-
Δυο κουβεντούλες μόνο απο μένα....
- Φίλε GTI, αυτό που κάνει ο papagn **ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ **.Κάπου έχεις αντιληφθεί λάθος την έννοια του συγκεκριμμένου όρου.Ολα οσα ισχυρίζεται ο φίλος, είναι τεκμηριωμένα επαρκώς και είναι ηλίου φαεινότερο οτι εχει πέσει θύμα εξαπάτησης (ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το θέμα της υποχρεωτικής προεξόφλησης του αυτ/του....).Απο κει και πέρα οι καποιες (λίγες) υπερβολές του εν λόγω χρήστη, κρίνονται στο βαθμό που κρίνονται τα λέγομενα ολων μας εδω μέσα για 'το εργαλείο μας που δεν παιζεται και στρίβει καλύτερα απ' ολα τ' αλλα', για τα 'χρέπια τα Ιταλικά που τρίζουν και σταματημένα' και χιλιάδες αλλα που ειπώνονται καθημερινά εδω μέσα...
2)Papagn oφείλω να σε συγχαρώ για την υπομονή και ψυχραιμία που μάλλον δείχνεις, καθότι 30000 Ευρω δεν είναι 'λεφτά για κολατσιό' για να πεις 'δε βαριεσαι, αυριο θα πάρω αλλο...'
Εχεις 1000 δίκια και σου εύχομαι καλή δύναμη και καλή συνέχεια στην προσπάθεια για δικαίωση. -
Διαγραφεται λόγω διπλής αποστολής.
-
Το θέμα υπάρχει στην ενότητα 'εκτός δρόμου'
-
Η ερώτηση που έχει σημασία είναι η 1.
Για να είμαι ειλικρινής πιστεύω ότι η σκουριά προήλθε λόγω μη προσεκτικής αποθήκευσης.
Τα υπόλοιπα, θα έλεγα ότι είναι πολυ φυσιολογικό ένα αμάξι να μένει αποθηκευμένο για πάνω από ένα χρονο. (καθώς η εταιρία δεν παραγγέλνει 50 ή 100 κομμάτια).
Όσο για τα σέβρις, σίγουρα δεν χρειάζεται σέβρις λόγω ακινησίας αλλά τον καθιερωμένο τεχνικό έλεγχο που κάνουν όλες φαντάζομαι οι αντιπροσωπίες. Το άλλο (' Επίσης γιατί ακόμη και με μηδέν χλμ ο κάτοχος υποχρεούται να κάνει σέρβις για να έχει την εγγύηση?') δεν το κατάλαβα.
-
Ψάξε στο Πέραμα για το χώρο φύλαξης. Για τα υπόλοιπα μην την ψάχνεις. Η απάντηση από την εταιρεία είναι έτοιμη: Όταν σας λέμε να περιμένετε 4-5 μήνες για παράδοση παραπονιέστε. Όταν τα φέρνουμε και είναι ετοιμοπαράδοτα πάλι παραπονιέστε. Αποφασίστε.
Αυτή βέβαια δεν είναι η ειλικρινής απάντηση, αλλά μην ψάχνεις παρακάτω.
Μην ψάχνετε για τον 'τρόπο φύλαξης' είναι στην κυριολεξία 'χύμα (δίπλα) στο κύμα'. Για να ξέρεις πως σκούριασε. Στα υπόλοιπα δεν υπάρχει ευθύνη της εταιρείας. Μην ψάχνεις. Εκεί 'πάτα'. Στον τρόπο και τον τόπο που φυλάσσονται στην Ελλάδα. Συζύτησέ το με το δικηγόρο σου.
Δεν μπορώ να πω περισσότερα. Sorry. -
Ο χρήστης afonic έγραψε:
Το άλλο (' Επίσης γιατί ακόμη και με μηδέν χλμ ο κάτοχος υποχρεούται να κάνει σέρβις για να έχει την εγγύηση?') δεν το κατάλαβα.Άστο μη ξύνεις πληγές.
Η περιβόητη εγγύηση ισχύει μόνο αν τηρεις τα προγραμματισμένα
service (λογικό).
