Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Περί ρατσισμού...
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Περί ρατσισμού...
    • 1
    • 2
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 10 / 11
    Αντίλογος
    40
    201
    280
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • P
      petros last edited by

Ο χρήστης nasos/156ti έγραψε:
      μα το θεμα δεν ειναι οι μεταναστες.
      αλλωστε ολος ο κοσμος γεματος μεταναστες ειναι.
      το θεμα ειναι τι κανουν οι μεταναστες σε βαρος των ντοπιων κατοικων.
      αυτοι σε αναγκαζουν κ γινεσαι ρατσιστης ειτε με τα πλιατσικα,ειτε με ληστειες ειτε με φονους.
      τωρα εαν υπαρχουν τεμπελικα ελληνακια κ τους βουτανε οι αλλοδαποι την
      μπισνα κατεμε φταιει το κρατος,η οικογενεια κ ο τροπος που εκλαμβανουν οι νεοι τα εξωτερικα ερεθισματα.

Τετραγωνικότατη λογική
      'Όταν κλέβει ο αλλοδαπός φταίει αυτός',
      'Όταν 'ξύνεται' ο ημεδαπός φταίει το κράτος'(!!!)

Ήθελα να' ξερα, πόσοι από εκείνους που τα ρίχνουν προσωπικά στους μετανάστες γνωρίζουν τι πάει να πει μετανάστευση. Ρωτήστε να μάθετε τι πέρασαν οι μικρασιάτες (ΕΛΛΗΝΕΣ) όταν ήρθαν μετανάστες στη μητροπολιτική Ελλάδα. Τα ίδια και χειρότερα...
      Δεν έχει να κάνει με την καταγωγή, αλλά με το φόβο απέναντι στο διαφορετικό. Ειδικά αν το διαφορετικό έρθει και μείνει απέναντί μας...

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • I
        ililias last edited by

Ο χρήστης alfisti_gr έγραψε:
        ...Με γύφτους (υποθέτω αναφέρεσε σε καταγωγή/τρόπο ζωής) συναλλασόμουν αρκετές φορές, είτε στα ψώνια, είτε σε παιχνίδια basket κτλπ....

Εγώ είχα συμμαθητές και φίλους γύφτους, έναν - δυο από τους οποίους βλέπω ακόμα, έχω γείτονες γύφτους, έχω μαζί τους εμπορικές συναλλαγές, έχω κουμπάρους, ο αδελφός της γυναίκας μου παρ' ολίγο να παντρευτεί γυφτοπούλα. Με συγχωρείς, αλλά η παρακάτω προτροπή σου

**Διαβάστε ****αντικειμενικά **πως τελικά είναι η ίδια κοινωνία που τους θεωρεί απατεώνες και αλήτες, λόγω του τρόπου ζωής τους, η ίδια η κοινωνία που τους έφτυσε στα μούτρα και δεν τους δίνει δουλειά και ψωμί για να ζήσουν τα παιδιά τους.....

με κάνει να γελάω θλιμμένα.

...Λυπάμαι, αλλά αυτός είναι κοινωνικός ρατσισμός.

Είναι, το θέμα είναι ποιός 'αυτός'.

Φίλε, πόσες αντίστοιχες ιστορίες έχεις να μας διηγηθείς με τσιγγάνους; Πόσους είδες σε αντίστοιχες θέσεις ακαδημαϊκού επιπέδου;
        Έχεις καταλάβει γιατί;

Νομίζω το παραπάνω αρθράκι της wikipedia, θα σε βοηθήσει να απαντήσεις μόνος σου την ερώτηση αυτή.

