-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το λέω γιατί, όπως είπα, το έχω ξαναδεί. Συγκεκριμένα κάποιοι υπάλληλοι (όχι πολλοί, αλλά αρκετοί, κυρίως 'κυρίες') έπαιρναν άδειες αναρρωτικές κάργα και ακριβώς στα όρια του νόμου. Βέβαια δεν άγγιζαν τις κανονικές τους άδειες κι έφτασαν να έχουν άδειες 3 ετών. Κάποια στιγμή έπεσε τσεκούρι με μια απόφαση της ηγεσίας, βάσει της οποίας θα έπαιρναν όλοι τις 'περισσευούμενες' άδειες εντός τριμήνου και έως 15 μέρες.
Στη περίπτωση της Εμπορικής έγινε διαγραφή όλων των αδειών από τα προηγούμενα έτη για περίπου 5000 εργαζόμενους με απώτερο σκοπό να μειωθούν κατά περίπου 10.000.000
-
16άχρονη σκότωσε με τη BMW της 22άχρονο οδηγό Jetta 2 μέρες αφού πήρε το δίπλωμά της και θα περάσει 30 μέρες σε αναμορφωτήριο και επίσης θα χάσει το δίπλωμα οδήγησης για 2 χρόνια.
http://www.theolympian.com/apps/pbcs.dl ... 1/60405001 -
αλλία - Την απόσυρση του CPE επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Ντε Βιλπέν
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE
Δευτέρα, 10 Απριλίου 2006 12:21Την απόσυρση του νόμου για τη Σύμβαση Πρώτης Απασχόλησης (CPE) επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Ντομινίκ Ντε Βιλπέν.
«Οι αναγκαίες συνθήκες εμπιστοσύνης και ηρεμίας δεν υπήρξαν ούτε από την πλευρά των νέων ούτε από την πλευρά των επιχειρήσεων, ώστε να επιτραπεί η εφαρμογή του συμβολαίου πρώτης εργασίας», δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός.
Ο κ. Ντε Βιλπέν εξέφρασε τη λύπη του που δεν έγινε κατανοητός από όλους, δηλώνοντας ότι ήθελε να δράσει γρήγορα κατά της «δραματικής κατάστασης» της ανεργίας των νέων.
-
Food for thought...
http://www.time.com/time/magazine/article/0,9171,1181649-1,00.html
-
And these young rioters want to keep things just that way--to rely not just on their advantages of class, education and ethnicity but also on an absolute guarantee from the state that their very first job will be for life, with no one to challenge them for it.
Πόσο χαζός πρέπει να είναι κάποιος ώστε να θέλει να μείνει στην ίδια δουλειά για πάντα. Όταν γίνεις 35 ή 45 χρονών δεν θα σου δώσουν πολύ μεγαλύτερο μισθό για να αποκτήσουν την εμπειρία σου; Αλλά όχι, εκεί κολλημένος στη δουλειά του κλητήρα που βρήκες στα 22. Φοβερή ανασφάλεια.Μήπως ξανάρχονται οι εποχές που οι δημόσιοι υπάλληλοι θα είναι η προνομιούχος τάξη; Όλοι οι άλλοι στη πείνα;
-
Προσφορά και ζήτηση. Δεν είναι τυχαίο που σε όλους τους διαγωνισμούς για θέσεις στο δημόσιο ή στις ΔΕΚΟ ή στις κρατικές τράπεζες γίνεται το σώσε. Άκουσα ότι για κάποιες προσλήψεις στην Εργατική Εστία (100-150 άτομα) οι αιτήσεις έφτασαν τις 20.000! Πιο εύκολα μπαίνεις στο πανεπιστήμιο πια.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πιο εύκολα μπαίνεις στο πανεπιστήμιο πια.Σιγά το δύσκολο. Δες ποσο ειχε η Γερμανική Φιλολογία περσι!!!!