Τα προγραμματισμενα service είναι όμως κάθε ΧΡΟΝΟ (!!!!) ή
κάθε π.χ 20.000 χιλιόμετρα.Εγώ που δεν κάνω (με 2 αυτοκίνητα) 20.000 χλμ το χρόνο με τίποτε,
θα έπρεπε να τα πηγαίνω για service κάθε χρόνο. Και άντε να περίμενες
και να το έπαιρνες, εδώ σου λένε πέρασε το μεσημέρι... -
Πρόλαβε και έβαλε ο φίλος από πάνω μια απάντηση. Δεν είναι ακριβώς έτσι. Ο χρόνος είναι από την στιγμή παραλαβής (ημερομηνία πρώτης ταξινόμησης), όπως αυτή αναγράφεται στην άδεια και στο service book όπου γράφει την ημερομηνία παράδοσης. Δεν υπάρχει πρόβλημα με αυτό στον papagn.
-
-
Ρε παιδιά είναι γελοίο αυτό, δηλαδή άμα κάνω 100χμλ από το προηγούμενο service, πρέπει να αλλάξω λάδια?
Το κάνουν όλοι αυτό? Γιατί η Daihatsu όσο το αμάξι ήταν στην εγγύηση επρέπε να πηγαίνουμε στα σωστά χλμ, δεν είχαν καμιά απαίτηση για μια φορά το χρόνο.
-
Θα μου πείτε απο τη μία μάλλον είναι μια καλή τακτική ώστε να βγάζουν και κανα φράγκο αφου πουλήσουν το αυτοκίνητο. After sales κέρδος δηλαδή. Η αντιπροσωπείες εδώ στην Ελλάδα αλλα καί στο εξωτερικό οφείλουν ένα μέγαλο ποσοστό απο τα κέρδη τους στο service.
Απο την αλλη φέρω ώς παράδειγμα την HYUNDAI που κάνει δώρο τα service δεν ξέρω για πόσα χρόνια δεν ξέρω ακριβώς) απο την ημέρα αγοράς. (Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος).Για να είναι λοιπόν σε ισχύ η εγγύηση πρέπει απαραίτητα να τηρούνται τα service όπως τα γράφουν στα manual. Στη Ford ισχύει σίγουρα αλλα καί στη Toyota που έχω ρωτήσει πρόσφατα.
Εγώ πάντως τα τήρησα και κέρδισα αρκετά λεφτά περίπου 3.500 ευρώ: Δύο δίσκους πλατώ, μία βάση μηχανής, ένα δεξί ψαλίδι, 3 αμορτισέρ, μια κρεμαγιέρα.... όλα αλλάχτηκαν στην εγγύηση χωρίς το παραμικρό κίχ !!! -
-
Ο χρήστης PAPAGN έγραψε:
Σίγουρα για αυτό το κάνουν. Αλλά όταν το έχουν αυτοί στην κατοχή τους ένα χρόνο δεν πρέπει να το ελέγξουν? Μόνο για εμάς ισχύει το 'και με μηδέν χλμ'? Πολύ κάθετοι δεν είναι? Πόσα χλμ είχες κάνει Παναγιώτη κι είχες όλα αυτά τα προβλήματα? Να περιμένω σίγουρα και δίσκο - πλατώ μέχρι τα 20.000? Αν θυμάμαι στην ενότητα της Φορντ στο οφ ..... όλοι είχαν πρόβλημα με τον δίσκο (τουλάχιστον). Κάποιος έγραψε όμως ότι ο δίσκος έχει εγγύηση μέχρι τα 20.000 χλμ. (δηλαδή μέχρι το 1ο σέρβις) και είχε κάνει κάτι παραπάνω και δεν του τον άλλαξαν. Θυμάμαι καλά? Ισχύει?Τον αλλαξα μια φορά στα 14.000 χλμ και μετα στα 22.000 χλμ.
Βέβαια δεν ίσχυει η εγγύηση του αυτοκινήτου στον δεύτερο αλλα του ανταλλακτικού...
Όντως μέχρι τα 20.000χλμ ισχύει η εγγύηση για πρώτη φορά αν σου χαλάσει. Θα το καταλάβεις στα ξεκινήματα οταν θα αρχίσει να σου σκορτσάρει (κλωτσάει στιγμιαία) και είδικά όταν κάνεις όπισθεν σε ανηφορικά μέρη για να παρκάρεις τότε θα σου μυρίζει κιόλας σαν πατημένο χόρτο!! Μόλις στο κάνει ξέρεις εσύ... βούρ για αλλαγή...
