-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Όποιος skye δεν γνωρίζει την ιστορία του, θα επαναλάβει τα λάθη της. Και σίγουρα ένας τέτοιος άνθρωπος, αδαής και χαμένος, δεν πρόκειται να είναι χρήσιμος στους γύρω του, ούτε στον εαυτό του.
Το 21 και το 40 ήταν ιστορικές στιγμές που ο Ελληνισμός ενώθηκε ανεξαρτήτως παράταξης, πολιτικής ή ιδεολογικής. Αυτά τα παραδείγματα πρέπει να τα γνωρίζουν οι νέοι - ειδικά αφού τα τελευταία 20-30 χρόνια έχουμε μόνο διαρκή διχασμό με ανυπολόγιστη ζημιά στη συλλογική και ατομική πρόοδο των Ελλήνων.ιστορία μου δεν είναι.
πρώτον γιατί όπως είπα δεν είμαι έλληνας, και δεύτερον γιατί το να quotάρεις τη φράση που χρησιμοποιήθηκε για τα λάθη της Γερμανίας στο δεύτερο ΠΠ σε σχέση με εμένα είναι τουλάχιστον ατυχές.
πολύ ενωμένος ήταν ο ελληνισμός κατά την κατοχή και μετά απ'αυτή αλλά τελοσπάντων.. είναι που δε θέλω να ανοίξω αυτό το θέμα τώρα
τρίτον άλλα πράγματα φταίνε για την πρόοδο των ελλήνων (βλέπε κατάλληλο θέμα, νοοτροπία )
επίσης διαφωνώ κάθετα, οριζόντια και διαγώνια στο αν κάποιος μπορεί να είναι χρήσιμος στον εαυτό του και στους γύρω του ακόμα και αν δε γνωρίζει ιστορία..
το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει σημείο επαφής στη συζήτηση, και δε νομίζω ότι αξίζει να το συζητήσουμε πλέον. τουλάχιστον μαζί. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
συγνώμη..πήρα φόρα ο μ@λάκας..
δε φωνάζω πάντως, είναι απλά το στυλ μου έτσι που μιλάω.. δεν το κάνω επίτηδες..Α! Μη χαλιεσαι.... Κι εγω φορτωνω να θελουνε να με διωξουνε από το σπίτι μου γιατι δε γουσταρω τους οσφυοκαμπτες...
Κι επειδη τυχαινει να εχω και 2 προγονους που κατι κανανε γι' αυτον τον τοπο, χαλιεμαι περισσοτερο να διαβαζω αηδιες από καναπεδακηδες....
-
Σκασίλα μου.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
συγνώμη..
πήρα φόρα ο μ@λάκας..
δε φωνάζω πάντως, είναι απλά το στυλ μου έτσι που μιλάω.. δεν το κάνω επίτηδες..Α! Μη χαλιεσαι.... Κι εγω φορτωνω να θελουνε να με διωξουνε από το σπίτι μου γιατι δε γουσταρω τους οσφυοκαμπτες...
Κι επειδη τυχαινει να εχω και 2 προγονους που κατι κανανε γι' αυτον τον τοπο, χαλιεμαι περισσοτερο να διαβαζω αηδιες από καναπεδακηδες....
ρε συ εκεί θέλω να καταλήξω..
όποιος νοιάζεται γι'αυτόν τον τόπο και τις ιδέες που πρεσβέυει το ελληνικό πνεύμα, κάνει πράξεις γι'αυτόν τον τόπο.. εγώ πιστεύω πραγματικά ότι αξίζει να πολεμάς για τον τόπο που σε φιλοξενεί και δε χρειάζεται να κάνεις μεγαλες, τέτοιες ακραίες δηλώσεις.. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Σκασίλα μου.αυτο-αναιρείσαι.
όταν μου απαντάς, σημαίνει ότι δεν είναι και τόσο σκασίλα σου
δε χρειάζεται να εκνευρίζεσαι επειδή υπάρχουν διαφορετικές απόψεις απ'τις δικές σου.. θα έλεγα ότι πρέπει να ζήσεις μ'αυτό -
μπλαμπλαμπλα........το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει σημείο επαφής στη συζήτηση, και δε νομίζω ότι αξίζει να το συζητήσουμε πλέον. τουλάχιστον μαζί.
