-
εεεεεχμ
Τί παει να πει 'θυρεος';
-
ΗΚΜ 10**, εθεάθει χθες (30-01-2006).
-
Ο χρήστης vagemm έγραψε:
Να μην δω εναν ανθρωπο να απεξαρτηθει...Για πλήρη απεξάρτηση δεν ετέθη ποτέ θέμα. Τουλάχιστον να το γυρίσω από
τα σκληρά στα μαλακά...Λοιπόν ο greo μάλλον δεν είδε ΙΖΒ-5 γιατί είδα σήμερα ΧΑΡΤΙΝΟ
ΙΖΒ-514*, που σημαίνει πως έχει πάλι έλλειψη η Κεντρική Αθήνα (όπως
και η Ανατολική Αθήνα και η Δυτική Αττική). Επίσης είδα χάρτινο
ΙΕΕ-250* σε επαγγελματικό, μήπως guru και τα δικά σου ΙΕΕ-25 ήταν
επαγγελματικά; Τέλος είδα και ΖΥΧ-39.Δεν ξέρω αν η παραπάνω έλλειψη οφείλεται σε καθυστέρηση παράδοσης
πινακίδων της τελευταίας παρτίδας στις παραπάνω περιοχές, ή, χειρότερα,
δεν προβλέφθηκε κομμάτι αυτής της παρτίδας για τις περιοχές αυτές και
θα πρέπει να περιμένουμε την επόμενη παρτίδα (φέξε μου...). Φοβάμαι
το δεύτερο γιατί η Κεντρική Αθήνα λογικά είναι πρώτη στις λίστες με τις
κατανομές των παρτίδων και σπάνια έχει έλλειψη.Μετά από αυτό είναι πιθανό και η Δυτική Αθήνα να μην έχει πολλά
περιθώρια και ίσως δούμε ΙΒΡ-95 και 96 (ή και λιγότερο) σε επιβατικά και
πιθανά χαρτιά από ΙΒΡ-97.Για το ΗΚΜ, no surprise, ήρθε ακριβώς όπως αναμενόταν.
Megane για τον θυρεό σε παραπέμπω σε post του vagemm και σχετική
απάντησή μου. -
ελαφρώς off topic:
Πηγαίνοντας σε μια αντιπροσωπεία με ένα παλιο μτχ, ένας υπάλληλος σε κάποια σελίδα online .gr με login, passowrd κλπ έκανε έλεγχο των πινακίδων μου. Δεν μου είπε τη διεύθυνση αλλά είπε ότι είναι μια βάση δεδομένων των ασφαλιστικών εταιριών. Επισημαίνω δεν ήταν κάποιο πρόγραμμα αλλά internet κανονικά με explorer.
Πιθανόν να μην μπορεί να εγγραφεί εκεί ο καθένας αλλά γνωρίζει κάποιος τη συγκεκριμένη σελίδα ή κάτι γι' αυτήν? -
Ο χρήστης Archi έγραψε:
ελαφρώς off topic:Πηγαίνοντας σε μια αντιπροσωπεία με ένα παλιο μτχ, ένας υπάλληλος σε κάποια σελίδα online .gr με login, passowrd κλπ έκανε έλεγχο των πινακίδων μου. Δεν μου είπε τη διεύθυνση αλλά είπε ότι είναι μια βάση δεδομένων των ασφαλιστικών εταιριών. Επισημαίνω δεν ήταν κάποιο πρόγραμμα αλλά internet κανονικά με explorer.
Πιθανόν να μην μπορεί να εγγραφεί εκεί ο καθένας αλλά γνωρίζει κάποιος τη συγκεκριμένη σελίδα ή κάτι γι' αυτήν?Δεν είναι τίποτα το φοβερό, απλά μία βάση που μπαίνουν σε αυτή μέσω ΙΕ.
