-
Ο χρήστης kamil έγραψε:
καλέ αμέσως να μου την πείς
μου θύμισες την διαφήμιση: 'Αγαπάς την Ελλάδα? Αποδειξη' την θυμάστε???
anyway, το παρκινγκ ανήκει σε βενζινάδικο που δίνει θέσεις, μην νομίζετε κι εκεί το αδιαχώρητο γίνεται πλέον, αλλά το πλέον σίγουρο μέρος που μπορείς να βρείς θέση στην περιοχή μου είναι κάτω απο τη γέφυρα που οδηγεί στα δικαστήρια, πάνω στο δρόμο και εμποδιζοντας την κυκλοφορία, το οποίο προυποθέτει επιστροφή στο σπίτι περπατόντας δίπλα απο το δάσος των δικαστηρίων...με κίνδυνο την σωματική μου ακεραιότητα...οπότε είναι ωραία τα 120Ε, πολύ ωραίαΔεν στην είπα. Απλώς ήθελα κάτι για να κάνω εισαγωγή;
-
Ο χρήστης RGBEFT έγραψε:
gia mena to na riksei kapios ena dwmatio kai na to kanei parking den eine toso kako (exw pei giati se prohgoumeno post) en perilipsi na pw oti o dromos flytwnei ena amaksi (eine dld pio 'anoixtos') tespa to thema eine oti ayto eine poli mikro pososto mias kai gia na to kaneis ayto prepei na exeis monokatoikia...
so...Ο δρόμος γλυτώνει ένα αμάξι αλλά δεν παύει να είναι παράνομος
Δεν μίλησα μόνο για μονοκατοικίες. Υπάρχουν και οι πυλωτές! Και αν μένεις δίπλα στο Τζάνειο νοσοκομείο όπως εγώ, έλα να παρκάρεις εσύ για μένα (ιδίως όταν αφημερεύει - κάθε 3 μέρες) -
Ο χρήστης syele έγραψε:
..Επίσης, το ίδιο συμβαίνει με τις πυλωτές. Αν δεν απατώμαι οι πυλωτές επιτρέπεται να έχουν ΜΟΝΟ μία είσοδο και όχι να πιάνουν όλη την πρόσοψη της πολυκατοικίας (Δεν μιλάω για υπόγεια parking που πάντα έχουν μόνο μία είσοδο)..Ακριβώς έτσι είναι, και αυτή είναι η λογική του νομοθέτη: έχοντας 'χάσει' μία θέση από τον δρόμο, κερδίζεις όλες αυτές που είναι στην πυλωτή.
Παλαιότερα μπορεί να δίνονταν άδειες και με περισσότερες της μιας εισόδους-εξόδους στην πυλωτή, τώρα όμως αυτό είναι το πρώτο πράγμα που κοιτάνε οι ελέγχοντες υπάλληλοι στις πολεοδομίες. Οπότε όπου βλέπετε καινούργια πολυκατοικία με πολλές εισόδους στην πυλωτή, είναι 99% παράνομη. Το υπόλοιπο 1% είναι να έχει όντως άδεια γι'αυτό, απλώς ο αρμόδιος υπάλληλος από αφηρημάδα ή από φόρτο εργασίας 'ξέχασε' να το δει..
-
Ο χρήστης kamil έγραψε:
είναι δε τόσο αναιδέστατοι οι συμπολίτες μου, που αφήνουν τα αυτοκίνητα τους και μπροστά στην είσοδο του πάρκινγκ με αποτέλεσμα 2-3 φορές το καλοκαίρι να φτάσω αργά σπίτι και να μην μπορώ να το βάλω στο πάρκινγκ...του το σπάς τότε ή δεν του το σπάς [παρένθεση...όταν ήρθαν να πάρουν το αμάξι και τις 2 φορές υποστήριξαν οτι δεν ειχαν προσέξει οτι εκεί ήταν η είσοδος του πάρκινγκ..., ας όψετε η κοιλιοδουλίασης των ελλήνων, γιατι είχαν έρθει για τα γνωστά σε όλους ουζερί της περιοχής ]
Πεστα Πεστα!Ειναι τοσο γαιδουρια ορισμενοι που για να μην ψαξουν 10 λεπτα για parking ερχονται και σου κλεινουν την εξοδο και καταληγεις να τους ψαχνεις εσυ μετα με τις ωρες.Ηθελα να'ξερα αν μου συμβει εμενα κατι επειγον(πχ να πρεπει να παω σε νοσοκομειο) και με εχουν κλεισει δε θα πρεπει εγω μετα να τον πλακωσω στο ξυλο?Η απιστευτη δικαιολογια που εχω ακουσει ειναι οτι 'ηταν βραδυ και δεν εβλεπα φιλε' ενω μπροστα εχει φως απο το δημο!ΕΛΕΟΣ!Απλα εγω πλεον δεν ασχολουμαι με αυτους τους κρετινους τηλεφωνω κατευθειαν στην αστυνομια και επειδη μενω σε πεζοδρομο ερχονται και τους γραφουν ολους!Και να κοψουν το λαιμο τους!
-
σήμερα έκοψα τη πρώτη μου κλήση!όχι δεν είμαι τροχονόμος αλλά μου τη δίνει να ρχομαι το βράδυ και ο κάθε ...... να χει το αυτοκινητό του μπροστά στο πάρκινγκ μου.....τον μπινελίκιασα καλά καλά σε ένα κομμάτι χαρτί και δεν είχε ούτε την ευγένεια να το πετάξει στο κάδο σκουπιδιών! και από δω και πέρα έτσι θα κάνω! με το σεις και με το σας σε περνάνε για μ....α!