=> σκασίλα μου
-
Χαλαρώστε ρε παιδιά, μια χαρά διαφωνούσαμε (!) ως τώρα και μάλιστα με πολύ πιο ακραίες τοποθετήσεις από αυτές που ακούστηκαν σε αυτές τις τελευταίες απαντήσεις.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
εγώ πιστεύω πραγματικά ότι αξίζει να πολεμάς για τον τόπο που σε φιλοξενεί και δε χρειάζεται να κάνεις μεγαλες, τέτοιες ακραίες δηλώσεις..Ε, ξερεις τωρα... Στην Ελλάδα τη μεγαλοστομια την εχουμε προχειρη. 'Ξερεις ρε ποιος ειμαι εγω', 'από που ειμαι εγω', 'τι εχω εγω', 'πως μαμαω εγώ'. Αλλά οταν ερθει η ωρα να κανουμε κατι για τον τοπο, οχι να σκοτωσουμε, να προσφερουμε, ειμαστε ολοι βολεψακηδες, η παρτη μας uber alles. Να κλεψουμε την εφορια, να εκμεταλλευτουμε τον συνανθρωπο Ελληνα (ναι, ναι αυτον που και καλα τιμαμε στην παρατα) ή Αλβανο, Πακιστανο, Κογκολεζο, να βγαλουμε από το χρηματιστηριο, να μπουμε στο ματι του γειτονα (ναι, ναι του ιδιου 'συνελληνα'), να γλυψουμε τον τοπικο Γκρουεζα για μια θεση στο Δημοσιο, να στειλουμε τα παιδια στο 'κολλεγιο'. Στα ευκολα ελληναρες, στα δυσκολα λαμογια. Βρε ουστ.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
μπλαμπλαμπλα........το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει σημείο επαφής στη συζήτηση, και δε νομίζω ότι αξίζει να το συζητήσουμε πλέον. τουλάχιστον μαζί.
=> σκασίλα μου
σ'ευχαριστώ να'σαι καλά..
είσαι πάντα τόσο καλός άνθρωπος; -
Όχι, αλλά θα επιδιώξω την κατάργηση των παρελάσεων για να βελτιωθώ.
-
αφήστε τα μίση και βάλτε ΑΛΦΑ να δειτε Βενετία
(άσχετοοοο)
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Όχι, αλλά θα επιδιώξω την κατάργηση των παρελάσεων για να βελτιωθώ.καλή προσπάθεια να με ειρωνευτείς. βελτιώνεσαι
άστοχο όμως, γιατί εγώ δεν είπα ότι είμαι κατά των παρελάσεων..
είμαι υπέρ του ο καθένας να κάνει αυτό που θέλει χωρίς να βλάπτει τον άλλο.
το μόνο που μου τη σπάει στις παρελάσεις είναι ο τρόπος με τον οποίο γίνονται..
πρώτον ότι είναι σαν του στρατού, μια ισοπεδωτικά μονομορφοποιημένη μάζα..
δηλαδή θα προτιμούσα να ήταν περισσότερο σαν πορεία, και όχι να πρέπει να φοράς συγκεκριμένα ρούχα και να περπατάς σαν στρατιώτης
δεύτερον, δε μου αρέσει ο τρόπος που γίνεται όλο το παζάρι με τους μαθητές.
δηλαδή του τύπου ' όποιος πάει θα πάρει ένα βαθμό πάνω ή αν δεν πας θα πάθεις το'να το άλλο θα σου κόψουμε βαθμούς κλπ'
και τρίτον ο τρόπος που αντιμετωπίζεται από τρίτους -και κυρίως γονείς το θέμα της παρέλασης.. full μούρη. -
άστοχο όμως, γιατί εγώ δεν είπα ότι είμαι κατά των παρελάσεων..
είμαι υπέρ του ο καθένας να κάνει αυτό που θέλει χωρίς να βλάπτει τον άλλο.Γιατί, ποιος διαφωνεί μ' αυτό;
το μόνο που μου τη σπάει στις παρελάσεις είναι ο τρόπος με τον οποίο γίνονται..
πρώτον ότι είναι σαν του στρατού, μια ισοπεδωτικά μονομορφοποιημένη μάζα..
δηλαδή θα προτιμούσα να ήταν περισσότερο σαν πορεία, και όχι να πρέπει να φοράς συγκεκριμένα ρούχα και να περπατάς σαν στρατιώτηςΌπως, ας πούμε, πάει ο κόσμος στον Επιτάφιο της Μεγάλης Παρασκευής. Που η κάθε καρακατινάρα βάζει το ξώβυζο και το καμάρι της φοράει το μίνι ως τον αφαλό. Ενώ οι καθολικοί (τους βγάζω το καπέλο) πηγαίνουν σαν σε κηδεία, όπως πρέπει δηλαδή.