-
Μιλάμε για πανεπιστήμιο, όχι για παιδική χαρά (λυπάμαι αν θίγω κάποιον εδώ μέσα, άμεσα ή έμμεσα, αλλά δεν είναι σχολές αυτές όταν μπαίνουν άτομα ακόμα και με βαθμούς κάτω από τη βάση - ως και πέρυσι τουλάχιστον).
-
Καταλαβαινω τι εννοεις και εχεις δικιο. Απλά το κακό είναι ότι η βαση των σχολών δεν ειναι ανάλογο της ποιότητας σπουδών, ούτε και της επαγγελματικης αποκαταστασης..
Απόσταση από Αθήνα, μοδάτη σχολή κ.ά είναι μερικοί παράμετροι..
-
-
-
Έπεσα σ' ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ στο ... κανάλι Extra ή κάπως έτσι.
Ενώ όλους μας έχουν πνίξει τα σκουπίδια, οι δρόμοι μπροστά στα σπίτια των Προκόπη Παυλόπουλου, Ντόρας Μπακογιάννη, Γιώργου Παπανδρέου και γενικά τα 'καλά' στέκια είναι πεντακάθαρα. Χμμ ... σύμπτωση; -
Όχι, απλά αυτοί δεν κατεβάζουν σκουπίδια μες στην απεργία, σε αντίθεση με κάτι άλλους έξυπνους...
-
-
Οι 2 στους 3 υπέρ του ευρώ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ 13/4/2006Της Λαλέλας Xρυσανθοπούλου
Eυρωπαίοι...μετά πολλών επιφυλάξεων είναι οι Ελληνες, σύμφωνα με τα συμπεράσματα του ειδικού «Eυρωβαρόμετρου» για τα 25 χρόνια συμμετοχής της Eλλάδας στην EE. Aπό την έρευνα προέκυψε μεταξύ άλλων ότι το 67% των Eλλήνων είναι μεν υπέρ του ευρώ (θεωρητικά...) αλλά το 55% εκτιμά ότι η υιοθέτηση του κοινού νομίσματος αποτελεί μειονέκτημα για τη χώρα, καθώς θα την αποδυναμώσει στο μέλλον. Kαι τούτο, διότι το 88% των ερωτώμενων θεωρεί ότι το ευρώ έφερε αυξήσεις τιμών, ενώ το 17% κάνει λόγο για «περισσότερη ανεργία και λιγότερη ανάπτυξη»...
H Eυρωπαϊκή Ένωση κατατάσσεται τέταρτη μεταξύ των θεσμών που εμπιστεύονται περισσότερο οι Έλληνες πολίτες, με ποσοστό 65% και ισοβαθμεί με την...Eκκλησία και τις φιλανθρωπικές οργανώσεις. Ως πλέον αξιόπιστος θεσμός αναδεικνύεται ο στρατός (με ποσοστό 78%), ακολουθούμενος από το ραδιόφωνο (74%). Xαμηλό βαθμό αξιοπιστίας έχει η κυβέρνηση, αφού το 53% δηλώνει ότι δεν την εμπιστεύεται, ενώ πρωταθλητές αναξιοπιστίας ανακηρύσσονται τα πολιτικά κόμματα.
Mπορεί να εμπιστευόμαστε την EE, να έχουμε καλή έως αρκετά καλή εικόνα γι αυτήν (σε ποσοστό 73%) και να αποτιμάμε θετικά τη συμμετοχή της χώρας σε αυτήν (σε ποσοστό 66%) αλλά...δεν την ξέρουμε, αφού οι 6 στους 10 ερωτώμενους αισθάνονται ότι δεν γνωρίζουν πολλά πράγματα για τις ευρωπαϊκές πολιτικές και θεσμούς. Oι Έλληνες, άλλωστε, διατηρούν σοβαρές επιφυλάξεις για το μέλλον της EE, αφού το 82% ανησυχεί για τη μεταφορά θέσεων εργασίας από την Eλλάδα προς άλλα κράτη-μέλη, το 79% «βλέπει» περισσότερες δυσκολίες για τους Έλληνες αγρότες (σ.σ. πιθανότατα λόγω της διεύρυνσης και του σχεδιαζόμενου «ψαλιδίσματος» των κονδυλίων της Kοινής Aγροτικής Πολιτικής), ενώ το 63% προβληματίζεται για ενδεχόμενη μείωση του κοινωνικού κράτους.
