-
Είχα παρκάρει το αυτοκίνητο μου δίπλα σε ένα σπίτι με μαύρη πόρτα και την άλλη μέρα η πόρτα ήταν κόκκινη και το μαύρο μου αυτοκίνητο με πιτσιλιές κόκκινες. Η απάντηση του ιδιοκτήτη ήταν να μην το παρκάρω έξω από το σπίτι του
Το θέμα είναι τώρα πως τις βγάζω... βάζω νέφτι ή κάποιο ειδικό υγρό?
-
Είχα παρκάρει το αυτοκίνητο μου δίπλα σε ένα σπίτι με μαύρη πόρτα και την άλλη μέρα η πόρτα ήταν κόκκινη και το μαύρο μου αυτοκίνητο με πιτσιλιές κόκκινες. Η απάντηση του ιδιοκτήτη ήταν να μην το παρκάρω έξω από το σπίτι του
-
-
ΜΗΝ βάλεις οποιοδήποτε διαλυτικό, ούτε καν οινόπνευμα. Καλύτερα να το ρίξεις στα μούτρα του ιδιοκτήτη του σπιτιού.
Μια χοντρή αλοιφή για αυτοκίνητο με λίγο τρίψιμο κάνει θαύματα. -
Συμφωνώ για την αλοιφή, θα καθαρίσει σίγουρα.
Απαράδεκτος ο ιδιοκτήτης του σπιτιού
Μάνο, νομικά τι μπορεί να κάνει κανείς σε αυτήν την περίπτωση? -
Το θέμα είναι τί μπορεί να γίνει ουσιαστικά, όχι νομικά.
Δηλαδή πάνω στην οργή μου θα φώναζα επί τόπου την αστυνομία για να καταγράψει το συμβάν και 2 μάρτυρες και θα τράβαγα φωτογραφίες. Αυτά για να τον πάω στα δικαστήρια για αποζημίωση και για να βγάλω το άχτι μου.
Στην πράξη όμως η υπόθεση στο αστικό δικαστήριο (ειρηνοδικείο) θα τράβαγε σε μάκρος και τα έξοδα (τρέξιμο, παράβολα, χάσιμο ημερών) θα ήταν περισσότερα ενδεχομένως από την αποζημίωση, έστω και χωρίς δικηγόρο που δεν είναι απαραίτητος σε τέτοιες διαφορές με αντικείμενο χαμηλής οικονομικής αξίας.
Ποινικό δεν παίζει, γιατί η φθορά ξένης ιδιοκτησίας τιμωρείται μόνο εφόσον έγινε σκόπιμα, όχι κατά λάθος.
Επίσης αν έβρισκα το αυτοκίνητο βαμμένο ολόκληρο ή χαραγμένο τί θα έκανα; Χειρότερα θα ήταν τα πράγματα.
Η 'καλύτερη' λύση για εμένα: φωνές και μπινελίκια για να ακούσει η γειτονιά και να ρεζιλευτεί ο κάφρος. -
Φυσικά και δεν συζητάω για δικαστήρια..
1ον όπως είπατε για το οικονομικό και
2ον για το ότι είναι λίγο τρελός αυτός και αν του την έλεγα και λίγο μπορεί την άλλη μέρα να το έβρησκα βαμένο σε πολλές αποχρώσεις.Και να φανταστήτε ότι το αυτοκίνητο είναι 3 μηνών και αξίας 35,000 ευρώ.
Αλοιφή γυαλίσματος εννοείτε? -
Και να καταλάβετε πόσο μου τρέχουν... το αυτοκίνητο το έχω συνέχεια σε γκαράζ.. είναι έξω μονο όταν προχωράει στο δρόμο (3000km)και όταν πάω σε κανένα φίλο για 2-3 ώρες. στον μήνα πάνω μου το τράκαραν (1000 ευρώ) όταν ήταν παρκαρισμένο έξω από το σπίτι ενώς φίλου και τώρα μου συμβαίνει αυτό.. Το προιγούμενο αυτοκίνητο το είχα 7 χρόνια και μόνο 2 φορές τράκαρα από (100,000 δρχ + 400 ευρώ)
-
Για παράδειγμα η Sonax βγάζει τέτοιες αλοιφές, αλλά υπάρχουν πολλές. Σε κάποιο κατάστημα πχ Autoplus θα βρεις χοντρή αλοιφή. Κατά βάση χρησιμεύει για την εξαφάνιση λεπτών γρατζουνιών, αλλά βγάζει και κατάλοιπα από χρώμα, όπως όταν σε ακουμπήσει άλλο αμάξι και αφήσει δικό του χρώμα στο αμάξι. Ό,τι είναι να κάνεις όμως, κάνε το γρήγορα για να μη 'δέσει' η λαδομπογιά.