Αν ήξερες πόσες βάσεις, σε πόσες εταιρείες ακόμα και δημόσιους οργανισμούς δουλεύουν έτσι... -
Ο χρήστης thaliarque έγραψε:
Λοιπόν ο greo μάλλον δεν είδε ΙΖΒ-5 γιατί είδα σήμερα ΧΑΡΤΙΝΟ
επαγγελματικά; Τέλος είδα και ΖΥΧ-39..
κι άλλο ένα χαρτί ΙΖΒ 516* σε ML 350
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Λοιπόν ο greo μάλλον δεν είδε ΙΖΒ-5 γιατί είδα σήμερα ΧΑΡΤΙΝΟ
επαγγελματικά; Τέλος είδα και ΖΥΧ-39..
κι άλλο ένα χαρτί ΙΖΒ 516* σε ML 350
Παρέλαβα όχημα στις αρχές του έτους με ΙΖΒ 1*** και με την πινακίδα από τσίγκο. Μήπως είμαι πολύ παλαιός??? Πίστευα ότι οι παρτίδες έρχονται με την σειρά και όχι με την χιλιάδα (δηλαδή IZB το σύνολο).
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Παρέλαβα όχημα στις αρχές του έτους με ΙΖΒ 1*** και με την πινακίδα από τσίγκο. Μήπως είμαι πολύ παλαιός??? Πίστευα ότι οι παρτίδες έρχονται με την σειρά και όχι με την χιλιάδα (δηλαδή IZB το σύνολο).Πολύ παλαιός; Και τι να πουν όσοι παίρνουν στην Κομοτηνή πινακίδες
παλιού τύπου; Οι παρτίδες σπάνια σταματούν στρογγυλά στο τέλος
συνδυασμού, συνηθέστερα σταματούν στο τέλος χιλιάδας ή και άσχετης
εκατοντάδας, για να μην αναφέρω περιπτώσεις Λήμνου, Λευκάδας κλπ που
τελειώνουν στο **49 και της Χαλκιδικής (**69 ή **74 δεν εντοπίστηκε
ακόμα! ).Σε πολύ καινούργιο Land Cruiser τετράγωνη πίσω ΑΚΑ-18**! Αυτή κι αν
είναι παλιά πινακίδα, πρέπει να τυπώθηκε 1984-85!Δεν κράτησε πολύ η έλλειψη: ετοιμοπαράδοτη BMW 3άρα με τυπωμένο
ΙΖΒ-514* στο Μαρούσι, δεν πρόλαβα να δω για θυρεό. Επίσης
ετοιμοπαράδοτη BMW 1 εκεί, με χάρτινο ΙΕΕ-24, εδώ (ανατ. Αθήνα) η
παρτίδα δεν έφτασε ακόμα, ο Χολαργός φαίνεται είναι πιο κοντά στον
πινακιδοποιό από την Αγ. Παρασκευή.Σε επιβατικό ΙΕΝ-70, σε δίκυκλο τσίγκινη ΙΥΥ, δεν είχα δει χάρτινη.
Αν πήρατε 4Τροχούς δείτε το θυρεό στις πινακίδες της Brera (IEN-5*** ),
φαίνεται πολύ καλά (ανάμεσα στη μπλε λουρίδα και το Ι του ΙΕΝ)!Χμ, θα είχε ενδιαφέρον να είχαμε πρόσβαση στη βάση δεδομένων των
ασφαλιστικών, τι λέτε κύριε Κόλλια, δε θα λύνονταν πολλές απορίες; -
Σε επιβατικό ΙΕΝ-70,
ΙΕΝ 71** στην CSL του carspotting
-
- ο guru αποδεικνύει με τα ποστ του ότι είναι όνομα και πράμα (νομίζω
ότι έχουμε μαζευτεί τουλάχιστον τέσσερεις εδώ μέσα, με διαφορετική
ίσως ειδίκευση ο καθένας... ). Έκτός των άλλων έστειλε και πολύ καλές
παρατηρήσεις (ΙΕΕ, ΕΜΗ κλπ), εγώ δεν έχω δει ούτε ΙΕΕ-2*! Φταίνε και
τα χιόνια βέβαια. Για τα υπόλοιπα θα γράψω εν καιρώ.
