-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Μερος του λαθους τροπου σκεψης = Τα πτυχια θα μας 'σμπρωξουν' εμπρος στο θεμα οικονομια. 100% λαθος.
Λες μλκίες
Δεν ξέρω αν έχεις σπουδάσει ούτε και μ'αφορά, πάντως μ'αυτό που λες, δείχνεις ότι δεν έχεις σπουδάσει.Boy oh boy...
Ναι εχω...σπουδασει λιγο και'γω. Με το ζορι, αλλα βγηκε το σχολειό!
Οι σπουδές εκτός απ'το αντικειμενικό της υπόθεσης, της άμεσης γνώσης δηλαδή, αν μπορέσεις και εκτιμήσεις τις γνώσεις που σου δίνουν, σε βοηθούν στην πραγματική ζωή σε ΟΤΙ και αν κάνεις.-
Δεν διαφωνω. Το προβλημα ειναι οτι οι περισσοτεροι Ελληνες νομιζουν οτι θα κανουν ενα MBA και ξαφνικα θα τους περνουν τηλ. για δουλειες που πληρωνουν $100Κ τον χρονο.
Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι παίρνουν ένα πτυχίο και νομίζουν ότι καθάρισαν, και ότι 8α κά8ονται σε ένα γραφείο 9-1 να ξένουν τα @@ τους. εκεί είναι το λάθος, και όχι εκεί που λες.
Δεν ειναι θεμα το οτι περιμενουν να δουλευουν λιγο. Και αυτοι που ειναι αποφασισμενοι να δουλεψουν σκληρα, νομιζουν οτι το πτυχιο θα κανει τεραστια διαφορα. Δεν κανει ομως.
Σαφώς και οι σπουδές δεν είναι το παν. Το θέμα είναι να έχεις και το χώρο να δράσεις, ή αν όχι, κεφάλαιο.
Το κεφαλαιο και ο χωρος ειναι δευτερευοντα. Ο τροπος σκεψης ειναι το πρωτευον. Λεφτα υπαρχουν αμετρητα για αυτους που απεδηξαν οτι μπορουν να τα αξιοπιοισουν.
Και δυστυχώς η πολιτεία της χώρας μας δε σου δίνει το χώρο λόγω προχειροτητας, ανικανότητας, και έλλειψη εξοπλισμού -
Συνεχεια του λαθους τροπου σκεψης: Ολοι περιμενουν απο την...'πολιτεια' να τους 'δωσει τα φωτα'.
θέσεων εργασίας κλπ, ενώ το κεφάλαιο λίγοι το έχουν στην Ελλάδα, αν αναλογιστεί κανείς ότι πριν 50 χρόνια ήμασταν ξυπόλυτοι και περιμέναμε το αεροπλάνο να μας πετάξει φαγητό.. επίσης δεν υπάρχει και το ενδιαφέρον... ( και γιατί να υπάρξει; καλά δεν περνάμε; )
Παλι παμε στο μελο και φυσικα στον λαθος τροπο σκεψης και γενικα στην λαθος ψυχολογικη κατασταση. Another deadly combination. You're doomed if you think like this.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Θα μπορουσα να γραψω βιβλιο αναλυοντας παραπερα αλλα ειμαι σιγουρος οτι τα παραπανω ηδη ειναι αρκετα για να αρχισουν τα μπενιλικια και το οτι παλι εγω φτεω καπως ή οι ΗΠΑ.
Σωστά.
όμως οι ΗΠΑ είναι άλλο κεφάλαιο.
Το ότι κάτι στην Ελλάδα δεν πάει καλά, δε σημαίνει οτι οι ΗΠΑ δεν έχουν τα δικά τους προβλήματα, όμως δε νομίζω ότι είναι αυτό το θέμα μας εδώ.
Αν θέλεις, εγώ δεν έχω πρόβλημα να συζητήσουμε περί ΗΠΑ σ'ενα άλλο θέμα ( μέχρι να κλειδωθεί δηλαδή )
Πάντως καλό θα ήταν να μην παραπληροφορείς τους πάντες εδώ μέσα επείδη μερικοί είναι φανατισμένοι και όντως πολλοί δεν ξέρουν τί γίνεται στις ΗΠΑ, και θες απλά να υπερασπιστείς τις ΗΠΑ.-
Δεν νομιζω οτι η χρηματοοικονομικη και επιχειρηματικη κατασταση στις ΗΠΑ χρειαζεται προασπιση. Ουτε και υπερασπιση.
-
Δεν παραπληροφορω κανενα. Εχεις αποδηξει για αυτο?
-
-
Ο χρήστης ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε:
Καλα το λεει ο τυπακος περι Ηπα και Ελλαδας. Αφου οσοι Ελληνες επιχειρηματιες η πολιτικοι ειναι επιτυχημενοι ειναι γιατι εχουν περασει απο Αμερικη μερια για επιμορφωση. Αλλο αν στην Ελλαδα υπαρχουν ΠΟΛΛΕΣ σοβαρες εταιρειες που ειναι γνωστες σε ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ επιπεδο.(Ιντρακομ,Δελτα,Τσιπιτα) και ας μην ξεχναμε οτι οι Ελληνες κατεχουν το μεγαλυτερο μεριδιο ελεγχου της παγκοσμιας εμπορικης ναυτιλιας!!!!Ειμαστε παντου!
Γαβρηιλ μαζι σου. Αν ησουν γεννιτσαρος δεν θα καθοσουν να ασχολεισαι με τις ωρες σε αυτο το φορουμ... Αλλα μην προσπαθεις να μας αλλαξεις ωστοσο μπορεις να μας αποδεχθεις οπως ειμαστε!
-
Εαν νομιζεις οτι οι εταιριες Ιντρακομ, Τσιπιτα και Δελτα ειναι σοβαρες εταιριας σε παγκοσμιο επιπεδο (διοτι αυτο εγραψα) τοτε δεν καταλαβαινεις τι εννοω και τι σημενει το παραπανω.
-
Να σας 'αλλαξω' δεν εχω στοχο. Εκτος εαν καποιος με πληρωσει φυσικα Τελος οντως πρεπει να σας αποδεχθω οπως εισται και το εχω κανει. Γιαυτο ειμαι και εδω (αν και τελευταια λογο δουλειας δεν ειμαι τοσο οσο αλλες φορες).
-
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
.... Ποια εταιρια στην Ελλαδα μπορει να θεωρηθει 'σοβαρη' σε παγκοσμιο επιπεδο συγκρισης?...
