Είχα την ευκαιρία σήμερα να οδηγήσω το A3 2.0 ενός φίλου για μερικά χιλιόμετρα. Το έχει 3 μήνες περίπου. Παραθέτω τα συμπεράσματά μου:
Συν:
-Καταπληκτικό εσωτερικό που αποπνέει ποιότητα και πολυτέλεια, κορυφαία , ευανάγνωστα όργανα, χειριστήρια κ.λ.π. Όλα τα λεφτά ο κόκκινο-μπλέ φωτισμός.
-Πρακτικό, θήκες παντού
-Πολύ καλή θέση οδήγησης, εργονομία
-Σχετικά βαρύ τιμόνι
-Καλός επιλογέας, προδιαθέτει για συχνές αλλαγές
-Κινητήρας ροπάτος, αποδίδει καλύτερα απ΄όσο νόμιζα, και σε συνδυασμό με το καλά κλιμακωμένο 6άρι κιβώτιο κινείσαι αρκετά σβέλτα
Πλήν:
-Παρά τα προσεγμένα υλικά και συναρμογή, υπήρχαν μερικά φάουλ, αρκετοί τριγμοί απο τις βάσεις των καθισμάτων, 2-3 πλήκτρα στο ηχοσύστημα ξεβαμμένα εντελώς (!) και ενα μικρό σφύριγμα στο ανεβοκατέβασμα του παραθύρου του συνοδηγού
-Παρά το βάρος του το τιμόνι θα μπορούσε να έχει περισσότερη αίσθηση
-Ο συμπλέκτης ειναι υπερβολικά ελαφρύς (για τα γούστα μου)
-Σε κάποιες γρήγορες αλλαγές ο επιλογέας σκάλωνε (γι' αυτό πιθανόν να φταίω κι εγώ που δεν ήξερα το αμάξι)
-Απαράδεκτος ντιζελοειδής ήχος μηχανής στο ρελαντί, φτιάχνει κάπως καθώς ανεβαίνουν οι στροφές
-Τα καθίσματα μου φάνηκαν εντελώς άβολα, αν και παρείχαν σχετικά καλή πλευρική στήριξη - δεν ειμαι σίγουρος αν ήταν τύπου μπάκετ ή όχι.
Αυτά τα ολίγα.
Σε γενικές γραμμές αρκετά καλό, απλά περίμενα κάτι πιο εντυπωσιακό για την τιμή του.
Προσωπικά με 30000 ευρώ δεν θα το σκεφτόμουν κάν, GTI δαγκωτό, αλλα περι ορέξεως...