Δική σου απάντηση ζήτησα, όχι δική μου! Από αρθράκια, άλλωστε, όσα θέλεις.
        Όπως ίσως γνωρίζεις, γύφτοι εργάτες χρησιμοποιούνταν κατά κόρον στην Ελλάδα. Μέχρι που σταμάτησαν να έρχονται για μεροκάμματο, όταν άρχισαν να κερδίζουν πολλαπλάσια από το εμπόριο. Όχι και δεν έχουν να ταΐσουν τα παιδιά τους όμως, ρε φίλε, αυτό είναι βαρύ!
        Θυμάσαι την πατάτα και τα καρπούζια που πωλούσαν στην Αθήνα (και όχι μόνον, βέβαια) τσιγγάνοι με φορτηγάκια; Όλες αυτές οι ποσότητες ήσαν που άφηναν οι ίδιοι ως εργάτες στο χωράφι το πρωί και τις μάζευαν το απόγευμα, μόλις το 'αφεντικό' έφευγε μετά τη δουλειά για το καφενείο. Όλοι το γνώριζαν, εννοείται! Όλα γίνονταν με την άδεια του 'αφεντικού', υποτίθεται βέβαια για την 'ποιοτική διαλογή' (ψιλή πατάτα ή καρπούζι, που δεν ήθελε το εμπόριο και πετάγονταν).
        Εν κατακλείδι: Άλλοι ζούμε μαζί τους, άλλοι τους δώσαμε μια φορά νερό και ξέρουμε καλύτερα. Είτε είναι γύφτοι, είτε αλλοδαποί. Γιατί ξεχάσαμε ότι οι γύφτοι είναι Έλληνες.
        Νομίζω, πάντως, ότι το μπλέξαμε το θέμα. Ο τίτλος είναι, βέβαια, 'Περί ρατσισμού...' - αυτό είναι όμως τεράστιο σαν θέμα. Θα έπρεπε να αποφασίσουμε για τι θα μιλήσουμε, για να μιλάμε όλοι για το ίδιο πράγμα. Περί αλλοδαπών έχουμε ανοιγμένες πάρα πολλές συζητήσεις.
        Αν θέλετε να μιλήσουμε περί κοινωνικού ρατσισμού, θα πω μόνο δυο λέξεις: 'καλό σχολείο'. Και (για μια ακόμα φορά) όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Όποιος δεν κατάλαβε και θέλει, μπορεί να ζητήσει διευκρινίσεις.

• J
          jm000 last edited by

Ο χρήστης alfisti_gr έγραψε:

Ολα αυτα που λές καλά και αγια... αλλα αν άφηνες την στοκχόλμη και ερχόσουν στα Ανω Λιόσια ειμαι σίγουρος οτι θα αλλάξεις γνώμη! δεν θα σου πω τιποτε άλλο γιατί προφανός δεν θελεις να καταλάβεις οτι δεν ειναι παντου στοκχόλμη!

Έχω ζήσει αρκετά στην Ελλάδα φίλε jm, για να καταλάβω ότι το μήσος προς τους αλλοεθνείς συνανθρώπους μας το προκαλούμε - και στην ουσία το αναζοπηρώνουμε εμείς οι ίδιοι (ή τουλάχιστον η τηλεόραση, τα κανάλια, ...)

EDIT: Ειμαι σίγουρος ότι οι αλβανικής καταγωγής συνεργάτες σου δεν εχουν κάνει ουτε μία στραβή όσο ζουν και εργάζονται στην χωρα που ζεις και εσυ! γιατι σέβονται τους αλλους με αποτέλεσμα και οι ίδιοι να απολαμβάνουν τον ιδιο σεβασμο και απο εσενα! και Αριστα πράτουν! δεν ειπε κανεις το αντιθετο! και για να μην παρεξηγηθώ δεν ισοπέδωσα τους Αλβανους χαρακτηρηζοντας τους όλους εγκληματιες Αλήτες κοκ... εχω γνωστους Αλβανους που ειναι χρόνια στην Ελλαδα και ειναι καλοι φίλοι τους οποιους εκτιμώ αφανταστα! αυτους που ΙΣΟΠΕΔΩΝΩ ειναι οι γύφτοι! οι λόγοι αναγράφονται απο μένα και απο άλλους πιο πάνω...

Με γύφτους (υποθέτω αναφέρεσε σε καταγωγή/τρόπο ζωής) συναλλασόμουν αρκετές φορές, είτε στα ψώνια, είτε σε παιχνίδια basket κτλπ. Αυτό που έχω συμπεράνει είναι ότι πρόκειται για ανθρώπους φοβισμένους και καταπιεσμένους, τους οποίους και αντιμετωπίζουμε με προκατάληψη και μισό μάτι, χωρίς να μπούμε στον κόπο να τους γνωρίσουμε.

