-
Σίγουρα όχι με πινακίδες πάντως! Αυτό το κενό θα εκμεταλλευτώ!
Ξέρω περίπου πόσα πράγματα χρειάζεται να ελέγξεις πριν παραδώσεις αυτοκίνητο από το εργοστάσιο στον πελάτη. Ένα ερώτημα είναι γιατί αυτή η διαδικασία δεν μπαίνει στην τιμή του μοντέλου.
kubiak
Και είναι και μάπα η διαφήμιση every so often... -
spiros εγραψε
δε νομιζω οτι οι εταιριες προσπαθουν να αρπαξουν ετσι 50-100ε! Ελεος! Αμα ηθελαν να τα παρουν, ανεβαζαν την τιμη κατα 50-100ε και τελειωνε η υποθεση...
Το κανουν με τις πινακιδες την εκδοση των οποιων κοστολογουν 300 ευρω!Επισης αν κανεις τον πλλαπλασιασμο και δεις για μια μονο εταιρεια στην Ελλαδα τι τζιρο εχει απο αυτα τα 100 ευρω θα παθεις εγκεφαλικο...Ασε που βγαζοντας χρηματα απο τετοια πραγματα μπορουν να λανσαρουν τις προσφορες και τα δωρα ,λες και μας τα δινουν για τη ψυχη της μανας τους.Αλλα αυτες οι κρυφες χρεωσεις δε φαινονται και κρατανε χαμηλα τις αρχικες τιμες ωστε να παει ο αγοραστης στην εκθεση .
-
Κατ' αρχήν έρχονται... κερωμένα, πιέσεις ελαστικών στο +οο, τάκους στα ελατήρια, βγαλμένοι πόλοι μπαταριών, πολλές φορές με ελάχιστα υγρά (λάδια+ψυκτικό+υγρό τζαμιών) και γενικά σε κακό χάλι
Το πιο δύσκολο είναι η αποκέρωση με ειδικά απορρυπαντικά για να μην χαλάσει το χρώμα, αλλά και να βγει τελείως το κερί. Αυτό κοστίζει και σε χρόνο και σε χρήμα, ενώ τα υπόλοιπα περισσότερο σε χρόνο.
Τώρα σε άλλες εισαγωγικές το PDI γίνεται κεντρικά, δηλαδή ο dealer το παίρνει έτοιμο, αλλά κάνει κι αυτός τους ελέγχους και ρυθμίζει εγκεφάλους, ρολόγια, ράδιο-CD ή συμπληρώνει υγρά, ελέγχει αν είναι σωστός ο εξοπλισμός ή αν λείπει κάτι, ενώ σε άλλες πηγαίνει το αυτοκίνητο 'χάλια' και αναλαμβάνει ο ίδιος την αποκέρωση (με όχι και τόσο καλά αποτελέσματα)
Μαζί με τα έξοδα του PDI συνήθως υπολογίζονται και τα έξοδα μεταφοράς -ή μήπως οι νταλίκες που τα μεταφέρουν δεν κοστίζουν τίποτα;-
Στην Ευρώπη αρκετές εταιρείες σου δίνουν τη δυνατότητα να παραλάβεις το αυτοκίνητο από το εργοστάσιο σε ειδικούς χώρους και να γλυτώσεις κάποιο κόστος, αλλά εδώ εκτός του ότι λογιστικο-φορολογικο-τελωνειακά είναι σχεδόν αδύνατο ( ευτυχώς που είμαστε στην ΕΕ), σίγουρα θα πληρώσεις περισσότερα σε εισιτήρια-βενζίνες-διόδια να πας σε χώρα της Ευρώπης να το πάρεις.
