-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Χαίρομαι που βρέθηκαν άτομα που να τα έχουν οδηγήσει! Σύμφωνώ και εγώ ότι θα είναι θέμα αίσθησης περισσότερο η 'υπεροχή' του Swift, αλλά για τους απλούς οδηγούς (και μάλλον όχι αυτός που βρίσκεται στο δίλημμα, βλέπε κοπέλα), η οδική συμπεριφορά κρίνεται κυρίως από την αίσθηση. Τιμονιού, κλίσεων, φρένων...οπότε καταλαβαίνουμε ότι δεν πρόκειται το Swift να μπαίνει με 100 σε στροφή που το Colt μόλις που θα φθάνει τα 80, αλλά ότι το Swift κάνει τον οδηγό να αισθάνεται πιο άνετα στα ίδια χιλιόμετρα σε σχέση με το Colt.Αυτά για όσους λένε 'στρίβει/δεν στρίβει'. Κατά την άποψή μου, ισχύει το 'νιώθω/δεν νιώθω' περισσότερο...
Καλύτερα δεν μπορεί να περιγραφεί η 'διαφορά' τους! Μπράβο !
Το colt είναι ένα κλικ πιστεύω πιο κάτω απο το swift σε θέμα αίσθησης ....νοιώθω/δεν νοιώθω όπως τέλεια περιέγραψες
Φυσικά αυτό διορθώνεται με ενα πιο ψαγμέν πακέτο αμορτισέρ-ελατήρια και ρύθμιση ανάρτησης
-
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Είναι διαπίστωσή μου εδώ και πολύ καιρό, και φουρκίζομαι απίστευτα όταν ακούω κάτι φιδιές ότι 'με το Dopel Castra μπήκα με 85, αλλά με το Pord Pocus μπήκα με 110...Τι σου κάνουν οι πολλαπλοί σύνδεσμοι...Και άντεχε και άλλα τόσα πιστεύω...'
Γι'αυτό σημασία δεν έχει το 'αν στρίβει', αλλά το 'πόσο σε κάνει να θές να στρίψεις'...Και η ταχύτητα με την οποία θα διαγράψεις την τάδε στροφή δεν έχει καμιά σημασία με την αίσθηση. Μπορεί να στρίβεις με λιγότερα, αλλά να αισθάνεσαι ότι είσαι ο Κάνκουνεν βγαλμένος από την κρυογένεση...
By the way, στην αίσθηση παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και η θέση οδήγησης. Αν είναι ψηλά, αν έχει καλή στήριξη κλπ.
-
Καλά τα λές ! Συμφωνώ χωρίς βέβαια να σημαίνει οτι δεν θα ήθελα μια πολλαπλή συνδέσμων έναντι του ημιάκαμπτου με υστερούντες και αντιστρεπτική Αλλα σε αυτήν την κατηγορία δεν παίζει...
Απο θέμα καθίσματος δεν έχω παράπονο απο το Colt όσον αφορά την στήριξη (όχι οτι αν είχα τις μπακετάρες του CZT θα με χάλαγε ... ) . Αυτό βέβαια έχει να κάνει και με την σωματική διάπλαση. Άλλος μπορεί να μην ταιριάζει!
Οτι είναι ψηλά είναι σε σχέση με το swift που έχει πιο χαμηλή θέση οδήγησης...είναι !
-
Ξέρεις πόσοι έχουν απορρίψει το Ignis επειδή έχει άκαμπτο άξονα πίσω, χωρίς καν να το έχουν οδηγήσει; Ακόμα και το Sport, που σαν αγορά είναι αρκετά συμφέρουσα. Τελούμε εν συγχύσει...
Αν όταν στρίβεις με το colt, οι αντιδράσεις του είναι προοδευτικές και προλαβαίνεις να σχεδιάσεις τις δικές σου κινήσεις, χωρίς παράλληλα να σου βγάζει τα σφραγίσματα από τα δόντια, τότε οι αναρτήσεις του είναι μια χαρά...
Για το bucket, σίγουρα παίζει τρελό ρόλο στην αίσθηση. Βάλε με μέσα σε Elise με τα καθίσματα του Micra, και θα σου πω ότι είναι μπακατέλα για κομμώτριες! Πολύ σημαντικό να έχει σωστή πλευρική στήριξη, νιώθεις ότι είσαι ένα κομμάτι με το αυτοκίνητο.
