-
Το τελευταίο το ακούσατε;
Το βλέπουν στις 4700 !!!
...οπότε και θα τα αρπάξουν τα κοράκια, και οι υπόλοιποι θα μείνουν (πάλι) με το στο χέρι... -
Ο χρήστης sergeant έγραψε:
Το τελευταίο το ακούσατε;Το βλέπουν στις 4700 !!!
...οπότε και θα τα αρπάξουν τα κοράκια, και οι υπόλοιποι θα μείνουν (πάλι) με το στο χέρι...Μπααα μια φορά την πατάει ο έλληνας...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Το τελευταίο το ακούσατε;
Το βλέπουν στις 4700 !!!
...οπότε και θα τα αρπάξουν τα κοράκια, και οι υπόλοιποι θα μείνουν (πάλι) με το στο χέρι...Μπααα μια φορά την πατάει ο έλληνας...
Μα αυτη ειναι η ιστορια του χρηματιστηρίου,διαρκεις κυκλοι κερδοσκοπίας.
-
...και φυσικά δεν την πατάει μία φορά (μόνο) ο Ελληνας...
-
Μεγάλος οίκος (ο Μούντυ΄ς μου φαίνεται) χαρακτήρισε το ΧΑΑ ως 'ώριμη αγορά που συμπεριφέρεται ως αναπτυσσόμενη'. Με απλά λόγια 'φούσκα'.
-
Μεγάλος 'οίκος' είπες; Που είναι αυτό;
-
Επενδυτικός οίκος, έτσι τουλάχιστον τον χαρακτηρίζει ο οικονομικός τύπος.
-
Τις τελευταιες μερες ο ΟΠΑΠ εχει καταιγισμό σημαντικών θετικων ειδησεων:
Στοιχημα στα Οσκαρ.
Ελληνικες ομαδες στο στοιχημα.
Διατήρηση του μονοπωλίου (εξαιρετικά σημαντικό).Η αντίδραση της 'ώριμης' αγορας;Μικρή πτώση της μετοχής
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Τις τελευταιες μερες ο ΟΠΑΠ εχει καταιγισμό σημαντικών θετικων ειδησεων:Στοιχημα στα Οσκαρ.
Διατήρηση του μονοπωλίου (εξαιρετικά σημαντικό).Η αντίδραση της 'ώριμης' αγορας;Μικρή πτώση της μετοχής
το εχω ξαναγραψει: Το ΧΑΑ ΔΕΝ ειναι ωριμη αγορα!
οποτε μεγαλη προσοχη σε οσους συμμετεχουν... -
Όταν λέμε μια αγορά 'ώριμη' δεν εννοούμε υποχρεωτικά ότι λειτουργεί με λογική, σύνεση και μελετημένες κινήσεις.
Ώριμη είναι μια αγορά όταν έχει φτάσει την αξία της και απλώς παίζει λίγο πάνω-λίγο κάτω. Ούτε στο χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης λείπουν οι φούσκες, αλλά δεν θα πάει από τις 10.000 στις 15.000 σ'ένα χρόνο. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Τις τελευταιες μερες ο ΟΠΑΠ εχει καταιγισμό σημαντικών θετικων ειδησεων:Στοιχημα στα Οσκαρ.
Πλάκα κάνεις τώρα, έτσι;
οι 2 τελευταίες ειδήσεις που είναι όντως σημαντικές (για την πρώτη καμία σχέση) είναι γνωστές εδώ και καιρό. Βάση αυτών των ειδήσεων η μετοχή ανέβηκε από το επίπεδο των 24-25 Ευρώ στα 32-33 (αύξηση της τάξης του 30%).
Οι επίσημες ανακοινώσεις τέτοιων ειδήσεων δεν έχουν καμία θετική επίπτωση στην μετοχή.
-
Ενα πραγμα χρειαζετε να κοιταξετε για να δειτε αν το ΧΑΑ ειναι οριμο (developed). Auto einai to liquidity. Eite κοιτατε δεικτες, eite sectors, eite metoxes.
Πολυ φοβαμαι πως οι μερες με μηδενικο τζιρο συναλλαγων (μονο κανα πακετο να ανεβαζει το τζιρο) δεν εχουν περασει ανεπιστρεπτη. Η λιγοστη εμπειρια μου λεει πως τα ξενα κεφαλαια δεν κοιτανε περα απο τον FTSE 20 αντε και τον 40αρη. Οι ξενοι θεωρουν αχρηστες πανω απο τις μισες μετοχες που εχουμε στο ταμπλο. Ειναι λοιπον ασκοπο να μιλαμε για οριμες αγορες απο την στιγμη που το μισο και πλεον ταμπλο μας ειναι iliquid.
Αυτο που χρειαζετε το ΧΑΑ ειναι να ενσωματωσει τις χρηματαγορες των βαλκανιων και γιατι οχι της μεσογειου ωστε να ταυτιστει ως κεντρο επενδυσεων της ευρυτερης περιοχης. Δεν καταλαβα, δηλαδη μας χαλασε να εχουμε χρηματιστηριο με 150 tradable μετοχες και ας ειναι και μερικες Τουρκικες και Βουλγαρικες? Αν υπαρχoυν σοβαρες εταιριες μαζεμενες σε ενα tradable index, με ρευστοτητα τοτε η χρηματαγορα μας θα περασει στο μυαλο του ξενου ως μια ωριμη αγορα στην οποια μπορει να επενδυσει αν πιστευει οτι τα βαλκανια εχουν προοπτικες. Ειδαλως θα κανουν ολοι ντου καθε πενταετια και στο τελος θα παιρνουν τα λεφτα τους και θα την κανουν.