...Με δυο λόγια, το Ελληνικό χρηματιστήριο ΔΕΝ χωράει μεγάλες εταιρίες. Δικά μας κεφάλαια, όμως, είναι επενδυμένα στη γουόλ στρήτ κι αλλού. Οι εταιρίες σήμερα ΔΕΝ είναι Εθνικές - κι αυτή είναι η βάση του οικονομικού συστήματος της Δύσης. Αν ΑΥΤΟ δεν το καταλαβαίνουμε, τότε.......
Αυτο που εγραψες παραπανω δεν κανει νοημα απο καμια πλευρα. Σορρυ. Εαν θες να το εξηγησεις (εαν ειναι καν δυνατον να εξηγηθει, please go ahead).
Τι να εξηγήσω;
Ο θεσμός των χρηματιστηρίων, λέω, είναι η βάση του οικονομικού συστήματος της Δύσης. Δεν είναι; Δεν αντλούν τα κεφάλαιά τους από τα χρηματιστήρια οι μεγαλύτερες εταιρίες του πλανήτη;
Φαντάζεσαι πχ τη μάικροσοφτ ή την εταιρία του Τσάκου που αναφέρθηκε παραπάνω, στη Σοφοκλέους;
Το ότι μια εταιρία έχει την έδρα της πχ στην Αγγλία δεν σημαίνει ότι είναι Αγγλική! Τα κεφάλαια με τα οποία στήθηκε είναι πχ Ελληνικά, οι εργαζόμενοι πολλών εθνικοτήτων, τα υποκαταστήματά της σε διάφορες χώρες επενδύουν και επανδρώνονται τοπικά, μέτοχοί της είναι Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι, Έλληνες, Αμερικάνοι, ...
Τι δεν είναι κατανοητό;Edit: Μεγαλώνοντας κατάλαβα ότι δεν υπάρχει ως χώρα η ΗΠΑμερική. Και δεν υπάρχουν, ως Έθνος, οι ΗΠΑμερικάνοι. Ο γεωγραφικός χώρος εκεί, είναι μια μικρογραφία του πλανήτη Γη. Κι εσύ κι εγώ, στην ΗΠΑμερική ζούμε κι έχουμε φωνή.
Χμμμ... Δεν ξερω εαν το παραπανω ειναι κατι που θα εγραφε καποιος ως ονειρο, διοτι ετσι θα ηθελε να ηταν ή κατι παρομοιο. Εαν νομζεις οτι υπαρχουν Ελληνικα κεφαλαια στο εξωτερικο, τοσα που πραγματικα δεν δειχνουν την Ελληνικη οικονομια, τοτε δεν καταλαβαινεις τα βασικα για την χρηματοοικονομια και εχεις καποια διαστρευλωμενη αποψη για το πως λειτουργει η οικονομια ενος Δυτικου Εθνους και ιδιαιτερα αυτη των ΗΠΑ.
Ομως ακομη και ετσι να ηταν, το παραπανω ειναι ασχετο με αυτα που εγραψα. Για να αποδηξεις οτιδηποτε, καλο ή κακο, μπορεις να μου δηξεις ΜΙΑ Ελληνικα σοβαρη εταιρια σε παγκοσμιο επιπεδο?
-
Ρε συ Γαβριηλ μη το κουραζεις αγορι μου....
Τι να κατσουμε να σου εξηγησουμε??Οτι η Ελλαδα εχει αναπτυχθει τα τελευταια 50-55 χρονια??
Αν ειχες στοιχειωδεις γνωσεις αυτης της χωρας θα γνωριζες οτι απο το 1830 που γιναμε ανεξαρτητοι μεχρι το 1950 που τελειωσε ουσιαστικα ο πολεμος στην Ελλαδα η Ελληνες βρισκονταν σε διαρκη πολεμο οτι περιεθαλψαν 1.500.000 προσφυγες σε μια χωρα 7.000.000 κατοικων??
Οτι εξαιτιας του Β ΠΠ ειχαν αναλογικα τα περισσοτερα θυματα και τις μεγαλυτερες καταστροφες μαζι με τη Ρωσια??Να σου πουμε για τους επιχειρηματιες τι??
Εφοσον αγνοεις οτι η Ελλαδα βρισκεται στο ΝΑ ακρο της Ευρωπης και οτι μεχρι το 1990 ηταν πληρως αποκλεισμενη απο την Ευρωπη στερουμενη παραλληλα επιχειρηματικο χωρο στις ομορες χωρες λογω του πολιτικου τους συστηματος??
Εκει που ειχαν διεξοδο οι Ελληνες επιχειρηματιες εδειξαν τι αξιζουν.
Ποια νομιζεις οτι ειναι η μεγαλυτερη δυναμη στον κοσμο της ναυτιλιας??
Οσο οι Ελληνες ειχαν το χωρο για οικονομικη δραση στις ομορες χωρες μαντεψε ποιοι ηταν οι μεγαλυτεροι επιχειρηματιες στην ευρυτερη περιοχη και κοιτα ποια χωρα εχει τις περισσοτερες επενδυσεις στα Βαλκανια μετα το 1990....Μιλας για βαρια βιομηχανια στην Ελλαδα εσυ και μερικοι αλλοι.
Ποσο ανταγωνιστικη θα ηταν μια αυτοκινητοβιομηχανια ας πουμε τη στιγμη που δεν υπαρχει μεγαλη εσωτερικη αγορα και τη στιγμη που οι μεγαλες αγορες απεχουν μερικες χιλιαδες χιλιομετρα μακρυα και αρα το οποιο κοστος θα κερδιζοταν απο τα φτηνα εργατικα θα εξανεμιζοταν απο το κοστος μεταφορας??Μ ετα παραπανω δεν θελω να δικιολογησω τιποτα.....
Ειμαι ο πρωτος που γκρινιαζει για τις στρεβλωσεις και τα προβληματα της Ελληνικης οικονομιας.
Αναγνωριζω ομως και καποιες αντικειμενικες δυσκολιες τις οποιες εσυ αδυνατεις να κατανοησεις λογω αγνοιας.....Γιαυτο σου λεω:
Αστο μη το κουραζεις.Ασχολησου με τα videoconference και τα Blacktie events γραψε μας για κανα Ιμπαλα και κανα Ταουρους για ναχουμε να γελαμε και ασε τα οικονομικα της Ελλαδας (και των αλλων χωρων πλην ΗΠΑ) γιατι απο τα γραφομενα σου εχεις μαυρα μεσανυχτα..... -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Φαντάζεσαι πχ τη μάικροσοφτ ή την εταιρία του Τσάκου που αναφέρθηκε παραπάνω, στη Σοφοκλέους;
Το ότι μια εταιρία έχει την έδρα της πχ στην Αγγλία δεν σημαίνει ότι είναι Αγγλική!Και όμως, σύμφωνα με τον gavriil1 σε άλλο θέμα (βαριέμαι να ψάχνω τώρα), η εθνικότητα μιας εταιρίας ορίζεται σύμφωνα με το που είναι το headquarters, που πηγαίνει κάθε πρωί o CEO στη δουλειά του.