Εθνική ταυτότητα
Yπάρχουν όμως και έντονοι προβληματισμοί που συνδέονται με τα εθνικά χαρακτηριστικά των Eλλήνων, αφού το 71% εκδηλώνει ανησυχία για το ενδεχόμενο η ελληνική γλώσσα να χρησιμοποιείται όλο και λιγότερο στους κόλπους της EE, ενώ η απώλεια της εθνικής ταυτότητας φαίνεται να απασχολεί το 65% των Eλλήνων. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι στο προσεχές μέλλον, 1 στους 2 ερωτώμενους εκτιμά ότι θα έχει διαμορφώσει μια διπλή ταυτότητα-συνείδηση, η οποία θα είναι κυρίως ελληνική και δευτερογενώς ευρωπαϊκή, ενώ σημαντική μερίδα του ελληνικού δείγματος (45%) εκτιμά ότι η αίσθηση ταυτότητάς του θα παραμείνει αμιγώς ελληνική. Tο «Eυρωβαρόμετρο» επιβεβαιώνει και το σύνθημα «Eλλάς-Γαλλία συμμαχία», αφού το 47% των Eλλήνων θεωρούν τη Γαλλία ως την περισσότερο φιλική προς την Eλλάδα χώρα. To ίδιο ισχύει και για το...«ούνα φάτσα, ούνα ράτσα», αφού ως δεύτερη φιλικότερη χώρα αναδεικνύεται η Iταλία (με 37%), ακολουθούμενη από Γερμανία και Iσπανία. Eντύπωση προκαλεί ότι η Kύπρος εμφανίζει ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό (15%) ως χώρα που διατηρεί φιλικές σχέσεις με την Eλλάδα, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι άλλο ένα 15% των Eλλήνων εμφανίζεται να πιστεύει ότι η χώρα τους δεν έχει φιλική σχέση με κανένα από τα υπόλοιπα 24 μέλη της EΕ.Αγνοούμε...
Mπορεί να εμπιστευόμαστε την EE, να έχουμε καλή έως αρκετά καλή εικόνα γι αυτήν (σε ποσοστό 73%) αλλά...δεν την ξέρουμε, αφού οι 6 στους 10 ερωτώμενους αισθάνονται ότι δεν γνωρίζουν πολλά πράγματα για τις ευρωπαϊκές πολιτικές.
Αναξιόπιστη
Xαμηλό βαθμό αξιοπιστίας έχει η κυβέρνηση, αφού το 53% δηλώνει ότι δεν την εμπιστεύεται, ενώ πρωταθλητές αναξιοπιστίας ανακηρύσσονται τα πολιτικά κόμματα.
«Συμμαχία»
Tο «Eυρωβαρόμετρο» επιβεβαιώνει και το σύνθημα «Eλλάς-Γαλλία συμμαχία», αφού το 47% των Eλλήνων θεωρεί τη Γαλλία ως την φιλικότερη χώρα.
-
ΘΗΣΑΥΡΟΙ... Πεταμένοι στη χωματερή: «Οι 40.000 τόνοι σκουπιδιών που βρίσκονται αυτές τις ημέρες διασκορπισμένοι στους δρόμους του Λεκανοπεδίου θα μπορούσαν, με την κατάλληλη επεξεργασία, να ηλεκτροδοτήσουν την Αθήνα 14 συνεχόμενες ώρες ή να εξοικονομήσουν τα καύσιμα που χρειάζονται για να κινούνται ολόκληρο το 24ωρο 60 αρθρωτά λεωφορεία»...