Αυτα εχω καταλαβει εγω. Οποιος εχει και αλλες ιδεες παρακαλω να της γραψει. Υστερα θα στειλουμε μαζεμενες τις προτασεις μας για την αναδιαρθρωση του ΧΑΑ στον Καπραλο μαζι με DVD και κρασακι παντα:yahoo:
-
Πάντως εμας δεν μας χαλαει να 'επενδύσουμε' στα 'μπλου τσιπς' και μαζί με τους υπόλοιπους να βγάλουμε χαρτζιλικάκι!...
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Τις τελευταιες μερες ο ΟΠΑΠ εχει καταιγισμό σημαντικών θετικων ειδησεων:
Στοιχημα στα Οσκαρ.
Πλάκα κάνεις τώρα, έτσι;
οι 2 τελευταίες ειδήσεις που είναι όντως σημαντικές (για την πρώτη καμία σχέση) είναι γνωστές εδώ και καιρό. Βάση αυτών των ειδήσεων η μετοχή ανέβηκε από το επίπεδο των 24-25 Ευρώ στα 32-33 (αύξηση της τάξης του 30%).
Οι επίσημες ανακοινώσεις τέτοιων ειδήσεων δεν έχουν καμία θετική επίπτωση στην μετοχή.
Συμφωνω,η πρωτη ειδηση ειναι ψιλοαδιάφορη.
Η δεύτερη ειναι γνωστη απο τις 13/2 νομιζω,οτιδηποτε νωριτερα δεν ηταν παρα εκδηλωση ενδιαφεροντος.
Η τριτη που ειναι και η σημαντικοτερη όλων βεβαια,εδραιώθηκε με την εξαιρετικα προσφατη τροποποίηση της οδηγίας Μπολκενστάιν. -
Θυμάστε τι λέγαμε περί χρηματιστηρίου;
Θύμάστε που λέγαμε τι έλεγαν μεγάλοι 'οίκοι'¨του εξωτερικού ;!
Θυμάστε που λέγαμε περί ψυχολογίας ;Τετοια σφαγή καιρό είχα να δω στο ΧΑΑ !!!
Τα άρπαξαν πάλι οι ξένοι (αφού αράδιασαν απ'έξω ένα κάρο μπαρούφες, η Εθνική στο 50, η ΑΛΦΑ στο 35 κτλ κτλ) και τα (ξανά)πήραν από τον κοσμάκη.
Ελπίζω , να βγήκε αληθινός ο Τίγρης και να μην την ξαναπατήσαν οι Ελληνες ! -
Θύμάστε που λέγαμε τι έλεγαν μεγάλοι 'οίκοι'¨του εξωτερικού ;!
Θυμάστε που λέγαμε περί ψυχολογίας ;Τετοια σφαγή καιρό είχα να δω στο ΧΑΑ !!!
Τα άρπαξαν πάλι οι ξένοι (αφού αράδιασαν απ'έξω ένα κάρο μπαρούφες, η Εθνική στο 50, η ΑΛΦΑ στο 35 κτλ κτλ) και τα (ξανά)πήραν από τον κοσμάκη.
Ελπίζω , να βγήκε αληθινός ο Τίγρης και να μην την ξαναπατήσαν οι Ελληνες !πάντως με σωστες κινήσεις μπορείς να εξασφαλίσεις ενα προσθετο εισόδημα.. (και αυτό δε γίνεται απο τη μια μερα στην άλλη, αλλά θέλει να εισαι καιρο μέσα)
-
Θύμάστε που λέγαμε τι έλεγαν μεγάλοι 'οίκοι'¨του εξωτερικού ;Αν αναφέρεσαι στην παραπάνω δημοσίευσή μου για τον Moody's, η εξέλιξη των τελευταίων ημερών τον δικαιώνει. Δεν ξέρω αν θα ξεφουσκώσει τόσο που να πέσει στα προ 6μήνου επίπεδα, αλλά πέφτει κατακόρυφα. Εγώ ξεφόρτωσα ξεχασμένα επί χρόνια χαρτιά στις 4100 και περιμένω τις 3000 και κάτω για να ξαναμπώ (αν ξαναμπώ).
Όποιοι έκαναν στο σφάλμα να μπουν στις 4000, μάλλον πρέπει να περιμένουν αρκετό καιρό ακόμα για να πάρουν τα λεφτά τους. Βέβαια αυτά είναι εικασίες. Μπορεί από αύριο να ξαναπάρει την ανηφόρα, κανείς δεν ξέρει (πλην των τύπων που χειραγωγούν την αγορά) τι θα γίνει. -
Ναι Μανώλη μου !
Εχεις δίκιο. Αλλα έρχονταν και 'πληροφορίες' σαν αυτές που έγραψα με αποτέλεσμα να βρίσκεται κόσμος να αγοράζει και στις 4100 !... -
Ναι Μανώλη μου !
Εχεις δίκιο. Αλλα έρχονταν και 'πληροφορίες' σαν αυτές που έγραψα με αποτέλεσμα να βρίσκεται κόσμος να αγοράζει και στις 4100 !...Όπως είχε γίνει και μερικά χρόνια πριν... Όπου ολόκληρες κυβερνήσεις προέτρεπαν τον λαουτζίκο να παίξει....
-
Αλλά τώρα τα ξεχάσανε και βγαίνουν και από πάνω και μιλάνε για χαμένα 2 χρόνια !!!
Χρηματιστήριο: Η υποστροφή (ισχύος)