Αρα η Ford (πχ.) είναι ΗΠΑμερικάνικη.
Αρα η Tsakos Energy Navigation (ίσως οι μεγαλύτεροι εφοπλιστές του κόσμου) είναι Αγγλική, μια και η έδρα της είναι στο Λονδίνο.
Νασο δεν εχω ιδεα ποια ειναι η παραπανω εταιρια, Τι θες να πεις ομως? Οτι ειναι Ελληνικη με headquarters στην Αγγλια?
Η μεγαλυερη πλακα ειναι οτι το παραπανω και το υπολοιπον μυνημα σου ειναι ειρωνικο ομως ειμαι σιγουρος οτι δεν θα σβηστει απο τους moderators ως ειρωνικη αντιδραση, οπως εγινε με δικο μου ποστ πιο πανω, σβηστικε απο σενα δηλαδη. Σωστα νομιζω? Οχι οτι με πειραζει οπως βλεπεις ομως αναρωτιεμαι και σημειωνω.
Πισω στο θεμα.
Επίσης, σύμφωνα με παλαιότερες συζητήσεις, δεν υπάρχει χώρος και τρόπος επιτυχίας για μικρότερες εξειδικευμένες επιχειρήσεις.
Φυσικα και υπαρχει. Ομως μια εταιρια που ειναι το 1/100 σε μεγεθος (απο πλευρας market share, revenues, number of employees, κτλ) του μεγαλου στον τομεα, δεν μπορει να θεωρηθει ΣΟΒΑΡΗ σε παγκοσμιο επιπεδο εταιρια. Ανοιγω και εγω μια εταιρια λογισμικου στον γκαραζ μου με 5 αλλα ατομα και πουλαω 100Κ worth of software στην γειτονια μου. Σοβαρη εταιρια ειμαι? Και ας εχω το 50% λογισμικων στην γειτονια.
Δηλαδή, αν είσαι μια μικρή (σε σχέση με τα ΗΠΑμερικάνικα δεδομένα) εταιρία
Ποτε δεν ειπα εγω οτι πρεπει να εισαι μεγαλη σε σχεση με τα ΗΠΑμερικανικα δεδομενα. Ομως κατα μεγαλο ποσοστο πρεπει να συγκριθεις με εταιριες απο ΗΠΑ λογου του οτι οι περισσοτερες σοβαρες εταιριες ανεξαρτητου τομεα ειναι ΗΠΑμερικανικες. Σε πειραζει αυτο ειναι οφθαλμοφανες οπως επισης ειναι οφθαλμοφανες και γιατι σε πειραζει.
Εκτος φυσικα και εαν νομζεις οτι η Φορντ ειναι Γερμανικη εταιρια. Και τετοια παρομοια για τις υπολοιπες.
απόλυτα εξειδικευμένη σε κάτι (και έφερα σαν παράδειγμα τη Danaos, ίσως τη μεγαλύτερη εταιρία στον κόσμο λογισμικού προσανατολισμένου στη ναυτιλία) δεν είσαι επιτυχημένη αν δε συγκρίνεσαι χρηματοοικονομικά (τζίρος / κέρδη) με τη Microsoft και την Oracle (ακόμα και αν έχεις καταλάβει με το σπαθί σου το 90% της αγοράς στην οποία απευθύνεσαι).
Ο τομεας ειναι software. ΟΚ? Εαν ναι, τοτε η Δαναος ειναι σταγονα στον ωκεανο. Ειναι σοβαρη εταιρια στο 'σκακι του τομεα' ο Δαναος? Ειναι απλως θεμα χρονου πριν αγοραστει απο καποια μεγαλυτερη, εαν εχει κατι που αξιζει to be developed further, ή συνενωθει. Εαν δεν αγοραστει, ή θα πεθανει ή κανει κατι που οι μεγαλοι δεν δηχνουν ενδιαφερον για το σιγκερκιμενο niche για καποιο λογο. Υπαρχει μια μικρη περιπτωση η Δαναος να ειναι η επομενη Microsoft παντα. Ομως ολοι καταλαβαινουμε νομιζω οτι κατι τετοιο ειναι πιθανο μονο στην στατιστικη.
Δηλαδή πχ. ο Κορρές (θεωρούνται τα καλύτερα καλλυντικά του κόσμου)
Κατα αρχην εδω οταν μιλαμε για 'τα καλυτερα αβγ στον κοσμο' συνηθως λεμε συμφωνα με ποιον ειναι κατι το καλυτερο, ομως τελος παντων...στο θεμα...
δεν είναι επιτυχημένος αν δε συγκρίνεται σε τζίρο με την Estee Lauder.
Επιτυχια (στα επιχειρηματολογικα) = ποσα λεφτα κανεις, ποσο μεριδιο της αγορας ελενχεις. Period.
Εαν για εσενα ειναι να φτιαξεις το καλυτερο καλλυντικο στον κοσμο ομως να εχεις το 1/10,000 τζιρου των μεγαλων εταιριων και να εχει 0.01% του μεριδιου της παγκοσμιας αγορας του τομεα, τοτε παμε πισω στο θεμα 'λαθος τροπου σκεψης' στην Ελλαδα για το τι σημενει χρηματοοικονομια, επιχειρηματολογια, κτλ, κτλ, κτλ.
Εδω θα μου πεις δεν υπαρχει συμφωνια για το τι σημενει τρομοκρατης, θα συμφωνησουμε στο τι σημενει ΕΠΙΤΥΧΙΑ?
Δέχομαι φυσικά πως πολλά απ΄ όσα λέει είναι αληθή και πως το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα είναι εχθρικό προς τις επιχειρήσεις και πως η Ελληνική κουλτούρα (και εργοδοτών και εργαζομένων) δε βοηθάει επίσης.
Α! Χαιρομαι.
Σταματώ εδώ διότι έχω μια συνάντηση σχετική με την επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρίας μου στο Λονδίνο. Μήπως όμως να μην πάω, αφού έτσι και αλλιώς αποτυχημένος είμαι και θα είμαι και τον billg@microsoft.com δεν θα τον φτάσω ποτέ
Εισαι τοσο προκατελημενος μερικες φορες, λυπαμαι...
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Ρε συ Γαβριηλ μη το κουραζεις αγορι μου....
Τι να κατσουμε να σου εξηγησουμε??Οτι η Ελλαδα εχει αναπτυχθει τα τελευταια 50-55 χρονια??
