-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δηλαδή ρε συ αν ήταν όντως η Vodafone που έκανε την παρακολούθηση (θα δούμε) τι τιμωρία θα θεωρούσες εύλογη ?Γιατί η Vodafone να κάνει την παρακολούθηση με αυτόν τον τρόπο αφού μπορεί αν χρειαστεί να καταγράψει συνομιλίες χωρίς να κάνει όλο αυτό το νταβαντούρι?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Υπαρχει και ενα ποινικο αδικημα που λεγεται 'αποκρυψη στοιχειων εγκληματος'
Το οποίο δικαιολογεί 100 εκατομμύρια πρόστιμο και τον Κορωνιά στη φυλακή ?
Στη προκειμενη περιπτωση ναι.
Αν δε το εχεις αντιληφθει μιλαμε για παρακολουθηση των τηλεφωνων του Πρωθυπουργου και της ηγεσιας (πολιτικης και στρατιωτικης) της χωρας...Δηλαδή ρε συ αν ήταν όντως η Vodafone που έκανε την παρακολούθηση (θα δούμε) τι τιμωρία θα θεωρούσες εύλογη ? Εκτέλεση τον Κορωνιά και 100 δισεκατομμύρια πρόστιμο ?
Μην ευτελιζεις τη συζητηση.....
Παντως αν ηταν η vodafone φυσικος αυτουργος μια ανακληση της αδειας λειτουργιας και μια φυλακιση καποιων για κατασκοπια ,αν μη τι αλλο θα εδειχνε οτι η Ελλαδα ειναι,τουλαχιστον, ευνομουμενη πολιτεια....Τα τεχνικά δεν τα σχολιάζω, σκέψου μόνο αυτό: κάποιος αρκετά καλός τεχνικά για να φυτέψει ένα sniffer στο δίκτυο της Vodafone λες να μην έχει φροντίσει να μην είναι traceable ?
Απο τη στιγμη που η vodafone εσβησε τα ιχνη νομιμοποιουμαι να πω οτι ο μαγκας που εκανε τη λαμογια μπορει να ειναι και 'ερασιτεχνης'' και οτι ηταν ζητημα χρονου να συλληφθει....
Επειδή έχω βρεθεί σε αντίστοιχη θέση με τους τύπους της Vodafone κυνηγώντας hackers, σε πληροφορώ πως από ένα σημείο και μετά η αποκατάσταση της ορθής λειτουργίας του δικτύου έχει μεγαλύτερη σημασία από την αποκάλυψη της ταυτότητας του hacker. Σώζεις όλα τα πειστήρια και τα στέλνεις στον εισαγγελέα (αυτό έκαναν), δεν αφήνεις όμως την ανωμαλία στο δίκτυο...
Αν ξαναπω οτι δεν ειναι το ιδιο να χακεψεις ενα δικτυο -με ενδεχομενη μικρη ή μεγαλη οικονομικη ζημια- με το να παρακολουθεις τα τηλεφωνα της ηγεσιας μιας χωρας θα γινω κουραστικος.....
Προφανώς και πρέπει να παραιτηθούν κάμποσοι και στη Vodafone και στην κυβέρνηση. Αλλά ας έχουμε ένα μέτρο του εγκλήματος και της αντίστοιχης τιμωρίας...
Kαι ακομα πιο προφανως πρεπει καποιοι μετα τη παραιτηση τους να οδηγηθουν ενωπιον της Δικαιοσυνης και να καταληξουν σε καποιο 'δωματιο' του γνωστου ευαγους Ιδρυματος των Δυτ.Προαστειων....
Αυτο ειναι και το ζητουμενο.
Να αποδειξουμε οτι οι νομοι λειτουργουν και οτι οποιος τολμησει στο μελλον κατι παρομοιο (ειτε ειναι φυσικο προσωπο ειτε εταιρεια)'μαυρο μ@$νι που τον πεταγε'.... -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Δηλαδή ρε συ αν ήταν όντως η Vodafone που έκανε την παρακολούθηση (θα δούμε) τι τιμωρία θα θεωρούσες εύλογη ?
Γιατί η Vodafone να κάνει την παρακολούθηση με αυτόν τον τρόπο αφού μπορεί αν χρειαστεί να καταγράψει συνομιλίες χωρίς να κάνει όλο αυτό το νταβαντούρι?