Αρχικά έψαχνα μόνο να βρω από πού είναι κάθε συνδυασμός 3 χαρακτήρων, όπως μπορεί να δει κανείς και στη συζήτηση στο myphone. Ύστερα άρχισα να ψάνω και τους 2γράμματους συνδυασμούς, κοιτάζοντας τόσο τους συνδυασμούς όσο και τους κωδικούς του γραφείου συγκοινωνιών. Δύσκολο βέβαια να καταλήξω σε ασφαλή συμπεράσματα μόνο από παρατηρήσεις, καθώς σιγά-σιγά οι 2γράμματες εκλείπουν, εδώ σπάνια βλέπεις παλιά αυτοκίνητα από τη βόρειο Ελλάδα, ενίοτε οι κωδικοί παραπλανούν, και φυσικά λόγω του ότι πολλοί συνδυασμοί ανήκουν σε 2 έως 4 (!) νομούς. Έτσι σταδιακά μπήκα στο τριπάκι της ενδελεχούς παρατήρησης πινακίδων...
- ο guru αποδεικνύει με τα ποστ του ότι είναι όνομα και πράμα (νομίζω
-
Πάντως είδα ΙΕΝ-66, ΥΝΖ-56, ΑΙΚ-919*. Α, και ΙΒΡ-87 όπως και ο guru,
κοντεύει το ΙΒΤ στη Δυτική Αθήνα αφού τα ΙΒΡ-90+ δόθηκαν στα
επαγγελματικά, να δούμε πόσα ΙΒΡ-9*** δεσμεύσανε, ίσως όχι πολλά
λόγω μικρού αποθέματος. guru είναι η περιοχή σου, έχε το νου σου.Σήμερα στην Πετρούπολη ΙΒΤ-105*.
Επίσης χτες που έδινα μάθημα, πινακίδες από 2 πολύ όμορφα νησιά:
ΖΑΕ-9336
ΡΟΝ-2203
(που μάλλον έχουν ήδη αναφερθεί).Λοιπόν ο greo μάλλον δεν είδε ΙΖΒ-5 γιατί είδα σήμερα ΧΑΡΤΙΝΟ
επαγγελματικά; Τέλος είδα και ΖΥΧ-39.Δε θυμάμαι.
-
Ησυχια στις Σαλονικιωτικες πινακιδες. Κατα τα αλλα: ΕΡΜ 44, ΚΤΕ 20 (χαρτι) και ΚΥΚ 38.
Επισης Ζακυνθιωτικη μηχανη ΖΑΗ ντ δεν ειμαι απολυτα σιγουρος για το Η, ειμαι σιγουρος για το ΖΑ* -
Ο χρήστης meco έγραψε:
ΗΚΜ 10**, εθεάθει χθες (30-01-2006).A επίσης από ότι παρατηρώ από τα τα μηχανάκια μετά το ΗΚΧ-ΧΧΧΧ στο Ηράκλειο θα πάμε στο ΗΖΧ-ΧΧΧΧ.
