-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
(φυσικα ειναι περα απο γελοιο να συγκρινεις καν την σοβαροτητα των ΗΠΑμερικανων Γερουσιαστων με αυτων της Ελλαδος, αλλα αυτο ειναι σχεδον ασχετο with my point above.)χμμμ... παρακάμπτοντας όλα τα υπόλοιπα, γιατί αυτό είναι θέσφατο;
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
(φυσικα ειναι περα απο γελοιο να συγκρινεις καν την σοβαροτητα των ΗΠΑμερικανων Γερουσιαστων με αυτων της Ελλαδος, αλλα αυτο ειναι σχεδον ασχετο with my point above.)
χμμμ... παρακάμπτοντας όλα τα υπόλοιπα, γιατί αυτό είναι θέσφατο;
γιατί ο gavriil1 νομίζει ότι όλοι εδώ μέσα δεν έχουν ιδέα τι γίνεται στις ΗΠΑ ( που σε ένα μεγάλο ποσοστό έχει δίκιο, οφείλω να πω ) και λέει ό,τι να'ναι..
γιατί; επειδή μπορεί -
Ο χρήστης Petros έγραψε:
(φυσικα ειναι περα απο γελοιο να συγκρινεις καν την σοβαροτητα των ΗΠΑμερικανων Γερουσιαστων με αυτων της Ελλαδος, αλλα αυτο ειναι σχεδον ασχετο with my point above.)
Δηλαδη περιμενεις απο μενα να ξερω τι σημενει 'θεσφατο'?
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
γιατί ο gavriil1 νομίζει ότι όλοι εδώ μέσα δεν έχουν ιδέα τι γίνεται στις ΗΠΑ ( που σε ένα μεγάλο ποσοστό έχει δίκιο, οφείλω να πω ) και λέει ό,τι να'ναι..
γιατί; επειδή μπορείNot at all sir.
-
Θέσφατο είναι το δεδομένο πέραν οποιασδήποτε αμφιβολίας (το εκ θεού προερχόμενο), το αξίωμα.
Έτσι όπως το γράφεις, είναι σα να θεωρείς αξίωμα ότι η σοβαρότητα των αμερικανών γερουσιαστών δε συγκρίνεται με εκείνη των ελλήνων συναδέλφων τους βουλευτών.
-
Το προβλημα της Ελληνικης οικονομιας, οπως εγραψα ηδη = Ο τροπος σκεψης και γενικα η κουλτουρα στην Ελλαδα. Η γενικη αντιηληψη για το πως λειτουργει ο πλανητης και πως θα επρεπε να λειτουργει.
Λαθος ή εληπεις επιχειρηματικος τροπος σκεψης = καμια σοβαρη (σε παγκοσμιο επιπεδο) εταιρια στην Ελλαδα σημερα και ειδικα σε τομεις με μεγαλα profit margins.
Μερος του λαθους τροπου σκεψης = Τα πτυχια θα μας 'σμπρωξουν' εμπρος στο θεμα οικονομια. 100% λαθος.
Στο τελος εχεις γεμισει πτυχια με και απο ατομα που δεν εχουν τα fundamentals για το πως θα'πρεπε να αντιλαμβανοντε την χρηματοοικονομια γενικα και την επιχειρηματολογια ακομη πιο γενιkα.
Και γιαυτο εχει γεμισει ο τοπος 'θεωριες' και πολυ λιγες πραξεις οσον αφορα την οικονομια, χρηματοοικονομια, κτλ.
Αυτοι οι λιγοι που υπαρχουν που εχουν κατι να δηξουν εχουν τεραστια προβληματα:
Αλλα προβληματα εχουν να κανουν με την ελληψη υποδομης. Εαν δεν υπαρχει efficient and sufficient τομεας μεταφορων και τηλεπικοινωνιων π.χ. το κανεις ακομη πιο δυσκολο και γιαυτους που ισως να εχουν καποιοες ΟΚ ικανοτητες και ιδεες και κατα καπως σωστη αντιηληψη για το θεμα, να διμηουργησουν κατι της προκοπης.
Το αλλο προβλημα για αυτους που εχουν καποια δηγματα ικανοτητας μειονωντε με το θεμα της παραοικονομιας. Επισης ακομη περισσοτερο με το οτι οι περισσοτεροι εχουν λαθος τροπο σκεψης και ετσι ακολουθουν ανορθοδοξες μεθοδους να κανουν συναλλαγες (οποιασδηποτε φυσης). Και ετσι παρασερνουν και τους λιγους που εχουν διαθεση για κατι σωστο ως αλλαγη.
