-
Kάποιος φίλος με εμπειρία από Micra;Μπήκε κι αυτό στην short list για δεύτερο μικρό αυτοκίνητο.Ιδιαίτερα μετά την τελευταία μείωση νομίζω ότι έγινε στην έκδοση Αccenta(12.150 ευρώ) εξαιρετικό value for money.Θα έχει κυρίως χρήση πόλης οπότε μ' ενδιαφέρουν κατανάλωση,ευελιξία.
-
Παύλο, πού είσαι;
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Παύλο, πού είσαι;Φίλε Αθανάσιε αν ψάξεις στις πρώτες σελίδες αυτού του θέματος θα βρείς και άλλες χρήσιμες πληροφορίες επι του θέματος. Σχετικά όμως με αυτά που ρωτάς:
Κατανάλωση:
Αν κινείσαι μονάχα μέσα στην πόλη τότε η μέση κατανάλωση κυμαίνεται στα
7- λίτρα/100 χλμ. Σε μικτή διαδρομή θα δεις και κάτω απο 6.5 Εξαρτάται απο το πόδι σου μιας και είναι δύσκολο να αντισταθείς σ'αυτό το 1200άρι διαμάντι.
Ευελιξία:
Απο τα πιο ευέλικτα μικρά που έχω οδηγήσει.Έχει πολύ μικρή ακτίνα περιστροφής και είναι απο τα μικρότερα σε μήκος 'μικρά'.Για οτιδήποτε άλλο χρειαστείς εδώ είμαστε.
-
Παύλο, ευχαριστώ πολύ.
-
Έχει κανείς εμπειρία απο σέρβις στα **κεντρικά της Nissan **ή/καί στον **Χαλκιά **(Καλλιθέα)?
-
Oχι. Γιατι?
-
Γειά σας. Έχω ένα micra racing 1.4 lt του 2005. Αν και σχετικά καινούριο έχω κάνει 25000 χλμ οπότε μπορώ να κρίνω τελικά την επιλογή μου. Το άτιμο καλά πάει και στρίβει αλλά καίει..... για να πέσει κάτω από τα 8 λτ/100 χλμ πρέπει να οδηγείς εκτός πόλης και το πολύ με 100. Έχει εξαιρετικά κοντό κιβώτιο . Φτάνει τη 5η εύκολα ,σχεδόν στο κόφτη με 200+ στο κοντερ. Απίθανες ρεπρίζ ειδικά με 5η και πολλά χιλιόμετρα. Για service το παω στο Ζυμπά που είναι ανοιχτός και Σάββατο. Ψήνομαι να το πειράξω είτε εξωτερικά είτε μηχανικά (κυρίως) αλλά δε ξέρω που και τι... Καμιά ιδέα κανείς; O DARAS λέει βαζει turbo με 4500 euro. (150 hp).
Α! λαστιχα 185/55/R15 η μεγαλύτερα ; Μάλλον είναι αρκετά ε;p.s. απο χαρτί το κάνουν το αμάξωμα τα αγγλάκια ;
-
Ο χρήστης bluemicraR έγραψε:
Γειά σας. Έχω ένα micra racing 1.4 lt του 2005. Αν και σχετικά καινούριο έχω κάνει 25000 χλμ οπότε μπορώ να κρίνω τελικά την επιλογή μου. Το άτιμο καλά πάει και στρίβει αλλά καίει..... για να πέσει κάτω από τα 8 λτ/100 χλμ πρέπει να οδηγείς εκτός πόλης και το πολύ με 100. Έχει εξαιρετικά κοντό κιβώτιο . Φτάνει τη 5η εύκολα ,σχεδόν στο κόφτη με 200+ στο κοντερ. Απίθανες ρεπρίζ ειδικά με 5η και πολλά χιλιόμετρα. Για service το παω στο Ζυμπά που είναι ανοιχτός και Σάββατο. Ψήνομαι να το πειράξω είτε εξωτερικά είτε μηχανικά (κυρίως) αλλά δε ξέρω που και τι... Καμιά ιδέα κανείς; O DARAS λέει βαζει turbo με 4500 euro. (150 hp).
Α! λαστιχα 185/55/R15 η μεγαλύτερα ; Μάλλον είναι αρκετά ε;p.s. απο χαρτί το κάνουν το αμάξωμα τα αγγλάκια ;
Γεια σου bluemicrar και καλώς ήρθες στο φόρουμ
1.4 micra δεν έχω οδηγήσει και πόσο μάλλον racing αλλά αν κρίνω απο το 1.2
Παραπονιέσαι για τη κατανάλωση αλλά σκέφτεσαι τη τοποθέτηση του τούρμπο,ε; Αυτά πως συμβαδίζουν; Και πες πως το έβαλες,με την ανάρτηση τι θα κάνεις; Θα μείνεις με τα αλλαγμένα (λόγω racing) ελατήρια μόνο; Bye,bye στρίψιμο μετά. Θα χρειαστεί να αλλάξεις και φρένα τόσο εμπρός αλλά και πίσω (με άξονα απο το 160SR; ). Με λίγα λόγια,αν δε το θέλεις για ανοίγματα σε ευθείες δε θα σου πρότεινα να τη τοποθέτηση τούρμπο.
