-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Υπόψιν όμως ότι χρειάζεστε και τις ROM. Αυτές μάλλον θα πρέπει να ψάξετε λίγο να τις βρείτε, γιατί το mame.dk έκλεισε λόγω νομικών προβλημάτωνΔιάφορα παλιά arcade παιχνίδια υπάρχουν στο ακόλουθο site: http://www.classicgaming.com
και άλλα sites έχουν ένα σωρό popups και διαφημίσεις (ΜΠΛΙΑΧ).
Pop-ups; Μπορεί να μου θυμίσει κάποιος τι είναι;:D Εδώ και μερικούς μήνες χρησιμοποιώ έναν καινούριο internet browser, τον Mozilla (http://www.mozilla.org), κι έχω ξεχάσει τελείως τα pop-ups.
-
Sprites, serial & parallel atributes για εφε, κανονακια,
απειρες ζωες κλπ. Τι αναμνησεις και αυτες!!
Φιλε 'logike'. Και εγω δεν εχω pop-ups ή banners μεσω του
web washer. O mozilla πως το κανει? Εχει καποιο option ?
Γενικα εισαι ευχαριστημενος με αυτον? Εχει καποιες αδυναμιες
συγκρινομενος με τον IE? (ρωταω γιατι παλια η OPERA δεν ετρεχε
JAVA ο δε Netscape δεν δουλευε το history του που μου ειναι
απαραιτητο και για αυτο τα εγκατελειψα και επεσα στην αγκαλια
του GATES! ) -
νομιζω οτι μετα απο ολα αυτα θα μπορουσε καποιος να ανοιξει ενα νεο topic '' hints & tips for PCs''για να συζητουνται οι αποριες σχετικα με τους υπολογιστες και την χρηση τους
θα το εκανα εγω αλλα επειδη στον χωρο αυτον ειμαι αδαης ας το κανει καποιος πιο σχετικος.
-
Ο χρήστης steve έγραψε:
του GATES! )Το καινουργιο Οπερα 7.x ειναι πολυ καλυτερο. (φυσικα 6.x για τους Unixades). To Mozilla εχει νομιζω ενα option. Αλλα καμμια φορα αν καποια ιστοσελιδα εχει pop ups που δεν ειναι spam τοτε τι γινεται.
Το προβλημα ειναι οτι ολοι τεσταρουν με το IE Explorer και μαλλον το Netscape και σχεδον κανενας με αλλα browsers.
Νικος
-
Ο χρήστης steve έγραψε:
του GATES! )Επειδή αύριο δίνω εξετάσεις, δεν προλαβαίνω να δώσω σήμερα μια αναλυτική απάντηση για τα υπέρ και τα κατά του Mozilla. Θα σου απαντήσω το αργότερο μεθαύριο. Πάντως υπάρχει επιλογή στο Mozilla με την οποία απενεργοποιούνται τα pop-ups.
-
Ο χρήστης logikos έγραψε:
του GATES! )Επειδή αύριο δίνω εξετάσεις, δεν προλαβαίνω να δώσω σήμερα μια αναλυτική απάντηση για τα υπέρ και τα κατά του Mozilla. Θα σου απαντήσω το αργότερο μεθαύριο. Πάντως υπάρχει επιλογή στο Mozilla με την οποία απενεργοποιούνται τα pop-ups.
Ελπίζω να ανοίξεις κι αλλο θέμα..ωστε να μην 'φουσκώσει' άλλο αυτό!
-
'Ετσι όπως καταλήγουν κάποια θέματα(όπως αυτό) θα επιστρέψει η επιθυμία σε πολλούς για ανάγκη δημιουργίας forum για ΑΣΧΕΤΑ!
-
Ο χρήστης gatony έγραψε:
'Ετσι όπως καταλήγουν κάποια θέματα(όπως αυτό) θα επιστρέψει η επιθυμία σε πολλούς για ανάγκη δημιουργίας forum για ΑΣΧΕΤΑ!Και σχεδόν όλα έτσι αλλάζουν.
Τι κόλημα τελικά είναι αυτό για να μην γίνει αυτή η ενότητα?