Εάν πραγματικά θέλεις (θέλετε) να μάθετε για τους γύφτους, ορίστε μία μικρή σύνοψη.

http://en.wikipedia.org/wiki/Roma_people

Διαβάστε αντικειμενικά πως τελικά είναι η ίδια κοινωνία που τους θεωρεί απατεώνες και αλήτες, λόγω του τρόπου ζωής τους, η ίδια η κοινωνία που τους έφτυσε στα μούτρα και δεν τους δίνει δουλειά και ψωμί για να ζήσουν τα παιδιά τους. Και εν τέλη η ίδια κοινωνία που τους εξαγρίωσε και τους καταδίκασε αυτούς που αποφάσησαν να μείνουν σε πόλεις, σε τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Λυπάμαι, αλλά αυτός είναι κοινωνικός ρατσισμός.

...Η κότα εκανε το αυγό ή το αυγο την κοτα;;;

Φταιμε εμεις που οι τσιγκάνοι ζουν ετσι όπως ζουν; ή φταινε οι τσιγκάνοι που με αυτά που κάνουν τους βλέπουμε με κακό ματι;

χμμμ.... θα το δεχόμουν αν έβλεπα προσωπικά εστω και έναν να κάνει κάτι χρήσημο ή θετικό, Δεν εχω δει.... το μόνο που έχω δεί ειναι ΑΠΕΙΡΕΣ ευκαιρίες και διευκολύνσεις που τους έχουν δωθεί και απο το κράτος και απο την κοινωνία, αλλα οι ίδιοι προκλητικά φτύνουν στα μούτρα οποιον δηποτε απλώσει χέρι βοήθειας. Και στο κάτω κάτω, και θετικά προσκείμενος να είναι κάποιος (ειμουν και εγω καποτε) όταν απειλειται κυριολεκτικά η ζωή σου απο τέτοιους ανθρώπους, τι θετικό σου μένει να δεις; αν ο πατέρας σου ήταν στην θέση του πατέρα μου ή ακόμα χειρότερα ενώς συνφορουμίτη μας, με μη αναστρέψιμες σωματικές βλάβες, τι θα έλεγες; ή καλύτερα τι θα έκανες; δεν με πειράζουν ούτε η κουλτούρα τους ούτε ο τρόπος ζωής τους (φτάνει να μην γινεται ενοχλητικός) με πειράζει που δεν σέβονται ΤΙΠΟΤΑ και απο πάνω έχουν ειδική μεταχείρηση απο το κράτος... υπάρχουν άνθρωποι που χρήζουν βοηθείας ΑΜΕΣΑ!!! αλλα το κράτος δεν κοιτάει ουτε να τους δεί!

και εγώ επαιζα μπάσκετ με τσιγκάνους, και στο σπίτι μου τους έχω βάλει, και;; αν δείς το παιδί αυτό τωρα, ειναι μέσα στην βρώμα και έχει 6 παιδιά που δεν μπορεί να συντηρίσει!

κάποιος είπε ότι ειναι μύθος η εμμονή αυτών των ανθρόπων στην νομαδική ζωή, ΛΑΘΟΣ και το βλέπω πολλές φορές με τα ίδια μου τα μάτια.
          Πολλοί ευποροι ( ; ) τσιγκάνοι εχουν χτίσει κατι σπίτια που ούτε στα όνειρά σας δεν τα έχετε δει, μέσα τα ακριβότερα υλικά, μεχρι εδω καλα... ο ιδιοκτήτης οπολίζει τον συναγερμό, ξλειδώνει την πόρτα ασφαλείας του, και πάει στο διπλανό ξένο οικόπεδο όπου συντηρεί ωραιότατο τσαντίρι και μένει εκεί! το σπίτι λέει το έχει για να το βλέπουν οι συγγενείς που ερχονται για επίσκεψη! πραγματικό γεγονός! δεν ειναι οι μόνοι που το κάνουν αυτό!
          ή το άλλο... ειχε κλαπεί το μηχανάκι του αδελφού μου πρίν αρκετά χρόνια, και βγήκαμε στους δρόμους μπάς και το δούμε πουθενά, μπήκαμε και σε ένα γκέτο στο ζεφύρι, βράδυ, αυτο που είδα πραγματικά με σόκαρε, ενα κοριτσάκι ηταν δεν ηταν 5 ετών μου πούλαγε μάυρο! δεν ξέρω για εσάς, εμένα πάντως αυτο το γεγονός με εκανε ράκος! εχω δεί και άλλα, ίσως τα γράψω σε μελλοντικά ποστς!

