-
Μιας και καταφέραμε και πήραμε και εμείς ένα X-MAX και μπήκαμε στην οικογένεια της YAMAHA θα γράφω εδώ τις εντυπώσεις μου απο την συμβίωση μαζί του.
(Αν γίνουμε πολλοί το κάνουμε και λέσχη ,που είναι και της μοδός..... )
Τέσπα, που λενε και οι νεολαίοι..................αρχίζω
Το μηχανάκι αγοράστηκε-παραλήφθηκε-πληρώθηκε στα μέσα Μαρτίου........ναι,ναι το βρήκα να με περιμένει και το πήρα.............του κουτιού.....
Ομολογώ οτι δεν έψαξα πολύ.Έκανα έρευνα μέσω δικτύου,το δοκίμασα οδηγικά μας άρεσε το πήραμε...........έτσι απλά.
Συγκέντρωνε τα περισσότερ απο αυτά που θέλαμε οπότε γιατί όχι.....και εξηγούμε.....
**+ **πολύ μεγάλο χώρο αποθήκευσης (2 'γεματοκέφαλα' κράνη και ανάμεσά τους χώρος για ένα ζευγάρι αδιάβροχα και τα γάντια μας.)
**+ **σελάρα-πολυθρόνα για τα οπίσθιά μας.
**+ **'μαρσπιέ' συνεπιβάτη σωστά τοποθετημένα αλα μοτοσυκλέττα.
**+ **τεπόζιτο στο κέντρο και χαμηλά. - δεν ειναι επίπεδο το δάπεδο.
**+ **- 'αυτοκινητάδικα' όργανα με........ταχύμετρο,θερμοκρασία νερού,περιεκτικότητα τεπόζιτου και.............
**+ **ψηφιακό πολυόργανο που δείχνει, εξωτερική θερμοκρασία,ρολόι,ολικό χιλιομετρητή και δύο μερικούς (που σου δείχνουν απόσταση που διανύθηκε,μεση ωριαία και χρόνο κάλυψης της απόστασης.)
**+ **φρενούκλες με δισκόφρενα μπροστά πίσω με **- **(για μένα ) το πίσω, πιάνει πιο δυνατά απο το μπροστινό.. ίσως΄είναι έτσι για να αισθάνεσαι 'ασφάλεια' εγω θέλω το μπροστινό πιο δυνατό αν γίνεται θα το ζητήσω να το ρυθμίσουν έτσι στο πρώτο service στα 1000 που θέλει και αλλαγή λαδιών.
**+ **ντουλαπάκι μπροστά για ψιλοπράγματα,κλειδώνει.
**+ **είμαι 1.90 και η προστασία απο τον αέρα είναι πολύ καλή.
**- **τα γόνατά μου πάντως ψιλοβρίσκουν στις επιτόπιες στροφές.
- δεν 'κόβει' τόσο πολύ όσο το προηγούμενο scooter που είχαμε.
δεν είναι φτιαγμένο στην ιαπωνία αλλά στην ισπανία.
+ - την ανάρτηση την φανταζόμουν πιο 'χαλί'.......με δύο άτομα την νοιώθουμε αρκετά 'αδούλευτη'???? 'απότομη'????? θα δούμε στο βάθος χρόνου μιάς και ακόμη είναι 'σκληρό' και 'σφιγμένο' γενικά, που είναι και λογικό μιας και είναι καινούργιο.Έκανε 4500 το πήραμε 4200 + 60 τα γραφειοκρατικά ......
**- **τα έχει τα κιλάκια του 170 ,αν θυμάμαι καλά.Σταματημένο και για μανούβρα τα νοιώθεις.Εν κινήσει αίσθηση μοτοσυκλέττας + με εντυπωσίασε αν και ακόμη δεν έχω πολύ θάρρος για 'τυροκομικά'
Και συνεχίζουμε...............
