-
Σιγουρα οτι αρεσει στον καθενα , αυτο εννοειτε αλλα πολλες φορες ειναι κουραστικες οι κραυγες, μερικων ευτυχως, που κραζουν το συμπαν στο ονομα της 'κουλτουρας' οπως αυτοι την καταλαβαινουν.
Ολα τα ειδη μουσικης εχουν το κοινο τους, αλλα θεωρω σε γενικες γραμμες οτι κανενα ειδος μουσικης δεν πρεπει να απαξιωνετε de facto
-
Ο χρήστης anna1976gr έγραψε:
Φταίμε ομως εμείς που στην Αγγλία ξέρουν την Βανδή και όχι τον Ξαρχάκο;Says who?
Εμείς φταίμε; Εσύ και εγώ φταίμε που στην Τουρκία χορεύουν με Πανταζή; Ή μήπως που στην Αίγυπτο και την Τυνησία όλοι ξέρουν την 'Αντζελα;;;
Αν ίσχυε αυτό (στο βαθμό που διαφημίζεται τουλάχιστον) να είσαι σίγουρη ότι θα είχαν.... αποδημήσει από χρόνια και δε θα την πάλευαν στα τύπου Σκυλάδικο VIP
Και εντάξη, αυτοί είναι 'τριτοκοσμικοι'... Εμείς; Τα παιδιά σου θα ακουνε Ξαρχάκο φίλε μου; Στο τσακίρ κεφι (λέμε τώρα, στον γάμο της κόρης σου) τί θα χορέψεις ;;;
Ξαρχάκο ελπίζω όχι! (εχω τους λόγους μου ) Ελπίζω όμως να μην είναι και η (τυπου) Βισση το αποκούμπι τους..... Τα πανηγυρια δεν τα πολυγουσταρω, οπότε και στον γάμο μου ( ), και σ’ αυτόν της κόρης μου ελπίζω να μην μπω στη διαδικασία...
Και επειδή θα νομίζεις οτι είμαι κάποια βλαχο-σοξε-μπουζουξού θα σου πω οτι έχω σπουδάσει Κλασσικη Μουσική, έχω πτυχίο Αρμονία, παίζω πιάνο, μπάσο και φλάουτο... Ποτε στα μαθητικά-φοιτητικά τσιμπούσια δεν κάναμε κέφι με τον Τσαϊκοφσκι...
Ειχα μια κοπελα σαν κι εσενα που τώρα δουλεύει μπαρ στο Fix, στον Μακρόπουλο Κι εγω ακουμπαω once a year το πενηνταρικο στον Πλουταρχο, αλλά δε βαζω παρωπίδες. Αναγνωρίζω το σκουπίδι από την αξία κι αν ήταν στο χέρι μου.....
Και κάτι άσχετο. Ο Καζαντζίδης δεν είναι μια ιστορία στο ελληνικό τραγούδι; Δεν είναι ενα ολόκληρο κεφάλαιο στην μουσική; Τί άνθρωπος ήταν; Της Λυρικής Σκηνής; Έπινε τσάι και φασκόμηλο; Φωτογραφιζόταν στα χαζο-περιοδικά της εποχής με τα φωτορομάντζα; Αχ, ρε παιδιά, αυτή η 'κουλτούρα' θα μας φάει.... Και η μιζέρια μας !!!!!!
Το χειρότερο παράδειγμα βρήκες.... Προσωπικά τον απεχθάνομαι για τη μιζερια που αντιπροσώπευε...... Αλλο πράγμα όμως η τέχνη.
Που κάλλιστα μπορεί και ν’ απευθυνεται στις μάζες. -
Aν πάντως οι Τούρκοι τραγουδήσουν ελληνικά [ισχύει;] μέσα στο σπίτι μας, έχουμε να γίνουμε μόνο από αυτό μεγάλες ρόμπες [στα πλαίσια του διαγωνισμού πάντα].
Αδιανόητο: οι Έλληνες μέσα στη χώρα μας να τραγουδούμε αγγλικά, και οι Τούρκοι μέσα στη χώρα μας να τραγουδούν ελληνικά!
-
αμα ισχυει αυτο τοτε οι τουρκοι ειναι ΠΟΛΥΥΥΥΥΥ μπροστα
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Και κάτι άσχετο. Ο Καζαντζίδης δεν είναι μια ιστορία στο ελληνικό τραγούδι; Δεν είναι ενα ολόκληρο κεφάλαιο στην μουσική; Τί άνθρωπος ήταν; Της Λυρικής Σκηνής; Έπινε τσάι και φασκόμηλο; Φωτογραφιζόταν στα χαζο-περιοδικά της εποχής με τα φωτορομάντζα; Αχ, ρε παιδιά, αυτή η 'κουλτούρα' θα μας φάει.... Και η μιζέρια μας !!!!!!