Αν ειχες στοιχειωδεις γνωσεις αυτης της χωρας θα γνωριζες οτι απο το 1830 που γιναμε ανεξαρτητοι μεχρι το 1950 που τελειωσε ουσιαστικα ο πολεμος στην Ελλαδα η Ελληνες βρισκονταν σε διαρκη πολεμο οτι περιεθαλψαν 1.500.000 προσφυγες σε μια χωρα 7.000.000 κατοικων??
Οτι εξαιτιας του Β ΠΠ ειχαν αναλογικα τα περισσοτερα θυματα και τις μεγαλυτερες καταστροφες μαζι με τη Ρωσια??Να σου πουμε για τους επιχειρηματιες τι??
Εφοσον αγνοεις οτι η Ελλαδα βρισκεται στο ΝΑ ακρο της Ευρωπης και οτι μεχρι το 1990 ηταν πληρως αποκλεισμενη απο την Ευρωπη στερουμενη παραλληλα επιχειρηματικο χωρο στις ομορες χωρες λογω του πολιτικου τους συστηματος??
Εκει που ειχαν διεξοδο οι Ελληνες επιχειρηματιες εδειξαν τι αξιζουν.
Ποια νομιζεις οτι ειναι η μεγαλυτερη δυναμη στον κοσμο της ναυτιλιας??
Οσο οι Ελληνες ειχαν το χωρο για οικονομικη δραση στις ομορες χωρες μαντεψε ποιοι ηταν οι μεγαλυτεροι επιχειρηματιες στην ευρυτερη περιοχη και κοιτα ποια χωρα εχει τις περισσοτερες επενδυσεις στα Βαλκανια μετα το 1990....Μιλας για βαρια βιομηχανια στην Ελλαδα εσυ και μερικοι αλλοι.
Ποσο ανταγωνιστικη θα ηταν μια αυτοκινητοβιομηχανια ας πουμε τη στιγμη που δεν υπαρχει μεγαλη εσωτερικη αγορα και τη στιγμη που οι μεγαλες αγορες απεχουν μερικες χιλιαδες χιλιομετρα μακρυα και αρα το οποιο κοστος θα κερδιζοταν απο τα φτηνα εργατικα θα εξανεμιζοταν απο το κοστος μεταφορας??Μ ετα παραπανω δεν θελω να δικιολογησω τιποτα.....
Ειμαι ο πρωτος που γκρινιαζει για τις στρεβλωσεις και τα προβληματα της Ελληνικης οικονομιας.
Αναγνωριζω ομως και καποιες αντικειμενικες δυσκολιες τις οποιες εσυ αδυνατεις να κατανοησεις λογω αγνοιας.....Γιαυτο σου λεω:
Αστο μη το κουραζεις.Ασχολησου με τα videoconference και τα Blacktie events γραψε μας για κανα Ιμπαλα και κανα Ταουρους για ναχουμε να γελαμε και ασε τα οικονομικα της Ελλαδας (και των αλλων χωρων πλην ΗΠΑ) γιατι απο τα γραφομενα σου εχεις μαυρα μεσανυχτα.....Μιλωντας για λαθος νοοτροπια Εισαι ο ορισμος αυτης.
Εγω εχω αγνοια? Και εσυ που εισαι γνωστης τι εχεις να πεις εκτος απο δικαιολογιες για την σουπερ μεγαλη και υγιεις Ελληνικη χρηματοοικονομια? Που ειναι οι γκρινιες σου ακριβως παραπανω?
By the way, λεγετε Τόρους και ποτε δεν εγραψα για αυτο και δεν παραγεται καν.
Τελος, τι εννοεις 'να γελατε'? Γελας με την ΗΠΑμερικανικη αυτο/νια Κριεζα?
-
Bρε λεβεντη μου.....
Αν ηθελες να δεις που ειναι η γκρινια μου σε οτι αφορα την ελληνικη οικονομια διαβασε τι εχω γραψει απο την αρχη του θεματος κι εγω και τα αλλα παιδια.Αν εχεις σκοπο να μαθεις τι πιστευουμε και οχι να μας ζαλιζεις τα @@ και να μας κανεις τα νευρα καλωδια (το πρωτο το πετυχαινεις θαυμασια, το δευτερο οχι σε μαθαμε πλεον)
Οχι μονο εχεις αγνοια εισαι και αγραμματος τοσο που καταντας κριτης της νοοτροπιας, της μορφωσης και της παιδειας οποιουδηποτε δε συμφωνει με τις μπουρδες που μας αραδιαζεις.
Ασε τα μαθηματα περι νοοτροπιας....Αποτυχημενος ησουν εσυ που ενω εμεινες απεξω απο ενα οποιοδηποτε επαρχιακο ΤΕΙ στην Ελλαδα εφυγες με τα λεφτα του μπαμπα σου πηγες εκει που εισαι τωρα (εσυ τα εχεις γραψει αυτα μην αρχισεις να μυξοκλαις οτι σε προσβαλλαμε) και ξαφνικα μας εγινες ειδημων....
Εγω σου παρεθεσα στοιχεια και ιστορικα γεγονοτα.
Απλα και με μια κουβεντα τα αμφισβητεις??Σε ξαναρωταω!!!
Ποιας χωρας οι εφοπλιστες ειναι πρωτη δυναμη στη ναυτιλια??
Ποια χωρα ειναι πρωτη σε επενδυσεις στα Βαλκανια??Αν για σενα το μονο πραγμα που μετραει ειναι το μεγεθος τοτε ψαχνεις 'κατι' αλλο.....
Τελος εχουμε προσπαθησει να μιλησουμε σοβαρα μαζι σου απειρες φορες.Το μονο που επιδιωκεις και καταλαβαινεις ομως ειναι η πλακα και το βριξιμο.
Απο εδω και περα λοιπον δε θα γελαμε με τις αμερικανιες που μας παρουσιαζεις αλλα και με εσενα.....
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Χμμμ... Δεν ξερω εαν το παραπανω ειναι κατι που θα εγραφε καποιος ως ονειρο, διοτι ετσι θα ηθελε να ηταν ή κατι παρομοιο. Εαν νομζεις οτι υπαρχουν Ελληνικα κεφαλαια στο εξωτερικο, τοσα που πραγματικα δεν δειχνουν την Ελληνικη οικονομια, τοτε δεν καταλαβαινεις τα βασικα για την χρηματοοικονομια και εχεις καποια διαστρευλωμενη αποψη για το πως λειτουργει η οικονομια ενος Δυτικου Εθνους και ιδιαιτερα αυτη των ΗΠΑ.
Αυτά να τα πεις στον μπαμπά του Προέδρου σου που κάνει κρουαζιέρες με τη θαλαμηγό του Λάτση.
