-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Πλέον ακολουθώ την χρυσή συμβουλή...'Όσο δουλεύουν τα win δεν πειράζουμε τίποτα!'
Πως να μην τα πειράξω ρε πρόεδρε αφού έβαλα καινούριο δίσκο...; :roll:
Εγώ πήρα τους δύο καινούριους 250GB SATA Maxtor 16MB (RAID 0+1) που θα αντικαταστήσουν τον 200 SATA και προτιμώ τη δύσκολη λύση που θα εγκαταστήσει τα windows και όλες τις εφαρμογές από την αρχή, βέβαια ο παλιός δίσκος θα συνεχίσει να υπάρχει και θα κάνει τη διαδικασία πιο εύκολη (έχω 2 sata raid controllers).
Μπορείς να σώσεις τις προτιμήσεις που έχεις π.χ. σε εφαρμογές του office ή και των windows και να τις εφαρμόσεις στο νέο λειτουργικό.
-
Κατά το φορμάρισμα, αλλά δεν πειράζει το μετά αν δεν γίνεται αλλιώς.
leonp: υπάρχει μια εφαρμογή των windows που κάνει αυτό το πράγμα (υποτίθεται). Files and Settings Transfer.
-
Το ίδιο είναι, στους καινούριους δίσκους έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνει low-level format.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Το ίδιο είναι, στους καινούριους δίσκους έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνει low-level format.Next question
στο λάπτοπ μου οι δίσκοι (ο χωρισμένος σε δύο δίσκος δηλαδή) είναι φορμαρισμένοι σε FAT32. Γιατί?
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Πλέον ακολουθώ την χρυσή συμβουλή...'Όσο δουλεύουν τα win δεν πειράζουμε τίποτα!'
Πως να μην τα πειράξω ρε πρόεδρε αφού έβαλα καινούριο δίσκο...;
Εγώ πήρα τους δύο καινούριους 250GB SATA Maxtor 16MB (RAID 0+1) που θα αντικαταστήσουν τον 200 SATA και προτιμώ τη δύσκολη λύση που θα εγκαταστήσει τα windows και όλες τις εφαρμογές από την αρχή, βέβαια ο παλιός δίσκος θα συνεχίσει να υπάρχει και θα κάνει τη διαδικασία πιο εύκολη (έχω 2 sata raid controllers).
Μπορείς να σώσεις τις προτιμήσεις που έχεις π.χ. σε εφαρμογές του office ή και των windows και να τις εφαρμόσεις στο νέο λειτουργικό.
Aυτό έκανα ρε παιδιά...αλλά μιλάμε για 3ετίας laptop.
-
Xάρη έβαλαν auto-update...at last.
Πολύ καλό έγινε πάντως το 7άρι...το έχω βολευτεί.
-
@ krusestern:
Χμμμμ, οκ.... αμα δεν ειναι το offline mode παμε στα ποιο απιθανα πραγματα. Απο Firewall πως παμε? Εχουμε ανοικτες τις θυρες για το MSN service? Μηπως μας μπλοκαρει κανενας ρουτερ? Επισης αν εχεις κανα Kaspersky, κανε το disable και δοκιμασε γιατι εχει και αυτο ενα mini firewall το οποιο μπορει να σε εμποδιζει.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
@ krusestern:Χμμμμ, οκ.... αμα δεν ειναι το offline mode παμε στα ποιο απιθανα πραγματα. Απο Firewall πως παμε? Εχουμε ανοικτες τις θυρες για το MSN service? Μηπως μας μπλοκαρει κανενας ρουτερ? Επισης αν εχεις κανα Kaspersky, κανε το disable και δοκιμασε γιατι εχει και αυτο ενα mini firewall το οποιο μπορει να σε εμποδιζει.
