-
Θα παρακαλούσα κάποιος από Θεσσαλονίκη που έχει κάνει το Service 30000km αν θέλει να γράψει πού και πόσο πλήρωσε
Ευχαριστώ -
φίλτρο λαδιου 5,33
φίλτρο αέρος 13,35
φίλτρο καμπίνας 19,80
ροδέλλα τάπας λαδιού 0,67
υγρά υαλοκαθαριστήρων 1,09
μπουζι 4δα 25,40(6,35 το ένα)
λάδι 5w-30 super synthetic 5αδα 42,85(8,57 το ένα)
Σύνολο 108,49 ''με ΦΠΑ''Ετήσιος έλεγχος ASTRA 44,75
Αναλώσιμα υλικά 5,40
Σύνολο 59,68 ''με ΦΠΑ''Πολύ φυσιολογικά μου φάνηκαν. Στη Motorstar στην 26ης Οκτωβρίου, από 'κει που το πήρα.
-
Ο χρήστης alkoolouxos έγραψε:
φίλτρο λαδιου 5,33
φίλτρο αέρος 13,35
φίλτρο καμπίνας 19,80
Αναλώσιμα υλικά 5,40
Σύνολο 59,68 ''με ΦΠΑ''Πολύ φυσιολογικά μου φάνηκαν. Στη Motorstar στην 26ης Οκτωβρίου, από 'κει που το πήρα.
Το 108.49 για πόσα κυβικά είναι;
Ο ετήσιος έλεγχος γίνεται αν περάσει ένα χρόνος από την τελευταία επίσκεψη για συντήρηση (λάδια/service); -
για τον 1,6 twinport, έτυχε να συμπληρώσω 30Κ στον 1 χρόνο ακριβώς(για την ακρίβεια 29Κ μέχρι ν' ανάψει το λαμπάκι του service), αλλά υποθέτω πως τη 1 ώρα εργασία δεν θα τη γλυτώσεις πουθενά, οπότε τα 40 ευρώ τουλάχιστον θα τα δώσεις σίγουρα...
-
φίλτρο λαδιου 5,33
φίλτρο αέρος 13,35
φίλτρο καμπίνας 19,80
Αναλώσιμα υλικά 5,40
Μπουζί αλλάζονται στα 60Κ η κάθε 4 χρόνια, βάση βιβλίου, αν θυμάμαι καλά. Οπότε μάλλον άδικα τα άλλαξες φιλε μου. Όσο για το ‘Ετήσιος έλεγχος ASTRA 44,75’ δε μπορώ να το καταλάβω τι είδους κόλπο είναι πάλι αυτό για να μας τα παίρνουν.
Μα το σέρβις που κάνουμε, δεν είναι ταυτόχρονα και ‘έλεγχος’;
Κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα. -
Ναι, είναι κόλπο για να μας τα παίρνουν. Όμως μετά το τέλος της πρώτης διετίας δεν χρειάζεται να πηγαίνεις στην Opel για να ισχύει η εγγύηση για μηχανικά κλπ (σύμφωνα με τους όρους της ίδιας της εταιρείας). Άρα αυτό το κόστος μπορείς να το γλιτώσεις και το service να κοστίζει πραγματικά πολύ λίγο.
*'Β. 4ετής πρόσθετη εγγύηση αυτοκινήτου:
Μετά την λήξη της 2ετούς εργοστασιακής εγγύησης, παρέχεται δωρεάν πρόσθετη εγγύηση διάρκειας 4 ετών, η οποία καλύπτει τα μηχανικά και ηλεκτρονικά μέρη του αυτοκινήτου, όπως για παράδειγμα τον εγκέφαλο του κινητήρα, το κιβώτιο ταχυτήτων, τον στροφαλοφόρο και εκκεντροφόρο άξονα, τα έμβολα και ελατήρια, των οποίων η συντήρηση ή / και επισκευή είναι ιδιαίτερα δαπανηρή. Η Opel θέλοντας να προσφέρει μία ουσιαστική κάλυψη στα πλαίσια της πρόσθετης εγγύησης, συμπεριέλαβε όλα τα παραπάνω ανταλλακτικά, καθώς και την αντίστοιχη εργασία επισκευής / αντικατάστασής τους, στα πλαίσια της πρόσθετης εγγύησης που προσφέρει. Προϋπόθεση για την ισχύ της πρόσθετης εγγύησης: Όλα τα service και οι απαραίτητοι τεχνικοί έλεγχοι κατά την περίοδο της 2ετούς εργοστασιακής εγγύησης του αυτοκινήτου, θα πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το εγχειρίδιο οδηγιών χρήσης σε μέλος του δικτύου Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών Opel.'*
-
Μανο το link που εδωσες δεν παιζει.