-
Μιας και καταφέραμε και πήραμε και εμείς ένα X-MAX και μπήκαμε στην οικογένεια της YAMAHA θα γράφω εδώ τις εντυπώσεις μου απο την συμβίωση μαζί του.
Το μηχανάκι αγοράστηκε-παραλήφθηκε-πληρώθηκε στα μέσα Μαρτίου........ναι,ναι το βρήκα να με περιμένει και το πήρα.............του κουτιού.....
Ομολογώ οτι δεν έψαξα πολύ.Έκανα έρευνα μέσω δικτύου,το δοκίμασα οδηγικά μας άρεσε το πήραμε...........έτσι απλά.
Συγκέντρωνε τα περισσότερ απο αυτά που θέλαμε οπότε γιατί όχι.....και εξηγούμε.....
**+ **πολύ μεγάλο χώρο αποθήκευσης (2 'γεματοκέφαλα' κράνη και ανάμεσά τους χώρος για ένα ζευγάρι αδιάβροχα και τα γάντια μας.)
**+ **- 'αυτοκινητάδικα' όργανα με........ταχύμετρο,θερμοκρασία νερού,περιεκτικότητα τεπόζιτου και.............
**+ **ψηφιακό πολυόργανο που δείχνει, εξωτερική θερμοκρασία,ρολόι,ολικό χιλιομετρητή και δύο μερικούς (που σου δείχνουν απόσταση που διανύθηκε,μεση ωριαία και χρόνο κάλυψης της απόστασης.)
**+ **φρενούκλες με δισκόφρενα μπροστά πίσω με **- **(για μένα ) το πίσω, πιάνει πιο δυνατά απο το μπροστινό.. ίσως΄είναι έτσι για να αισθάνεσαι 'ασφάλεια' εγω θέλω το μπροστινό πιο δυνατό αν γίνεται θα το ζητήσω να το ρυθμίσουν έτσι στο πρώτο service στα 1000 που θέλει και αλλαγή λαδιών.
+ - την ανάρτηση την φανταζόμουν πιο 'χαλί'.......με δύο άτομα την νοιώθουμε αρκετά 'αδούλευτη'???? 'απότομη'????? θα δούμε στο βάθος χρόνου μιάς και ακόμη είναι 'σκληρό' και 'σφιγμένο' γενικά, που είναι και λογικό μιας και είναι καινούργιο.Έκανε 4500 το πήραμε 4200 + 60 τα γραφειοκρατικά ......
**- **τα έχει τα κιλάκια του 170 ,αν θυμάμαι καλά.Σταματημένο και για μανούβρα τα νοιώθεις.Εν κινήσει αίσθηση μοτοσυκλέττας + με εντυπωσίασε αν και ακόμη δεν έχω πολύ θάρρος για 'τυροκομικά'
-
-
καλορίζικο!
Νομίζω πάρα πολύ καλή επιλογή και με σωστά κυβικά και όχι υπερβολικά! Στο δρόμο όπως το είπες..σαν μοτοσυκλέτα! Ίσως να αρχίσουν κάποιοι τριγμοί μετά από κάποια χιλιόμετρα γιατί είναι...πολλά τα πλαστικά και ακόμα πιο πολλές οι λακούβες μας
αλήθεια τί είχες πριν; -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
καλορίζικο!
Νομίζω πάρα πολύ καλή επιλογή και με σωστά κυβικά και όχι υπερβολικά! Στο δρόμο όπως το είπες..σαν μοτοσυκλέτα! Ίσως να αρχίσουν κάποιοι τριγμοί μετά από κάποια χιλιόμετρα γιατί είναι...πολλά τα πλαστικά και ακόμα πιο πολλές οι λακούβες μας
αλήθεια τί είχες πριν;Ευχαριστίες..........ναι τα πλαστικά είναι πολλά, αλλά δείχνουν καλοβαμένα και φτιαγμένα..................Θα δείξει......