Ο Χρήστος Μανωλάς, στα «Νέα»:
- «Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις υπολόγισαν με ποιο τρόπο θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν οι τεράστιες ποσότητες σκουπιδιών που 'πνίγουν' την Αθήνα. 'Τα σκουπίδια είναι... θησαυρός. Μπορούν να μετατραπούν σε καύσιμα, σε ενέργεια, σε υλικά οικοδομών, σε χαρτί', λέει στα 'ΝΕΑ' ο περιβαλλοντολόγος Φίλιππος Κυρκίτσος. 'Πρόκειται για μεθόδους που χρησιμοποιούνται ήδη σε όλη την Ευρώπη. Η Ελλάδα είναι, δυστυχώς, ουραγός...».
-
8-10% αυξήσεις ζητάνε οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ.
'Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την Παρασκευή 14 Απριλίου, διεκδικώντας μισθολογικές αυξήσεις άνω του πληθωρισμού για το 2006.
**«Θέλουμε μισθολογικές αυξήσεις 8%-10% φέτος» είπε στο Reuters ο Νίκος Πιλαλίδης, επικεφαλής της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. **Η εταιρία θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας την ημέρα της απεργίας προκειμένου να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος. Η απεργία της ΓΕΝΟΠ δυσχεραίνει την προσπάθειά της διοίκησης της ΔΕΗ να μειώσει το κόστος.
Ο κ. Πιλαλίδης είπε ότι η διοίκηση της ΔΕΗ δεν έχει ανταποκριθεί στις εκκλήσεις της ομοσπονδίας για μία συνάντηση με θέμα το μισθολογικό ζήτημα. Η ΔΕΗ δεν θέλησε να σχολιάσει.
Η Ομοσπονδία εκπροσωπεί 25.500 εργαζομένους του κλάδου ηλεκτρικής ενέργειας. Η ΔΕΗ απασχολεί περίπου 27.200 εργαζομένους. Η κυβέρνηση προβλέπει τον πληθωρισμό στο 3,2% φέτος.
Η ΔΕΗ, το 51% της οποίας ανήκει στο Δημόσιο, πασχίζει να μειώσει το κόστος εν μέσω αυξανόμενου ανταγωνισμού και χαμηλών τιμολογίων. **Οι συνολικές δαπάνες μισθοδοσίας, που αντιστοιχούν στο ένα τρίτο περίπου του συνολικού λειτουργικού κόστους, αυξήθηκαν 8% πέρυσι στα 1,25 δισ. ευρώ. **
Οι μισθοί των εργαζόμενων στη ΔΕΗ αυξήθηκαν 6,2% πέρυσι, έναντι 6,5% το 2004.'
Όλοι οι άλλοι είναι μαμάκες δηλαδή. Στον ιδιωτικό τομέα παίρνουν λιγότερο από 5%, στον δημόσιο τομέα 3-4%.
-
«Mακάρι να γίνει και καμιά απεργία!»
Του Βασίλη Ζήρα
Eως τις 30 Aπριλίου, οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να έχουν καταλήξει, αλλιώς, όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος, η εισοδηματική πολιτική που προβλέπει αύξηση 3% φέτος και 4% το 2007, ή ακόμη και κάποιες αλλαγές στους κανονισμούς προσωπικού, θα επιβληθεί με νομοθετική ρύθμιση.