Μήπως θα προτιμούσατε να παίρνατε αυτοκίνητο από τελωνειακούς χώρους σε μαύρο (και άσπρο ) χάλι για να μην πληρώσετε 100 ευρώ; Η απογοήτευση θα ταν τεράστια
-
lkar
Μήπως θα προτιμούσατε να παίρνατε αυτοκίνητο από τελωνειακούς χώρους σε μαύρο (και άσπρο ) χάλι για να μην πληρώσετε 100 ευρώ; Η απογοήτευση θα ταν τεράστια
Οχι, αλλα θα προτιμουσα να παρω το καινουριο μου αυτοκινητο ,για το οποιο πληρωσα μια περιουσια για να αγορασω,ετοιμο προς χρηση και σε αριστη κατασταση χωρις να χρειαζεται να πληρωσω επιπλεον χρηματα.Τα εξοδα μεταφορας και αυτα πληρωνονται επιπλεον αλλα αυτα διαφερουν απο χωρα σε χωρα και απο πολη σε πολη.Για παραδειγμα εγω που μενω σε νησι πληρωσα και το καραβι...Παντως ολες λιγο πολυ οι αντιπροσωπειες τα κανουν τα κολπακια τους.... οπως για παραδειγμα το Α3 και η γνωστη ιστορια με το στερεοφωνικο και το κλιμα
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
δε νομιζω οτι οι εταιριες προσπαθουν να αρπαξουν ετσι 50-100ε! Ελεος! Αμα ηθελαν να τα παρουν, ανεβαζαν την τιμη κατα 50-100ε και τελειωνε η υποθεση...ama sou po ti kanoun oi etairies sthn ellada tha patheis egkefalika
kai den milao gia mia etairia alla gia polles -
Ο χρήστης VW GOLF R32 έγραψε:
δε νομιζω οτι οι εταιριες προσπαθουν να αρπαξουν ετσι 50-100ε! Ελεος! Αμα ηθελαν να τα παρουν, ανεβαζαν την τιμη κατα 50-100ε και τελειωνε η υποθεση...
ama sou po ti kanoun oi etairies sthn ellada tha patheis egkefalika
kai den milao gia mia etairia alla gia pollesδεν λεω οτι δεν τα αρπαζουν, λεω οτι δεν εχουν λογο να τα αρπαξουν ετσι...
παρολαυτα, γιατι δεν μας λες να μαθαινουμε και εμεις?
-
εχχμμμ συγνώμη αλλά μήπως είμαστε εκτός θέματος ?!?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
kai den milao gia mia etairia alla gia pollesδεν λεω οτι δεν τα αρπαζουν, λεω οτι δεν εχουν λογο να τα αρπαξουν ετσι...
ama miliso polla atoma pou mpainoun edo mesa apo diafores etairies tha kruftoun gia auto kai den milao
-
Δεν ήξερα ότι το 4Τ Forum είναι χώρος διαφήμισης από εκπροσώπους εταιρειών. Γράψε τι γνωρίζεις για να τα έχουμε στα υπόψη.
-
Ο χρήστης VW GOLF R32 έγραψε:
ama miliso polla atoma pou mpainoun edo mesa apo diafores etairies tha kruftoun gia auto kai den milao
συγνωμη, ενδιαφερεσαι περισσοτερο γιαυτους που θα κρυφτουν ή για ολους εμας που θελουμε να μαθουμε και να προστατευτουμε?
-
dose plirofories na xeroume pou patame......edaxei na to plirosume to amaxi alla stin pragmatiki tou timi kai oxi ta keratiatika!!!
-
Τελικά οι πινακίδες πόσο κοστίζουν ?
-
Απο το υπουργειο κατ ευθειαν περιπου 60 ευρω.Αν θυμαμαι καλα.Καποιος που να ειναι σιγουρος?
-
Τόσο πρέπει να πηγαίνει +- κανένα 20ρικο ακόμα, μαζί με τα παράβολα και τα χαρτόσημα.
Δηλαδή αν πάω να πάρω αμάξι και τους πω 'Κάντε τη δουλειά σας, πάρτε το ποσό που χρεώνετε για την προετοιμασία και τη μεταφορά, αλλά τις πινακίδες θα τις βγάλω μόνος μου' θα μου πουν 'Δεν στο πουλάμε τότε'; -
Ποιος ξερει ??Ικανους τους εχω.Μετα θα σε πουν και γυφτο για να μαθεις
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Τελικά οι πινακίδες πόσο κοστίζουν ?70 ευρώ και κοστίζουν στο κράτος... 7
-
Τελευταία το ψάχνω για αγορά νέου αυτοκινήτου.