Το έχω ακόμη και πωλείται,έχετο κατα νου Πάνο, ένα PEUGEOT ELYSEO 125 σε πολύ καλή κατάσταση ............Δεν το έδωσα για ανταλλαγή γιατι μου το 'σκότωναν' οι αδίστακτοι ................και δεν μου πήγαινε η καρδιά......
- 'ζωηρό' και παρόλο που δεν έχει 'ανοίξει' ακόμη, 'καθαρίζω'' τους 'χοχλιούς' με την μια........
-
Απο πρώτο γέμισμα του τεπόζιτου,δεν είμαι σίγουρος οτι γέμισε καλά,έκανε περίπου 230 χιλιόμετρα και δεν έχει 'ανάψει' η ρεζέρβα...... θα υπολογίσω και πόσο 'καίει' έτσι για την κουβέντα.........που γίνεται ...........................................απο μένα....
Tελικά 215 χιλιομετρα, 9 λιτρα βενζινη και γεμισε μεχρι το 'λαιμό'...... να δούμε πόσο θα χρειαστεί να το 'καψει' και πόσο χιλιομετρα θα κάνει.......
-
Ο χρήστης ANGEL13 έγραψε:
καλορίζικο!
αλήθεια τί είχες πριν;Ευχαριστίες..........ναι τα πλαστικά είναι πολλά, αλλά δείχνουν καλοβαμένα και φτιαγμένα..................Θα δείξει......
Το έχω ακόμη και πωλείται,έχετο κατα νου Πάνο, ένα PEUGEOT ELYSEO 125 σε πολύ καλή κατάσταση ............**Δεν το έδωσα για ανταλλαγή γιατι μου το 'σκότωναν' οι αδίστακτοι ** ................και δεν μου πήγαινε η καρδιά......
- 'ζωηρό' και παρόλο που δεν έχει 'ανοίξει' ακόμη, 'καθαρίζω'' τους 'χοχλιούς' με την μια........
Δηλαδη ποσο βρε Αγγελε; Εχω και εγω ενα eliseo και σκεφτομαι να το δωσω. Μην ακουσω κατω απο χιλιαρικο
-
Οι περισσότεροι με το που το ακουγαν μου απέκλειαν την ανταλλαγή γιατί το μοντέλο είναι αντιεμπορικό..... Ο τελευταίος μου είπε 'αντε να σου δώσω 300 €...' Άστο καλύτερα θα το κρατήσω μέχρι να βρώ κάποιον να το πάρει για 1000 € τουλάχιστον.......Οπότε μου έκοψε τα 3 κατοστάρικα απο την τιμή του καινούργιου και μου έμεινε και το μηχανάκι για πώληση......
Στα του οχήματος τώραααααααααααα....
Τα φρένα 'πατάνε' σιγά - σιγά και αισθάνομαι μεγάλη ασφάλεια, φρενάρω και σταματάω όπου ΑΚΡΙΒΩΣ θέλω εγώ.....και οσο αργά θέλω...
Εχθές κατάφερα να το πάω βόλτα βράδυ....................ΦΩΤΑΡΕΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ το αυτοκίνητο μας μάλλον δεν έχει καλύτερα.......
Απο μπενζίνα 170 χιλιόμετρα με τον δέικτη στη μέση......αν μετά δεν πάρει την κατηφόρα απότομα θα είναι τέλεια..............
Επίσης μου αρέσει που τα φώτα,μπροστά - πίσω, είναι έτσι σχεδιασμένα ??? που το μηχανάκι φαίνεται και ορίζεται απο το πλαί σωστά ........οπότε είναι θέμα ασφαλείας, για μενα καλό ......
Αυτααααααααααααααα...............και ΠΡΟΧΩΡΑΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!!!
-
καλες βολτες μαζι του
-
-
Ευχαριστώ για τις ευχές και καλά 'ξυσίματα ' στους τυχερούς.....
Μόνο παρακαλώ να κλείσει εδω η παρένθεση.........που δεν είναι στο θέμα....