Kυβερνητικοί παράγοντες εκτιμούν ότι «παρά τις αρχικές αντιδράσεις, τα συνδικάτα και η ΓΣEE δεν θα επιλέξουν τη σύγκρουση, γιατί δεν θέλουν να υπάρξει προηγούμενο επιβολής εισοδηματικής πολιτικής με νομοθετική ρύθμιση». Aλλωστε, όπως σημειώνουν, η προτεινόμενη αύξηση στις ΔEKO το 2007 δεν υπολείπεται σημαντικά από αυτή που συμφώνησαν με τους εργοδότες στον ιδιωτικό τομέα. Eπιπλέον, η κυβέρνηση θεωρεί ότι δυναμικές κινητοποιήσεις εργαζόμενων στις ΔEKO δεν θα έχουν μαζικότητα και κοινωνική νομιμοποίηση. Συνεπώς όχι μόνο δεν θα τη βλάψουν, αλλά ίσως και να την ωφελήσουν, αφού θα δημιουργήσουν την εντύπωση ότι προχωρά στις μεταρρυθμίσεις, συγκρουόμενη με «ρετιρέ και προνομιούχους».
«Mακάρι να γίνει και καμιά απεργία», έλεγε μεταξύ αστείου και σοβαρού κυβερνητικός παράγων.
http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... bid=232399
-
Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Τρομοκράτες ετών ... 80
«Τα νέα πρόσωπα της τρομοκρατίας», σύμφωνα με το ειρωνικό πρωτοσέλιδο της «Independent», είναι δύο γιαγιάδες: η 68χρονη Ελεν Τζον και η 62χρονη Σίλβια Μπόις, παλαίμαχες του κινήματος ειρήνης. Η πρώτη, μάλιστα, ήταν πέρυσι και υποψήφια για Νόμπελ Ειρήνης.
Αβατο οι βάσεις των ΗΠΑ
Το έγκλημά τους ήταν ότι διαδήλωσαν την 1η Απριλίου έξω από την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Γιορκσάιρ. Σύμφωνα με μια νέα τροποποίηση του τρομονόμου, οι διαδηλωτές έξω από στρατιωτικές βάσεις θα συλλαμβάνονται αμέσως...
Οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν, έμειναν στο κρατητήριο για 12 ώρες κι εντός των ημερών θα ξέρουν αν θα τιμωρηθούν με ένα χρόνο φυλακή ή με πρόστιμο 5.000 λιρών (7.500 ευρώ).
Ο τρομονόμος απαγορεύει επίσης τις διαδηλώσεις έξω από το Κοινοβούλιο σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου, καθώς κι έξω από τα ανάκτορα, τα κυβερνητικά κτίρια και τους πυρηνικούς σταθμούς.
Ο κατάλογος των «τρομοκρατών» είναι για γέλια: από το φθινόπωρο και μετά έχουν συλληφθεί δύο υπερήλικες 81 και 82 ετών, ο Τζον Κατ και ο Γουόλτερ Γούφγκανγκ, ο ένας επειδή φορούσε μπλουζάκι με συνθήματα κατά των Μπλερ και Μπους σε συνέδριο του Εργατικού Κόμματος και ο άλλος επειδή διέκοψε κομματική ομιλία του υπουργού Εξωτερικών Τζακ Στρο φωνάζοντάς του «Λες ψέματα»!
Εγκλημα μουσικό
Το δικό του «έγκλημα» ήταν ότι στο ταξί που τον οδηγούσε στο αεροδρόμιο ζήτησε να ακούσει Crash και Led Zeppelin. Ο ταξιτζής θεώρησε ότι ένας «μαυριδερός» που ακούει τέτοια μουσική πρέπει να είναι τρομοκράτης, και ειδοποίησε τις αρχές, οι οποίες τον συνέλαβαν!
«Πού θα σταματήσει όλο αυτό;», αναρωτιέται ο Χαράι Μαν. «Τι θα μου συνέβαινε αν φορούσα μπλουζάκι με τον Τσε Γκεβάρα ή αλλόκοτες κάλτσες;». Προφανώς θα αναγκαζόταν να υποστεί τις συνέπειες, όπως σκοπεύουν να τις υποστούν όλοι όσοι αρνούνται να γίνουν πρόβατα στο μαντρί του Μπλερ.