Ότι αλλο θές ρώτα με. Τα ξέρω όλα για το Maverick απέξω και ανακατωτά!! Αλήθεια ακούς τίποτα τριξήματα απο το μέρος του πορτμπαγκάζ στις λακούβες.... Αν ναί πές μου να σου πώ τί θα κάνεις.... -
Ο χρήστης Rav4er έγραψε:
Αλήθεια ακούς τίποτα τριξήματα απο το μέρος του πορτμπαγκάζ στις λακούβες.... Αν ναί πές μου να σου πώ τί θα κάνεις....Υπάρχει πτώμα?
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Δυο κουβεντούλες μόνο απο μένα....- Φίλε GTI, αυτό που κάνει ο papagn **ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ **.Κάπου έχεις αντιληφθεί λάθος την έννοια του συγκεκριμμένου όρου.Ολα οσα ισχυρίζεται ο φίλος, είναι τεκμηριωμένα επαρκώς και είναι ηλίου φαεινότερο οτι εχει πέσει θύμα εξαπάτησης (ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το θέμα της υποχρεωτικής προεξόφλησης του αυτ/του....).Απο κει και πέρα οι καποιες (λίγες) υπερβολές του εν λόγω χρήστη, κρίνονται στο βαθμό που κρίνονται τα λέγομενα ολων μας εδω μέσα για 'το εργαλείο μας που δεν παιζεται και στρίβει καλύτερα απ' ολα τ' αλλα', για τα 'χρέπια τα Ιταλικά που τρίζουν και σταματημένα' και χιλιάδες αλλα που ειπώνονται καθημερινά εδω μέσα...
Spartan επίτρεψέ μου να ξέρω κάτι παραπάνω καθότι σχετικός με το άθλημα(δικηγορία)
Έτσι απλά,αφού δεν είναι το θέμα μας αυτό:
**ΠΚ 362:**Δυσφήμηση>Όποιος **με οποιονδήποτε τρόπο ενώπιον τρίτου ισχυρίζεται ή διαδίδει για κάποιον άλλον γεγονός που μπορεί να βλάψει την τιμή ή την υπόληψη του **τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 2 ετών ή με χρηματική ποινή.Η χρηματική ποινή μπορεί να επιβληθεί και μαζί με την ποινή της φυλάκισης.
Υπάρχει μάλιστα και πιο ειδική διαταξη ΠΚ 364(δυσφήμηση ανώνυμης εταιρείας)με το ίδιο πάνω κάτω περιεχόμενο.Το αν είναι τεκμηριωμένα ή όχι σπάρταν έχει να κάνει με την ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ Δυσφήμηση,η οποία τιμωρείται βαρύτερα.
Μην κολλάμε σ'αυτά και ας μην επανέλθουμε σε προστριβες μεταξύ μας,γιατί δεν είναι και αυτό το θέμα μας.Απ'οτι βλέπω αρχίζει επιτέλους επί της ουσίας συζήτηση για το πρόβλημα του παπαγκν(από ανθρώπους που γνωρίζουν κάτι παραπανω για τους τοπους,τροπους φύλαξης κλπ)και αυτό είναι πολύ καλό.
Τα περι ''Φιεστα,χιεστα'' κλπ δεν χρειάζονταν Σπαρταν.Για το συμφέρον του Παπάγκν όχι για δικό μου Υπάρχει η δικαιοσύνη(δικαστήρια),στην οποία μπορεί να απευθυνθεί ο Παπαγκν και να βρει το δίκιο του και η φορντ να καταδικαστεί.Αυτά που έλεγε ο Παπαγκν(στον εκνευρισμό του)για τη φορντ σε δημόσιο φόρουμ μάλιστα χωρίς η φορντ να έχει τη δυνατότητα να απαντήσει,δεν είναι και ότι καλύτερο,κατανοητό ελπίζω.Και για να στο πω πιο απλά,όσοι βλέπουν αυτά που γράφει ο Παπαγκν δεν προβληματίζονται για τη φορντ;Μπορεί ο φίλος να τα γράφει για να μας βοηθήσει και να μας ανοίξει τα μάτια,αλλά η φόρντ πλήττεται.
Υ.Γ:Ας μην επανέλθουμε στα της δυσφήμησης,παράκληση.
-
Όσο για την υποχρεωτική προεξόφληση αυτό δεν υφίσταται.Ο παπαγκν ανετότατα θα μπορούσε(και έπρεπε) να αρνηθεί.Δεν το έκανε,έληξε η ιστορία.Ας μην ξύνουμε πληγές του ανθρώπου..
