Περιστατικό που έτυχε σε φίλο και επειδή ερχόταν σπίτι μου για να βγούμε πήγα εγώ τελικά στο περιστατικό… Λοιπόν κλασσική γκόμενα με polακι, που ξέρει να οδιγά μόνο με βάση τα φώτα του μπροστινού. Ο φίλος μου προχωρά προς το στοπ και ο ταρίφας μπροστά φρενάρει απότομα. Τσαρούχα από τον φίλο και κέρασμα από την γκόμενα (με πολλά…). Κατεβαίνουν κάτω και το πρώτο πράγμα που του λέει η γκόμενα είναι «θα με πληρώσεις, δες τι έκανες!!!». Ο φίλος μιας και ήταν Κανά δίμηνο που είχε το δίπλωμα με παίρνει τηλ και κατεβαίνω να δω τι παίζει μιας και αρχικά πίστεψε ότι ίσος να φταίει (ευτυχώς δεν είπε τίποτα πριν με ρωτήσει…). Κατεβαίνω και βλέπω την στούκα (δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο…) χαιρετώ την γκόμενα (στον πληθυντικό πάντα), η οποία απλά με αγριοκοιτάζει, και ρωτώ τον φίλο τι παίχτηκε. Όσο μου λέει, η γκόμενα αφηνιάζει και αρχίζει να ψέλνει!!! Δεν δίνουμε σημασία αφού η αστυνομία είναι στον δρόμο, και αράζουμε στο αυτοκίνητο ακούγοντας μουσική, και λέγοντας λαμακίες να περάσει η ώρα. Σε κάποια φάση βγαίνουμε μιας και πιαστήκαμε και συνεχίζουμε τον χαβαλέ έξω (δεν θα σκάσουμε κιόλας…). Τότε η γκόμενα μας αρχίζει στο «δεν φτάνει που μου κάνατε ζημιά γελάτε κιόλας, και εγώ χάνω ένα σημαντικό ραντεβού με τον γιατρό μου, και διάφορα τέτοια» αφού προσπαθώ να της εξηγήσω τι άδικα τσαντίζεται, μου λέει να το βουλώσω γιατί είμαι ένα παιδάκι που περνώ το αμάξι του μπαμπά και κάνει μαγκιές στους δρόμους (άσχετο… δεν οδίγαγα καν εγώ!!!) και ότι αν συνεχίσω θα έχω άσχημα ξεμπερδέματα!!! Εκεί ψηλοφόρτωσα και την ρώτησα πως θα με μπερδέψει τόσο που δεν θα ξεμπερδεύομαι (κάτι που της πήρε ώρα να το πιάσει…)και μου απάντησε ότι είναι δημοσιογράφος!!! Εκεί δεν κρατηθήκαμε και λιώσαμε στο γέλιο.
Μετά από Κανά 10λεπτο έσκασε ένα φιλικό τους ζευγάρι, με έναν τύπο και την «κολλητή» της. Το τυπάκι ήξερε τι παίζει και δεν συνεχίστηκε.
Τώρα σε αυτήν την περίπτωση γέλαγα γιατί δεν ήταν το δικό μου αυτοκίνητο. Αλλά αν ήταν το δικό μου δεν ξέρω πως θα αντιδρούσα…
Ηθικό δίδαγμα. Στους καραγκιόζηδες μιλάμε με το σεις και το σας και τους σπάμε τα νεύρα, και παίζει να βγούμε κερδισμένοι. Α φιλική δήλωση δεν ήθελε να κάνει γιατί λέει έφταιγε αυτός που φρέναρε… οκ…