Για ξεκάρφωμα ίσως;
Να ρωτήσω εγώ κάτι άλλο; Αυτό που λένε και ξαναλένε, οτι δλδ 'η Πρεσβεία των ΗΠΑ είναι μέσα στο τρίγωνο που σχηματίζουν οι χακεμένες κεραίες αρα μάλλον οι αμερικάνοι την καναν τη δουλεια', εχει καμια απολυτως λογική; Να πεις οτι είχε στήσει κάποιος το σύστημα για να παρακολουθεί τις κλήσεις κινητών από και προς την Αμερικανική πρεσβεία (να παρακολουθεί αυτούς δλδ) να το καταλάβω...
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Τον ηξερες τον ανθρωπο?
Oχι, εσυ τον ηξερες??
Συναδελφος μου ηταν, στην ιδια διευθυνση. 100% μπορω να ξερω ως που εφταναν οι αρμοδιοτητες του, οι γνωσεις του πανω στο λογισμικο της Ericsson και η προσβαση του στα συστηματα της εταιριας και γιαυτο ξερω καλα οτι παρα το timing τα δυο γεγονοτα δεν μπορουν παρα να ειναι ασυσχετιστα. Παρεπτιτοντως το τμημα του δεν λεγεται ουτε επι της ουσιας κανει αυτο που υπονοοει ο ορος 'αναπτυξη δικτυου'.
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Τον ηξερες τον ανθρωπο?
Oχι, εσυ τον ηξερες??
Συναδελφος μου ηταν, στην ιδια διευθυνση. 100% μπορω να ξερω ως που εφταναν οι αρμοδιοτητες του, οι γνωσεις του πανω στο λογισμικο της Ericsson και η προσβαση του στα συστηματα της εταιριας και γιαυτο ξερω καλα οτι παρα το timing τα δυο γεγονοτα δεν μπορουν παρα να ειναι ασυσχετιστα. Παρεπτιτοντως το τμημα του δεν λεγεται ουτε επι της ουσιας κανει αυτο που υπονοοει ο ορος 'αναπτυξη δικτυου'.
Ειπα κι εγω.....
Τετοιo παθος για την υπερασπιση της vodafoneυ/γ:Οχι δε δουλευω ουτε στη ΤΙΜ ουτε στη Cosmote και εχω και κινητο vodafone....
-
Συναδελφος μου ηταν, στην ιδια διευθυνση. 100% μπορω να ξερω ως που εφταναν οι αρμοδιοτητες του, οι γνωσεις του πανω στο λογισμικο της Ericsson και η προσβαση του στα συστηματα της εταιριας και γιαυτο ξερω καλα οτι παρα το timing τα δυο γεγονοτα δεν μπορουν παρα να ειναι ασυσχετιστα....ΟΚ, αλλά εμείς δεν τα γνωρίζαμε αυτά, οπότε και μόνο από τα παρακάτω,
...Στις 8/3/2005 ανακαλυπτεται το κοριο-προγραμμα και απενεργοποιειται χωρις να ειδοποιηθουν οι αρχες.
Την επομενη 9/3/2005 αυτοκτονει ο υπευθυνος αναπτυξης δικτυου.
Και μετα απολα αυτα ειδοποιειται η κυβερνηση απο το Δ/ντα Συμβουλο της εταιρειας....γεννιούνται ερωτηματικά κι αμφιβολίες.
Και πάλι, γιατί δεν βγαίνει ένας να βεβαιώσει - αποδείξει ότι τα δυο γεγονότα είναι ασυσχέτιστα, να τελειώνουμε; (Εκτός και, λόγω τηλεθέασης, δεν τους αφήνουν οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι, κάτι που δεν θα μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση…). -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Και πάλι, γιατί δεν βγαίνει ένας να βεβαιώσει - αποδείξει ότι τα δυο γεγονότα είναι ασυσχέτιστα, να τελειώνουμε; (Εκτός και, λόγω τηλεθέασης, δεν τους αφήνουν οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι, κάτι που δεν θα μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση…).Ουσιαστικα εχει αποδειχτει οτι τα δυο γεγονοτα ειναι ασυσχετιστα απο την ερευνα που ακολουθησε το θλιβερο συμβαν. Αντιλαμβανεστε οτι η παραμετρος των παρακολουθησεων ηταν γνωστη σε οποιον εκανε τις ερευνες τοτε.
-
Φαντάσου, λοιπόν, το επίπεδο πληροφόρησης που έχουμε: 11 μήνες μετά την απόδειξη του άσχετου των δυο θεμάτων, η 'δημοσιογραφική έρευνα' τα σχετίζει, εμμέσως (ίσως) πλην σαφέστατα!
-
Και πάλι, γιατί δεν βγαίνει ένας να βεβαιώσει - αποδείξει ότι τα δυο γεγονότα είναι ασυσχέτιστα, να τελειώνουμε; (Εκτός και, λόγω τηλεθέασης, δεν τους αφήνουν οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι, κάτι που δεν θα μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση…).