Αν τον εκβίασαν υπό την έννοια ότι αν δεν προεξοφλήσει,αμάξι δεν βλέπει,μπορεί κι αυτό να το χρησιμοποιήσει στο δικαστήριο(θα του τα πει ο δικηγόρος του).Διαφορετικά αν τα έδωσε από τον ενθουσιασμό του και την καλή του πίστη..καλύτερα να μην το αναφέρει καθόλου
Αν οι συμβαλλόμενοι συμφωνήσουν μεταξύ τους(ελεύθερα πάντα )μπορύν να διαμορφώσουν ελεύθερα τη σύμβαση πώλησης.Αν ο Παπαγκν λοιπόν δέχτηκε(και όχι υποχρεώθηκε ) να καταβάλει το τίμημα νωρίτερα δεν υπάρχει καμία μομφή κατά της εταιρείας.
-
θα του κάνουν μηνυση?
Ακόμα μεγαλύτερη ΜΠΟΥΓΙΟ ΔΗΛΑΔΗ? θα το μαθουν και οι πετρες
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
θα του κάνουν μηνυση?Ακόμα μεγαλύτερη ΜΠΟΥΓΙΟ ΔΗΛΑΔΗ? θα το μαθουν και οι πετρες
Εγώ απλά απάντησα στον Σπαρταν ότι μέρος των γραφομένων του φίλου Παπαγκν αποτελούν δυσφήμηση κατά της Φορντ.Ούτε ότι θα του κάνουν μήνυση ούτε τίποτα.Εννοείται ότι με τέτοιο πόνο που κουβαλάει ο άνθρωπος λογικό είναι να πει και 2 κουβέντες παραπάνω.Οι δύο αυτές όμως κουβέντες αποτελούν δυσφήμηση(και δεν αναφέρομαι στο δικό του πρόβλημα για την σκουριά )
Ας μην το συνεχίσουμε άλλο πάνω σ'αυτό.Το προηγούμενό μου μήνυμα απευθυνόταν στον Σπαρταν για το εστι δυσφημηση.Με τον Παπαγκν τα έχουμε βρει
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Spartan επίτρεψέ μου να ξέρω κάτι παραπάνω καθότι σχετικός με το άθλημα(δικηγορία)
Σ' αυτη την περίπτωση, γνωρίζεις πολλά περισσότερα απο μένα, μιας κι εγω δεν είμαι δικηγόρος.ΟΜΩΣ επέτρεψέ μου να κάνω και γω μια διαπίστωση κι αν το επιθυμείτε οι δικηγόροι που διαβάζετε, καντε μου μια μήνυση για δυσφήμιση (τα στοιχεία μου θα σας τα δώσω με pm).Ενα απο τα άσχημα με σας τους δικηγόρους (και δε μιλώ ειδικά για σένα μιας και δεν εχω την τιμή να σε γνωρίζω), είναι οτι στέκεστε υπερβολικά στο γράμμα του νόμου και συχνά πάσχετε στην σωστή ερμηνεία αυτού, γεγονός που συμβάλλει στο να χάνετε δίκες που δε θα έπρεπε να χάνονται (ενίοτε βέβαια κερδίζετε και αλλες που δε θα έπρεπε να κερδίζονται ).
**ΠΚ 362:**Δυσφήμηση>Όποιος **με οποιονδήποτε τρόπο ενώπιον τρίτου ισχυρίζεται ή διαδίδει για κάποιον άλλον γεγονός που μπορεί να βλάψει την τιμή ή την υπόληψη του **τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 2 ετών ή με χρηματική ποινή.Η χρηματική ποινή μπορεί να επιβληθεί και μαζί με την ποινή της φυλάκισης.