Είναι πιο ωραίο κάποιος να 'μαντεύει' πότε θα μιλάμε για το ΜΑΜΕ και πότε για την αποβολή μέλους? -
Συγγνώμη είναι απο ...άλλο ανέκδοτο.Επιστρέφει στην Αυτοκίνηση εντός ολίγου!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Συγγνώμη είναι απο ...άλλο ανέκδοτο.Επιστρέφει στην Αυτοκίνηση εντός ολίγου!!! -
Λοιπον βαζοντας μια Κ04 πανω στο κανονακι κερδιζουμε σε επιδοσεις αλλα χανουμε σε αξιοπιστια.Θα χρειαστουμε αλλαγη στο τελικο της εξατμισης και μια πιο μακρια καννη(του κανονακιου) για τα καυσαερια.Με πιεση 1 bar χωρις overboost το κανονακι θα γινει ...μυδραλιοβολο και δε θα πεταει κουνουπι.Βεβαια ισως χασουμε σε αξιοπιστια και ανεση στην καθημερινη χρηση του shoot'em up αλλα θα κερδισουμε σε επιδοσεις.Εγω προτεινω να παραμεινει το θεμα στις βελτιωσεις !Αφου ηρθε ας κατσει!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Κωνσταντίνε,λίγο μικρός δεν πρέπει να είσαι για να θυμάσαι κατι τέτοιο?
Space Invaders το 1977 ήταν πάντως!!!
Yπάρχει όμως ένα Cd-ακι που εξομoιώνει όλα τα video games του 70 και του 80 σε PC...
Το είχα!!...αλλά το έχασα!!
Κύριε Moderator, αν θέλετε MAME παιχνίδια, μπορώ να σας δώσω αρκετά.
Ξέρετε που θα με βρείτε.
Με Σέβασμό (Moderator γαρ) ..... -
Ο χρήστης gvala έγραψε:
Κωνσταντίνε,λίγο μικρός δεν πρέπει να είσαι για να θυμάσαι κατι τέτοιο?
Space Invaders το 1977 ήταν πάντως!!!
Yπάρχει όμως ένα Cd-ακι που εξομoιώνει όλα τα video games του 70 και του 80 σε PC...
Το είχα!!...αλλά το έχασα!!
Κύριε Moderator, αν θέλετε MAME παιχνίδια, μπορώ να σας δώσω αρκετά.
Ξέρετε που θα με βρείτε.
Με Σέβασμό (Moderator γαρ) .....Ωωωω!!!..Σας ευχαριστώ Κύριε Συνάδελφε..θα προβώμεν σε επισκέψεις!
Αλήθεια Ατυπος Κριτής γιατι δεν εχετε δηλώσει ακόμα?!!! Τοοοο σκέφτεσθεεε?! -
Ο χρήστης steve έγραψε:
Φιλε 'logike'. Και εγω δεν εχω pop-ups ή banners μεσω του web washer. O mozilla πως το κανει? Εχει καποιο option ?
του GATES! )Αρχίζω με τα υπέρ του Mozilla:
- Δεν εμφανίζονται pop-ups, όπως προανέφερα.
- Υπάρχει το λεγόμενο «tabbed browsing». Αντί να εμφανίζω τα περιεχόμενα ενός link σε καινούριο παράθυρο, ανοίγω ένα νέο tab. Μάλιστα, για να το κάνω αυτό, απαιτείται μόνο μια κίνηση: έχοντας τοποθετημένο το δείκτη του mouse πάνω στο link, πατώ το μεσαίο πλήκτρο του (πολύ χρήσιμο κατά την περιήγησή μου στο Forum και όχι μόνο).