Ακόμη εξωτερικά πιο ωραίο look απο αυτό του 160SR δεν έχω δεί.
Τέλος μπορείς να βάλεις και 195/50/15 (χωράει στην 5,5ιντσών) που είναι και πάμφθηνη διάσταση αλλά δε γνωρίζω τις παρενέργειες στην αίσθηση του τιμονιού. -
καλη επιλογη το μικρα!
-
Όχι τούρμπο με τίποτα. Αν ειναι το πουλάω μαζεύω μερικά φράγκα και πέρνω το colt czt. Απλά ρώτησα και μου είπαν το μόνο που υπάρχει και έχει ουσιαστική διαφορά είναι το τούρμπο. Εννοείται δε το ρισκάρω .Νομίζω πως έχει μηδενική αξιοπιστία αυτή η μετατροπή , ειδικά για αμάξια σαν το δικό μου που κάνουν πολλά χιλιόμετρα καθημερινά. Για τα λάστιχα νομίζω ότι τα 185αρια είναι υπεραρκετά . H ανάρτηση έτσι όπως είναι τώρα είναι σχετικά σκληρή . Δε θέλω να κάνω το αμάξι κουδουνίστρα μετά από 2 χρόνια. κάτι πιο light, αλλά **ουσιαστικό **ψάχνω.....χμμ φρένα όντως.....ίσως μετά να θέλουν αλλαγή.......
160 SR δεν έχω πετύχει στο δρόμο ακόμα. -
Χμμμμ...
-
-
geia ksana........
Exei kaneis problhma me disko sto micra 1.4 k12 (racing?)? Se ekkinhsh apo stash me terma gkazi moy fainetai oti 8a moy meinei sto xeri... idea moy einai ? stis alles taxythtes den moy dinei ayth thn entypwsh.... o agwnistikos diskos toy micra cup kserei kaneis ti diafora exei ? -
Εχει βαλει κανενας καμια αεροτομη στο p12 του; Εχω δει τις εργοστασιακες και δε μου αρεσουν. Ψαχνω καποια να απεχει 10 ποντους περιπου απο το πορτ-παγκαζ με δυο στηριγματακια στο κεντρο... Ξερετε καπου να μπορω να βρω η να φτιαξω;
-
Enginekiller, έχεις P12;
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Εχει βαλει κανενας καμια αεροτομη στο p12 του; Εχω δει τις εργοστασιακες και δε μου αρεσουν. Ψαχνω καποια να απεχει 10 ποντους περιπου απο το πορτ-παγκαζ με δυο στηριγματακια στο κεντρο... Ξερετε καπου να μπορω να βρω η να φτιαξω;Δυστυχώς έως τώρα δεν έχω δει κάποιο Primera να φοράει κάποια και να μην είναι άσχημη. Το σχήμα του πιστέυω πως δε 'σηκώνει' τέτοιου είδους αεροτομές.
-
Enginekiller, έχεις P12;Ξαδερφος μου
Παυλο και εγω ετσι πιστευα μεχρι που ειδαμε ενα στο δρομο πριν καμια βδομαδα και ηταν πολυ καλη. Τον ακολουθησαμε λιγο αλλα τον χασαμε σε κατι στενα . Ηταν πολυ καλη και ακριβως οτι εψαχνε ο ξαδερφος μου. -
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Τον ακολουθησαμε λιγο αλλα τον χασαμε σε κατι στενα .Tόσο διαφορά πια μια αεροτομή;;; Και κάνει δουλειά και μέσα σε στενά...
-
Τον ακολουθησαμε λιγο αλλα τον χασαμε σε κατι στενα .
Tόσο διαφορά πια μια αεροτομή;;; Και κάνει δουλειά και μέσα σε στενά...
Λες τα κανγκούρια να έχουν δίκιο τελικά?
-
Τον ακολουθησαμε λιγο αλλα τον χασαμε σε κατι στενα .
Tόσο διαφορά πια μια αεροτομή;;; Και κάνει δουλειά και μέσα σε στενά...
Προφανως δεν εννοω αυτο...
Απλως ειχαμε αλλο αυτοκινητο ενδιαμεσα(γυναικα κιολας...) και μας καθυστερησε...
NISSAN FORUM