Μετά απο αυτά τί εικόνα θελεις να εχω σχηματίσει; αν τα εβλεπες μπροστά σου τι εικόνα θα σχημάτιζες εσυ;

ακου 'κοινωνικός ρατσισμος'!!!

• K
            krieza last edited by

Περα απο τα γκετο του Ζεφυριου και των Α.Λιοσιων υπαρχει και το γκετο της Αγ.Βαρβαρας.
            Γιατι κανεις δεν αναφερει την περιπτωση αυτη ως μια αρκετα πετυχημενη προσπαθεια ενταξης στον κοινωικο ιστο των τσιγγανων??

• J
              jm000 last edited by

Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
              Περα απο τα γκετο του Ζεφυριου και των Α.Λιοσιων υπαρχει και το γκετο της Αγ.Βαρβαρας.
              Γιατι κανεις δεν αναφερει την περιπτωση αυτη ως μια αρκετα πετυχημενη προσπαθεια ενταξης στον κοινωικο ιστο των τσιγγανων??

Πρόσεξε, οι δύο αυτές περιπτώσεις δεν διαφέρουν τόσο οσο φαινετε, τι ενωω;

Αυτη την διαφορά την έκαναν οι ιδιοι οι τσιγκάνοι! στην Αγια Βαρβάρα, το κράτος έδωσε τα ιδια ακριβώς βοηθήματα που εδωσε και στα Ανω Λιοσια και σε άλλες περιοχές που ζουν αυτοι οι ανθρωποι, στην Αγια Βαρβάρα όμως, οι ιδιοι θέλησαν να ενταχθούν! δεν έχασαν την ιδιαιτερη ταυτοτητά τους, όμως σεβάστηκαν τους νόμους και τους συμπολίτες τους, αποτελεσμα; η ομαλότατη ενταξη και συνεργασία με το κοινονικό σύνολο της περιοχής.

καταλαβαινεις την διαφορα; όπως ανέφερα σε προηγούμενα ποστ μου, μόνο οι ίδιοι μπορούν να λύσουν τα προβληματά τους, βοήθεια δέχονται απο παντού! όσο αυτοι δεν δέχονται ή αρνούνται για οποιον δήποτε λόγο να την δεχτούν, η κοινονία τους απορρίπτει ως μή συνεργάσιμους ή αρνητικούς.
              Και για να το κάνω πιό κατανοητό: Δεν φταίει η κοινονία που δεν πάνε σχολείο, παντρέυονται απο τα 13, κάνουν 13 παιδιά, τα αφήνουν χωρις ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ή παρακολούθηση, τα αφήνουν άπλυτα ρακένδυτα και ξυπόλυτα, να ζητιανέυουν μαζί με την μητέρα τους επιδη η ίδια δεν ξέρει να κάνει τίποτα άλλο, και αφου κάνουν όλα αυτά μετά εχουν σαν δώρο μία βόλτα με την merc 350 του περήφανου πολύτεκνου πατέρα!
              ούτε γιατί δεν μαθάινουν μια τέχνη ώστε να την χρησημοποιήσουν σαν επάγγελμα (εκτώς το τραγουδι και την μουσική τα οποία έχουν εκφύλισει) και να βγάζουν καλύτερα χρήματα όπως όλος ο υπόλειπος κόσμος!

Οι αλβανοί μπορεί να ειναι στην μπούκα για κάπιους λόγους αλλα δεν κάθονται να ζητιανέψουν, προτειμούν να δουλέψουν σε οποια δουλειά βρούν, δεν έχω δεί τσιγκάνο ξυλουργό, χτίστη, μηχανικό, οδηγό, εδω που τα λέμε δεν έχω δει να κάνουν κανένα αλλο επάγγελμα πέρα αυτο του εμπορέιου... περίεργο.

