Θέμα: Τελικά, που βρίσκεται το πρόβλημα της Ελληνικής οικονομίας;
Εμπειρία ζωής: Να έχεις να κάνεις με μια ΔΟΥ, όπου μάλλον κάποιος ρίχνει κάτι στο νερό των εργαζόμενων... ή μήπως έχει κάτι το νερό που πίνω εγώ;
Εξηγούμαι - και πέστε μου, σας παρακαλώ, αν κάνω λάθος. Εδώ και 21 χρόνια, κόβω τιμολόγια πώλησης αθεώρητα - που ακολουθούν θεωρημένα δελτία αποστολής. Στην αρχή τα έκοβα χειρόγραφα, μετά τα έγραφα σε γραφομηχανή, τα τελευταία 16 χρόνια τα τυπώνω μέσω του word. Σήμερα, ξαφνικά, πήρα μια ειδοποίηση από τη ΔΟΥ ότι είμαι παράνομος, γιατί, λέει, όταν κόβονται μέσω Η/Υ πρέπει να έχουν ηλεκτρονική σήμανση. Με λίγα λόγια: Με το χέρι, οκ. Με γραφομηχανή, οκ. Με Η/Υ, παρανομείς! Πρέπει να συνδέσεις στο word ΕΑΦΔΣΣ (;) για την ηλεκτρονική σήμανση των τιμολογίων. Μιλάμε για 80, συνολικά, τιμολόγια το χρόνο. Αφού λέω να τα ξαναγράψω όλα, στο χέρι...
ΥΓ. Το θέμα είναι ότι θα μου έλθει απόφαση με πρόστιμο, για τρία χρόνια, περίπου 1.500 - 2.000 €. Είτε συμβιβαστώ στο 1/3ο είτε πάω με προσφυγή σε διοικητικό δικαστήριο, από το οποίο απόφαση ΔΕΝ βγαίνει αν δεν περάσουν 7 - 8 χρόνια, τελικά θα πληρώσω, αφού μέχρι να βγει η απόφαση του δικαστηρίου θα έχει βγει άλλη απόφαση για κλείσιμο των χρήσεων, οπότε για να κλείσω θα πρέπει να κλείσουν οι εκκρεμείς υποθέσεις, δλδ ... να πληρώσω.