Έχεις δει σχολείο στην Ελλάδα τη σήμερον ημέρα; Μακιγιάζ, πασαρέλα, διαγωνισμός πίπας και κινητά, κινητά, κινητά. Οι ξένοι που απαιτούν (στα σοβαρά σχολεία τουλάχιστον) ομοιόμορφη στολή είναι οπισθοδρομικοί και ανόητοι.
Πήξαμε στην ελευθεριότητα και πήραμε την ανταμοιβή μας.δεύτερον, δε μου αρέσει ο τρόπος που γίνεται όλο το παζάρι με τους μαθητές.
δηλαδή του τύπου ' όποιος πάει θα πάρει ένα βαθμό πάνω ή αν δεν πας θα πάθεις το'να το άλλο θα σου κόψουμε βαθμούς κλπ'Δεν ισχύει.
και τρίτον ο τρόπος που αντιμετωπίζεται από τρίτους -και κυρίως γονείς το θέμα της παρέλασης.. full μούρη.***
Ισχύει, αλλά δεν μας απασχολεί η κάθε κλώσσα και ο κάθε παπάρας.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Όπως, ας πούμε, πάει ο κόσμος στον Επιτάφιο της Μεγάλης Παρασκευής. Που η κάθε καρακατινάρα βάζει το ξώβυζο και το καμάρι της φοράει το μίνι ως τον αφαλόΆαααααχ!
Όλα εν σοφία εποίησες.
Ο ρόλος του μίνι και του ξώβυζου κατά την περιφορά του Επιταφίου ταυτίζεται με τον πειρασμό. Είναι ο διάολος μεταμορφωμένος σε μικρό ζουμερό πιπίνι. Θα τα καταφέρεις να αντισταθείς;
Manosk σοβαρά τώρα, αυτό είναι θεμελιώδες: ο καθένας να παρουσιαστεί όπως γουστάρει, όπου γουστάρει. Είτε με φουστανέλα, είτε με ξώβυζο, είτε με μαγιό. Ο καθένας μας είναι μοναδικός, και από τη στιγμή που δεν προσβάλλει κανέναν και δεν ενοχλεί κανέναν, ας φορέσει ό,τι του κάνει κέφι. Είτε μιλάμε για παρελάσεις, είτε για θρησκευτικές πομπές, είτε για το σχολείο.
Αυτή είναι η δική μου άποψη επί του θέματος. -
Πόσο ισχυρά να διαφωνήσω;
Όταν θάβεις ένα φιλικό σου πρόσωπο θα εκνευριστείς (το λιγότερο) αν δεις κάποιον να έρθει με ρούχα για κλαμπ. Το ίδιο είναι ο Επιτάφιος, τουλάχιστον σημασιολογικά.
Δεν γουστάρεις ρε τέτοιε τη φάση; Μείνει σπίτι σου να φας κοντοσούβλι και να πιεις μπύρες, τράβα στα μαγαζιά της παραλιακής, αλλά μη μαγαρίζεις μια σεμνή τελετή.
Δεν προσβάλλεις απλώς 'κάποιον', προσβάλλεις το σύνολο εκείνων που συμμετέχουν με σεβασμό προς τους συμβολισμούς του χώρου και της περίστασης. -
Για μένα ο συμβολισμός της ίδιας της τελετής είναι τόσο ισχυρός, που δεν προσβάλλεται από κανέναν. Πόσο μάλλον από τον τύπο ρουχισμού.
Ξέρεις με αυτή τη λογική θα μπορούσε κανείς να πει το εξής: 'ρε συ ζητιάνε με τα κουρέλια σου και τα αχτένιστα μαλλιά σου, που πας; Μου θες και επιτάφιο! Γίνε άνθρωπος πρώτα!'Ο ρουχισμός είναι ένα μέσο μη ενεργό. Αφορά το άτομο, που τον φέρει και μόνο. Υπο αυτή την έννοια αλλά και με τη λογική της καθαρά προσωπικής επιλογής της αισθητικής που αντιπροσωπεύει τον καθένα, κατά τη γνώμη μου δεν τίθεται ζήτημα αποκλεισμού.