• I
                ililias last edited by

Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:

Γιατί μια προσπάθεια που έχει σαν αποτέλεσμα (αν όχι σκοπό) τη δημιουργία γκέτο (νομίζω ότι) δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται επιτυχημένη.

... δεν έχω δεί τσιγκάνο ξυλουργό, χτίστη, μηχανικό, οδηγό, εδω που τα λέμε δεν έχω δει να κάνουν κανένα αλλο επάγγελμα πέρα αυτο του εμπορέιου... περίεργο.

Μόνο;

Ένας που χορεύει στο δικό του γλέντι (τύφλα απ’ το κρασί και το χόρτο) κι αρχίζει να χαράζει μ’ ένα μαχαίρι τα μπράτσα και τα πόδια του, ενίοτε και το πρόσωπό του, μέχρι που λιποθυμάει έχοντας χάσει δυο φιάλες αίμα, προσωπικά μου «κάνει» κάποιον που θέλει κάτι να εκφράσει και δεν γνωρίζει πώς.
                Τι να του πεις αυτού του ανθρώπου; Πώς να του μιλήσεις; Πώς να επικοινωνήσεις; Άσ’ τον, καλύτερα, στην τρύπα του. Μακριά από εμάς να’ ναι κι όπου να’ ναι…

Παιδεία θέλουμε, ξεφτίλες ιθύνοντες νόες. Για τους Γύφτους, τους Τσιγγάνους, τους Τούρκους, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Για να μπορούμε να καταλαβαινόμαστε και μεταξύ μας.

Αλλά δεν συμφέρει, έ;
                Καλύτερα να πίνουμε φραπουτσίνο στον Πεζόδρομο (The Mall) ή στα Αστροδόλαρα.

Μπλέκω τα θέματα; Να μου επιτρέψετε αυτά (και όχι μόνο) να τα βλέπω σαν ένα θέμα. Εκτός και μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι το ιδιαίτερο έχει ο φραπουτσίνο κι από πού πήρε το όνομά του.

• J
                  jm000 last edited by

Ο χρήστης ililias έγραψε:

Γιατί μια προσπάθεια που έχει σαν αποτέλεσμα (αν όχι σκοπό) τη δημιουργία γκέτο (νομίζω ότι) δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται επιτυχημένη.

... δεν έχω δεί τσιγκάνο ξυλουργό, χτίστη, μηχανικό, οδηγό, εδω που τα λέμε δεν έχω δει να κάνουν κανένα αλλο επάγγελμα πέρα αυτο του εμπορέιου... περίεργο.

Μόνο;

Ένας που χορεύει στο δικό του γλέντι (τύφλα απ’ το κρασί και το χόρτο) κι αρχίζει να χαράζει μ’ ένα μαχαίρι τα μπράτσα και τα πόδια του, ενίοτε και το πρόσωπό του, μέχρι που λιποθυμάει έχοντας χάσει δυο φιάλες αίμα, προσωπικά μου «κάνει» κάποιον που θέλει κάτι να εκφράσει και δεν γνωρίζει πώς.
                  Τι να του πεις αυτού του ανθρώπου; Πώς να του μιλήσεις; Πώς να επικοινωνήσεις; Άσ’ τον, καλύτερα, στην τρύπα του. Μακριά από εμάς να’ ναι κι όπου να’ ναι…
                  Παιδεία θέλουμε, ξεφτίλες ιθύνοντες νόες. Για τους Γύφτους, τους Τσιγγάνους, τους Τούρκους, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Για να μπορούμε να καταλαβαινόμαστε και μεταξύ μας.

Αλλά δεν συμφέρει, έ;
                  Καλύτερα να πίνουμε φραπουτσίνο στον Πεζόδρομο (The Mall) ή στα Αστροδόλαρα.

Μπλέκω τα θέματα; Να μου επιτρέψετε αυτά (και όχι μόνο) να τα βλέπω σαν ένα θέμα. Εκτός και μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι το ιδιαίτερο έχει ο φραπουτσίνο κι από πού πήρε το όνομά του.