Για ένα συγκεκριμένο μοντέλο που με ενδιαφέρει, αντιγράφω από την ιστοσελίδα της εταιρίας:
Προτεινόμενη λιανική τιμή 11.990 ευρώ.
Οι αναγραφόμενες τιμές είναι ενδεικτικές και ∆ΕΝ συμπεριλαμβάνουν έξοδα ταξινόμησης πινακίδων και τέλη κυκλοφορίας. Οι ανωτέρω τιμές επιβαρύνονται με μεταφορικά αξίας € 204 (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).Για το ίδιο μοντελο ο τοπικός (και μοναδικός) αντιπρόσωπος που ρώτησα με ενημέρωσε
Τιμή μοντέλου: 12.210 ευρώ
Τέλη ταξινόμησης πινακίδων και τέλη κυκλοφορίας: 196 ευρώ
Μεταφορικά: 324 ευρώ
Έξοδα προετοιμασίας: 100 ευρώ
Τελική τιμή: 12.830 ευρώΥπόψην οτι μένω σε νησί.
Καταρχήν παρατηρώ οτι η αρχική τιμή είναι +200 ευρώ σε σχέση με την ιστοσελίδα. Επιπλέον ρωτώ: Είναι φυσιολογικές οι τιμές που μου έχει δώσει για τέλη, μεταφορικά και προετοιμασία; -
Ο χρήστης keim έγραψε:
Επιπλέον ρωτώ: Είναι φυσιολογικές οι τιμές που μου έχει δώσει για τέλη, μεταφορικά και προετοιμασία;ναι καλές φαίνονται, για ποιο αμάξι λες;
-
Για το opel agila.
Οι τιμές για τα επιπλέον έξοδα μου φάνηκαν τσιμπημένες...
Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι οι εταιρείες διαφημίζουν μια 'ενδεικτική' τιμή αλλά στην πραγματικότητα πρέπει υποχρεωτικά να πληρώσεις διάφορα έξτρα.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Επιπλέον ρωτώ: Είναι φυσιολογικές οι τιμές που μου έχει δώσει για τέλη, μεταφορικά και προετοιμασία;
ναι καλές φαίνονται, για ποιο αμάξι λες;
Υπολογίζοντας τα τελη ταξινομ + σημα. ειναι 75ευρω + 111,6 το σημα (απο 786 - 1357 κυβικα) = 186,60 ευρω (10 ευρω περισσοτερα σου χρεωνουν εδω)
Τα μεταφορικά τα 'κρινω' λιγο φυσιολογικά, τρόπος του λέγειν, δηλαδή!
Τα αλλα 100 ευρω...... τί να σου πω! Μήπως θέλει ο αντιπρόσωπος να σου χρεώσει και τη φυλαξη χαλιών του το καλοκαίρι?
Οκ, δεν μπορείς να κανεις τίποτα, τα πληρώνεις και φεύγεις!
Φαντάσου οτι εγώ, που η δουλειά μου ειναι (και αυτη μαλλον) Ταξινομήσεις-Μεταβιβάσεις οταν αγόρασα το δικο μου τα πληρωσα κανονικά γιατί λεει αυτή ειναι η πολιτική της εταιρείας! Και ας το ειχα πληρώσει μετρητοίς και 'δεν τους ενδιεφερε' πλεον να 'μπει' η 'παρακρατηση' κτλ...
Εφοσον δεν εχεις αλλες επιλογές (δεν υπαρχει αλλος πωλητης-εταιρεια-αντιπροσωπια) εκει που βρισκεσαι, αν θες το παιρνεις, και πληρωνεις, και λες και ευχαριστώ...
Δυστυχώς...
Α !
Τελικά οι πινακίδες πόσο κοστίζουν ?
Η ταξινόμηση ενος αυτοκινητου, είτε ειναι 800cc είτε 5000cc ειναι το ποσό των 75 ευρω (τέλη ταξινόμησης,ονομαζονται)
Στις μοτοσικλετες, ανεξαρτήτως παλι κυβικών ειναι 9 ευρώ
Εξτρα έξοδα παράδοσης αυτοκινήτου: PDI, πινακίδες κτλ.