Ένα ενεργό μέσο προσβολής θα ήταν να ανέβει κανείς πάνω στον επιτάφιο και να αρχίσει να χορεύει. Αλλά τα ρούχα του δεν θα πρέπει να μας πειράζουν.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
ιστορία μου δεν είναι.
πρώτον γιατί όπως είπα δεν είμαι έλληναςΚάτσε ρε φιλαράκι λίγο: μας λες ότι δεν είσαι Έλληνας αλλά έχεις και την απαίτηση να έχεις λόγο στο τι κάνουμε στην Ελλάδα και πώς θα διαχειριστούμε τα ιστορικά μας γεγονότα και πώς θα διδασκόμαστε την Ιστορία μας;
Αν δεν το διευκρίνιζες αυτό, δεν θα το καταλάβαινα...μιλάς λες και έχεις λόγο στο τι συμβαίνει στην Ελλάδα, λες και πληρώνεις και εσύ φόρους εδώ και υποφέρεις και εσύ τα καλά και τα στραβά του τόπου μας. Eπιπλέον, δεν έχεις δικαίωμα ψήφου αν δεν είσαι πολίτης, απλά μόνο λες τη γνώμη σου αυτή τη στιγμή.Τι εθνικότητας είσαι;
Υ.Γ.: δεν έγραψα τα παραπάνω σαν προσβολή προς το άτομό σου αλλά σαν μια εύλογη απορία μου --- δικό σου θέμα πώς θα το εκλάβεις.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
γτπ..
ρε ξεκόλλα το μυαλό σου να πούμεποιος είσαι εσύ ρε που θα πεις στον καθένα τί θα κάνει και τι θα μάθει;
επίσης εσένα σου μάθανε όταν δε σου αρέσει κάτι να φεύγεις;
γιατί εγώ που δεν έχω ιδανικά και δεν είμαι καν έλληνας έμαθα ότι πρέπει να κάθομαι και να παλεύω γι'αυτά που θέλω να αλλάξω.
ο καθένας ό,τι γουστάρει ας μάθει. ας σέβεται το διπλανό του και ας είναι ένα σωστό και χρήσιμο μέλος της κοινωνίας και ας μην ξέρει ούτε το 21..
στην πέτσα μου προσωπικάΕίμαι πολίτης της χώρας αυτής και έχω κάθε λόγο να εκφέρω άποψη για θέματα που την αφορούν: εσύ πού κολλάς στην όλη ιστορία;
Και τι μας νοιάζει αν εσένα που είσαι αλλοδαπός δεν σε ενδιαφέρει το 21'; Εμάς μας νοιάζει και αυτό μετράει. Εδώ πρόκειται για τον εορτασμό μιας επανάστασης που σαν αποτέλεσμα είχε την ανεξαρτητοποίηση της Ελλάδας μετά από αιώνες και αιώνες και δεν θα δείχνουμε τον δέοντα σεβασμό στοπυς ανθρώπους που πολέμησαν για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι;
Καταλαβαίνεις τη σημασία αυτής της επανάστασης για την Ελλάδα;(προσπάθησε λίγο, όποια και αν είναι η εθνικότητά σου).Αμφιβάλλω ότι ΔΕΝ έχεις ιδανικά, όπως ισχυρίζεσαι: μόνο που αναφέρεις ότι θέλεις να αγωνίζεσαι για κάποια πράγματα, σημαίνει ότι έχεις.
Όσο για το σχόλιο: 'στην πέτσα μου προσωπικά', τι να πω...δεν είσαι πολίτης αυτής της χώρας και δεν θα πω...
Υ.Γ.: δεν έχω τίποτα με το πρόσωπό σου, skye, ούτε έχω τίποτα μαζί σου που είσαι διαχειριστής του 4ΤΦ: απλά κάποια πράγματα που αναφέρεις έπρεπε να απαντηθούν.
Συγνώμη αν είπα πράγματα που σε πλήγωσαν προσωπικά: σεβαστή η άποψή σου, αλλά από κάποιο σημείο και μετά, νομίζω ότι είναι υπερβολικό να ωρύεται κάποιος πολίτης τρίτης χώρας για πράγματα που αποφασίζουν να κάνουν οι πολίτες εδώ. Να ξέρεις πάντως ότι δεν διαφωνώ με όλες τις απόψεις σου(η ειρωνία σε κάποιες δημοσιεύσεις σου είναι πολύ εύστοχη) και δεν σχολιάζω τις δημοσιεύσεις σου για να σε εκνευρίσω. -
Ο skye δεν είναι επόπτης (moderator) του 4T-Forum
(Moderator nass)
-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
ιστορία μου δεν είναι.