Οχι, να μην τον αφήσουμε στην τρύπα του, να τον κάνουμε να αισθανθεί θεμιτός και να μην τον κρατάμε αποκομμένο απο την υπόλοιπη κοινονία, το θέμα ειναι πως μπορεί να γίνει αυτο, η παιδεία αρκεί; ή χρειάζεται παραπάνω πράξεις; ποιος να κάνει το πρώτο βήμα; θα βρεί ανταπόκριση; και το πιο σημαντικό θέλει πραγματικά να αλλάξει; μπορει αραγε να απαντησει κανένας σε αυτη την ερωτιση;
                  Η αρνηση των τσιγγάνων να ενταχθούν ειναι παγκόσμιο φαινόμενο, και πιστέυω οτι αυτη ειναι η αιτία που φέρνει τα οποια προβλήματα αντιμετωπίζουν αυτοι οι ανθρωποι, και δεν ειναι άρνηση λόγω πείσματος, ειναι άρνηση λόγω κουλτούρας, με λίγα λόγια δεν τους αρέσει ο τρόπος ζωής που δεν ειναι μοιάζει με τον δικό τους, με αποτέλεσμα τα προβλήματα που έχουν αναφερθεί παραπάνω!

• K
                    krieza last edited by

ililias ηταν λαθος μου που δεν εβαλα εισαγωγικα στη λεξη γκετο οταν εγραψα για την Αγια Βαρβαρα που καθε αλλο παρα γκετο ειναι.....

• I
                      ililias last edited by

Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
                      ililias ηταν λαθος μου που δεν εβαλα εισαγωγικα στη λεξη γκετο οταν εγραψα για την Αγια Βαρβαρα που καθε αλλο παρα γκετο ειναι.....

.... Καμία περίπτωση αφομοίωσης με τον υπόλοιπο πληθυσμό δεν υπάρχει (κρατάω μια μικρή επιφύλαξη για τη νέα γενιά, βλέπω επί τέλους έστω και λίγα νέα παιδιά στο δρόμο)....

• L
                        lakonas67 last edited by

http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.p ... m=N16&aa=2

• L
                          lakonas67 last edited by

http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.p ... m=N18&aa=1

• S
                            skullone last edited by

Η οικογένεια Βιλανάκη είναι μεγάλη πληγή για τη Λάρισα.

• T
                              tiger last edited by

Κατω τα χερια απο τον φραπουτσίνο
                              Ειναι βασικα τριμμένος πάγος,εξαιρετικα δροσιστικός καφές,και συνδιαζεται με πολλες γευσεις,σιρόπια κτλ,βγαίνει και σε light.

• I
                                ililias last edited by

Ο χρήστης Tiger έγραψε:

Αν ξέραμε τι πίνουμε...

*'...Όπως λέει ο κ. Σολοβός, **υποχρεώθηκε *να πάρει δάνειο προκειμένου να επεκτείνει τις δραστηριότητές του με νέο κατάστημα μπαρ στην περιοχή του Φρουρίου...'
                                Δεν ξέρω αν κολλάει σε αυτό το θέμα και γιατί μπήκε εδώ σαν είδηση, αλλά αυτού του είδους οι 'επιχειρηματίες' είναι η πληγή, φίλε. Αν ήταν σοβαρός, θα είχε πάρει δάνειο από Τράπεζα.

• S
                                  skullone last edited by

Κολλάει... Η μεγαλύτερη γυφτοφαμίλια της Λάρισας είναι οι Βιλανάκηδες.

• T
                                    tiger last edited by

Αν ξέραμε τι πίνουμε...

*'...Όπως λέει ο κ. Σολοβός, **υποχρεώθηκε *να πάρει δάνειο προκειμένου να επεκτείνει τις δραστηριότητές του με νέο κατάστημα μπαρ στην περιοχή του Φρουρίου...'
                                    Δεν ξέρω αν κολλάει σε αυτό το θέμα και γιατί μπήκε εδώ σαν είδηση, αλλά αυτού του είδους οι 'επιχειρηματίες' είναι η πληγή, φίλε. Αν ήταν σοβαρός, θα είχε πάρει δάνειο από Τράπεζα.

