μάχη (με τους συναδέλφους , αντιπάλους κλπ .....) !!!!!!! -
Χρονια πολλα σε ολους.
Φετος περασα ενα καταπληκτικο Πασχα....
Την Μ Παρασκευη οι 5 ενοριες του Λεωνιδιου μαζευονται στην κεντρικη πλατεια κ περιφερουν τους Επιταφειους.Εβρεχε βεβαια,αλλα ηταν πολυ ομορφη η ατμοσφαιρα.
Το βραδυ της αναστασης,κατεβηκαμε στην εκκλησια στις 10 και μιση-11 παρα το βραδυ,ακουσαμε την λειτουργια κ κατα τις 12 παρα 20 ανεβηκαμε(και ο παπας μαζι ) πανω απο την εκκλησια σε μια αλανα οπου κ ετοιμασαμε τα αεροστατα(ειναι το εθιμο του Λεωνιδιου αυτο) τα οποια με το Χριστος Ανεστη εφευγαν κατα εκατονταδες απο ολες τις ενοριες...O παπας συνεχιζε την λειτουργια εξω απο την εκκλησια κ τα αεροστατα συνεχιζαν να φευγουν με γρηγορους ρυθμους-συντομα ειχαν γεμισει τον ουρανο κ το θεαμα ηταν πολυ ομορφο..Φυγαμε απο την εκκλησια κατα τις 1 παρα αφου ασπασθηκαμε το Ευαγγελιο κ πηγαμε να φαμε στο σπιτι...
Καμμια σχεση με αλλες χρονιες που πηγαινα εκκλησια στις 12 παρα 5 για να φυγω στις 1 και 5 το αργοτερο...
Συντομα θα ανεβασω μερικες φωτογραφιες....
-
-
Χρόνια Πολλά σε Ολους!
Krusen, πολύ παραστατική η ανάλυση σου, ανταποκρινόμενη στην (πικρή) πραγματικότητα.
Αλλά, ας μην μας ενδιαφέρουν οι άλλοι, παρά μόνον οι ευατοί μας και οι δικές μας ψυχές. Δεν έχω καμμία σχέση με την εκκλησία, δεν πιστέυω, δεν με αφορά (ξέρουν οι φίλοι ililias και pai mei που συζητούμε μαζί σε άλλο θέμα )
Κι όμως!
Το Πάσχα πηγαίνω στην εκκλησία, πάντα με μίαν ελπίδα να αισθανθώ την κατάνυξη, το δέος και την προσμονή της Ανανέωσης. Πηγαίνω ειδικά την Μ.Παρασκευή όπου θέλω να ακούσω τα γνωστά πένθιμα τροπάρια και να σιγοψάλλω κι εγώ. Πηγαίνω και στην ανάσταση , γιατί παρ'ολη την φανφάρικη κατάσταση που επικρατεί, ελπίζω ότι κάτι (μέσα μου) θα αλλάξει και θα γίνω καλύτερος...
Κατά τ'άλλα οι 'Φαρισαίοι' πάντα θα υπάρχουν (υπάρχει και σχετικά παραβολή)!Εχω γραψει στα άλλα θέματα περί θρησκείας που συζητούμε,* ότι μακάρι οι μισοί από όσου δηλώνουν χριστιανοί, να έκαναν τα μισά από όσα έλεγε ο Χριστός!* Τότε σίγουρα ο κόσμος μας θα ήταν καλύτερος...
Πολλές Ευχές σε Ολους!
-
Πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις και σε πολλές με βρίσκετε σύμφωνο, όπως για παράδειγμα τα περί πασαρέλας, ψιλοκουβεντούλας και χαβαλέ γενικότερης υποκρισίας και απώλειας του πραγματικού νοήματος της συγκεκριμένης Θείας Λειτουργίας και γενικότερα της Μεγάλης Εβδομάδας, και πολλά άλλα που ειπώθηκαν μέχρι τώρα. Μάλιστα σ΄αυτά εγώ θα προσθέσω κι ενα ωραίο που συμβαίνει μάλλον μόνο στην πόλη μου απ' ότι έχω πληροφορηθεί....Τη Μ. Παρασκευή μετά την νεκρώσιμη ακολουθία (επιτάφιος), τα τσιπουράδικα γεμίζουν ασφυκτικά απο κόσμο σε σημείο που να πρέπει να κάνεις κράτηση για να βρεις τραπέζι ακόμα και στο πιο παρακμιακό, απόμερο και ξεχασμένο μαγαζί...Τα γέλια και ο χαβαλές πάνε σύννεφο περιττό να πω, ενω λόγω της ....'νηστείας' οι 'νηστίσιμοι' μεζέδες πάνε κι έρχονται και οι πιστοί περιδρομιάζουν με κατάνυξη μέχρι αργά το βράδυ, οπως θα έλεγε κι ενας νεαρός ονόματι ...Krus... .Πιστέψτε με, για τα μέρη μου η έξοδος το συγκεκριμένο βράδυ, είναι must κατά κάποιο τρόπο όπως η έξοδος το βράδυ της Πρωτοχρονιάς!! Είναι αλήθεια λοιπόν, οπως πολύ σωστά αναφέρθηκε και προηγούμενα, οτι στα αστικά κέντρα τα πράγματα έχουν ξεφύγει τελείως, ενω ως ενα βαθμό η επαρχία κρατά ακόμα.