Υπάρχει μάλιστα και πιο ειδική διαταξη ΠΚ 364(δυσφήμηση ανώνυμης εταιρείας)με το ίδιο πάνω κάτω περιεχόμενο.Σύμφωνα με το παραπάνω άρθρο λοιπόν και σύμφωνα με τα οσα ισχυρίζεσαι, 1ον θα έπρεπε εδω μέσα αλλα και σε καθε δημόσιο διάλογο να πέφτουν σύννεφο οι μυνήσεις (ή μήπως καλύτερα οι εγκλήσεις ??? ), μιας και τέτοιου είδους αδικήματα συντελούνται ανα πάσα ωρα και στιγμή.Ακόμα κι ετσι να γινόταν ομως, αμφιβάλλω αν θα δικαιωνόταν κανείς στα δικαστήρια (αν ποτέ έφταναν εκει....).2ον θα έπρεπε μιας κι εχω καταστήματα κι ασχολούμαι με το εμπόριο, να τρέχω στα δικαστήρια συχνά, αφου στις τόσες δεκαετίες που είμαι στη δουλεια εγω και η οικογένειά μου, έχουν υπάρξει αρκετά κρούσματα με πελάτες που αλλοτε δικαίως και αλλοτε αδίκως εχουν καταφερθεί εναντίον της επιχειρήσης μου.Η αλήθεια είναι πως δυστυχώς δε μπορούμε να τους ικανοποιούμε όλους και πάντα, αλλα και το να τους τρέχουμε και στα δικαστήρια, ε είναι κάπως, δε νομίζεις ???....Αντίθετα θα ελεγα οτι μάλλον φροντίζουμε να τους ικανοποιούμε και αποκαθιστούμε οταν αυτό κρίνεται απαραίτητο (ακομα και σε περιπτωση που η υπαιτιότητα δεν είναι δική μας ) και ιδιαιτερα οταν πρόκειτα γι' αυτό που λέμε καλοί πελάτες, παρα τους ....κυνηγούμε!!!!
Παρόλα αυτά, αφου εσυ αντιλαμβάνεσαι ετσι τα πράγματα και είσαι υπερμαχος του νόμου σε τετοιο βαθμό, καλά θα κάνεις ν' αρχίσεις τις συστάσεις (οπως πράττεις και στην περίπτωση του papagn) σε ολα τα μέλη του φορουμ που συμμετεχεις αυτη τη στιγμη και δεν αναφέρομαι μόνο στις περιπτώσεις της ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗΣ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗΣ, οπως πολύ σωστά με διόρθωσες, αλλα και στις αλλες, της απλής δυσφήμισης. Αν πάλι κρίνεις υπερβολική την πρότασή μου, ισως πρέπει να επαναξιολογήσεις τη δική σου παρέμβαση στο πρόβλημα του papagn. Ισως δεις κι εκει μια υπερβολή.Λέω ....ισως!!!Τα περι ''Φιεστα,χιεστα'' κλπ δεν χρειάζονταν Σπαρταν.Για το συμφέρον του Παπάγκν όχι για δικό μου
Συμφωνώ απόλυτα, αλλα η αγανακτηση είναι απόλυτα δικαιολογημένη οταν εχεις να κάνεις με ανθρώπους κι οχι me Η/Υ ή Cyborgs!!! Είναι στη φύση του ανθρώπου τα συναισθήματα δηλαδή....Απο κει και περα είπαμε....Αν το 'Φιέστα ,χιέστα κλπ' αποτελει τεκμηριωμένη αποψη, με ουσία και βαρύτητα, ικανή να αποτρέψει εναν σώφρων άνθρωπο απο την αγορα του μοντέλου της Φορντ, ας το αφήσουμε στην κρίση των αναγνωστών....
Αν το ....σκύψιμο απο κατω απο το αυτοκίνητο και η διαπίστωση των παραπάνω προβλημάτων (εντος ή εκτος εισαγωγικών) είναι ικανό να αποτρέψει τον υποψήφιο αγοραστή, αυτό είναι πρόβλημα της Φορντ και της καθε Φορντ που θα πρεπει να αντιμετωπίσει.Το αφήνω κι αυτό στην κρίση των αναγνωστών.Και για να στο πω πιο απλά,όσοι βλέπουν αυτά που γράφει ο Παπαγκν δεν προβληματίζονται για τη φορντ;Μπορεί ο φίλος να τα γράφει για να μας βοηθήσει και να μας ανοίξει τα μάτια,αλλά η φόρντ πλήττεται.
Και τι να κάνει δηλαδή ο Papagn **' για να μην πλήττεται η Φορντ '**???? Ή μήπως το ερώτημα θα έπρεπε να είναι ' και τι κάνει η Φορντ για να μη πλήττεται η ιδια??? '
Να με συγχωρείς, αλλα θα με τρελλάνεις τελείως!!!! Την επόμενη φορά που θα ερθει καποιος 'να σε βοηθήσει και να σου ανοίξει τα μάτια' , εσυ θα του πεις 'μεγάλε, δε κάνεις καλά γιατι αυτός στον οποίο αναφέρεσαι αυτη τη στιγμή πλήττεται ?????' Ελα ρε GTI....δε τα εννοείς αυτα.....!!