-
Ο χρήστης guru έγραψε:
Αρχικά έψαχνα μόνο να βρω από πού είναι κάθε συνδυασμός 3 χαρακτήρων, όπως μπορεί να δει κανείς και στη συζήτηση στο myphone. Ύστερα άρχισα να ψάνω και τους 2γράμματους συνδυασμούς, κοιτάζοντας τόσο τους συνδυασμούς όσο και τους κωδικούς του γραφείου συγκοινωνιών. Δύσκολο βέβαια να καταλήξω σε ασφαλή συμπεράσματα μόνο από παρατηρήσεις, καθώς σιγά-σιγά οι 2γράμματες εκλείπουν, εδώ σπάνια βλέπεις παλιά αυτοκίνητα από τη βόρειο Ελλάδα, ενίοτε οι κωδικοί παραπλανούν, και φυσικά λόγω του ότι πολλοί συνδυασμοί ανήκουν σε 2 έως 4 (!) νομούς. Έτσι σταδιακά μπήκα στο τριπάκι της ενδελεχούς παρατήρησης πινακίδων...Δεν ξέρω πότε άρχισες τις παρατηρήσεις, εγώ παρατηρούσα γενικά τους
συνδυασμούς και σημείωνα (ήδη από το 1990) πότε έβλεπα κάποιο νέο
συνδυασμό. Γύρω στα τέλη του 1995 βρήκα μία λίστα σε περιοδικό
(ΠΟΥΛΜΑΝ ΚΑΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ) με τους κωδικούς των διευθύνσεων όλων
των νομών (ως τον κωδικό 59, έλειπαν δυστυχώς οι διασπάσεις
διευθύνσεων που έγιναν τα τελευταία χρόνια, πχ 60=Αγρίνιο από το
1985 περίπου, κλπ) και από κει παρακινήθηκα να βρω τις αντιστοιχίες στις
διγράμματες, ευτυχώς ακόμα κυκλοφορούσαν αρκετά παλιά τουτού με
διγράμματες και βρήκα μάλλον όλες τις αντιστοιχίες. Ταυτόχρονα άρχισα
να καταγράφω συστηματικά ό,τι καινούργιο έβλεπα και η συνέχεια
γνωστή... Η ειρωνεία είναι πως τη λίστα τη δημοσίευσε το περιοδικό με
αφορμή τις φήμες τότε για νέο σύστημα αριθμοδότησης όπου η περιοχή
θα φαινόταν από τον κωδικό του νομού στο τέλος μετά από 2 γράμματα
και 4 αριθμούς (πχ ΑΑ-1000-59 για όχημα από Ανατ. Αττική κλπ). Νέο
σύστημα δεν υπήρξε ποτέ, αντίθετα συνεχίστηκε με πολλές όμως
παρασπονδίες λόγω ελλείψεων το παλιό σύστημα ενώ οι ευρωπαϊκού
τύπου πινακίδες καθυστέρησαν χαρακτηριστικά...Τεσπα, εντάξει το ΙΒΤ, ίσως τελικά δεν υπάρχει πρόβλημα (προς το παρόν)
παρά μόνο με τα ΙΕΕ της Ανατ. Αθήνας.Είδα ΚΖΝ-846*, παρ'ολίγον ΚΖΡ! Επίσης χάρτινο ΧΕΙ σε μηχανάκι και
τυπωμένο ΙΕΜ-65** σε επαγγελματικό Νότιας Αθήνας.ΖΑΕ-933* είχα δει κι εγώ στη σχολή, είχε και ασφάλεια, νομίζω κάτι σε
αρχές Οκτωβρίου. Το ΖΑΖ αναμένεται το Μάρτιο. Στις μηχανές τους έχω
δει ΖΑΚ και ΖΑΜ.meco, ο megane έχει αναφέρει ΗΖΑ ως και ΗΖΖ νέου τύπου σε μηχανές,
το ΗΚΧ ήταν παλιού;greo ύποπτη η ησυχία στη συμπρωτεύουσα, μυρίζει έκπληξη.
-
Σήμερα:
ΙΒΤ-111_
Παλιότερη πινακίδα, ΙΕΝ-1254, ακόμα σε χαρτί (περιποιημένο όμως) σε Kia Rio με αυτοκόλλητο 4Τ test drive.
ΕΗΒ 38_ π σε μηχανάκι
Ο χρήστης meco έγραψε:
A επίσης από ότι παρατηρώ από τα τα μηχανάκια μετά το ΗΚΧ-ΧΧΧΧ στο Ηράκλειο θα πάμε στο ΗΖΧ-ΧΧΧΧ.
meco, ο megane έχει αναφέρει ΗΖΑ ως και ΗΖΖ νέου τύπου σε μηχανές,
το ΗΚΧ ήταν παλιού;Πρόβλημα συμβολισμού => κακή συνεννόηση. Ο meco χρησιμοποιεί το Χ ως χαρακτήρα μπαλαντέρ (wildcard character), για να υποδηλώσει έναν χαρακτήρα (γράμμα ή ψηφίο), δηλ. το κατά DOS και UNIX ? (=> ΗΚ?-???? και ΗΖ?-????).