Τουλαχιστον εγω δεν μπορω να το ανοιξω.. -
http://www.opel.gr > Εξυπηρέτηση πελατών > Εγγυήσεις
-
Προφανώς τώρα που υπάρχει και δεύτερο αυτοκίνητο στην οικογένεια και τα επόμενα 30Κ χιλιόμετρα θα τα κάνω σε 2 χρόνια, δε θα πάω το αυτοκίνητο για έλεγχο του χρόνου, τουλάχιστον στην αντιπροσωπεία, γιατί δε νομίζω πως για έναν έλεγχο που θα διαρκέσει 15 λεπτά πρέπει να χρεώνεις 44 ευρώ...
Αυτό που ήθελα να πω είναι πως για κανονικό σέρβις 30Κ υποθέτω πως ασχολήθηκαν με το αμάξι μου 1 ώρα. Τώρα γιατί το γράψανε στην απόδειξη σαν ετήσιο έλεγχο δεν μπορώ να καταλάβω... Όσο για τα μπουζί όντως ισχύει αυτό που λέτε, δεν το είχα δει κιόλας πριν το πάω στο σέρβις για να τους το επισημάνω, αλλά απ' την άλλη στο προηγούμενο αστρα που είχαμε παλιότερα είχα προβλήματα γενικότερα με την ανάφλεξη μετά από κάποια χιλιόμετρα(μου έσβηνε μετά από παρατεταμένο φρενάρισμα από μεγάλες ταχύτητες ως τη στάση και τελικά αλλάχτηκε σχεδόν όλο το σύστημα ανάφλεξης μαζί με τη μίζα), οπότε δε με πολυπειράζει... -
Προφανώς τώρα που υπάρχει και δεύτερο αυτοκίνητο στην οικογένεια και τα επόμενα 30Κ χιλιόμετρα θα τα κάνω σε 2 χρόνια, δε θα πάω το αυτοκίνητο για έλεγχο του χρόνου, τουλάχιστον στην αντιπροσωπεία, γιατί δε νομίζω πως για έναν έλεγχο που θα διαρκέσει 15 λεπτά πρέπει να χρεώνεις 44 ευρώ...
Αυτό που ήθελα να πω είναι πως για κανονικό σέρβις 30Κ υποθέτω πως ασχολήθηκαν με το αμάξι μου 1 ώρα. Τώρα γιατί το γράψανε στην απόδειξη σαν ετήσιο έλεγχο δεν μπορώ να καταλάβω... Όσο για τα μπουζί όντως ισχύει αυτό που λέτε, δεν το είχα δει κιόλας πριν το πάω στο σέρβις για να τους το επισημάνω, αλλά απ' την άλλη στο προηγούμενο αστρα που είχαμε παλιότερα είχα προβλήματα γενικότερα με την ανάφλεξη μετά από κάποια χιλιόμετρα(μου έσβηνε μετά από παρατεταμένο φρενάρισμα από μεγάλες ταχύτητες ως τη στάση και τελικά αλλάχτηκε σχεδόν όλο το σύστημα ανάφλεξης μαζί με τη μίζα), οπότε δε με πολυπειράζει...Σωστός. Αλλά εφόσον λέει να αλλαχθούν στα 4 χρόνια γιατί να τα αλλάξω νωρίτερα;
Βέβαια αυτοί το κάνανε για προφανέστατους λογούς που λέγονται χρήματα.