Το χειρότερο παράδειγμα βρήκες....
Να πω εγώ ένα παράδειγμα; Βαμβακάρης. Αυτός κι αν είναι κεφάλαιο και όχι μόνο δεν ήταν 'της Λυρικής' αλλά οι σύγχρονοί του 'καθωσπρέπει' τον είχαν για περιθωριακό.
Δεν είναι όμως αυτό το θέμα και ουδέποτε (σ'αυτό το topic) τέθηκε θέμα 'βιογραφικού'. Περισσότερο είναι ζήτημα προθέσεων και στάσης ζωής.
Βγες και πες (που έλεγε και ο σχωρεμένος ο Παρασίδης) οτι ο (αυτοδίδακτος) Ζαμπέτας δεν είναι ένα από τα διαμάντια της ελληνικής μεταπολεμικής μουσικής επειδή δεν ήξερε από σολφεζ.
Από την άλλη, όταν ο Σαββόπουλος κατέβηκε με ένα 'Φορτηγό' στην Αθήνα του 60τόσο είχε προφανώς άλλες ανησυχίες στο μυαλό του και στο στομάχι του σε συγκριση με τον ιδιο άνθρωπο 20 χρόνια αργότερα*. Ελπίζω να έγινα κατανοητός*κάπως έτσι περάσαμε από το 'είμαι 16άρης, σας γαμώ τα Λύκεια' στο 'καλός πολίτης γιε μου καλό σου στόλισμα, να φύγει απ'το ονομά μας εκείνο το διαόλισμα' (επί υπουργείας Βαρβιτσιώτη)
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Aν πάντως οι Τούρκοι τραγουδήσουν ελληνικά [ισχύει;] μέσα στο σπίτι μας, έχουμε να γίνουμε μόνο από αυτό μεγάλες ρόμπες [στα πλαίσια του διαγωνισμού πάντα].Αδιανόητο: οι Έλληνες μέσα στη χώρα μας να τραγουδούμε αγγλικά, και οι Τούρκοι μέσα στη χώρα μας να τραγουδούν ελληνικά!
Ισχύει ...το 80% των στιχων του τραγουδιου της Τουρκίας ηταν στα Ελληνικα.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Aν πάντως οι Τούρκοι τραγουδήσουν ελληνικά [ισχύει;] μέσα στο σπίτι μας, έχουμε να γίνουμε μόνο από αυτό μεγάλες ρόμπες [στα πλαίσια του διαγωνισμού πάντα].
Αδιανόητο: οι Έλληνες μέσα στη χώρα μας να τραγουδούμε αγγλικά, και οι Τούρκοι μέσα στη χώρα μας να τραγουδούν ελληνικά!
Ισχύει ...το 80% των στιχων του τραγουδιου της Τουρκίας ηταν στα Ελληνικα.
Τότε, το πιο σωστό για όλους τους Έλληνες, θα ήταν να ψηφίσουν το τραγούδι της Τουρκίας, μόνο για αυτόν τον λόγο.
Respect στους Τούρκους [για αυτή τους την κίνηση, γιατί άμα γίνει πόλεμος θα πέσουνε κεφάλια! ] -
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Respect στους Τούρκους [για αυτή τους την κίνηση, γιατί άμα γίνει πόλεμος θα πέσουνε κεφάλια! ]Όχι, αν μάθουν τη λέξη 'Παραδίνομαι'.
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Να πω εγώ ένα παράδειγμα; Βαμβακάρης. Αυτός κι αν είναι κεφάλαιο και όχι μόνο δεν ήταν 'της Λυρικής' αλλά οι σύγχρονοί του 'καθωσπρέπει' τον είχαν για περιθωριακό.
Δεν είναι όμως αυτό το θέμα και ουδέποτε (σ'αυτό το topic) τέθηκε θέμα 'βιογραφικού'. Περισσότερο είναι ζήτημα προθέσεων και στάσης ζωής.
Βγες και πες (που έλεγε και ο σχωρεμένος ο Παρασίδης) οτι ο (αυτοδίδακτος) Ζαμπέτας δεν είναι ένα από τα διαμάντια της ελληνικής μεταπολεμικής μουσικής επειδή δεν ήξερε από σολφεζ.