-
... Για να αποδηξεις οτιδηποτε, καλο ή κακο, μπορεις να μου δηξεις ΜΙΑ Ελληνικα σοβαρη εταιρια σε παγκοσμιο επιπεδο?Επειδή στο παραπάνω κάτι λείπει για να κάνει νόημα (sic), χρησιμοποιώ το παρακάτω
...μια εταιρια που ειναι το 1/100 σε μεγεθος (απο πλευρας market share, revenues, number of employees, κτλ) του μεγαλου στον τομεα, δεν μπορει να θεωρηθει ΣΟΒΑΡΗ σε παγκοσμιο επιπεδο εταιρια......
....κατα μεγαλο ποσοστο πρεπει να συγκριθεις με εταιριες απο ΗΠΑ λογου του οτι οι περισσοτερες σοβαρες εταιριες ανεξαρτητου τομεα ειναι ΗΠΑμερικανικες....για να μιλήσω για ΜΙΑ, όπως μου ζητήθηκε, εταιρία.
Η εταιρία αυτή έχει έδρα στο Αίγιο και ασχολείται με τα αποξηραμένα φρούτα από σταφύλια (σταφίδες, ρέιζιν κλπ). Εξάγει σε Ευρώπη και Αμερική, γύρω στους 30.000 τόνους το χρόνο. Συγκρίνεται απ΄ ευθείας με τις μεγαλύτερες ΗΠΑμερικάνικες εταιρίες της Καλιφόρνια.Μια δεύτερη (έτσι, για την πλάκα) εταιρία έχει έδρα τη ΒΙΠΕ της Πάτρας και καταπιάνεται με βάσεις για φάρμακα. Τα κέρδη της είναι περίπου 70 % του τζίρου της, πελάτες της όλη η Ελβετική φαρμακοβιομηχανία. Οι μάγκες βρήκαν μια πρωτοποριακή μέθοδο για να βγάζουν τις βάσεις, την πατεντάρισαν και πάνε. Όποιος περάσει από τη ΒΙΠΕ της Πάτρας θα καταλάβει αμέσως ποιο κτίριο είναι, μοιάζει πλέον με βίλα!!!
Α, ξέχασα, είναι μεγαλύτερη από τις ΗΠΑμερικάνικες.Να αναφέρω και κάτι άλλο που βρίσκω ενδιαφέρον, φίλος από Πάτρα γύρισε πέρυσι από ΝΥ, φέρνοντας μαζί του τεράστια περιουσία από μετοχές εταιριών με έδρα τις ΗΠΑ, το 80% εταιρίας μεταφορών με έδρα τις Βρυξέλλες, το 90% εταιρίας υπηρεσιών λογιστικής με έδρα την Κύπρο, μια καγιέν, μια μλ500 * και κάτι λίγα μετρητά. Έλλειψε περί τα 20 χρόνια κι έχει και μια πολυκατοικιούλα στο Μανχάταν. Η εταιρία του στη ΝΥ ονομαζόταν Οδύσσεια. ( ) Τα γράφω γιατί τον θεωρώ Ελληνικό Κεφάλαιο επενδυμένο στη γουόλ στρήτ.
... Το προβλημα ειναι οτι οι περισσοτεροι Ελληνες νομιζουν οτι θα κανουν ενα MBA και ξαφνικα θα τους περνουν τηλ. για δουλειες που πληρωνουν $100Κ τον χρονο....
Εδώ συμφωνούμε απόλυτα, απλά θα ήθελα να σημειώσω ότι θα έπεφτες από τα σύννεφα (όπως και πολλοί άλλοι από εδώ μέσα) αν μάθαινες πόσοι Έλληνες κερδίζουν τόσα από το εμπόριο, εργαζόμενοι 6 – 8 μήνες το χρόνο. Πιθανότατα είναι, σε ποσοστό, περισσότεροι από τους αντίστοιχους ΗΠΑμερικάνους, που πεθαίνουν με το όνειρο εκείνης της ημέρας…
Κάποιοι θα έσχιζαν και τα πτυχία τους αν έβλεπαν πόσοι αγράμματοι τσιγγάνοι βγάζουν τόσα ++.Αυτ(ι)άαααααααααααα.
*αγορασμένες αμφότερες στις ΗΠΑ, σε τιμή πολύ χαμηλότερη από την Ευρωπαϊκή κι ας πλήρωσε και τη μεταφορά!!!!!!!
Edit : Δεν προσπαθώ να αποδείξω τπτ, αλήθεια. Το ότι το Κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα είναι δεδομένο. Όποιος θελήσει να αποδείξει το αντίθετο έχει τη συμπάθειά μου, αλλά μάλλον θα τον πάνε δεμένο....
Μπα, πάλι μλκείες λέω. Το Κεφάλαιο της Unisoft, έχει.
Ρε, παραμιλάω! Μάλλον φταίει το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!!!!! -
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Bρε λεβεντη μου.....Αν ηθελες να δεις που ειναι η γκρινια μου σε οτι αφορα την ελληνικη οικονομια διαβασε τι εχω γραψει απο την αρχη του θεματος κι εγω και τα αλλα παιδια.Αν εχεις σκοπο να μαθεις τι πιστευουμε και οχι να μας ζαλιζεις τα @@ και να μας κανεις τα νευρα καλωδια (το πρωτο το πετυχαινεις θαυμασια, το δευτερο οχι σε μαθαμε πλεον)
Εαν γινοντε τα 2 παραπανω δεν φτεω εγω. Ειναι δικα σου τα @@ σου και δικα σου τα νευρα σου. Εσυ τα ελενχεις.
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Οχι μονο εχεις αγνοια εισαι και αγραμματος
Κριεζα σε ποια σχολεια πηγες και τι πτυχια εχεις?
Επισης σε ποιες εταιριες εχεις δουλεψει, ως τι και για ποσα χρονια που εχεις εσυ την σωστη νοοτροπια και εγω την λαθος?
τοσο που καταντας κριτης της νοοτροπιας, της μορφωσης και της παιδειας οποιουδηποτε δε συμφωνει με τις μπουρδες που μας αραδιαζεις.
Ασε τα μαθηματα περι νοοτροπιας....Μαθηματα νοοτροπιας δεν εχω κανει καν. Απλως εχω πει οτι η νοοτροπια ειναι λαθος. Ισως μια, δυο φορες να εγραψα πως θα ηταν σωστη αλλα σε πολυ γενικο βαθμο.