Anyway…Όλα καλά… -
Ο χρήστης xenophon74 έγραψε:
φίλτρο λαδιου 5,33
φίλτρο αέρος 13,35
φίλτρο καμπίνας 19,80
Αναλώσιμα υλικά 5,40
Μπουζί αλλάζονται στα 60Κ η κάθε 4 χρόνια, βάση βιβλίου, αν θυμάμαι καλά. Οπότε μάλλον άδικα τα άλλαξες φιλε μου. Όσο για το ‘Ετήσιος έλεγχος ASTRA 44,75’ δε μπορώ να το καταλάβω τι είδους κόλπο είναι πάλι αυτό για να μας τα παίρνουν.
Μα το σέρβις που κάνουμε, δεν είναι ταυτόχρονα και ‘έλεγχος’;
Κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα.Συγνωμη αλλα εγω αυτο το κοστος των 44 € το βρισκω λογικο.Εργασια δηλαδη δεν θα παρουν;Αυτες ειναι στανταρ τιμες ευτυχως ή δυστηχως.Για πηγαιντε και σε αλλες εταιριες να δειτε τι παιζει.
Παντως για τα μπουζια και εγω τα ειχα αλλαξει.Μαλιστα το ειχα δει οταν τα συμπληρωσαν αλλα μολις ακουσα και το ποσο δεν ασχοληθηκα καν.Να σε ρωτησω και κατι αλλο φιλε alkoolouxos;Το φιλτρο καμπινας που εβαλες ηταν απλο ή ενεργου ανθρακα;
-
Χωρίς να είμαι σίγουρος, νομίζω ότι τον έλεγχο τον χρεώνουν ως επιπλέον εργασία. Κι έτσι βέβαια είναι οικονομικό το service.
-
Από εχθές ξεκίνησε ένας πολύ ενοχλητικός θόρυβος στην πίσω δεξιά ρόδα. Αφού έλεγξα πόρτα, κάθισμα και τα λοιπά και δεν ήταν απο αυτά, κατάλαβα ότι ήταν το σινεμπλόκ (αν το λέω σωστά) της πίσω δεξιά ανάρτησης.
Σήμερα πήγα στην αντιπροσωπεία και το κοιτάξανε και μου το επιβεβαιώσανε. Το παλικάρι το έκανε με έναν λοστό εκεί πέρα λίγο και ακούστηκε. Ακούστηκε επίσης και όταν το αυτοκίνητο ανέβαινε πάνω στην ράμπα.
Είπαν πως θα μου το αλλάξουν και θα αλλάξουν και το άλλο για προληπτικούς λογούς.
Ερωτώ.
- Θα λυθεί το πρόβλημα μετά την αντικατάσταση?
- Είπανε περίπου μια εβδομάδα ίσως και νωρίτερα για να έρθουν τα ανταλλακτικά; Αργούν τόσο;
- Έπραξα σωστά ή θα γινόταν η δουλειά μου ίσως με λίπανση; Αν και νομίζω πως μετά από λίγο καιρό θα ξαναπαρουσιαστεί όπως μου είπε και ένας φίλος.
Τι λέτε;
-
Να το αντικαταστήσεις. Θα έπρεπε ν' ανησυχείς αν σου έλεγαν εκείνοι για λίπανση και άλλα ημίμετρα.
Δικό μου τώρα:
τριγμός όταν παίζει μουσική με κάμποσα μπάσα στην τσέπη της πόρτας του συνοδηγού, εκεί που βρίσκεται το ηχείο. Θα το πάω όταν και αν μπορέσω για κανένα σφίξιμο ή ό,τι άλλο χρειαστεί στην αντιπροσωπεία, αλλά προσωρινά τι μπορώ να κάνω; -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Να το αντικαταστήσεις. Θα έπρεπε ν' ανησυχείς αν σου έλεγαν εκείνοι για λίπανση και άλλα ημίμετρα.Δικό μου τώρα:
τριγμός όταν παίζει μουσική με κάμποσα μπάσα στην τσέπη της πόρτας του συνοδηγού, εκεί που βρίσκεται το ηχείο. Θα το πάω όταν και αν μπορέσω για κανένα σφίξιμο ή ό,τι άλλο χρειαστεί στην αντιπροσωπεία, αλλά προσωρινά τι μπορώ να κάνω;Προσπάθησε λίγο να παίξεις εκεί το πλαστικό. Ίσως να έχει πετσικάρει το πλαστικό και με μικροκινήσεις να σταματήσει. Αλλίως μάλλον συνεργείο.