πρώτον γιατί όπως είπα δεν είμαι έλληναςΚάτσε ρε φιλαράκι λίγο: μας λες ότι δεν είσαι Έλληνας αλλά έχεις και την απαίτηση να έχεις λόγο στο τι κάνουμε στην Ελλάδα και πώς θα διαχειριστούμε τα ιστορικά μας γεγονότα και πώς θα διδασκόμαστε την Ιστορία μας;
Αν δεν το διευκρίνιζες αυτό, δεν θα το καταλάβαινα...μιλάς λες και έχεις λόγο στο τι συμβαίνει στην Ελλάδα, λες και πληρώνεις και εσύ φόρους εδώ και υποφέρεις και εσύ τα καλά και τα στραβά του τόπου μας. Eπιπλέον, δεν έχεις δικαίωμα ψήφου αν δεν είσαι πολίτης, απλά μόνο λες τη γνώμη σου αυτή τη στιγμή.Τι εθνικότητας είσαι;
Υ.Γ.: δεν έγραψα τα παραπάνω σαν προσβολή προς το άτομό σου αλλά σαν μια εύλογη απορία μου --- δικό σου θέμα πώς θα το εκλάβεις.
Δεν παρεξηγώ..
αλλά να σου λύσω κάποιες απορίες.
έχω την απαίτηση να λέω αυτά που θέλω να πω. Δεν έχω καμία απαίτηση να τα λάβει κάποιος σοβαρά υπ'όψιν. ούτε καν να με ακούσει, εφόσον δεν το θέλει. Την άποψή μου λέω. Σαν κάτοικος του ελλαδικού χώρου, φορολογούμενος και άτομο που προσφέρει στην ελληνική κοινωνία και οικονομία, πιστεύω ότι μου πέφτει λόγος για τα κακώς κείμενα της χώρας που ζω, όπως δεν έχω κανένα πρόβλημα και το κάνω πάντα, να πω τι θεωρώ καλό στον τόπο που με φιλοξενεί. Όπως έχω πει και στον gavril, αγαπώ τον τόπο που ζω και προσωπικά μια χαρά περνάω, αλλά σίγουρα θα αναφέρω όσο πιο ρεαλιστικά μπορώ και τα μειονεκτήματα του τόπου, χωρίς καμία εμπάθεια.
Επίσης, εγώ δεν ανέφερα για το πως διδαχθεί η ιστορία. Αυτό είναι άλλη συζήτηση. Είπα πως θεωρώ λάθος τον τρόπο που γίνεται η παρέλαση, και ότι θα προτιμούσα να αποδίδεται φόρος τιμής με άλλον τρόπο, να είναι περισσότερο κάτι σαν πορεία παρά σαν στρατιωτικοποιημένη παρέλαση με αυτού του είδους την υποχρεωτική μονομορφοποίηση. Άλλο πράγμα ο σεβασμός, δεν είπα ότι είναι ηθικό να πηγαίνει ο καθένας σαν τον καρνάβαλο, και άλλο το άλλο άκρο, η στρατιωτικού τύπου παρέλαση των μαθητών.Θα σου απαντήσω τι εθνικότητας είμαι όταν μου προσδιορίσεις ακριβώς αυτά που σε κάνουν κάποιας εθνικότητας: το απο που είναι οι γονείς σου; που γεννήθηκες; κλπ
επίσης παίζουν και ποσοστά; δηλαδή αν η μάνα σου είναι από κάπου και ο πατέρας σου από κάπου αλλού, πόσο τοις εκατό είσαι από το καθένα κλπ (σοβαρά ρωτάω για να μπορέσω να σου απαντήσωΕίμαι πολίτης της χώρας αυτής και έχω κάθε λόγο να εκφέρω άποψη για θέματα που την αφορούν: εσύ πού κολλάς στην όλη ιστορία;
Φυσικά και έχεις άποψη. Δε μπορείς όμως να απαιτείς να φύγουν απ'τη χώρα όσοι έχουν αντίθετη άποψη με σενα. Συγκεκριμένα είπες, όποιος δε θέλει να μάθει ιστορία, να φύγει. Αυτό δεν έχεις δικαίωμα να το επιβάλλεις.