Το οτι εσυ και οι περισσοτεροι Ελληνες εχετε την λαθος νοοτροπια δεν αλλαζει με το να λεω εγω οτι ειναι λαθος. Πρεπει πρωτα να παραδεχθει καποιος οτι εχει λαθος νοοτροπια. Ομως εγω δεν εχω στοχο ουτε το πρωτο ουτε το δευτερο.
Εαν εκανα λεφτα εαν εσυ αλλαζες νοοτροπια τοτε αλλαζει το θεμα.
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Αποτυχημενος ησουν εσυ που ενω εμεινες απεξω απο ενα οποιοδηποτε επαρχιακο ΤΕΙ στην Ελλαδα εφυγες με τα λεφτα του μπαμπα σου πηγες εκει που εισαι τωρα (εσυ τα εχεις γραψει αυτα μην αρχισεις να μυξοκλαις οτι σε προσβαλλαμε) και ξαφνικα μας εγινες ειδημων....
Οριστε?
Πηγα εγω ΤΕΙ και το ξερεις εσυ και οχι εγω? Απο ποτε σου εδωσα το βιογραφικο μου και το ξεχασα? Και απο πανω, σου ειπα και τα πρωσοπικα μου και το ξεχασα. Με τα λεφτα του μπαμπα λεει
Κριεζα, ασε, δεν σε παιρνει ουτε κατα δοιανια εαν θες να κανεις κοντρα. Εκει το πας με καθε τι που λες. Εσυ και εγω απο πλευρας επιχειρηματικων γνωσεων και corporate κουλτουρας εχουμε τοσο μεγαλη διαφορα, λιγα ειναι τα παραδειγματα που μπορουν να χρισημοποιηθουν για να την περιγραψουν.
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Σε ξαναρωταω!!!Ποιας χωρας οι εφοπλιστες ειναι πρωτη δυναμη στη ναυτιλια??
Ποια χωρα ειναι πρωτη σε επενδυσεις στα Βαλκανια??LMAO
Ο ορισμος του λαθους τροπου σκεψης που εγραψα 22 φορες μεχρι τωρα.
'Ποια χωρα ειναι πρωτη σε επενδυσεις στα Βαλκανια??'
Ολε, ολε, ολε!!! Νικησαμε τους Αλβανους και τους Βουλγαρους. Ολε!!!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αυτά να τα πεις στον μπαμπά του Προέδρου σου που κάνει κρουαζιέρες με τη θαλαμηγό του Λάτση.
ΟΚ θα του τα πω.
Ομως ακομη περιμενω να δω την μια σοβαρη Ελληνικη εταιρια σε παγκοσμιο επιπεδο σε οποιοδηνποτε τομεα.
-
... Για να αποδηξεις οτιδηποτε, καλο ή κακο, μπορεις να μου δηξεις ΜΙΑ Ελληνικα σοβαρη εταιρια σε παγκοσμιο επιπεδο?
Επειδή στο παραπάνω κάτι λείπει για να κάνει νόημα (sic), χρησιμοποιώ το παρακάτω
...μια εταιρια που ειναι το 1/100 σε μεγεθος (απο πλευρας market share, revenues, number of employees, κτλ) του μεγαλου στον τομεα, δεν μπορει να θεωρηθει ΣΟΒΑΡΗ σε παγκοσμιο επιπεδο εταιρια......
....κατα μεγαλο ποσοστο πρεπει να συγκριθεις με εταιριες απο ΗΠΑ λογου του οτι οι περισσοτερες σοβαρες εταιριες ανεξαρτητου τομεα ειναι ΗΠΑμερικανικες....για να μιλήσω για ΜΙΑ, όπως μου ζητήθηκε, εταιρία.
Η εταιρία αυτή έχει έδρα στο Αίγιο και ασχολείται με τα αποξηραμένα φρούτα από σταφύλια (σταφίδες, ρέιζιν κλπ). Εξάγει σε Ευρώπη και Αμερική, γύρω στους 30.000 τόνους το χρόνο. Συγκρίνεται απ΄ ευθείας με τις μεγαλύτερες ΗΠΑμερικάνικες εταιρίες της Καλιφόρνια.Μια δεύτερη (έτσι, για την πλάκα) εταιρία έχει έδρα τη ΒΙΠΕ της Πάτρας και καταπιάνεται με βάσεις για φάρμακα. Τα κέρδη της είναι περίπου 70 % του τζίρου της, πελάτες της όλη η Ελβετική φαρμακοβιομηχανία. Οι μάγκες βρήκαν μια πρωτοποριακή μέθοδο για να βγάζουν τις βάσεις, την πατεντάρισαν και πάνε. Όποιος περάσει από τη ΒΙΠΕ της Πάτρας θα καταλάβει αμέσως ποιο κτίριο είναι, μοιάζει πλέον με βίλα!!!
Α, ξέχασα, είναι μεγαλύτερη από τις ΗΠΑμερικάνικες.Τα ονοματα τους τα κρατας κρυφα για καποιον λογο που δεν μπορω να φανταστω or am I missing something? Just wondering...
(Με ποσο ετων ανθρωπους συζητω, δεν εχω ιδεα σε αυτο το σημειο)
Να αναφέρω και κάτι άλλο που βρίσκω ενδιαφέρον, φίλος από Πάτρα γύρισε πέρυσι από ΝΥ, φέρνοντας μαζί του τεράστια περιουσία από μετοχές εταιριών με έδρα τις ΗΠΑ, το 80% εταιρίας μεταφορών με έδρα τις Βρυξέλλες, το 90% εταιρίας υπηρεσιών λογιστικής με έδρα την Κύπρο, μια καγιέν, μια μλ500 * και κάτι λίγα μετρητά. Έλλειψε περί τα 20 χρόνια κι έχει και μια πολυκατοικιούλα στο Μανχάταν. Η εταιρία του στη ΝΥ ονομαζόταν Οδύσσεια. ( ) Τα γράφω γιατί τον θεωρώ Ελληνικό Κεφάλαιο επενδυμένο στη γουόλ στρήτ.
Το παραπανω τι σχεση εχει τωρα με το θεμα?
Λες δηλαδη οτι καποιος Ελληνας, οπως εγω, ειρθε στις ΗΠΑ και εκανε ενα τονο λεφτα, στις ΗΠΑ ξανα, και καλα κορδωνομαστε στην Ελλαδα? Ποσο pathetic και κιτς που ακουγεται αυτο δεν μπορεις να φανταστεις.
Κι ας πουμε οτι περιφανευομαι και εγω με το παραπανω. Τι θες? Να κανουμε συγκριση επιτυχημενων επιχειρηματιων απο Ελλαδα και αλλων χωρων? Καταλαβαινεις πως θα φενετε η λιστα? Γελοια και καλι οπως και οι Ελληνικες εταιριες. Γελοια τουλαχιστον για ατομα σαν εσενα που νομιζουν οτι μπορουν να νιωσουν οτι η κατασταση ειναι κατα πολυ καλυτερη απο οτι πραγματικα ειναι. Γιαυτο μιλησα και για ονειρα σε προηγουμενο ποστ.