τα έχω δοκιμάσει όλα
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
στο λάπτοπ μου οι δίσκοι (ο χωρισμένος σε δύο δίσκος δηλαδή) είναι φορμαρισμένοι σε FAT32. Γιατί?Γιατί έτσι τους αρέσει. Κάνε τους NTFS καλύτερα [καμία ευθύνη δεν έχουμε αν γίνουν όλα χάλια], εμένα ήταν NTFS από τη μάνα τους. Η μετατροπή γίνεται με το Partition Magic - το είχα κάνει παλιότερα χωρίς πρόβλημα (αλλά το αντίστροφο ήταν καταστροφή).
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
στο λάπτοπ μου οι δίσκοι (ο χωρισμένος σε δύο δίσκος δηλαδή) είναι φορμαρισμένοι σε FAT32. Γιατί?
Γιατί έτσι τους αρέσει. Κάνε τους NTFS καλύτερα [καμία ευθύνη δεν έχουμε αν γίνουν όλα χάλια], εμένα ήταν NTFS από τη μάνα τους. Η μετατροπή γίνεται με το Partition Magic - το είχα κάνει παλιότερα χωρίς πρόβλημα (αλλά το αντίστροφο ήταν καταστροφή).
Δεν χρειαζεται το Partition Magic!
Για να μετατρέψετε έναν τόμο σε NTFS από τη γραμμή εντολών
- Ανοίξτε το παράθυρο γραμμής εντολών.
- Στο παράθυρο της γραμμής εντολών, πληκτρολογήστε
convert drive_letter: /fs:ntfs
Για παράδειγμα, αν πληκτρολογήσετε convert /fs:ntfs, θα διαμορφωθεί η μονάδα δίσκου με τη μορφή ntfs.
ΥΓ1. Δουλεύει άψογα!
ΥΓ2. Μετατρέποντας ένα δίσκο σε NTFS ενδεχομένως να σταματήσουν να λειτουργούν κάποια παλιότερα προγράματα (κυρίως παιχνίδια, όπως π.χ. το GP3).
ΥΓ3. Εγώ στο PC (όχι στο laptop) έχω τον ένα δίσκο NTFS και τον άλλον FAT32. -
ΟΚ. Τα περιεχόμενα του δίσκου χάνονται?
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Χάρη 2 screenshots από το 7.......
Δεν είδα διαφορές στα specs...
Είσαι πρώτος!!!! Θενξ!
-
ΟΚ. Τα περιεχόμενα του δίσκου χάνονται?Όχι... go for it!
Λάβε όμως υπόψη σου πως άπαξ και γίνει NTFS δεν ξαναγυρίζει σε FAT32 χωρίς φορματ.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Xάρη έβαλαν auto-update...at last.Πολύ καλό έγινε πάντως το 7άρι...το έχω βολευτεί.
Θα το βαλω κι εγώ το βράδυ, μόλις πάω σπίτι (ελπίζω να μην το βαρύνανε)
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Το ίδιο είναι, στους καινούριους δίσκους έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνει low-level format.Ισχύει όντως αυτό; Μέχρι πρόσφατα όλοι οι κατασκευαστές σκληρών δίσκων παρείχαν είτε μέσω συνοδευτικού cd είτε μέσω των sites τους ειδικό utility για low level format.
-
Το ίδιο είναι, στους καινούριους δίσκους έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνει low-level format.
Next question
στο λάπτοπ μου οι δίσκοι (ο χωρισμένος σε δύο δίσκος δηλαδή) είναι φορμαρισμένοι σε FAT32. Γιατί? :roll:
Οι παλιοί δίσκοι (π.χ. μικρότεροι από 500MB) με τεχνολογία non-servo μπορούσαν να φορμαριστούν σε low-level. Οι πιο καινούριοι δίσκοι έχουν γραμμένη από το εργοστάσιο 'embedded servo data' (περιλαμβάνει χαλασμένα μέρη του δίσκου που δεν μπορείς να δεις εσύ ούτε να επέμβεις). Ο δίσκος σου, που είναι φορμαρισμένος σε FAT32 και χωρισμένος, δεν έχει σχέση με την εργοστασιακές πληροφορίες που είναι γραμμένες πάνω στην επιφάνεια του δίσκου. Δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα (με οποιοδήποτε software) να επέμβεις πάνω στην επιφάνεια του δίσκου.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Ισχύει όντως αυτό; Μέχρι πρόσφατα όλοι οι κατασκευαστές σκληρών δίσκων παρείχαν είτε μέσω συνοδευτικού cd είτε μέσω των sites τους ειδικό utility για low level format.