Και τι μας νοιάζει αν εσένα που είσαι αλλοδαπός δεν σε ενδιαφέρει το 21'; Εμάς μας νοιάζει και αυτό μετράει. Εδώ πρόκειται για τον εορτασμό μιας επανάστασης που σαν αποτέλεσμα είχε την ανεξαρτητοποίηση της Ελλάδας μετά από αιώνες και αιώνες και δεν θα δείχνουμε τον δέοντα σεβασμό στοπυς ανθρώπους που πολέμησαν για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι;
Καταλαβαίνεις τη σημασία αυτής της επανάστασης για την Ελλάδα;(προσπάθησε λίγο, όποια και αν είναι η εθνικότητά σου).Με νοιάζει και φυσικά καταλαβαίνω. Αλλά που κολλάει αυτό που είπες;
Δεν απαιτώ να νοιάζει και τους υπόλοιπους όμως και αυτό είπα. Τι σχέση έχουν όλα αυτά μόνο εσύ ξέρεις. Για τα υπόλοιπα σου απάντησα και πιο πάνω.Αμφιβάλλω ότι ΔΕΝ έχεις ιδανικά, όπως ισχυρίζεσαι: μόνο που αναφέρεις ότι θέλεις να αγωνίζεσαι για κάποια πράγματα, σημαίνει ότι έχεις.
Noμίζω πώς όλοι θέλουν να αγωνίζονται για κάποια πράγματα, έστω και υποσυνείδητα οι ασυνειδητα. Αυτό που εννοούσα είναι ότι με ενδιαφέρουν περισσότερο πρακτικά και καθημερινά πράγματα από το δήθεν εθνικό φρόνημα.
Όσο για το σχόλιο: 'στην πέτσα μου προσωπικά', τι να πω...δεν είσαι πολίτης αυτής της χώρας και δεν θα πω...
ελεύθερα, μη ντρέπεσαι. τι εννοείς όμως δεν είμαι πολίτης της χώρας αυτής; επίσης απ'ολη την πρόταση, που είναι και η ουσία, εσένα αυτό σου έμεινε; νομίζω ότι δε σε ενδιαφέρει να ακούσεις πραγματικά ό,τι έχω να πω, περισσότερο ψάχνεις να βρεις κάτι για να πιαστείς και να υποδείξεις την ανωτερότητα σου.
Υ.Γ.: δεν έχω τίποτα με το πρόσωπό σου, skye, ούτε έχω τίποτα μαζί σου που είσαι διαχειριστής του 4ΤΦ: απλά κάποια πράγματα που αναφέρεις έπρεπε να απαντηθούν.
Δεν είμαι διαχειριστής, αλλά και να ήμουν, αυτά θα ήταν προσωπικές απόψεις και δε σημαίνει ότι θα αντιπροσωπευαν τους moderators του forum, έτσι δεν είναι; Δε νομίζω ότι υπάρχουν πράγματα να απαντηθούν. Εγώ συζήτηση προσπαθώ να κάνω, ούτε να διδάξω ούτε να διδαχθώ. είναι γνωστό πως το να έχεις πολλές απαντήσεις και λίγες ερωτήσεις, δεν είναι καλό.
Συγνώμη αν είπα πράγματα που σε πλήγωσαν προσωπικά: σεβαστή η άποψή σου, αλλά από κάποιο σημείο και μετά, νομίζω ότι είναι υπερβολικό να ωρύεται κάποιος πολίτης τρίτης χώρας για πράγματα που αποφασίζουν να κάνουν οι πολίτες εδώ. Να ξέρεις πάντως ότι δεν διαφωνώ με όλες τις απόψεις σου(η ειρωνία σε κάποιες δημοσιεύσεις σου είναι πολύ εύστοχη) και δεν σχολιάζω τις δημοσιεύσεις σου για να σε εκνευρίσω.
βρε μην αγχώνεσαι λέμε. δεν παρεξηγώ. ούτε και έχω κάποιο πρόβλημα μαζί σου, απλά κουβέντα κάνουμε και δε συμφωνούμε.. δεν τρέχει και τίποτα. επίσης σου ξαναλέω: στην Ελλάδα ζω. μπορεί να φαίνονταν λίγο υπερβολικά έτσι όπως τα'γραψα, αλλά ήμουν εκνευρισμένος εκείνη τη μέρα για άλλο λόγο. απλά προσπάθησε να διαβάζεις λίγο καλύτερα αυτά που γράφει και ο άλλος, το νόημα αυτών που γράφει και μην κλείνεσαι στις απόψεις σου.
Να καταργηθουν οι παρελασεις;