-
Αυτό έχω αναφέρει οτι η συμπεριφορά του είναι άκρως προοδευτική και προβλέψιμη ! Ξέρεις ακριβώς πότε αρχίζεις να χάνεις πρόσφυση.....τιμόνι...πάτημα...άφημα και το πάς ακριβώς εκεί που θες.
Εκεί που έχω διαπιστώσει οτι χρειάζεται βελτίωση στην ανάρτηση είναι οτι όταν με αρκετά χιλιόμετρα 120-130 και σε καμπή που θα χρειαστεί να μπείς με γραμμές αλλά είναι τέτοια που κάποια στιγμή θα αρχίσεις να χάνεις πρόσφυση τότε εκλαμβάνω μια άβολη αίσθηση του αυτοκινήτου. Και αυτό όχι απο καρότσα αλλά απο ανάρτηση. Αυτό όμως είπαμε σε πολλά χιλιόμετρα και όχι απλά σε μια ανοιχτή καμπή!
Εκεί θέλει βελτίωση σε ανάρτηση ! Ένα κλικ πιο σφιχτή με τον αντίστοιχο συνδυασμό ελατηρίων (ελάχιστο χαμήλωμα). Ίσως και μια παχύτερη αντιστρεπτική! Όλα αυτά θα ψαχτούνε με υπομονή απο την προσπάθεια που ήδη αρχίσαμε στο http://www.coltclub.gr
-
Αλήθεια, τι έγινε με το αυτοκίνητο της κοπέλας; Αγόρασε ή το ψάχνει;
-
Κολτ από εμένα. Παρότι Σαρακάκης, τα 7 χρόνια εγγύηση είναι.. εγγύηση, ιδίως όταν έχουμε να κάνουμε με κοπέλα οδηγό (βλέπε λίγο πιο ατσούμπαλη, 'ωχ, πεζοδρόμιο ήταν αυτό;', κλπ - no offence )
Εξάλλου, η πιο ψηλή θέση οδήγησης θα τη βολέψει περισσότερο μέσα στην πόλη.
-
Μήπως μπερδεύεις την μεικτή (φτου μακριά από μας!) με την εγγύηση; Γιατί αν στραβώσεις τα ψαλίδια σε κάνα κράσπεδο, δεν νομίζω ο Σακαράκης να σου το φτιάξει!
-
Καλημέρα!
Σαφώς ο Σαρακάκης δεν θα σου αλλάξει το ψαλίδι αν καβαλήσεις άγρια το πεζοδρόμιο, αλλά 'γκαπ' το ένα, 'γκουπ' το άλλο, ε, όλο και κάπου θα χρησιμεύσει η 7ετής εγγύηση..
-
Όταν κυκλοφορήσει καμιά τέτοιου είδους εγγύηση (το σπάω-μου το αλλάζουν), να είστε σίγουροι για τις πωλήσεις της αντιπροσωπείας! Πρώτος εγώ θα πάω να πάρω, μια που μερικοί με έχουν δει σαν σάκο του μποξ!
-
Τελικά, τι έγινε; Αγόρασε η νεανίς όχημα ή όχι; Τζάμπα μαλώναμε;
-
SWIFT!!!
Όσο για το μακρύ σασμάν, η 3η του στις 6Κ και κάτι σαλ πιάνει 140 και κάτι και η 4η 190(!!! ) και κάτι... Το διαπίστωσα προχτές... Όσο για την 5η, στα 180 έχει περίπου 4700 σαλ (ουτε κάντιλακ να οδηγούσα, το μόνο που με χάλαγε ήταν ο ανεμοστρόβιλος από τους καθρέπτες), άρα τα 92 ονομαστικά τα βγάζει και με το παραπάνω, απλά το οδηγείς με μια ταχύτητα κάτω!
-
Σου το έχω πει παραπάνω ότι έχεις επιφορτιστεί να με πας βόλτα, ε;
-
SWIFT, ήδη το αγοράσαμε και έχουμε σχεδόν 10.000Κμ δίχως προβλήματα.Μόνη ένσταση το μακρύύυυυυυυ κιβώτιο που σε αναγκάζει να καταφεύγεις ακόμα και σε 3η για γρήγορο προσπέρασμα.
Colt vs Micra vs Swift