Δεν είναι low-level format, μόνο οι παλιοί δίσκοι non-servo MFM, RLL μπορούν να φορμαριστούν low-level. Η πυκνότητα της πληροφορίας πάνω στην επιφάνεια του δίσκου είναι τόσο μεγάλη (σκέψου ότι οι ίδιας επιφάνειας δίσκοι μεγάλωσαν απίστευτα σε χωρητικότητα) που ούτε σε 1 στους 1000 δίσκους δεν βρίσκονται μη χαλασμένα μέρη. Αυτά (και άλλες πληροφορίες) τις καταγράφει στην επιφάνεια του δίσκου το εργοστάσιο και δεν μπορείς πια να επέμβεις. Όταν διαβάζεις ένα καινούριο δίσκο, σχεδόν πάντα επιστρέφει και λάθη τα οποία το software (CRC, ECC κ.α.) τα εξαλείφει και υπάρχει απειροελάχιστη πιθανότητα να δώσει ένα πραγματικό λάθος.
Πληροφοριακά:
Low level format utilities for the hard disk
Important drive information (servo, sector layout, and defect management, etc.) is stored in the low-level format at the factory. This information is designed to last the life of the drive and therefore it is not possible to low level the drive outside the factory. Although some drive manufactures and BIOS provided so-called 'low level format utilities', they actually perform a write-read verify of the drive’s user data sectors, and do not actually perform a low-level format. In the event of a corrupted master boot record or boot block virus, use FDISK /MBR command to restore the master boot record. If you need to low level format your hard drive then check the drive manufacturer and download such an utility from its website. Every drive manufacturer provides just such a utility.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Πως να μην τα πειράξω ρε πρόεδρε αφού έβαλα καινούριο δίσκο...;
Σωστά
-
ΟΚ. Τα περιεχόμενα του δίσκου χάνονται?Οχι...
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δεν είναι low-level format, μόνο οι παλιοί δίσκοι non-servo MFM, RLL μπορούν να φορμαριστούν low-level. Η πυκνότητα της πληροφορίας πάνω στην επιφάνεια του δίσκου είναι τόσο μεγάλη (σκέψου ότι οι ίδιας επιφάνειας δίσκοι μεγάλωσαν απίστευτα σε χωρητικότητα) που ούτε σε 1 στους 1000 δίσκους δεν βρίσκονται μη χαλασμένα μέρη. Αυτά (και άλλες πληροφορίες) τις καταγράφει στην επιφάνεια του δίσκου το εργοστάσιο και δεν μπορείς πια να επέμβεις. Όταν διαβάζεις ένα καινούριο δίσκο, σχεδόν πάντα επιστρέφει και λάθη τα οποία το software (CRC, ECC κ.α.) τα εξαλείφει και υπάρχει απειροελάχιστη πιθανότητα να δώσει ένα πραγματικό λάθος.Πληροφοριακά:
Low level format utilities for the hard disk
Important drive information (servo, sector layout, and defect management, etc.) is stored in the low-level format at the factory. This information is designed to last the life of the drive and therefore it is not possible to low level the drive outside the factory. Although some drive manufactures and BIOS provided so-called 'low level format utilities', they actually perform a write-read verify of the drive’s user data sectors, and do not actually perform a low-level format. In the event of a corrupted master boot record or boot block virus, use FDISK /MBR command to restore the master boot record. If you need to low level format your hard drive then check the drive manufacturer and download such an utility from its website. Every drive manufacturer provides just such a utility.
Πολύ ενδιαφέρουσες και κατατοπιστικές πληροφορίες. Ευχαριστώ!
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#3]