Ουσιαστικα εχει αποδειχτει οτι τα δυο γεγονοτα ειναι ασυσχετιστα απο την ερευνα που ακολουθησε το θλιβερο συμβαν. Αντιλαμβανεστε οτι η παραμετρος των παρακολουθησεων ηταν γνωστη σε οποιον εκανε τις ερευνες τοτε.
Αυτό το τελευταίο το ξέρουμε (ως inside info) ή το υποθέτουμε;
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Το λάθος της εταιρίας είναι ότι δεν φρουρούσε τις κεραίες αρκετά και μπήκε αυτός ο αναμεταδότης κατά την γνώμη μου.
Αν έχω καταλάβε καλά ο υποκλοπέας δεν ήταν κάποια φυσική συσκευή αλλά πρόγραμμα τύπου 'trojan' που 'κόλλησε' πάνω στο λειτουργικό σύστημα τη VF και έκανε forward τις συνομιλίες σε άλλα καρτοκινητά, τα οποία είχαν αγοραστεί από τους ενόχους.
Στις κονσόλες της κεραίας 'μπήκανε' και κολλήσανε το πρόγραμμα που έκανε την βρώμικη δουλειά. Το forwarding γινόταν μόνο όταν το υπο παρακολούθηση νούμερο δούλευε μέσω των 4 'σπασμένων' κεραιών.
Πρόγραμμα ήταν όντως και όχι αναμεταδότης όπως είπα αρχικά.
Κid. Η υποκλοπή δεν γινότανε όταν τα υπό παρακολούθηση ήτανε σε κάλυψη από τις 4 κεραίες αλλά τα κινητά στα οποία γινόταν forwarding οι συνομιλίες δούλευαν σε αυτές τις 4.
-
Ουσιαστικα εχει αποδειχτει οτι τα δυο γεγονοτα ειναι ασυσχετιστα απο την ερευνα που ακολουθησε το θλιβερο συμβαν.
Nα το δεχτουμε αυτο.
Ας δουμε ομως τι θα βγαλει η εκ νεου ερευνα που διαταχτηκε....Αντιλαμβανεστε οτι η παραμετρος των παρακολουθησεων ηταν γνωστη σε οποιον εκανε τις ερευνες τοτε.
Εδω τιθεται το ερωτημα:
Ηταν γνωστη η υποθεση των παρακολουθησεων στους ερευνωντες τοτε την υποθεση??
Γιατι απο τα στοιχεια που εχουμε η αυτοκτονια του ατυχου νεου αυτου ανθρωπου 'αντιμετωπιστηκε' σαν υποθεση ρουτινας.
Εκτος αν επιχειρηθηκε συγκαλυψη.Απορω με την σιγουρια σου φιλε Go for Pole οτι δηλαδη οι ερευνωντες τοτε ηξεραν για τις παρακολουθησεις.
Θυμιζω δε, οτι ο Εισαγγελεας του Αρειου Παγου κυρηξε την υποθεση των υποκλοπων Ακρως Απορρητη.... -
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Απορω με την σιγουρια σου φιλε Go for Pole οτι δηλαδη οι ερευνωντες τοτε ηξεραν για τις παρακολουθησεις.
Θυμιζω δε, οτι ο Εισαγγελεας του Αρειου Παγου κυρηξε την υποθεση των υποκλοπων Ακρως Απορρητη....ξεχνας οτι ο ιδιος ο Κορωνιας ανεφερε την αυτοκτονια στην κυβερνηση οταν τους ειχε συναντησει. Αρα το ηξεραν και λογικα το εψαξαν και τοτε. Κανεις φυσικα δεν λεει οτι δεν πρεπει να το ψαξουν και τωρα.
-
Εγώ απλά θα ήθελα να προσθέσω ότι καλό θα είναι να μην κάνει κανείς εκτιμήσεις για τεχνικά θέματα (και μάλιστα τόσο υψηλής τεχνολογίας) γιατί εκτίθεται
Γενικότερες τοποθετήσεις σαφώς και μπορούν να γίνουν.
ΥΓ: Οι 'αποκαλύψεις', οι εκτιμήσεις 'ειδικών' και οι 'δημοσιογραφικές' πληροφορίες της τηλεόρασης είναι για πολλά γέλια (για άλλη μια φορά) για να μην πω τίποτα χειρότερο
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Εγώ απλά θα ήθελα να προσθέσω ότι καλό θα είναι να μην κάνει κανείς εκτιμήσεις για τεχνικά θέματα (και μάλιστα τόσο υψηλής τεχνολογίας) γιατί εκτίθεταιΓενικότερες τοποθετήσεις σαφώς και μπορούν να γίνουν.