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Αλήθεια ακούς τίποτα τριξήματα απο το μέρος του πορτμπαγκάζ στις λακούβες.... Αν ναί πές μου να σου πώ τί θα κάνεις....
Υπάρχει πτώμα?
Με αυτά που εχω δεί και έχω ακούσει σε αυτο το αμαξι όχι μόνο πτώμα θα βρώ αλλα και τον Δράκουλα.....
-
Αν και είμαστε οφτόπικ σου απαντώ εδώ και όχι με pm,γιατί θίγεις και θέματα που αφορούν τον παπαγκν.
Καταρχήν την συγκεκριμένη απάντηση στην έδωσα,γιατί έγραψες ότι δεν ξέρω τί σημαίνει δυσφήμηση Χρησιμοποίησα το παράδειγμα του παπαγκν,γιατί με βάση αυτό ξεκίνησε αυτή η συζήτηση.Ωραία ως εδώ;
Το πρώτο σημείο που έθιξες(για τους δικηγόρους)δεν θα το σχολιάσω(όχι γιατί δεν θέλω),αλλά γιατί δεν αφορά καθόλου το τόπικ και δεν αφορά ούτε ενδιαφέρει τους υπόλοιπους.Με δύο λόγια μόνο,είμαστε αναγκασμένοι να στεκόμαστε στο γράμμα του νόμου,τουλάχιστον αρχικά,σαν βάση.Δεν γίνεται να ακολουθηθεί υπερασπιστική γραμμή με βάση το συναίσθημα ούτε με βάση το τί θεωρεί ο καθένας δίκαιο και σωστό,φαντάζομαι το καταλαβαίνεις αυτό.Ούτε οι δικηγόροι συμφωνούν με πολλούς νόμους,είναι υποχρεωμένοι όμως να τους γνωρίζουν και με βάση αυτούς να ''κινούνται''.
Σύμφωνα με το παραπάνω άρθρο λοιπόν και σύμφωνα με τα οσα ισχυρίζεσαι, 1ον **θα έπρεπε **εδω μέσα αλλα και σε καθε δημόσιο διάλογο να πέφτουν σύννεφο οι μυνήσεις (ή μήπως καλύτερα οι εγκλήσεις ??? ), μιας και τέτοιου είδους αδικήματα συντελούνται ανα πάσα ωρα και στιγμή.Ακόμα κι ετσι να γινόταν ομως, αμφιβάλλω αν θα δικαιωνόταν κανείς στα δικαστήρια (αν ποτέ έφταναν εκει....).2ον θα έπρεπε μιας κι εχω καταστήματα κι ασχολούμαι με το εμπόριο, να τρέχω στα δικαστήρια συχνά, αφου στις τόσες δεκαετίες που είμαι στη δουλεια εγω και η οικογένειά μου, έχουν υπάρξει αρκετά κρούσματα με πελάτες που αλλοτε δικαίως και αλλοτε αδίκως εχουν καταφερθεί εναντίον της επιχειρήσης μου.Η αλήθεια είναι πως δυστυχώς δε μπορούμε να τους ικανοποιούμε όλους και πάντα, αλλα και το να τους τρέχουμε και στα δικαστήρια, ε είναι κάπως, δε νομίζεις ???....Αντίθετα θα ελεγα οτι μάλλον φροντίζουμε να τους ικανοποιούμε και αποκαθιστούμε οταν αυτό κρίνεται απαραίτητο (ακομα και σε περιπτωση που η υπαιτιότητα δεν είναι δική μας ) και ιδιαιτερα οταν πρόκειτα γι' αυτό που λέμε καλοί πελάτες, παρα τους ....κυνηγούμε!!!!
Παρόλα αυτά, αφου εσυ αντιλαμβάνεσαι ετσι τα πράγματα και είσαι υπερμαχος του νόμου σε τετοιο βαθμό, καλά θα κάνεις ν' αρχίσεις τις συστάσεις (οπως πράττεις και στην περίπτωση του papagn) σε ολα τα μέλη του φορουμ που συμμετεχεις αυτη τη στιγμη και δεν αναφέρομαι μόνο στις περιπτώσεις της ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗΣ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗΣ, οπως πολύ σωστά με διόρθωσες, αλλα και στις αλλες, της απλής δυσφήμισης. Αν πάλι κρίνεις υπερβολική την πρότασή μου, ισως πρέπει να επαναξιολογήσεις τη δική σου παρέμβαση στο πρόβλημα του papagn. Ισως δεις κι εκει μια υπερβολή.Λέω ....ισως!!!Εδώ....προτρέχεις λίγο και μου καταλογίζεις πράγματα που ούτε έχω πει και φυσικά ούτε υφίστανται.