-
Τα μπιρονια αρεσουν και στους ΗΠΑμερικανους. Η καλοπεραση επισης. Δεν ειναι αυτο.
Είναι ΚΑΙ αυτό. Οι έλληνες ξοδεύουμε τρελά στην καλοπέραση, και δεν εννοώ μόνο χρήμα. Τα πάντα γυρίζουν γύρω απ'το πώς θα περάσουμε καλά, και η αλήθεια είναι ότι έχουμε ένα μοναδικό τρόπο στο να περνάμε καλά. Οι αμερικανοι όπως τους έζησα εγώ και στο σχολείο και έξω είναι στην πλειοψηφία τους ΞΕΝΕΡΩΤΟΙ. Καμία σχέση το πως περνάω στην Ελλάδα σε σχέση με το πως περνούσα στις ΗΠΑ, αλλά και στην Ιταλία. Έτσι, σκοπός της πλειοψηφίας των ελλήνων είναι να βρουν μια δουλειά που να 'βγαίνουν', και αυτοσκοπός γίνεται το παραπάνω: φραπεδάκι, διασκέδαση, μπάλα κλπ.
Που ειναι αυτοι και που τα κατορθωματα τους? Κρυβοντε καπου? Διοτι για αυτους ακουω οσο ζω, μεν ποτε δεν ειδα κατι tangible απο αυτους.
Θέλεις να αναλωσουμε την ώρα μας σε ονόματα και εταιρίες; Θες να σου πω εταιρίες που έχουν κυριολεκτικά κατακτήσει τα βαλκάνια; Στη ναυτιλία η Ελλάδα έχει κάνει βήματα και κινήσεις, ακόμα και στην εμπορική. Υπάρχουν έλληνες επιχειρηματίες που έχουν γραμμές που συνδέουν τη Σκανδιναβία με τη Γερμανία, Την Αγγλία με τη βόρειοδυτική Ευρώπη κοκ.
Και εδω τελοιο παραδειγμα αυτου που λεω 'λαθος τροπος σκεψης'. Οριστε. Εαν νομιζεις οτι δεν υπαρχει θεμα συγκρισης, τοτε δεν καταλαβαινεις τα βασικα για το πως σκεφτονται οι κατα πολυ περισσοτερο πετυχημενοι στο ειδος και τομεα που μιλαμε.
Ε; Δε ντα πουλώ τα πρόβατα και τσι αιγες δεν τσι δίνω.. Τόσες σελίδες προσπαθείς να πείσεις ότι η Ελλάδα δε μπορεί να συγκριθεί με τον επιχειρηματικό υπερπαράδεισο των ΗΠΑ και τώρα λες ότι είναι λάθος τρόπος σκέψης αν πεις ότι δεν τίθεται θέμα σύγκρισης; Αγόρι μου, τί να πω.. σε λίγο θα μας τετραγωνίσεις τον κύκλο.. Αυτό το είπες μόνο και μόνο για να κάνεις αντίλογο, χωρίς να υπάρχει λόγος. Και ακόμα περιμένω να μας πεις ποιος είναι ο σωστός επιχειρηματικός τρόπος σκέψης για μια χώρα σαν την ελλάδα.. γιατί μέχρι τώρα μόνο τον κριτή κάνεις. πολύ κλοκλο και από αυγό τίποτα δηλαδή.
Γιατι μονο την θαλασσα και γιατι σκεφτεσαι οπως οι επιχειρηματιες του 1850? Γιατι δεν υπαρχει βαρια βιομηχανια και high tech τομεας στην Ελλαδα, γιατι δεν υπαρχουν σοβαρες εταιριες υπερεσιων στην Ελλαδα και να επεκταθηκαν στο εξωτερικο και να διεπρεψαν?
Yπάρχουν κάποιες λίγες ασφαλιστικές εταιρίες και άλλες που διέπρεψαν στα Βαλκάνια. Λέω για τη θάλασσα επειδή η θάλασσα είναι το σπίτι μας.. και θεωρώ πολύ τραγικό να μην υπάρχουν τουλάχιστον πενταπλάσια σκάφη, ακόμα και για ιδιωτική χρήση απ'αυτά που υπάρχουν.. τώρα δεν περιμένω να το καταλάβεις εσύ απ'το σικάγο αυτό αλλά λέμε τώρα..
Ας μην ξεχνάμε ιστορικά ότι η Ελλάδα όπως είναι, είναι μια χώρα που έχει 'χτιστεί' στα τελευταία 50 χρόνια.
Τρανο παραδειγμα λαθος τροπου σκεψης και απο πανω με λαθος facts.
για μάθε μας λίγη ιστορία ρε γκέιμπριελ σε μας που δεν ξέρουμε.. πες μας λοιπόν σε τι κατάσταση ήταν η Ελλάδα από το 1830 και μετά, στους Βαλκανικούς πολέμους ( αν τους έχεις ακούσει δηλαδή..), στον 1ο και 2ο ΠΠ, και τις πληγές της χώρας μετά το 2ο ΠΠ;
και ενώ οι ΗΠΑ βοήθησαν σε κάποια φάση μετά το 2ο ΠΠ, στέρησαν στην Ελλάδα τη δημοκρατία στα τέλη της δεκαετίας του 60.
Το ιδιο γνωστο τροπαρια. Boy oh boy....
Διαφωνείς δηλαδή; Ναι οι ΗΠΑ βοήθησαν μετα τον 2ο ΠΠ ( με το αζημίωτο βέβαια...) και όποιος δεν είναι στενόμυαλος και έχει διαβάσει λίγη ιστορία το γνωρίζει, αλλά δεν ήταν στο χέρι των ΗΠΑ να σταματήσουν τη χούντα ;;; Δεν είχαν οι ΗΠΑ δικούς τους ανθρώπους χωμένους; Θες να αρχίσω τώρα να ανεβάζω φωτογραφίες ντοκουμέντα, που όλος ο κόσμος έχει παραδεχτεί, και ακόμα και ο πρόεδρος σας ζήτησε συγνώμη από την Ελλάδα όταν ήρθε ( και μας χάλασε την καθημερινότητα με τα μέτρα ασφάλειας και αργήσαμε να πάμε και στη δουλειά μας για το νιμου της λάσπης ) γι'αυτό;; Δεν παραδέχεσαι ούτε αυτά που έχει πει η ίδια η κυβέρνησή σου και η CIA;;;; μλκ τι παλικάρι είσαι εσύ;
Νομίζω ότι η Ελλάδα έχει εξελιχθεί απίστευτα, σε σχέση με αυτά που μπορεί πάντα.