Στους υπολογιστές ***** σημαίνει οσοιδήποτε (ακόμα και κανένας) οποιοιδήποτε χαρακτήρες, ενώ το ? αντικαθιστά έναν (και μόνο) χαρακτήρα.
Τα αντίστοιχα σύμβολα της SQL είναι % και _ (προσωπικά η κάτω παύλα μου είναι πιο «συμπαθής»).
Το x χρησιμοποιείται ανεπίσημα ως χαρακτήρας μπαλαντέρ για να αντικαταστήσει αριθμούς, π.χ. στις διευθύνσεις IP: 147.102.222.xxx.
Ως χαρακτήρας μπαλαντέρ χρησιμοποιείται και η τελεία (.).Περισσότερα: http://en.wikipedia.org/wiki/Wildcard_character
-
Στο ΒΟΤ-204* που τσέκαρα χθες οι πινακίδες ήταν οι συνήθεις τσίγκινες. Ούτε υδατογράφημα, ούτε θυρεός, μόνο η σφραγίδα πάνω από την παύλα. Η οποία παύλα μου φαίνεται πιο μικρή από τις προηγούμενες, αλλά δεν βάζω και στοίχημα.
-
greo ύποπτη η ησυχία στη συμπρωτεύουσα, μυρίζει έκπληξη.
Τελικα μαλλον ηταν λογω καιρου. ΝΗΖ 51 σε χαρτι (Φιορινο παντως, αρα πιθανοτητα επαγγελματικων).
-
IEN 73
-
Χθεσινά ΙΖΒ-558* και ΥΡΤ-263*, τυπωμένα και με θυρεό, άρα νέας
παρτίδας. Να περιμένουμε σύντομα και τυπωμένα ΙΕΕ (με θυρεό; ).Επίσης σήμερα είδα ΚΡΚ-830*.
greo, άνθρακες τα περί διάσπασης... Το ΝΥΖ παραμένει μυστήριο, μήπως
τελικά ήταν ΜΥΖ;ΟΚ TGD, μπορεί κάποιες πινακίδες νέας παρτίδας να μην έχουν θυρεό.
guru, στις προσωπικές παρατηρήσεις όλα αυτά τα χρόνια χρησιμοποιώ
πολλούς συμβολισμούς (που δεν θα δυσκολευτεί να αποκρυπτογραφήσει ο
υποψιασμένος), εδώ όμως για λόγους συνεννόησης συνήθως βάζουμε *
για αριθμούς ή γράμματα που δεν προσέξαμε ή δε θέλουμε να αναφέρουμε
ή αν αναφερόμαστε σε όλη τη σειρά (και δεν πρόκειται για συγκεκριμένη
παρατήρηση) κλπ, για όλες τις περιπτώσεις το ίδιο. Ομολογώ πως
μπερδεύτηκα με το συμβολισμό του meco. Λέτε να βάλουμε κανόνες για
τις παρατηρήσεις; Ίσως αποθαρρύνουν τους αμύητους, άλλωστε έχει
πλάκα η σχετική αναρχία στη συζήτηση ενός θέματος που και το κράτος
δεν αντιμετωπίζει με λογικό τρόπο. Ας στέλνει λοιπόν ο καθένας ό,τι
θέλει, όπως θέλει, προτείνω.Το Kia που λες υπάρχει στο τελευταίο τεύχος των 4Τροχών μαζί με σχετική
παρατήρηση για τα χαρτιά!Το ΕΗΒ όπως και τα ΕΗΑ και ΕΗΕ δόθηκαν νομίζω κανονικά στην Εύβοια,
το ΕΗΖ όμως στην Αττική. Λογικά η Εύβοια έχει τώρα χάρτινα ή νέου
τύπου ΕΗΗ. -
Στην Πάτρα ΑΟΚ-63Χ σε δίκυκλο, σε τσίγκο.
Car Plate Spotting!!!