Εγώ το εχώ παρατήσει γιατί τρίζει πολύ έντονα (το σινεμπλόκ) και μου τη σπάει να το ακούω. Μέχρι να το φτοίαξω, τιμωρία. -
Ο χρήστης xenophon74 έγραψε:
Να το αντικαταστήσεις. Θα έπρεπε ν' ανησυχείς αν σου έλεγαν εκείνοι για λίπανση και άλλα ημίμετρα.
Δικό μου τώρα:
τριγμός όταν παίζει μουσική με κάμποσα μπάσα στην τσέπη της πόρτας του συνοδηγού, εκεί που βρίσκεται το ηχείο. Θα το πάω όταν και αν μπορέσω για κανένα σφίξιμο ή ό,τι άλλο χρειαστεί στην αντιπροσωπεία, αλλά προσωρινά τι μπορώ να κάνω;Προσπάθησε λίγο να παίξεις εκεί το πλαστικό. Ίσως να έχει πετσικάρει το πλαστικό και με μικροκινήσεις να σταματήσει. Αλλίως μάλλον συνεργείο.
Εγώ το εχώ παρατήσει γιατί τρίζει πολύ έντονα (το σινεμπλόκ) και μου τη σπάει να το ακούω. Μέχρι να το φτοίαξω, τιμωρία.Το ίδιο έκανε και σε μένα απο το ηχείο της πόρτας του οδηγού.
Πήρα ένα εξάγωνο κλειδάκι και έσφιξα λίγο γύρω γύρω τα πλαινά βιδάκια που στηρίζουν το εσωτερικό περίβλημα της πόρτας και σταμάτησε εντελώς.
-
Ενδιαφέρον, θα το κοιτάξω (τελικά δεν θέλει κλειδάκι, αλλά αν το είδα καλά ένα κατσαβίδι με 6γωνη μύτη). Σήμερα τα είδα όλα με το 'French Affair - CommeSi, CommeSa'. Είχα τρέμουλο-τρίξιμο στέρεο (κι από τις 2 πόρτες) όταν το έβαζα κάπως δυνατά στα ηλεκτρονικά ντραμς.
-
λοιπόν, μόλις γύρισα απο test drive του OPC...
ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ, απίστευτα καλό....
πολύ σφιχτό χωρίς να κοπανάει, πρόσφυση σε παρα πολυ καλα επίπεδα, φρενα απο αλλο πλανητη, πολύ καλή ποιότητα κατασκευης, πάρα πολύ καλα καθίσμα με πολυ καλη πλευρική στήριξη. κορυφαίο τιμόνι με πολυ χοντρη στεφανη. και ανελέητο γκάζι...πάρα πολύ καλός ήχος επίσης..
Ένα πολύ μεγάλο μπράβο στο τμημα OPC της OPEL...αν είχα τα 31000 θα το έπερνα άυριο...
κατ΄εμε πολύ μπροστα απο golf gti σε όλα...και ας έχει πιο σοφιστικε αναρτηση..
-
face που το test drive αν επιτρέπεται?
-
Kαλησπερα!
Εχει αγορασει κανεις η οδηγησει το astra gtc 2.0 T sport?
Τι γνωμη εχετε γι αυτο το αστρα?
Γιατι 26.500 ειναι καλα λεφτα για 200 αλογακια.
Πειτε μου τις γνωμες σας γιατι με ενδιαφερει αυτο το αυτοκινητο!
Αποκλειστική συζήτηση για το Opel Astra III. (Opel Astra H)