- Γενικά είναι ένας browser πολύ «φιλικός» προς το χρήστη. Παρέχει δυνατότητες που δε διατίθενται στον IE ή διατίθενται αλλά είναι πιο χρονοβόρες. Π.χ. αν θέλω να βρω μια λέξη εντός της ιστοσελίδας που έχω επισκεφτεί, απλώς πληκτρολογώ τη συγκεκριμένη λέξη, χωρίς να χρειαστεί να ανοίξω κάποιο ειδικό παράθυρο διαλόγου, όπου θα τη πληκτρολογήσω. Υπάρχουν πολλά ακόμα, για τα οποία δεν έχω το χρόνο να αναφερθώ εκτενώς (λεπτομέρειες μπορεί να αναζητήσει κανείς στις οδηγίες χρήσης του browser και στο αντίστοιχο site).
- Είναι ένα «open source» πρόγραμμα, το οποίο συνεπάγεται ότι σε τακτά χρονικά διαστήματα (κάθε 3-4 μήνες) βγαίνουν καινούριες εκδόσεις. Βέβαια, δεν υπάρχουν τεράστιες διαφορές από τη μια έκδοση στην άλλη. Συνήθως βελτιώνονται κάποιες υπάρχουσες δυνατότητες ή προστίθενται 1-2 καινούριες.
Προχωρώ στα κατά:
- Δεν είναι συμβατός με όλα τα site. Ωστόσο, η πλειοψηφία των site που επισκέπτομαι είναι συμβατά.
- Το πρόγραμμα εγκατάστασης του Mozilla, που πρέπει να «κατεβάσει» κανείς από το internet, είναι 12Mb. Με τη σύνδεση 64k ISDN που διαθέτω απαιτούνται περίπου 25 λεπτά για να το «κατεβάσω». Επιπλέον, καθώς είναι «open source» πρόγραμμα δεν υπάρχει δυνατότητα αναβάθμισης από τη μια έκδοση στην άλλη. Συνεπώς είμαι υποχρεωμένος να κατεβάζω 12Mb κάθε φορά που θέλω να μεταβώ στη νεότερη έκδοση του συγκεκριμένου browser.
- Στην έκδοση 1.0 ο Mozilla περνούσε όλα τα favorites του IE στο δικό του φάκελο με τα favorites (bookmarks ονομάζονται στο Mozilla). Δυστυχώς τη διαδικασία αυτή δεν τη πραγματοποιούν οι εκδόσεις 1.1 και 1.2 (απορώ γιατί). Έτσι, κάποιος που θα κατεβάσει την έκδοση 1.2.1 (που είναι και η πιο πρόσφατη) θα πρέπει να δημιουργήσει εκ του μηδενός τα favorites (bookmarks) στο Mozilla («επίπονη» διαδικασία, ειδικά αν η λίστα των favorites του IE είναι μεγάλη). Προσωπικά δεν αντιμετώπισα τέτοιο πρόβλημα, καθώς η πρώτη έκδοση του Mozilla που κατέβασα ήταν η 1.0, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί η βάση δεδομένων των bookmarks, η οποία δε διαγράφεται κάνοντας uninstall στο Mozilla (για να τη διαγράψω πρέπει να βρω το φάκελο στον οποίο βρίσκεται και να κάνω delete). Να σημειώσω ότι είναι ακόμα διαθέσιμη η έκδοση 1.0.2 του Mozilla.
Προσωπικά χρησιμοποιώ πλέον το Mozilla, ενώ τον IE θα αναγκαστώ να το χρησιμοποιήσω μόνο αν υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας με κάποιο site.
-
Ο χρήστης logikos έγραψε:
Αρχίζω με τα υπέρ του Mozilla:
- Δεν εμφανίζονται pop-ups, όπως προανέφερα.
- Υπάρχει το λεγόμενο «tabbed browsing». Αντί να εμφανίζω τα περιεχόμενα ενός link σε καινούριο παράθυρο, ανοίγω ένα νέο tab. Μάλιστα, για να το κάνω αυτό, απαιτείται μόνο μια κίνηση: έχοντας τοποθετημένο το δείκτη του mouse πάνω στο link, πατώ το μεσαίο πλήκτρο του (πολύ χρήσιμο κατά την περιήγησή μου στο Forum και όχι μόνο).