Σου ανέφερα απλά τί θεωρεί ο νόμος δυσφήμηση.Ούτε είπα ότι θα έπρεπε να γίνονται μηνύσεις ούτε ότι συμφωνώ με αυτή τη διαδικασία.Απλά είπα τί ισχύει.
Διαβάζοντας όμως στη συνέχεια αυτά που γράφεις κατάλαβα ότι μάλλον αγνοείς ορισμένα πραγματάκια(λογικό αφού δεν είσαι υποχρεωμένος να γνωρίζεις νομικά)και τα έχεις παρεξηγήσει λίγο.
Δυσφήμηση για τις σκουριές του Μάβερικ δεν μπορεί να καταλογιστεί στον Παπαγκν,γιατί απλούστατα,όπως ο ίδιος μας λέει,έχει αποδείξεις.Επομένως εφόσον μπορεί να αποδείξει αυτά που λέει(και να του γίνει μήνυση,που λέει ο λόγος ε,φανταστικό το σενάριο)θα αθωωθεί.
Επομένως ως προς αυτά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.Αν φυσικά δεν έχει αποδείξεις ή η εταιρεία αντικρούσει τις αποδείξεις του με δικά της στοιχεία,μπορεί να καταδικαστεί για δυσφήμηση.ΟΛΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΠΑΝΤΑ.
Αντίστοιχα συμβαίνει και με το δικό σου παράδειγμα.Αν οι πελάτες σου σε κακολογούν(ως έμπορο)αδικαιολόγητα δεξιά και αριστερά ΜΠΟΡΕΙΣ να τους μηνύσεις.Αν βαριέσαι,αν έχεις κι άλλες δουλειές να κάνεις ή οτιδήποτε άλλο δεν τους μηνύεις.Δικό σου ζήτημα,δικό σου πρόβλημα.Εγώ απλά σου λέω τί δυνατότητες έχεις.
Υπέρμαχος του νόμου δεν είμαι μόνο εγώ,είναι κι ο Παπαγκν(ελπίζω κι εσύ ),και γι'αυτό δεν παίρνει μια καραμπίνα να τους τινάξει τα μυαλά και πάει στα δικαστήρια.Τα υπόλοιπα(φιεστα=χιεστα)τα ανέφερα γιατί ο παπαγκν θα κινηθεί δικαστικά(και τα πράγματα σοβαρεύουν εκεί)και δεν κάνει συζήτηση για χαβαλέ,ανώνυμα και θεωρητικά,όπως γίνονται οι περισσότερες συζητήσεις εδώ μέσα.Κι επειδή στο φόρουμ μπορεί να έχει πρόσβαση ο καθένας,του συνέστησα απλά να είναι πιο προσεχτικός στις εκφράσεις του,τίποτα περισσότερο.(για δικό του καλό,όχι γιατί μου δίνουν στα νεύρα αυτά που γράφει,αλοίμονο!)
Το κουράσαμε όμως και χάνουμε την ουσία.Καλύτερα η συζήτηση να συνεχιστεί με τις απαντήσεις που ζητάει ο Παπαγκν στα ερωτήματά του.
Τα παραπάνω ήταν καθαρά θεωρητικά ζητήματα.Κι επαναλαμβάνω για 1000στη φορά ο παπαγκν έχει όλο το δίκιο με το μέρος του..και του εύχομαι να το βρει όσο πιο σύντομα γίνεται.Από κει και πέρα και η κάθε εταιρεία πρέπει να (και θα) υπερασπιστεί τον εαυτό της και δυστυχώς για εμάς τους καταναλωτές..τον υπεράσπιζεται καλά,έχει δεν έχει δίκιο
Εννοείται ότι αυτό που κάνει ο Παπαγκν προϋποθέτει αντοχές που φαίνεται ότι τις έχει και μπράβο του!Μακάρι όλοι οι εξαπατημένοι καταναλωτές να ενεργούσαν ανάλογα.
Υ.Γ:Φίλε Σπαρταν ελπίζω να σε κάλυψα..κάπως
o