Οι τοκογλύφοι καλύπτουν αναγκες,αν δεν υπηρχε ζήτηση δεν θα υπηρχε και το επαγγελμα.Το ίδιο ισχυει και για την πορνεια κ.ο.κ.
                                    Εσυ λες οτι ο επιχειρηματιας προτίμησε να παρει δανειο με πχ 10% τον μήνα αντί για 15% τον χρόνο;Προφανως οι τραπεζες δεν του εδιναν ή θα του εδιναν μετα απο 3 μηνες και ατελείωτη χαρτούρα.

Παλαιότερα δε (βαλτε πχ 40 χρονια) οπου το χρημα κυκλοφορουσε δυσκολα και για να παρεις δανειο απο τραπεζα επρεπε να ησουν η τραπεζα η ιδια, οι τοκογλύφοι ήταν κάτι παραπανω απο απαραίτητοι στους εμπορους που θελανε κεφάλαιο κίνησης.

• A
                                      asimov last edited by

Ο χρήστης Tiger έγραψε:

Ειναι βασικα τριμμένος πάγος,εξαιρετικα δροσιστικός καφές,και συνδιαζεται με πολλες γευσεις,σιρόπια κτλ,βγαίνει και σε light.

Ηλία, εδω θα συμφωνήσω
                                      Εγω που δεν πίνω καφέ, για κάτι φραπουτσινοφρεντοτσινους τρελαίνομαι

• I
                                        ililias last edited by

Ο χρήστης Tiger έγραψε:
                                        Οι τοκογλύφοι καλύπτουν αναγκες,αν δεν υπηρχε ζήτηση δεν θα υπηρχε και το επαγγελμα...........

Διαφωνώ οριζόντια, κάθετα και διαγώνια!
                                        Αν ο επιχειρηματίας πάει να δανειστεί με τόκο 10% το μήνα, τότε δεν είναι επιχειρηματίας, αλλά πάει για αρπαχτή.
                                        Τα χρήματα που μπορείς ή μπορούσες να πάρεις από τοκογλύφους είναι λίγα και φτάνουν μόνο για να σε βάλουν σε μπελάδες, ποτέ για να σε βγάλουν από αυτούς.
                                        Η 'πλάκα' είναι ότι κι αυτοί έχουν εκατομμύρια σε επιταγές που δεν θα πληρωθούν ποτέ και συντηρείται ένα κύκλωμα μπράβων, δικηγόρων, συμβολαιογράφων και κακών επιχειρηματιών, τοκογλύφων και 'δανειο'ληπτών, το οποίο έκανε και κάνει κακό στους πραγματικούς επιχειρηματίες και στον εαυτό του. Ελάχιστοι έως κανένας καταφέρνουν να ξεχρεωθούν, ενώ και αντίστοιχος αριθμός τοκογλύφων πεθαίνουν ήσυχοι.
                                        ΜΑΚΡΙΑ, ακούτε; Όσο πιό μακριά γίνεται!

• I
                                          ililias last edited by

Ο χρήστης Asimov έγραψε:

Ηλία, εδω θα συμφωνήσω
                                          Εγω που δεν πίνω καφέ, για κάτι φραπουτσινοφρεντοτσινους τρελαίνομαι

ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ!
                                          Διαφωνούμε σε κάτι!

Δεν διαφωνώ ότι είναι εύγευστα παρασκευάσματα και πιστεύω ότι δεν θα διαφωνείτε με την ουσία της ένστασής μου.
                                          Άλλωστε, το λες κι εσύ: Καφέδες δεν είναι. Τι είναι;

• A
                                            asimov last edited by

ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ!
                                            Διαφωνούμε σε κάτι!

Δεν διαφωνώ ότι είναι εύγευστα παρασκευάσματα και πιστεύω ότι δεν θα διαφωνείτε με την ουσία της ένστασής μου.
                                            Άλλωστε, το λες κι εσύ: Καφέδες δεν είναι. Τι είναι;

Καφέδες είναι, μπασταρδεμένοι (και, εξ' αυτού, βελτιωμένοι ). Και για να... επανέλθουμε στο θέμα , νομίζω ότι είσαι λίγο ρατσιστής με τον καφέ

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 7
                                            • 8
                                            • 9
                                            • 10
                                            • 11
                                            • 10 / 11
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