Από την άλλη, όταν ο Σαββόπουλος κατέβηκε με ένα 'Φορτηγό' στην Αθήνα του 60τόσο είχε προφανώς άλλες ανησυχίες στο μυαλό του και στο στομάχι του σε συγκριση με τον ιδιο άνθρωπο 20 χρόνια αργότερα*. Ελπίζω να έγινα κατανοητός*κάπως έτσι περάσαμε από το 'είμαι 16άρης, σας γαμώ τα Λύκεια' στο 'καλός πολίτης γιε μου καλό σου στόλισμα, να φύγει απ'το ονομά μας εκείνο το διαόλισμα' (επί υπουργείας Βαρβιτσιώτη)
Έτσι μπραβο συνονοματε. Οι προθεσεις μετρανε. Αλλά, προς θεου, οχι και Καρβελας. Υπάρχουν και όρια. Πως να συγκρινεις την Παπιου στο 'Αυτή η νύχτα μένει' με τα κλαψομ@#νικα της Χ Αντζελας; Θα πεσει φωτια να μας κάψει.
-
Έκανα μία παρέμβαση στον τίτλο του θέματος.
Balo, δεν πιστεύω να έχεις πρόβλημα? -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Φταίμε ομως εμείς που στην Αγγλία ξέρουν την Βανδή και όχι τον Ξαρχάκο;
Says who?
Εμείς φταίμε; Εσύ και εγώ φταίμε που στην Τουρκία χορεύουν με Πανταζή; Ή μήπως που στην Αίγυπτο και την Τυνησία όλοι ξέρουν την 'Αντζελα;;;
Αν ίσχυε αυτό (στο βαθμό που διαφημίζεται τουλάχιστον) να είσαι σίγουρη ότι θα είχαν.... αποδημήσει από χρόνια και δε θα την πάλευαν στα τύπου Σκυλάδικο VIP
Και εντάξη, αυτοί είναι 'τριτοκοσμικοι'... Εμείς; Τα παιδιά σου θα ακουνε Ξαρχάκο φίλε μου; Στο τσακίρ κεφι (λέμε τώρα, στον γάμο της κόρης σου) τί θα χορέψεις ;;;
Ξαρχάκο ελπίζω όχι! (εχω τους λόγους μου ) Ελπίζω όμως να μην είναι και η (τυπου) Βισση το αποκούμπι τους..... Τα πανηγυρια δεν τα πολυγουσταρω, **οπότε και στον γάμο μου ( ), και σ’ αυτόν της κόρης μου ελπίζω να μην μπω στη διαδικασία... **
Και επειδή θα νομίζεις οτι είμαι κάποια βλαχο-σοξε-μπουζουξού θα σου πω οτι έχω σπουδάσει Κλασσικη Μουσική, έχω πτυχίο Αρμονία, παίζω πιάνο, μπάσο και φλάουτο... Ποτε στα μαθητικά-φοιτητικά τσιμπούσια δεν κάναμε κέφι με τον Τσαϊκοφσκι...
Ειχα μια κοπελα σαν κι εσενα που τώρα δουλεύει μπαρ στο Fix, στον Μακρόπουλο Κι εγω ακουμπαω once a year το πενηνταρικο στον Πλουταρχο, αλλά δε βαζω παρωπίδες. Αναγνωρίζω το σκουπίδι από την αξία κι αν ήταν στο χέρι μου.....
Το χειρότερο παράδειγμα βρήκες.... Προσωπικά τον απεχθάνομαι για τη μιζερια που αντιπροσώπευε...... Αλλο πράγμα όμως η τέχνη.
Που κάλλιστα μπορεί και ν’ απευθυνεται στις μάζες.1ον ) Ματαιοπονείς αλλά μάλλον θα έχεις κεφάκια από χτεσινό '2πλο'
2ον) Να ελπίζεις αλλά να έχεις υπόψη σου 'ότι τα παν κι άλλοι'
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
1ον ) Ματαιοπονείς αλλά μάλλον θα έχεις κεφάκια από χτεσινό '2πλο'2ον) Να ελπίζεις αλλά να έχεις υπόψη σου 'ότι τα παν κι άλλοι'
-
Πολλά
-
Μου το 'παν κι αλλοι αυτό
-
-
Παιδιά εγω λέω να ρισκάρω και να κανω μια πρόβλεψη για την κατάταξη του τραγουδιού της Βίσση....Το θα λέγατε να το τολμήσετε κι εσείς???
για να σας προλάβω,οι νικητες κερδίζουν λουκουμ...., μάλλον οχι, χαλβά Φαρσάλων....
Πάμε λοιπόν...
17η θέση...
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Παιδιά εγω λέω να ρισκάρω και να κανω μια πρόβλεψη για την κατάταξη του τραγουδιού της Βίσση....Το θα λέγατε να το τολμήσετε κι εσείς???για να σας προλάβω,οι νικητες κερδίζουν λουκουμ...., μάλλον οχι, χαλβά Φαρσάλων....
Πάμε λοιπόν...
17η θέση...
Πόσοι είπαμε ότι θα είναι οι συμμετέχοντες;;;
-
16
-
16?
edit:
-
-
Μάνο αυτός είσαι εσυ!!??
-