Η αλοιφή γυαλίσματος είναι η λεγόμενη 'λεπτή', δεν κάνει για τέτοιες δουλειές, αν και δεν αποκλείεται να δουλέψει. -
Θα δοκιμάσω αύριο με την λεπτή όπως λες και εσύ γιατί είναι κλειστά τα μαγαζιά αύριο... ευχαριστώ!
-
Γιατί δε δοκιμάζεις μαύρη μπογιά στους λευκούς τοίχους του σπιτιού του αγενούς γείτονα; Σαν πιο αποτελεσματικό μού ακούγεται .
-
Προς θεού μην βάλεις κανενός είδους διαλυτικό!!Θα φύγει και χρώμα από το δικό σου αυτοκίνητο.
-
Σκέφτηκα τώρα ότι για να βάφει πόρτα ο άλλος ήταν σίγουρα λαδομπογιά και όχι πλαστικό χρώμα που φεύγει εύκολα χωρίς σημάδια. Η λαδομπογιά περιέχει διαλυτικό, επομένως ίσως μείνει από κάτω θαμπάδα, αφού θα έχει πειραχτεί το γυαλιστικό βερνίκι. Η χοντρή αλοιφή μπορεί να το καλύψει, μπορεί και όχι.
-
Μα λίγο να ξεφύγει το νέφτι θα διαβρώσει το βερνίκι. Εκτός αν χρησιμοποιήσει καμιά μπατονέτα για αυτιά, αλλά και πάλι είναι δύσκολο να είσαι τόσο ακριβής.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μα λίγο να ξεφύγει το νέφτι θα διαβρώσει το βερνίκι. Εκτός αν χρησιμοποιήσει καμιά μπατονέτα για αυτιά, αλλά και πάλι είναι δύσκολο να είσαι τόσο ακριβής.Δεν είναι τόσο ισχυρό το νεφτι που μπορει να βγάλει το βερνίκι, μια θαμπάδα το πολύ πολύ να αφήσει (όπως το οινόπνευμα) που με μια ψιλή αλοιφή φεύγει.
-
Δεν το πας καλύτερα σε κάποιον που ασχολείται με αυτά να μην κάνεις μεγαλύτερη ζημιά; Εγώ αυτό θα έκανα.
-
Ρώτησα ένα γνωστό μπογιατζή και είπε ότι αν είναι σύντομο το ατύχημα θα βγει αλλά σε ειδικό συνεργείο.Έχουν αλοιφές ειδικές.Οπότε καλύτερα να το πας κάπου!
-
Ελάτε βρε παιδιά. Αλοιφούλα του εμπορίου βάζουν και με κόστος 1-2 ευρώ χρεώνουν 20-30 για δουλειά 10 λεπτών. Μάλιστα αγοράζουν όχι τις πιο καλές και ακριβές, αλλά σχεδόν χύμα σε κονσέρβες.
Όπως και να έχει, μια χοντρή αλοιφούλα σε καλά κλεισμένο δοχείο πρέπει να την έχουμε όλοι για μικροδουλίτσες.
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... 091#537091 -
Αλοιφή, ακομα και ψιλη, (απλως θα τριβεις πιο πολυ ωρα) και μετα ενα γυαλισματακι με κερι και εισαι οκ.
-
πραγματί τα νέα χρώματα δε διαβρώνονται πλέον από το νέφτι.
Έπεσε λαδομπογιά στο αυτοκίνητο. Τι κάνω?