- Γενικά είναι ένας browser πολύ «φιλικός» προς το χρήστη. Παρέχει δυνατότητες που δε διατίθενται στον IE ή διατίθενται αλλά είναι πιο χρονοβόρες. Π.χ. αν θέλω να βρω μια λέξη εντός της ιστοσελίδας που έχω επισκεφτεί, απλώς πληκτρολογώ τη συγκεκριμένη λέξη, χωρίς να χρειαστεί να ανοίξω κάποιο ειδικό παράθυρο διαλόγου, όπου θα τη πληκτρολογήσω. Υπάρχουν πολλά ακόμα, για τα οποία δεν έχω το χρόνο να αναφερθώ εκτενώς (λεπτομέρειες μπορεί να αναζητήσει κανείς στις οδηγίες χρήσης του browser και στο αντίστοιχο site).
- Είναι ένα «open source» πρόγραμμα, το οποίο συνεπάγεται ότι σε τακτά χρονικά διαστήματα (κάθε 3-4 μήνες) βγαίνουν καινούριες εκδόσεις. Βέβαια, δεν υπάρχουν τεράστιες διαφορές από τη μια έκδοση στην άλλη. Συνήθως βελτιώνονται κάποιες υπάρχουσες δυνατότητες ή προστίθενται 1-2 καινούριες.
Προχωρώ στα κατά:
- Δεν είναι συμβατός με όλα τα site. Ωστόσο, η πλειοψηφία των site που επισκέπτομαι είναι συμβατά.
- Το πρόγραμμα εγκατάστασης του Mozilla, που πρέπει να «κατεβάσει» κανείς από το internet, είναι 12Mb. Με τη σύνδεση 64k ISDN που διαθέτω απαιτούνται περίπου 25 λεπτά για να το «κατεβάσω». Επιπλέον, καθώς είναι «open source» πρόγραμμα δεν υπάρχει δυνατότητα αναβάθμισης από τη μια έκδοση στην άλλη. Συνεπώς είμαι υποχρεωμένος να κατεβάζω 12Mb κάθε φορά που θέλω να μεταβώ στη νεότερη έκδοση του συγκεκριμένου browser.
- Στην έκδοση 1.0 ο Mozilla περνούσε όλα τα favorites του IE στο δικό του φάκελο με τα favorites (bookmarks ονομάζονται στο Mozilla). Δυστυχώς τη διαδικασία αυτή δεν τη πραγματοποιούν οι εκδόσεις 1.1 και 1.2 (απορώ γιατί). Έτσι, κάποιος που θα κατεβάσει την έκδοση 1.2.1 (που είναι και η πιο πρόσφατη) θα πρέπει να δημιουργήσει εκ του μηδενός τα favorites (bookmarks) στο Mozilla («επίπονη» διαδικασία, ειδικά αν η λίστα των favorites του IE είναι μεγάλη). Προσωπικά δεν αντιμετώπισα τέτοιο πρόβλημα, καθώς η πρώτη έκδοση του Mozilla που κατέβασα ήταν η 1.0, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί η βάση δεδομένων των bookmarks, η οποία δε διαγράφεται κάνοντας uninstall στο Mozilla (για να τη διαγράψω πρέπει να βρω το φάκελο στον οποίο βρίσκεται και να κάνω delete). Να σημειώσω ότι είναι ακόμα διαθέσιμη η έκδοση 1.0.2 του Mozilla.
Προσωπικά χρησιμοποιώ πλέον το Mozilla, ενώ τον IE θα αναγκαστώ να το χρησιμοποιήσω μόνο αν υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας με κάποιο site.
Και Download manager έχει και πολλά άλλα έχει και Open source είναι , αλλά αν στη δουλειά έχεις MS Proxy, τι γίνεται;
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Αλήθεια Ατυπος Κριτής γιατι δεν εχετε δηλώσει ακόμα?!!! Τοοοο σκέφτεσθεεε?!Δήλωσα .... δήλωσα.... Και ο Θεός βοηθός για κέινη τη περίδο. Μάλλον θα μαι πνιγμένος στη δουλειά αλλά όλο και κάποιες μέρες θα ξεκλέψω
Ηλεκτρονικά και άλλα..η χαρά του παιδιού