Παραοικονομια + Μαθουσαλλες που ακολουθουν επικυνδυνες για την γενικη οικονομια μεθοδους συναλλαγων = deadly combination
Εισαι καταδικασμενος να μηνεις στασιμος απο τον παραπανω συνδυασμο ή να ειναι εξαιρετικα δυσκολο να βρεις αδιεξοδο.
Θα μπορουσα να γραψω βιβλιο αναλυοντας παραπερα αλλα ειμαι σιγουρος οτι τα παραπανω ηδη ειναι αρκετα για να αρχισουν τα μπενιλικια και το οτι παλι εγω φτεω καπως ή οι ΗΠΑ.
-
Μην πεφτετε στη λουμπα να κανετε κουβεντα με τον [--- edit ---]
Διεγράφη προσβλητικός χαρακτηρισμός
(Moderator nass)
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Θέσφατο είναι το δεδομένο πέραν οποιασδήποτε αμφιβολίας (το εκ θεού προερχόμενο), το αξίωμα.
Έτσι όπως το γράφεις, είναι σα να θεωρείς αξίωμα ότι η σοβαρότητα των αμερικανών γερουσιαστών δε συγκρίνεται με εκείνη των ελλήνων συναδέλφων τους βουλευτών.
First, thanks for the explanation and knowledge-sharing.
Δευτερον, ακριβως οχι μονο πιστευω ετσι, αλλα ετσι ειναι.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Μην πεφτετε στη λουμπα να κανετε κουβεντα με τον [--- edit ---]Διεγράφη προκλητική-ειρωνική αντίδραση
(Moderator nass)
Το οτι εσβησες τα γελια μου ειναι πιο γελοιο και απο την προσβλητικη προταση του Tiger.
-
First, thanks for the explanation and knowledge-sharing.
Δευτερον, ακριβως οχι μονο πιστευω ετσι, αλλα ετσι ειναι.
Ναι βρε Γαβριήλ μου, το κατάλαβα. Αλλά γιατί είναι έτσι; Αυτό ρωτώ... Πραγματικά έχω απορία δηλαδή, γιατί δε μπορεί να συγκριθεί η σοβαρότητα των αμερικανών βουλευτών/γερουσιαστιών με εκείνη των ελλήνων (πρόσεξε η λέξη είναι ξεκάθαρη 'ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ');
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Ναι βρε Γαβριήλ μου, το κατάλαβα. Αλλά γιατί είναι έτσι; Αυτό ρωτώ... Πραγματικά έχω απορία δηλαδή, γιατί δε μπορεί να συγκριθεί η σοβαρότητα των αμερικανών βουλευτών/γερουσιαστιών με εκείνη των ελλήνων (πρόσεξε η λέξη είναι ξεκάθαρη 'ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ');
Για τους 'ιδιους λογους' που εγω δεν μπορω να καρφωσω την μπαλα του μπασκετ σαν τον Michael Jordan (το 1995 τουλαχστον). Ή κατι τετοιο.
Η πολιτικη, οπως και η αθληση, οπως και η σπορ αυτοκινηση, ειναι θεμα performance. Αποδοσης. Καποιοι ειναι καλοι, καοποιοι περισσοτεροι καλοι, καποιοι πολυ χειροτεροι.
Οταν το γενικευσεις ομως, εαν υπηρχε ενα κοντερ ικανοτητας πολιτικων να μετρησει την αποδοση αυτων στις ΗΠΑ με αυτων στης Ελλαδα η διαφορα θα ειναι πολυ μεγαλυτερη με την διαφορα, των μεσο ορο κυβικων οχηματων που βρισκεις μεταξυ Ελλαδος και ΗΠΑ. (ισως κακο το παραδειγμα εδω αλλα ειμαι σιγουρος οτι ξερεις τι εννοω).
Αλλα! Και πισω στο θεμα... Η διαφορα αποδοσης στο κοντερ θα ηταν ακομη μεγαλυτερη, ΤΕΡΑΣΤΙΑ!, εαν μετρουσαμε τους ανθρωοπυς στον επιχειρηματικο τομεα. Εκει τα πραγματα ειναι τοσο μερα με νυχτα, δεν υπαρχει καν συγκριση.
Ο κυριος λογος εκει? Ξανα: ** Ο τροπος που σκεφτοντε οι επιχειρηματιες και ολοι οι εργατες που εχουν να κανουν με τον επιχειρηματικο και χρηματοοικονομικο τομεα των ΗΠΑ**.
Remember: Παντα οταν το θεμα ερχεται στο θεμα αποδοσης, στο τελος την διαφορα την κανουν οι...ανθρωποι. Μια εταιρια ειναι καλυτερη σε αποδοση απο μια αλλη ΚΥΡΙΩΣ διοτι εχει πιο ικανα στελεχη και υπαλληλους. Και παντα ετσι θα ειναι.
-
Got to go...later.
-
Το προβλημα της Ελληνικης οικονομιας, οπως εγραψα ηδη = Ο τροπος σκεψης και γενικα η κουλτουρα στην Ελλαδα. Η γενικη αντιηληψη για το πως λειτουργει ο πλανητης και πως θα επρεπε να λειτουργει.Συμφωνώ στην πρώτη πρόταση. Στη δεύτερη λες βλακείες . Δεν υπάρχει τέτοια αντικειμενική άποψη που να λεει πώς πρέπει να λειτουργεί ο πλανήτης. To πρόβλημα είναι ο τρόπος με τον οποίο προσπαθούμε να επιβιώσουμε και να εξελιχθούμε σ'αυτό που κάνουμε. Το θέμα είναι κατά πόσο υπάρχουν και τα περιθώρια να γίνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα μας. Κατάλαβες; το θέμα είναι ότι δεν έχουμε καταλάβει που στέκει στο παγκόσμιο οικονομικό στερέωμα η χώρα μας.
Λαθος ή εληπεις επιχειρηματικος τροπος σκεψης = καμια σοβαρη (σε παγκοσμιο επιπεδο) εταιρια στην Ελλαδα σημερα και ειδικα σε τομεις με μεγαλα profit margins.
γενικά ναι, γιατί οι έλληνες είμαστε καλοπερασάκηδες και δεν μας αρέσουν τα πολλα-πολλά: το σουβλάκι μας, τα μπυρόνια μας και μη μας τα πρήζεις και πολύ γιατί έχει τσαμπιονς λιγκ τη μιλανάρα.
όμως υπάρχουν σοβαροί επιχειρηματίες, και στην Ελλάδα, αλλά και έλληνες του εξωτερικού. το να κάνουμε συγκρίσεις με οικονομίες που έχουν βαριές βιομηχανίες, πολλούς πόρους κλπ δεν έχει ούτε νόημα ούτε και αξία. Η ευρώπη δυστυχώς δεν έχει τόσους πόρους, και αυτό είναι γεγονός. η Ελλάδα μπορεί να αναπτύξει λίγο τη γεωργία ( σε σύγκριση με άλλες χώρες ), και κυρίως τον τουρισμό ( που έχουν γίνει ΤΡΑΓΙΚΑ λάθη ), αλλά κυρίως θα έπρεπε να εκμεταλλευτεί σε μεγαλύτερο βαθμό τη θάλασσα. Πάντως, ας μην είμαστε τόσο απαισιόδοξοι. Ας μην ξεχνάμε ιστορικά ότι η Ελλάδα όπως είναι, είναι μια χώρα που έχει 'χτιστεί' στα τελευταία 50 χρόνια. και ενώ οι ΗΠΑ βοήθησαν σε κάποια φάση μετά το 2ο ΠΠ, στέρησαν στην Ελλάδα τη δημοκρατία στα τέλη της δεκαετίας του 60. Νομίζω ότι η Ελλάδα έχει εξελιχθεί απίστευτα, σε σχέση με αυτά που μπορεί πάντα. Το κακό είναι ότι έχει περάσει η άσχημη νοοτροπία σε πολλά παιδιά που διαιωνίζουν το πρόβλημα. Μπορώ να πω όμως, ότι είμαι αισιόδοξος για το μέλλον της χώρας, βάση αυτών που βλέπω καθημερινά. έχουν αλλάξει πολλά μυαλά, και υπάρχει η διάθεση.Μερος του λαθους τροπου σκεψης = Τα πτυχια θα μας 'σμπρωξουν' εμπρος στο θεμα οικονομια. 100% λαθος.
Λες μλκίες
Δεν ξέρω αν έχεις σπουδάσει ούτε και μ'αφορά, πάντως μ'αυτό που λες, δείχνεις ότι δεν έχεις σπουδάσει. Οι σπουδές εκτός απ'το αντικειμενικό της υπόθεσης, της άμεσης γνώσης δηλαδή, αν μπορέσεις και εκτιμήσεις τις γνώσεις που σου δίνουν, σε βοηθούν στην πραγματική ζωή σε ΟΤΙ και αν κάνεις.-
Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι παίρνουν ένα πτυχίο και νομίζουν ότι καθάρισαν, και ότι 8α κά8ονται σε ένα γραφείο 9-1 να ξένουν τα @@ τους. εκεί είναι το λάθος, και όχι εκεί που λες. Σαφώς και οι σπουδές δεν είναι το παν. Το θέμα είναι να έχεις και το χώρο να δράσεις, ή αν όχι, κεφάλαιο. Και δυστυχώς η πολιτεία της χώρας μας δε σου δίνει το χώρο λόγω προχειροτητας, ανικανότητας, και έλλειψη εξοπλισμού - θέσεων εργασίας κλπ, ενώ το κεφάλαιο λίγοι το έχουν στην Ελλάδα, αν αναλογιστεί κανείς ότι πριν 50 χρόνια ήμασταν ξυπόλυτοι και περιμέναμε το αεροπλάνο να μας πετάξει φαγητό.. επίσης δεν υπάρχει και το ενδιαφέρον... ( και γιατί να υπάρξει; καλά δεν περνάμε; )Στο τελος εχεις γεμισει πτυχια με και απο ατομα που δεν εχουν τα fundamentals για το πως θα'πρεπε να αντιλαμβανοντε την χρηματοοικονομια γενικα και την επιχειρηματολογια ακομη πιο γενια.
Τότε δεν έχουμε καλούς καθηγητές ε; Γιατί αν σε μια σχολή που κάνεις πχ οικονομικά δεν είναι σε θέση να σου βάλουν στο μυαλό πώς λειτουργεί η οικονομία... τότε ποιος φταίει;
Αυτοι οι λιγοι που υπαρχουν που εχουν κατι να δηξουν εχουν τεραστια προβληματα:
Αλλα προβληματα εχουν να κανουν με την ελληψη υποδομης. Εαν δεν υπαρχει efficient and sufficient τομεας μεταφορων και τηλεπικοινωνιων π.χ. το κανεις ακομη πιο δυσκολο και γιαυτους που ισως να εχουν καποιοες ΟΚ ικανοτητες και ιδεες και κατα καπως σωστη αντιηληψη για το θεμα, να διμηουργησουν κατι της προκοπης.
Το αλλο προβλημα για αυτους που εχουν καποια δηγματα ικανοτητας μειονωντε με το θεμα της παραοικονομιας.
Συμφωνοι.
Επισης ακομη περισσοτερο με το οτι οι περισσοτεροι εχουν λαθος τροπο σκεψης και ετσι ακολουθουν ανορθοδοξες μεθοδους να κανουν συναλλαγες (οποιασδηποτε φυσης). Και ετσι παρασερνουν και τους λιγους που εχουν διαθεση για κατι σωστο ως αλλαγη.
Παραοικονομια + Μαθουσαλλες που ακολουθουν επικυνδυνες για την γενικη οικονομια μεθοδους συναλλαγων = deadly combination
Εισαι καταδικασμενος να μηνεις στασιμος απο τον παραπανω συνδυασμο ή να ειναι εξαιρετικα δυσκολο να βρεις αδιεξοδο.
Θα μπορουσα να γραψω βιβλιο αναλυοντας παραπερα αλλα ειμαι σιγουρος οτι τα παραπανω ηδη ειναι αρκετα για να αρχισουν τα μπενιλικια και το οτι παλι εγω φτεω καπως ή οι ΗΠΑ.
Σωστά.
όμως οι ΗΠΑ είναι άλλο κεφάλαιο.
Το ότι κάτι στην Ελλάδα δεν πάει καλά, δε σημαίνει οτι οι ΗΠΑ δεν έχουν τα δικά τους προβλήματα, όμως δε νομίζω ότι είναι αυτό το θέμα μας εδώ.
Αν θέλεις, εγώ δεν έχω πρόβλημα να συζητήσουμε περί ΗΠΑ σ'ενα άλλο θέμα ( μέχρι να κλειδωθεί δηλαδή )
Πάντως καλό θα ήταν να μην παραπληροφορείς τους πάντες εδώ μέσα επείδη μερικοί είναι φανατισμένοι και όντως πολλοί δεν ξέρουν τί γίνεται στις ΗΠΑ, και θες απλά να υπερασπιστείς τις ΗΠΑ. -
Καλα το λεει ο τυπακος περι Ηπα και Ελλαδας. Αφου οσοι Ελληνες επιχειρηματιες η πολιτικοι ειναι επιτυχημενοι ειναι γιατι εχουν περασει απο Αμερικη μερια για επιμορφωση. Αλλο αν στην Ελλαδα υπαρχουν ΠΟΛΛΕΣ σοβαρες εταιρειες που ειναι γνωστες σε ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ επιπεδο.(Ιντρακομ,Δελτα,Τσιπιτα) και ας μην ξεχναμε οτι οι Ελληνες κατεχουν το μεγαλυτερο μεριδιο ελεγχου της παγκοσμιας εμπορικης ναυτιλιας!!!!
Ειμαστε παντου!
Γαβρηιλ μαζι σου. Αν ησουν γεννιτσαρος δεν θα καθοσουν να ασχολεισαι με τις ωρες σε αυτο το φορουμ... Αλλα μην προσπαθεις να μας αλλαξεις ωστοσο μπορεις να μας αποδεχθεις οπως ειμαστε!
-
.... Ποια εταιρια στην Ελλαδα μπορει να θεωρηθει 'σοβαρη' σε παγκοσμιο επιπεδο συγκρισης?...
...Με δυο λόγια, το Ελληνικό χρηματιστήριο ΔΕΝ χωράει μεγάλες εταιρίες. Δικά μας κεφάλαια, όμως, είναι επενδυμένα στη γουόλ στρήτ κι αλλού. Οι εταιρίες σήμερα ΔΕΝ είναι Εθνικές - κι αυτή είναι η βάση του οικονομικού συστήματος της Δύσης. Αν ΑΥΤΟ δεν το καταλαβαίνουμε, τότε.......
Αυτο που εγραψες παραπανω δεν κανει νοημα απο καμια πλευρα. Σορρυ. Εαν θες να το εξηγησεις (εαν ειναι καν δυνατον να εξηγηθει, please go ahead).
Τι να εξηγήσω;
Ο θεσμός των χρηματιστηρίων, λέω, είναι η βάση του οικονομικού συστήματος της Δύσης. Δεν είναι; Δεν αντλούν τα κεφάλαιά τους από τα χρηματιστήρια οι μεγαλύτερες εταιρίες του πλανήτη;
Φαντάζεσαι πχ τη μάικροσοφτ ή την εταιρία του Τσάκου που αναφέρθηκε παραπάνω, στη Σοφοκλέους;
Το ότι μια εταιρία έχει την έδρα της πχ στην Αγγλία δεν σημαίνει ότι είναι Αγγλική! Τα κεφάλαια με τα οποία στήθηκε είναι πχ Ελληνικά, οι εργαζόμενοι πολλών εθνικοτήτων, τα υποκαταστήματά της σε διάφορες χώρες επενδύουν και επανδρώνονται τοπικά, μέτοχοί της είναι Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι, Έλληνες, Αμερικάνοι, ...
Τι δεν είναι κατανοητό;Edit: Μεγαλώνοντας κατάλαβα ότι δεν υπάρχει ως χώρα η ΗΠΑμερική. Και δεν υπάρχουν, ως Έθνος, οι ΗΠΑμερικάνοι. Ο γεωγραφικός χώρος εκεί, είναι μια μικρογραφία του πλανήτη Γη. Κι εσύ κι εγώ, στην ΗΠΑμερική ζούμε κι έχουμε φωνή.
-
Ο χρήστης patro έγραψε:
φανκι αυτα ισχυουν αν οι αυξησεις ειναι ισες με τον πληθωρισμο.Μα, ναι, δεν κάνουμε ανάλυση πληθωρισμού εδώ...απλά ήθελα να δείξω ότι στην οικονομία, σχεδόν σε όλες τις μορφές της, υπάρχει μια σταθερή ισορροπία που υπαγορεύεται από τις πραγματικές δυνατότητές της, άσχετα αν αυτή δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά.
Πάντως, δεν φαίνεται να έπιασες το νόημα από το κείμενό μου. Δυστυχώς, δεν έχω τόσο διαθέσιμο χρόνο για να γίνω πιο παραστατικός...
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Φαντάζεσαι πχ τη μάικροσοφτ ή την εταιρία του Τσάκου που αναφέρθηκε παραπάνω, στη Σοφοκλέους;
Το ότι μια εταιρία έχει την έδρα της πχ στην Αγγλία δεν σημαίνει ότι είναι Αγγλική!Και όμως, σύμφωνα με τον gavriil1 σε άλλο θέμα (βαριέμαι να ψάχνω τώρα), η εθνικότητα μιας εταιρίας ορίζεται σύμφωνα με το που είναι το headquarters, που πηγαίνει κάθε πρωί o CEO στη δουλειά του.
Αρα η Ford (πχ.) είναι ΗΠΑμερικάνικη.
Αρα η Tsakos Energy Navigation (ίσως οι μεγαλύτεροι εφοπλιστές του κόσμου) είναι Αγγλική, μια και η έδρα της είναι στο Λονδίνο.
Επίσης, σύμφωνα με παλαιότερες συζητήσεις, δεν υπάρχει χώρος και τρόπος επιτυχίας για μικρότερες εξειδικευμένες επιχειρήσεις. Δηλαδή, αν είσαι μια μικρή (σε σχέση με τα ΗΠΑμερικάνικα δεδομένα) εταιρία απόλυτα εξειδικευμένη σε κάτι (και έφερα σαν παράδειγμα τη Danaos, ίσως τη μεγαλύτερη εταιρία στον κόσμο λογισμικού προσανατολισμένου στη ναυτιλία) δεν είσαι επιτυχημένη αν δε συγκρίνεσαι χρηματοοικονομικά (τζίρος / κέρδη) με τη Microsoft και την Oracle (ακόμα και αν έχεις καταλάβει με το σπαθί σου το 90% της αγοράς στην οποία απευθύνεσαι).
Δηλαδή πχ. ο Κορρές (θεωρούνται τα καλύτερα καλλυντικά του κόσμου) δεν είναι επιτυχημένος αν δε συγκρίνεται σε τζίρο με την Estee Lauder.
Δέχομαι φυσικά πως πολλά απ΄ όσα λέει είναι αληθή και πως το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα είναι εχθρικό προς τις επιχειρήσεις και πως η Ελληνική κουλτούρα (και εργοδοτών και εργαζομένων) δε βοηθάει επίσης.
Σταματώ εδώ διότι έχω μια συνάντηση σχετική με την επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρίας μου στο Λονδίνο. Μήπως όμως να μην πάω, αφού έτσι και αλλιώς αποτυχημένος είμαι και θα είμαι και τον billg@microsoft.com δεν θα τον φτάσω ποτέ
-
Φταίω που λέω ότι δεν εθνικοποιούνται οι πολυεθνικές;
Τι στο καλό, πολυεθνικές, πολυ + εθνικές, πως να το βγάλεις το 'πολυ';
Γιατί, δλδ, το βάλανε ιν δε φέρστ πλέις; Ε, δε θέλει και μάστερ στα οικονομικά...Φαντάσου τον Τσάκο να προσπαθεί να αντλήσει από τη Σοφοκλέους 500 εκ. €, για το νέο του μικρό επενδυτικό πρόγραμμα.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Το προβλημα της Ελληνικης οικονομιας, οπως εγραψα ηδη = Ο τροπος σκεψης και γενικα η κουλτουρα στην Ελλαδα. Η γενικη αντιηληψη για το πως λειτουργει ο πλανητης και πως θα επρεπε να λειτουργει.
Συμφωνώ στην πρώτη πρόταση. Στη δεύτερη λες βλακείες .
Hey, τοτε συμφωνουμε κατα το υμιση! Wow!
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
γενικά ναι, γιατί οι έλληνες είμαστε καλοπερασάκηδες και δεν μας αρέσουν τα πολλα-πολλά: το σουβλάκι μας, τα μπυρόνια μας και μη μας τα πρήζεις και πολύ γιατί έχει τσαμπιονς λιγκ τη μιλανάρα.
Τα μπιρονια αρεσουν και στους ΗΠΑμερικανους. Η καλοπεραση επισης. Δεν ειναι αυτο. ΟΠως ειπα και ηδη συμφωνησες ειναι το θεμα τροπου σκεψης για την επιχειρηματικοτητα, χρηματοοικονομια και γενικα τον πλανητη περετερω.
όμως υπάρχουν σοβαροί επιχειρηματίες, και στην Ελλάδα,
Που ειναι αυτοι και που τα κατορθωματα τους? Κρυβοντε καπου? Διοτι για αυτους ακουω οσο ζω, μεν ποτε δεν ειδα κατι tangible απο αυτους.
αλλά και έλληνες του εξωτερικού.
Ασχετο.
το να κάνουμε συγκρίσεις με οικονομίες που έχουν βαριές βιομηχανίες, πολλούς πόρους κλπ δεν έχει ούτε νόημα ούτε και αξία.
Και εδω τελοιο παραδειγμα αυτου που λεω 'λαθος τροπος σκεψης'. Οριστε. Εαν νομιζεις οτι δεν υπαρχει θεμα συγκρισης, τοτε δεν καταλαβαινεις τα βασικα για το πως σκεφτονται οι κατα πολυ περισσοτερο πετυχημενοι στο ειδος και τομεα που μιλαμε.
Η ευρώπη δυστυχώς δεν έχει τόσους πόρους, και αυτό είναι γεγονός. η Ελλάδα μπορεί να αναπτύξει λίγο τη γεωργία ( σε σύγκριση με άλλες χώρες ), και κυρίως τον τουρισμό ( που έχουν γίνει ΤΡΑΓΙΚΑ λάθη ), αλλά κυρίως θα έπρεπε να εκμεταλλευτεί σε μεγαλύτερο βαθμό τη θάλασσα.
Γιατι μονο την θαλασσα και γιατι σκεφτεσαι οπως οι επιχειρηματιες του 1850? Γιατι δεν υπαρχει βαρια βιομηχανια και high tech τομεας στην Ελλαδα, γιατι δεν υπαρχουν σοβαρες εταιριες υπερεσιων στην Ελλαδα και να επεκταθηκαν στο εξωτερικο και να διεπρεψαν?
Πάντως, ας μην είμαστε τόσο απαισιόδοξοι.
Ασχετο. Δεν μιλαμε για το μελλον εδω. Βλεπεις να χρησημοποιω past tense πιο πανω?
Ας μην ξεχνάμε ιστορικά ότι η Ελλάδα όπως είναι, είναι μια χώρα που έχει 'χτιστεί' στα τελευταία 50 χρόνια.
Τρανο παραδειγμα λαθος τροπου σκεψης και απο πανω με λαθος facts.
και ενώ οι ΗΠΑ βοήθησαν σε κάποια φάση μετά το 2ο ΠΠ, στέρησαν στην Ελλάδα τη δημοκρατία στα τέλη της δεκαετίας του 60.
Το ιδιο γνωστο τροπαρια. Boy oh boy....
Νομίζω ότι η Ελλάδα έχει εξελιχθεί απίστευτα, σε σχέση με αυτά που μπορεί πάντα.
Παλι ο λαθος τροπος σκεψης. Ο σωστος τροπος σκεψης? Παντα μπορεις για περισσοτερα. Ποτε δεν ειναι αρκετο τιποτε. Και το κανεις με το χαμογελο στα χειλοι (και εκει ξεχωριζουν οι πολυ καλοι απο τους αριστους αλλα advanced θεματα αυτα).
Το κακό είναι ότι έχει περάσει η άσχημη νοοτροπία σε πολλά παιδιά που διαιωνίζουν το πρόβλημα. Μπορώ να πω όμως, ότι είμαι αισιόδοξος για το μέλλον της χώρας, βάση αυτών που βλέπω καθημερινά. έχουν αλλάξει πολλά μυαλά, και υπάρχει η διάθεση.
Η νοοτροπια ειναι η ιδια που ηταν παντα οσο την ξερω. Δεν αλλαξε τιποτε στην νοοτροπια. Εαν υπαρχει αλλαγη ειναι τοσο ασημαντη δεν υπαρχει θεμα καν να υπαρχει λογος για...λογο για αυτην.
Το οτι εισαι αισιοδοξος ειναι πολυ θετικο, το προβλημα ειναι οτι η αισιοδοξια απο μονη της δεν φερνει τιποτε στην πραξη. Απλως λειτουργει ως φαρμακο για να σε κανει να νιωθεις καλυτερα.
Αισιοδοξια και ικανοτητα for execution = τωρα υπαρχει ελπιδα.
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;