Παλι ο λαθος τροπος σκεψης. Ο σωστος τροπος σκεψης? Παντα μπορεις για περισσοτερα. Ποτε δεν ειναι αρκετο τιποτε. Και το κανεις με το χαμογελο στα χειλοι (και εκει ξεχωριζουν οι πολυ καλοι απο τους αριστους αλλα advanced θεματα αυτα).
[/quote]
riiiiiiiight.. κορίτσια συστήθηκα;
ok θα ήθελες να αρχίσουμε συζήτηση για παράλληλα σύμπαντα και το αν η Ελλάδα θα έκανε περισσότερα σε άλλη περίπτωση; μιλάμε για το τί έχει ΗΔΗ γίνει, και όχι για το μέλλον, ότι δεν είναι τίποτα αρκετό my friend..Η νοοτροπια ειναι η ιδια που ηταν παντα οσο την ξερω. Δεν αλλαξε τιποτε στην νοοτροπια. Εαν υπαρχει αλλαγη ειναι τοσο ασημαντη δεν υπαρχει θεμα καν να υπαρχει λογος για...λογο για αυτην.
kαι που το ξέρεις εσύ ρε; εγώ σου λέω για πράγματα που ζω καθε μέρα εδώ και βλέπω τις αλλαγές. εσύ έρχεσαι 1 φορά το χρόνο και νομίζεις ότι έχεις άποψη για την ελληνική πραγματικότητα; εγώ λέω ότι αλλάζουν τα πράγματα και η δικιά μου άποψη είναι πιο σημαντική σ'αυτό το θέμα από τη δικιά σου που είσαι 10000 miles μακριά. quite simply put.-
-
... Το προβλημα ειναι οτι οι περισσοτεροι Ελληνες νομιζουν οτι θα κανουν ενα MBA και ξαφνικα θα τους περνουν τηλ. για δουλειες που πληρωνουν $100Κ τον χρονο....
Εδώ συμφωνούμε απόλυτα, απλά θα ήθελα να σημειώσω ότι θα έπεφτες από τα σύννεφα (όπως και πολλοί άλλοι από εδώ μέσα) αν μάθαινες πόσοι Έλληνες κερδίζουν τόσα από το εμπόριο, εργαζόμενοι 6 – 8 μήνες το χρόνο. Πιθανότατα είναι, σε ποσοστό, περισσότεροι από τους αντίστοιχους ΗΠΑμερικάνους, που πεθαίνουν με το όνειρο εκείνης της ημέρας…
Κάποιοι θα έσχιζαν και τα πτυχία τους αν έβλεπαν πόσοι αγράμματοι τσιγγάνοι βγάζουν τόσα ++.Αυτ(ι)άαααααααααααα.
Δεν εχω ιδεα τι πας να πεις με το παραπανω. Ιδεα δεν εχω.
Μπορεις να εξηγησεις για ποια εμπορια μιλας και για τι ακριβως μιλας οταν συγκρινεις ΗΠΑ με Ελληνες και πως καπως τα καταφερνουν τοσο καλυτερα οι Ελληνες μπλα, μπλα, μπλα?
Το παραπανω μου ακουγεται σαν ενα ακομη επισοδιο του Καραγκιοζη που παντα καπως απο πανω εβγεναι και παντα κερδιζε τους κακους που παντα ειχαν την υπεροχη.
Η πλακα ειναι οτι μιλαμε για χρηματοοικονομικα, που 1+1 = 2 παντα. Καπως εσεις το κανατε το 1 να χωραει 200 με ΕΛληνικο τροπο, αντε και καλa και ελα μωρα.
Pathetic once again.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Τα μπιρονια αρεσουν και στους ΗΠΑμερικανους. Η καλοπεραση επισης. Δεν ειναι αυτο.
Είναι ΚΑΙ αυτό. Οι έλληνες ξοδεύουμε τρελά στην καλοπέραση, και δεν εννοώ μόνο χρήμα. Τα πάντα γυρίζουν γύρω απ'το πώς θα περάσουμε καλά, και η αλήθεια είναι ότι έχουμε ένα μοναδικό τρόπο στο να περνάμε καλά. Οι αμερικανοι όπως τους έζησα εγώ και στο σχολείο και έξω είναι στην πλειοψηφία τους ΞΕΝΕΡΩΤΟΙ. Καμία σχέση το πως περνάω στην Ελλάδα σε σχέση με το πως περνούσα στις ΗΠΑ, αλλά και στην Ιταλία. Έτσι, σκοπός της πλειοψηφίας των ελλήνων είναι να βρουν μια δουλειά που να 'βγαίνουν', και αυτοσκοπός γίνεται το παραπάνω: φραπεδάκι, διασκέδαση, μπάλα κλπ.
Μαλιστα!
Καναμε που λες αναλυση ενα εθνος, τους αποκαλεσαμε ξενερωτους με κεφαλαια γραμματα εμεις οι μαγκες Ελληνες και δειξαμε ποσο ανωτεροι ειμαστε εμεις και πως ξερουμε να ζουμε εμεις οι Ελληνες και ολοι οι αλλοι ειναι απο κατω.
Talk about the wrong way to think... Unbelievable!
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Που ειναι αυτοι και που τα κατορθωματα τους? Κρυβοντε καπου? Διοτι για αυτους ακουω οσο ζω, μεν ποτε δεν ειδα κατι tangible απο αυτους.
Θέλεις να αναλωσουμε την ώρα μας σε ονόματα και εταιρίες; Θες να σου πω εταιρίες που έχουν κυριολεκτικά κατακτήσει τα βαλκάνια; Στη ναυτιλία η Ελλάδα έχει κάνει βήματα και κινήσεις, ακόμα και στην εμπορική. Υπάρχουν έλληνες επιχειρηματίες που έχουν γραμμές που συνδέουν τη Σκανδιναβία με τη Γερμανία, Την Αγγλία με τη βόρειοδυτική Ευρώπη κοκ.
Αντε παλι με την 'κατακτηση των Βαλκανιων'.
Αντε παλι με την ναυτιλια.
ΟΚ, ΟΚ μαγκες...I'll tell you what....
Για μια στιγμη ας βαλουμε την ναυτιλια στην ακρη. Ας πουμε οτι η Ελληνικη ναυτιλια εχει το 99% του μεριδιου της αγορα στον πλανητη, ΟΚ?
Τωρα, παμε πισω στο θεμα. Υπαρχει τιποτε αλλο? Πουντο? Εχει κανεις στοιχεια?
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;