-
Αναφορά κατανάλωσης............ 265 χιλιόμετρα, μόλις άναψε το λαμπάκι της ρεζέρβας και πήρε 10,56 λίτρα..............οχι άσχημα......
Σε κατηφορίτσα έτσι για μια στιγμή 140 στο κοντέρ......
-
Αναφορά κατανάλωσης............ 265 χιλιόμετρα, μόλις άναψε το λαμπάκι της ρεζέρβας και πήρε 10,56 λίτρα..............οχι άσχημα......
Σε κατηφορίτσα έτσι για μια στιγμή 140 στο κοντέρ......
Και για να χαζεύουμε.....
http://www.bikez.com/motorcycles/yamaha ... 0_2006.php
-
Mε την 'ρεζέρβα' του τεπόζιτου έκανε 30 χιλιόμετρα και είχε και λίγο ακόμη πριν 'στεγνώσει' και σπρώχνω.... ααααααααααα και έχει και ξεχωριστή ένδειξη στο πολυόργανο για το πόσα χιλιόμετρα έχει κάνει με την 'ρεζέρβα', αφότου ανάψει το λαμπάκι δηλαδή.
850 χιλιόμετρα μέχρι τώρα ..............και για άλλη μια στιγμούλα 150 στο κοντέρ......!!!!!!!!!!!!!!!!
Αν ανεβαίνουμε 5 - 10 χιλιομετράκια στο στρώσιμο μετά πόσο θα πηγαίνει .................200
Πάντως το αίσθάνομαι 'στιβαρό' και οχι να 'πλέει' οπότε
-
'Πάντες'.............. εχθές σε κατηφορικό γλυστερο κομμάτι, λόγω δύναμης πίσω δισκόφρενου...
Τα αριστερά δάκτυλα πρέπει να έχουν ABS..............σε τέτοιες περιπτώσεις με την άσφαλτο - καθρέπτη..
Αντίθετα με το μπροστινό δεν υπήρχε πρόβλημα στο ίδιο κομμάτι.......
Έβρεξε και λερώθηκε το μηχανάκι μου..............
-
Καλορίζικο και δικτυακά...
με το γκάζι είδες πάντες εκείνη τη μέρα; στα φανάρια, αν πατούσες σε άσπρο;
-
Παντως το εχεις μεγαλο μερακι. Καλοριζικο
-
Ο χρήστης athdar2004 έγραψε:
Καλορίζικο και δικτυακά...με το γκάζι είδες πάντες εκείνη τη μέρα; στα φανάρια, αν πατούσες σε άσπρο;
Ευχαριστίες..................οχι δεν το έχω δοκιμάσει ...........ακόμη ...........με γκαζι...............απλά πάτησα περισσότερο πίσω φρένο σε εκείνο το κατηφορικό 'καθρεπτέ' κομμάτι του δρόμου και βέβαια άρχιζε τα χορευτικά....
-
Ο χρήστης vagemm έγραψε:
Παντως το εχεις μεγαλο μερακι. ΚαλοριζικοΒαγγέλη ευχαριστώ και γενικά με κάθε 'αντικείμενο πόθου' η λατρεία είναι δεδομένη.....Πόσο μάλλον να είναι και καινούργιο!!!!!!!!!!!!!!!!!
Βέβαια ομολογώ πως εδω έχω βρεί έναν πολύ φιλόξενο χώρο για να γράφω τις εντυπώσεις μου, κάτι σαν ημερολόγιο, οπότε.......................συνεχίζω....
1000 + χιλιόμετρα και το πολυοργανάκι μου υπενθυμίζει πως το όχημα θέλει 'περιποίηση'....
-
καλημέρα,
εγώ παλια έχω παραγγείλει το aprilia atlantic sprint 500 απο τα περιοδικά εχω διαβάσει οτι ειναι καλό!!!! βεβαια θα ηθελα αν έχει καποιος μια προσωπική άποψη να τη γράψει μην την πατήσω πάλι!!!
250 Χ-ΜΑΧ....ικές...............ιστορίες... :-))))