ΥΓ: Οι 'αποκαλύψεις', οι εκτιμήσεις 'ειδικών' και οι 'δημοσιογραφικές' πληροφορίες της τηλεόρασης είναι για πολλά γέλια (για άλλη μια φορά) για να μην πω τίποτα χειρότερο
και αν μου επιτρεπεις, να επισημανω οτι αυτες οι εταιριες δεν διοικουνται απο χαζους, επιπολαιους και αφελεις ανθρωπους οι οποιοι παιρνουν αποφασεις χωρις να εχουν υπολογισει και μετρησει ολα τα πιθανα σεναρια...
-
Επειδή τυχαίνει να έχω και εγώ κάποιες inside information μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι οι εργαζόμενοι στη vodafone είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν με πάθος την εταιρία και τον Κορωνιά, και ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί. Ίσως τους έχουν κάνει τέτοια πλύση εγκεφάλου που δεν βλέπουν μπροστά τους. Ίσως νομίζουν ότι προστατεύουν και τους εαυτούς τους. Δεν ξέρω τι να πω, πάντως από συνομιλίες που είχα με στελέχη της εταιρίας (φίλοι από παλιά) έμεινα εκπληκτος. Υπάρχει βέβαια και η εξήγηση ότι επειδή μιλούσαμε απο κινητό vodafone, να έλεγαν αυτά που πρέπει
Επί της ουσίας τώρα, κατά τη γνώμη μου η voda είναι από τις πιο βρώμικες εταιρίες σε πολλά επίπεδα, οπότε και μπορούμε να έχουμε μόνο ένα πολύ μικρό κομάτι της εικόνας. Αυτό δυστυχώς μας οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα πολλές φορές, οπότε θα ήταν καλύτερο να κάνουμε όλοι λίγη υπομονή και να περιμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας της δικαιοσύνης (αν δεν πέσει κουκούλωμα φυσικα) ή περισσότερες αποκαλύψεις από τα ΜΜΕ.
-
Θα μου συγχωρέσετε μια χαζή απορία.
Γιατί από τη στιγμή που υπάρχει η cosmote (κρατική ουσιαστικά εταιρεία) οι 'κυβερνώντες' χρησιμοποιούν μια ιδιωτική εταιρεία για τις επικοινωνίες τους;
edit: Ο δικηγόρος της οικογένειας Τσαλουχίδης είπε ότι ήξερε πολλά για την υπόθεση των υποκλοπών ο αυτόχειρας. Έστειλε Mail σε κάποιους συναδέλφους του μια ημέρα πρίν το μοιραίο γεγονός. edit
-
Τον ηξερες τον ανθρωπο?
Oχι, εσυ τον ηξερες??
Από τη στιμή που είσαι υπάλληλος της συγκεκριμένης εταιρείας νομίζω ότι υπάρχει το θέμα ότι έχεις ίδιο όφελος να την υπερασπιστείς σε αντίθεση με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στη σηζήτηση.
Προς τιμήν σου το έγραψες αλλά αυτό δεν αλλάζει τίποτα νομίζω. -
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Θα μου συγχωρέσετε μια χαζή απορία.Γιατί από τη στιγμή που υπάρχει η cosmote (κρατική ουσιαστικά εταιρεία) οι 'κυβερνώντες' χρησιμοποιούν μια ιδιωτική εταιρεία για τις επικοινωνίες τους;
Εχουν πολλά κινητά από διάφορες εταιρείες. Τουλάχιστο έτσι έχει ειπωθεί αυτες τις μέρες.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Προς τιμήν σου το έγραψες αλλά αυτό δεν αλλάζει τίποτα νομίζω.Ε, τοτε δες τον Τριανταφυλοπουλο το βραδυ να μαθεις την αληθεια.
-
Προς τιμήν σου το έγραψες αλλά αυτό δεν αλλάζει τίποτα νομίζω.
Ε, τοτε δες τον Τριανταφυλοπουλο το βραδυ να μαθεις την αληθεια.
'Δυστυχώς' δε θα το κάνω μια και δε παρακολουθώ τον εν λόγω 'κύριο' και γενικά 'εθνοσωτήρες' δημοσιογράφους, είτε παρουσιάζουν - συμμετέχουν - δελτία ειδήσεων (ο Θεός να τα κάνει) είτε παρουσιάζουν εκπομπές τέτοιου τύπου.
NeoΚοριοί....