-
**Φραγμοί σε «άσυλο» και «αιώνιους φοιτητές» **
*Την αλλαγή του πλαισίου του πανεπιστημιακού ασύλου και την κατάργηση του «θεσμού» του «αιώνιου φοιτητή», προτείνουν μεταξύ η Επιτροπή των «οκτώ σοφών», οι οποίοι επεξεργάζονται το νέο νόμο για τα πανεπιστήμια. Παράλληλα προβλέπονται διατάξεις για την παρουσία των καθηγητών χωρίς μακροχρόνιες απουσίες ενώ το έργο τους θα αξιολογείται από τους φοιτητές. Τον Ιούνιο το Υπουργείο Παιδείας, θα έχει καταλήξει στις αλλαγές που θα γίνουν στα Πανεπιστήμια, με το νέο νόμο-πλαίσιο.
Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από τον καθηγητή Θ. Βερέμη, το νομικό πλαίσιο για το Πανεπιστημιακό Ασυλο προτείνεται να γίνει πιο ευέλικτο, καθώς προβλέπεται να αποφασίζει για την άρση του, όχι η επιτροπή Ασύλου, αλλά το πρυτανικό συμβούλιο με δικαίωμα ψήφου όλων των μελών του. Οι αποφάσεις θα λαμβάνονται (όχι ομόφωνα), αλλά κατά πλειοψηφία των δύο τρίτων των παρόντων. Οταν όμως δεν μπορεί να ληφθεί απόφαση, τότε ο πρύτανης θα παραπέμπει το θέμα στη σύγκλητο που θα συγκαλείται αμέσως και θα αποφασίζει, επίσης κατά πλειοψηφία.
Θα χάνεται αυτόματα η φοιτητική ιδιότητα όταν ξεπεράσουν τα δύο χρόνια σπουδών, μετά την τετραετή φοίτηση τους, και τα εννέα μετά την εξαετή, ανάλογα με τη σχολή.
Προτείνεται επίσης να ψηφίζουν καθολικά οι φοιτητές και όχι μέσω αντιπροσώπων, διαφόρων πολιτικών νεολαιών, όπως γίνεται σήμερα, για την ανάδειξη των διοικήσεων των πανεπιστημίων και των σχολών. Ετσι, οι ψήφοι των φοιτητών θα υπολογίζονται σε ποσοστό 80% του αριθμού μελών Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού. Με τον τρόπο αυτό θα αποφεύγονται φαινόμενα «κατάχρησης εξουσίας» εκπροσώπων πολιτικών νεολαιών που παρατηρήθηκαν στο παρελθόν.
Προβλέπεται να δημιουργηθεί «Πανεπιστήμιο Επιστημών Υγείας», όπου θα συγκεντρωθούν όλες οι ιατρικές σχολές . Θα τεθούν αυστηρές προδιαγραφές και διατάξεις ώστε να αποτραπεί η δημιουργία «οικογενειακών» καταστάσεων στα πανεπιστήμια, όπως δηλαδή διορισμοί συγγενικών μεταξύ τους προσώπων. Επίσης, οι φοιτητές δεν θα ξεπερνούν τους 80 ανά αίθουσα διδασκαλίας.
Παράλληλα προβλέπονται διατάξεις για την παρουσία των καθηγητών χωρίς μακροχρόνιες απουσίες από τα μαθήματα, ενώ το έργο των καθηγητών θα αξιολογείται από τους φοιτητές.
Οι προτάσεις της επιτροπής προς το υπουργείο Παιδείας, δεν είναι οριστικές, αφού το τελικό πόρισμα θα είναι έτοιμο στο τέλος Απριλίου, ενώ τον Ιούνιο το υπουργείο Παιδείας, θα έχει καταλήξει στις αλλαγές που θα γίνουν στα Πανεπιστήμια, με ένα νέο νόμο-πλαίσιο.*
"ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ"