-
Το G.Punto πάει ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ από πωλήσεις μέχρι τώρα, και ήδη έιχει πωληθεί η μισή παραγωγή του 2006 σε 1.5 μήνα διαθεσιμότητας
Αυτή την στιγμή η FIAT αντιμετοπίζει αγώνα δρόμου ώστε εκτος από το Melfi να μπεί και δεύτερο εργοστάσιο στο Mirafiori να φτιάχνει G.Punto για να καλύψουν την ζήτηση αλλίως θα υπάρξει λίστα αναμονής.
-
Γενικά τα Renault έχουν πρόβλημα σχετικά με το χώρο για τα κεφάλια....σε ένα παλαιότερο Clio που είχα μπεί πίσω δεν μπορόυσα να καθήσω άνετα και ασ έιμαι κάπου 1.75.
Ενώ στο Punto που το δοκίμασα με ένα φίλο μου γύρω στο 1.90 χώρεσε άνετα πίσω.
-
Ο χρήστης Luke Dreamwalker έγραψε:
Γενικά τα Renault έχουν πρόβλημα σχετικά με το χώρο για τα κεφάλια....σε ένα παλαιότερο Clio που είχα μπεί πίσω δεν μπορόυσα να καθήσω άνετα και ασ έιμαι κάπου 1.75.Ενώ στο Punto που το δοκίμασα με ένα φίλο μου γύρω στο 1.90 χώρεσε άνετα πίσω.
χωρις πλακα...κοντευω να αρχισω να νομιζω οτι και το θεμα των χωρων ειναι υποκειμενικο...πχ εγω ειμαι 1,93 και στο δικο μας κλιο καθομαι πισω σχετικα καλα...δε καθομαι ανετα βεβαια και σιγουρα δε βγαινουν 500χλμ αμα μπροστα μου καθεται καποιος πιο ψηλος...εχω δει ομως και ατομο 1,70 με το ζορι να λεει οτι ειναι μικροι οι χωροι πισω... αλανα το κλιο ΙΙ σιγουρα δεν ηταν απλως στο κορσα και στο φιεστα καθεσαι λιγο πιο ανετα...το παλιο πουντο επισης ηταν πιο ευρυχωρο απο το κλιο ΙΙ και μου θυμισε το παλιο μας νισσαν τσερι...
οπτικα το νεο κλιο σιγουρα ειναι πιο ευρυχωρο απο το ΙΙ, αμα εχει φτασει στα επιπεδα του παλιου πουντο ειναι more than enough! αλλωστε το νεο κλιο δεν εχει ως μειον τους χωρους απ'οτι βλεπω! -
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Αν δεν είσαι 1.85 πίσω από οδηγό 1.90 (που είτε κάθεστε λάθος άτομα σε λάθος θέσεις στο αμάξι, είτε είστε ομάδα μπάσκετ...) τα γόνατά σου χωράνε ΜΙΑ ΧΑΡΑ στο Γκράντε, οπότε η μεγαλύτερη ευρυχωρία στα γόνατα είναι άχρηστη.Δεν έχεις και άδικο!
Αντίθετα, στο Κλιό το κεφάλι σου θα βρίσκει στην οροφή (πίσω μιλάμε πάντα) ακόμα και αν είσαι 1.80... Οπότε να το βράσω που τα γόνατα θα χωράνε ακόμα πιο άνετα, μιας και το κεφάλι θα...
Έχεις άδικο. Ή εγώ δεν είμαι 1.85.
-
Είδα 2-3 σήμερα....για μένα για να δείξει τις σπορτίφ καταβολές του σχεδίου του θέλει οπωσδήποτε μεγάλη ζάντα...όπως η 16άρα του Σπύρου στις πρωτες σελίδες.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Αντίθετα, στο Κλιό το κεφάλι σου θα βρίσκει στην οροφή (πίσω μιλάμε πάντα) ακόμα και αν είσαι 1.80... Οπότε να το βράσω που τα γόνατα θα χωράνε ακόμα πιο άνετα, μιας και το κεφάλι θα...
Δίκιο έχω, και για να λες πως είσαι 1.85 το πιστεύω!
Προφανώς όταν κάθεσαι πίσω τοποθετείς την έδρα σου πολύ μπροστά στο κάθισμα, ψιλοξαπλόνωντας ας πούμε, και δεν κάθεσαι σε σχερτικά όρθια θέση. Στο Κλιό2 αν καθόμουν σχετικά όρθιος το κεφάλι μου έβρισκε κανονικότατα (και όχι απλά ακούμπαγαν τα μαλλιά...)
Στο Ίμπιζά μου για παράδειγμα στην ίδια θέση δεν έβρισκε το κεφάλι μου (αν άφηνα μικρό άφρο ακούμπαγαν τα μαλλιά!! )
Στο δε Γκράντε, όσο και να τεντόνωμαι, και σε μαξιλαράκι ακόμα να κάτσω, την οροφή μια φορά δεν την φτάνω!!
Πάντα τους χώρους για το κεφάλι τους μετράω καθήμενος σε όρθια θέση, ενώ για τα γόνατα προσπαθώ να πάτω μια ξαπλωτή θέση.
Ένα αμάξι που με καλύπτει και στα δύο το θεωρώ επαρκές και άνετο. -
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Δίκιο έχω, και για να λες πως είσαι 1.85 το πιστεύω!
Προφανώς όταν κάθεσαι πίσω τοποθετείς την έδρα σου πολύ μπροστά στο κάθισμα, ψιλοξαπλόνωντας ας πούμε, και δεν κάθεσαι σε σχερτικά όρθια θέση. Στο Κλιό2 αν καθόμουν σχετικά όρθιος το κεφάλι μου έβρισκε κανονικότατα (και όχι απλά ακούμπαγαν τα μαλλιά...)
Στο Ίμπιζά μου για παράδειγμα στην ίδια θέση δεν έβρισκε το κεφάλι μου (αν άφηνα μικρό άφρο ακούμπαγαν τα μαλλιά!! )
Στο δε Γκράντε, όσο και να τεντόνωμαι, και σε μαξιλαράκι ακόμα να κάτσω, την οροφή μια φορά δεν την φτάνω!!
Πάντα τους χώρους για το κεφάλι τους μετράω καθήμενος σε όρθια θέση, ενώ για τα γόνατα προσπαθώ να πάτω μια ξαπλωτή θέση.
Ένα αμάξι που με καλύπτει και στα δύο το θεωρώ επαρκές και άνετο.εισαι δυο μετρα? για να σου πω την αποψη μου το κεφαλι μου στην e-class που χρησιμοποιουν τα ταξι στη παραμικρη ανωμαλια βρισκει πισω...δε κανω πλακα...αυτο δεν εχει συμβει με το κλιο...ποσο μαλλον με το καινουριο που ειναι σιγουρα πιο ευρυχωρο...
-
Μάλλον και οι χώροι είναι υποκειμενικοί...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
χωρις πλακα...κοντευω να αρχισω να νομιζω οτι και το θεμα των χωρων ειναι υποκειμενικο...πχ εγω ειμαι 1,93 και στο δικο μας κλιο καθομαι πισω σχετικα καλα...
Αυτό που λες δεν ισχύει με τίποτα. Είμαι 1.73 και στο πίσω κάθισμα του clio II βρίσκουν τα μαλιά μου στην οροφή και σε λακούβα δεν το συζητάω, 'κουτουλάω' κανονικά
Εσύ που είσαι 1.93 για να μη βρίσκει το κεφάλι σου θα πρέπει να κάθεσαι 'ξαπλωτά'. Για να είμαι ειλικρινής απορώ πως χωράς στο πίσω κάθισμα του clio. Εμένα μου φαίνεται πολύ στενάχωρο. -
1,73 και κουτουλάς;
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
1,73 και κουτουλάς;
Σε λακούβα...
Υπό Κ.Σ. απλά ακουμπανε τα μαλιά μου. -
Ο χρήστης meco έγραψε:
1,73 και κουτουλάς;
Σε λακούβα...
Υπό Κ.Σ. απλά ακουμπανε τα μαλιά μου.maxmara, γιατι μπηκες με το nick του meco..??
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
χωρις πλακα...κοντευω να αρχισω να νομιζω οτι και το θεμα των χωρων ειναι υποκειμενικο...πχ εγω ειμαι 1,93 και στο δικο μας κλιο καθομαι πισω σχετικα καλα...
Αυτό που λες δεν ισχύει με τίποτα. Είμαι 1.73 και στο πίσω κάθισμα του clio II βρίσκουν τα μαλιά μου στην οροφή και σε λακούβα δεν το συζητάω, 'κουτουλάω' κανονικά
Εσύ που είσαι 1.93 για να μη βρίσκει το κεφάλι σου θα πρέπει να κάθεσαι 'ξαπλωτά'. Για να είμαι ειλικρινής απορώ πως χωράς στο πίσω κάθισμα του clio. Εμένα μου φαίνεται πολύ στενάχωρο.αυτο που λεω παραισχυει...με 1,73 και επιτοπιο αλμα να κανεις δυσκολα θα χτυπησεις πανω στο κλιο ΙΙ....να καθομαι 'ξαπλωτα' δε νομιζω, να καθομαι 'καθιστα' κατι γινεται ...φυσικα, αμα καθισει εμπρος μου ατομο 1,90 δεν θα μαι καθολου καλα πισω...αλλα με το συνηθισμενο 1,75-1,80 δεν υπαρχει σπουδαιο προβλημα...
δεν ειπα οτι ειναι ευρυχωρο και σιγουρα δεν ειναι για ταξιδια στην ευρωπη...το κορσα εχει μεγαλυτερο χωρο πανω απ'το κεφαλι ενω και το 206 δεν ειναι και καμια αλανα...αλλα το να καθομαστε και να συζηταμε για το ΙΙ ενω υπαρχει το ΙΙΙ ειναι πλεονασμος...υγ. μια που μιλαμε για κεφαλια, πηγαινε να δεις το νεο λεον και τη θεση οδηγησης ποσο χωρο σου δινει πανω απ'το κεφαλι...μια που εχεις γκολφ θα δεις τη διαφορα που εννοω...φαντασου να οδηγεις το κλιο ΙΙ απο τη πισω θεση...
-
Είναι η πολλοστή φορά που το forum με πιάνει αδιάβαστο. Πίστευα ότι οι αριθμοί είναι αδιαπραγμάτευτοι. Εδώ γίνεται και αυτό. Ας είναι όμως, η μέρα είναι πολύ ωραία για να προβληματίζομαι!
Εν προκειμένω, σχετικά με τη σύγκριση, ξέρουμε τίποτα για χρόνους παράδοσης; Γιατί, οι 3 μονομάχοι (Yaris συμπεριλαμβανομένου) πουλάνε με πολύ αργούς ρυθμούς, από όσο βλέπω στους δρόμους. Προς το παρόν στη Θεσσαλονίκη κυκλοφορούν περισσότερα Clio και τα Grande Punto και Yaris είναι ακόμα δυσεύρετα. Παρ'όλα αυτά, στις εκθέσεις υπάρχουν αρκετά ετοιμοπόλεμα, από ό,τι βλέπω και μου φαίνεται περίεργο πώς δεν έχει ορμήξει ο καταναλωτής ακόμα.
Φυσικά, δεν πιστεύω ότι περιμένουν την 95αρα του Grande Punto...Εδώ αγοράζουμε 60αρια και 75αρια στις ίδιες τιμές ή/και ακριβότερα (206, Fiesta κλπ.)...
-
Για το Grande μπορώ να πω οτι όντως υπάρχει έλλειψη όποτε μιλάμε κυρίως για παραγκελίες αφού τα ετοιμοπαράδοτα είναι λίγο και εξαφανίζονται σε ένα βράδυ...
Στην Πάτρα έχω δει 1 Clio, 3 Υαris και 2 Grande....
-
Ηράκλειο:
1 Clio
4-5 Yaris.
1 Punto και αυτό του αντιπροσώπου (το test drive) -
Με την ίδια περίπου αναλογία φαίνεται να κυκλοφορούν και στην Αθήνα. Στο δείγμα 'Καλλιθέα Αττικής' ( ) έχουμε 5 Yaris, 3 Punto και 1+2 Clio (μετράει μόνο το ένα, καθ' ότι τα άλλα δύο ήταν εταιρικά, της Εθνικής Ασφαλιστικής το ένα και κάτι απροσδιόριστο το άλλο...).
-
Εγω παλι στη Καλλιθεα που μενω,εχω δει κανενα γιαρις,2 πουντα και 2 κλιο...
-
yaris:.........1
G.punto......3(2 3Θ, 1-5Θ)
clio.............0face, για τους 4Τ, απο τον Βόλο!
-
Ανατολική Θεσσαλονίκη...
καμιά 10ρια Clio (όλα σε σκούρα χρώματα, κανένα στο -μισητό- ασημί)
7-8 Grande Punto (με κανά 2 της αντιπροσωπείας μέσα)
4-5 Yaris (στο δρόμο που δεν φαίνονταν για test-drive ήταν μόνο τα 2-ασημί)Προφανώς έχει να κάνει με τον αντιπρόσωπο σε κάθε περιοχή...Πάντως, απογοητευτικό το δείγμα αν σκεφτούμε ότι έρχονται από την αρχή του έτους και λίγο νωρίτερα...
Fiat Grande Punto vs Renault Clio