Κατά τη γνώμη μου μια επίθεση κατά του Ιράκ από τις ΗΠΑ (και 2-3 συμμάχων) χωρίς τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας δεν έχει καμία σχέση με τις δύο επιθέσεις κατά του Ιράκ.
Στην 1η επίθεση στις αρχές του '90, το Ιράκ ναι μεν ήταν αρκετά ισχυρό, αλλά είχε να αντιμετωπίσει όλη την υφήλιο. Στο link πιο κάτω μπορείτε να δείτε ότι οι συμμαχικές δυνάμεις αριθμούσαν περίπου 900000 άνδρες, εκ των οποίων πάνω από 200000 άνδρες προέρχονταν από μουσουλμανικά κράτη. Στην ψυχολογία των Ιρακινών αυτό έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο, αφού ήξεραν ότι και οι ομόθρησκοί τους στρέφονταν εναντίον τους. Επίσης, οι Ιρακινοί πολεμούσαν υπερασπιζόμενοι το Κουβέιτ και όχι την ίδια τους τη χώρα (τουλάχιστον στην αρχή της συμμαχικής επίθεσης).
http://www.desert-storm.com/War/nations.html
Στη 2η επίθεση, ναι μεν έχουμε πιο ολιγάριθμες συμμαχικές δυνάμεις, αλλά έχουμε και έναν εξαθλιωμένο Ιρακινό στρατό (πλην μερικών επιλέκτων μονάδων).
Σε μια πιθανή επίθεση κατά του Ιράν, δε διαφαίνεται προς το παρόν συμμετοχή μουσουλμανικών κρατών στο πλευρό των ΗΠΑ, πράγμα πολύ σημαντικό στον ψυχολογικό τομέα. Επίσης, είναι πάρα πολύ δύσκολο να μαζευτούν δυνάμεις αντίστοιχες σε πλήθος με την καταιγίδα της ερήμου. Πλην των Βρετανών, θεωρώ απίθανο να στείλει άλλη χώρα δυνάμεις μετά τις αντιδράσεις που συνάντησαν στο εσωτερικό τους όσες το έκαναν στην τελευταία επίθεση. Αυτή τη στιγμή οι Αμερικάνοι προσπαθούν να ελέγξουν Ιράκ και Αφγανιστάν. Ήδη έχουν αποσύρει δυνάμεις από την Ευρώπη και χώρες όπως η Ν. Κορέα. Ακόμα, από τα λίγα που ξέρω, μου φαίνεται απίθανο οι Ιρανοί να παραδίδονται ομαδικά κατά συντάγματα, όπως οι Ιρακινοί. Τέλος, όσο και να μη συμπαθούν οι μεταρρυθμιστές τους φονταμεταλιστές, δε νομίζω ότι οι ΗΠΑ θα βρουν στο Ιράν όσα ντόπια στηρίγματα βρήκαν στο Ιράκ. Μην ξεχνάμε ότι από πολλές περιοχές, π.χ. των Κούρδων, πέρασαν χωρίς σφαίρα!
Τα παραπάνω τα γράφω για να δείξω τη δυσκολία πιθανού εγχειρήματος των ΗΠΑ. Παρόλα αυτά, επειδή για τις ΗΠΑ μιλάμε, τίποτα δεν είναι απίθανο.