Απο κει και πέρα όμως διαφωνώ καθετα με όσους απο σας επιλέγουν να μην εκκλησιάζονται λόγω της κατάστασης που εύστοχα περιγράψατε(με).Είναι τουλάχιστο υποκρισία, επιτρέψτε μου να πω, να ισχυριζόμαστε οτι έχουμε απηυδύσει με τους σχολιασμούς των ταγερ των πλουσίων κυριών, τις κουβεντούλες περι Χ.Α, τα κωλοφτιαγμένα και χιλια δυο αλλα, χρησιμοποιώντας τα ως άλλοθι για να απέχουμε απο την Ανάσταση. Σέβομαι απόλυτα τις θρησκευτικές πεποιθήσεις όλων των ανθρώπων, εννοείται συμπεριλαμβανομένων και των άθεων , αλλα θεωρώ οτι είναι πολύ προτιμότερο να λέμε ευθέως αυτό που πραγματικά πιστεύουμε (οπως πολλές φορές έχει γίνει αλλωστε στο φόρουμ), παρα να προσπαθούμε να υπερτονίσουμε τα άσχημα της Χριστιανικής Πίστης, προκειμένου να την πλήξουμε οσο πιο βάναυσα μπορούμε, όντας στην ουσία πολέμιοί της....
Χρειάστηκε να διαβάσω τρεις σελίδες για να φτάσω σε κατι που περίμενα να είχε ειπωθεί νωρίτερα και αποτελεί κατα καποιο τρόπο μια 'λύση' στην κατα τ΄ αλλα φιέστα που έχει καταντήσει η νύχτα της Ανάστασης.
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Μηπως το παρον εξελισετε σε αλλο ενα θεμα περι 'θαψιματος εκκλησιας;'Οχι οτι διαφωνω με οσο λεγονται. Ετσι ειναι τα πραγματα, κακα τα ψεματα. Πολοι λιγοι πανε στην εκκλησια για τους λογους που θα επρεπε. Ουτε κι εγω πηγαινω πλεον οσο θα ηθελα, αλλα οχι επειδη με ενοχλουν οσοι πιανουν κουβεντουλα κατα τη διαρκεια της λειτουργιας.
Αν ειναι να παω θα παω γιατι νιωθω οτι θελω να παω οχι για ολους τους αλλους. Λιγο (θα) με ενδιαφερει τί φοραει ο διπλανος μου.
**Απο οσους πηγαν στην λειτουργια της Αναστασης ποσοι εμειναν μεχρι το τελος της λειτουργιας; Εφυγαν λογω του πανικου; Λογω της 'πασαρελας;' Λογω του νυφοπαζαρου; Λογω της μασας που περιμενε ζεστη στο σπιτι; Γιατι δεν εκατσαν και μετα της 12.10 να δουν μια πραγματικα ομορφη λειτουργια; **
Το ποσο 'πιστοι' ή 'απιστοι' ειμαστε, εμεις οι ιδιοι το αποφασιζουμε με τις πραξεις και τα πιστευω μας. Το τί κανουν οι αλλοι εχει λιγο ενδιαφερον.Αυτό το ποστ με βρίσκει σύμφωνο στο σύνολό του με κυριότερο κομμάτι του τα bold.....
Προσωπικά πηγαίνω στην εκκλησία περίπου στις 11.40' γιατι με ενοχλεί πρωτίστως η πολυκοσμία που επικρατεί σε ασφυκτικό βαθμό, αλλα και γιατι οι ώρες που διαρκεί η λειτουργία στο σύνολό της είναι αρκετές.Φεύγω στο τέλος της λειτουργίας (συνηθως γύρω στις 02.00΄) το βράδυ και πιστέψτε με η 'εμπειρία' είναι υπέροχη.Ακριβώς επειδή ολοι την κοπανάνε για τη μασαμπούκα και τα μπουζούκια, η ατμόσφαιρα μεταφορφώνεται σε αυτό που όλοι θα θέλαμε να είναι και πριν τα μεσάνυχτα, σ΄αυτό που πολύ ωραία και σχεδόν ....ποιητικά περιγράφηκε απο κάποιους παραπάνω.Ελαχιστος κόσμος (στο χωριό που ημουν φέτος, περίπου 25 άτομα), απόλυτη ησυχία, ωραίοι ύμνοι και προσευχή σε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα που συναρτησει και του ιερέα μπορεί να κάνει τη διαφορά μέσα μας και να μας αφήσει κατι αγνό και όμορφο.Με αποκορύφωμα τη Θεία Κοινωνία (εγω δε κοινώνησα φέτος), αργά τη νύχτα τελειώνει η λειτουργία και αφου χαιρετήσουμε και ευχηθούμε στους λιγοστούς που εχουν απομείνει, φεύγουμε γιατι η μαγειρίτσα περιμένει και η όρεξη έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της!
Δε νομίζω λοιπόν οτι είναι τόσο δύσκολο να βιώσουμε αυτό που θέλουμε, αρκεί πραγματικά να το θέλουμε....Δε πάω συχνά στην εκκλησία (5-6 φορές το χρόνο απέχουν πολύ απ' το 'συχνά') και δε προσπαθώ να παραστήσω καποιον, αλλα θεωρώ οτι όλα τα υπόλοιπα είναι δικαιλογίες....Τα 7 τελευταία χρόνια που εφαρμόζω τα παραπάνω, μπορώ να πω οτι δε μου λείπει τίποτα (εκτός ισως απο τις λειτουργίες της Μ.Εβδομάδας που λόγω δουλειάς δε πάω καθόλου) και ειλικρινά (εκτός της πνευματικής της διάστασης), δε θα μπορούσα να φανταστώ τη χώρα μας χωρίς τη γιορτή του Πάσχα....
Μια πασχαλινή ιστορία...