με έχουν γράψει δυο φορές μόνο και τις δυο δημοτική αστυνομία μια στη θεσσαλονικη και μια στη χαλκιδική για ζήτημα δεκαλέπτου χωρίς να ενοχλώ ούτε τα αμάξια ουτε τους πεζούς,σε θέσεις δηλαδή που ο δήμος τις έκανε δικιές του...ειδικά στη χαλκιδική ήταν θέμα εντοπιότητας για να μάθω να κάνω μπάνιο σε άλλη κοινότητα από τη δικιά μου.! όσο τα δανε αυτοί τα λεφτά αλλο τόσο τους τα έδωσα...άσε που ο μπάτσος ήταν Θεοχάρης και προσπαθούσε με το μυαλό του να με πείσει για τα αντίθετα! γενικά πάντως έχω μάθει να μη προκαλώ τη τύχη μου σε τέτοια θέματα αλλά άμα χρειαστεί θα πάρω μια στολή και θα γράψω όλο τον κόσμο,ακόμα και κάτι άσπρες XSARA που κάνουν ότι θέλουν! -
Παθών κι εγώ το Σεπτέμβριο λίγο πριν την έναρξη της ΔΕΘ. Είχα παρκάρει κάθετα σε ένα σημείο οπου παρκάρα κάθετα εδώ και χρόνια και πήγα σε ένα φίλο μου για ενα μισάωρο. Όταν γύρισα πολύ απλά λείπανε οι πινακίδες. Περιττό να πω ότι το κάθετο παρκάρισμα στο συγκεκριμένο σημείο είχε απαγορευτεί πριν από μερικές μέρες. Κι εγώ που να το ξέρω; Τέλος πάντων. Αυτό που με εκνεύρισε περισσότερο είναι ότι στα 2 μέτρα από εμένα είχε παρκάρει ωραιότατα ένα golf πάνω σε αναπηρική διάβαση το οποίο ούτε που το πείραξαν!!! Ύστερα και από τα τρεξίματα στις τροχαίες κατάλαβα ότι μιλάμε για επαγγελματίες ΑΛΗΤΕΣ με κεφαλαία γράμματα. Τίποτα άλλο.
-
Ο χρήστης alfista έγραψε:
.... Αυτό που με εκνεύρισε περισσότερο είναι ότι στα 2 μέτρα από εμένα είχε παρκάρει ωραιότατα ένα golf πάνω σε αναπηρική διάβαση το οποίο ούτε που το πείραξαν!!!Αυτό το είδα και εγώ σήμερα ...
Ντροπή... -
α όχι δεν έχω εγώ τραβήγματα με τροχαία και τέτοια!! μόνο οι δημοτικές αστυνομίες των ελληνικών χωριοπόλεων έχουν την ικανότητα να με γράψουν επειδή δεν ενοχλώ τη κυκλοφορία αμαξιών και πεζών!!! αλλά που θα πάει δε θα την πάρω τη στολή?? θα κόψω χιλιάδες κλήσεις να τις πληρώσουν δημαρχοι και λοιποι....
-
Ο χρήστης RGBEFT έγραψε:
oi plousioi genika se OLA ta pragmata eine pio anetoi kai pio koul!
ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ!!!
twra oson afora gia ta 5 metra diabaseis kai diastavrwseis kai tetia, to kratos DEIXNEI katanohsh!
Πως την είπες την αδιαφορία???
egw den exw akousei kanenan na ton grapsane epeidi to xe KONTA se diavasi (an to eixe panw kala tou kanane) h KONTA se leofwreiou stash!! (pali an to eixe 1m apo th stash kala na pathei)
Ουτε εγώ έχω ακούσει (κακώς κατά τη γνώμη μου)
genika grafoune mono diploparkarismenous, se pezodromous kai se megalous dromous(khfisias, aleksandras,pathsiwn ktl ktl...)
Δεν θα διαφωνούσα αν αυτό γινόταν πάντα.
Γίνεται όμως περιστασιακά και σε τυχαία χρονικά διαστήματα με αποτέλεσμα να αδιάζει τη μια μέρα ο δρόμος και την επόμενη να είναι και πάλι γεμάτος παρκαρισμένα.FTANEI PIA ME TH GAIDOURIA NA DIPLOPARKAROUME KAI NA TA AFHNOUME SE KENTRIKES LEOFOROUS!!!!
ELEOOOS!Να συμπληρώσω ΝΑ ΜΗ ΠΑΡΚΑΡΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΟΥΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΠΕΖΩΝ
-
Ο χρήστης RGBEFT έγραψε:
re pedia na sas pw... to na sou aferesoune tis pinakides den eine anohto... sthn ousia sou steroune to amaksi gia kapies meres... nomizw oti eine swsth poinh... de kserw etsi to blepw... sorry re pedia...
oson afora to an eprepe h oxi , edw na pw oti opws to blepw egw, to na parkareis EPI TIS PATHSIWN(!!!!) einai APISTEYTO!! !kalytera na parkareis se ena paradromo panw sth gwnia para panw sthn pathsiwn!!!!!
ayto dimiourgei kinisi kai kanei tis lwrides ligoteres kata mia kai dimiourgei genikotero problhma...
kserete epeidi menw sthn aleksandras oti an den htan parkarismena sthn aleksandras na anagazode oloi na mpenobgenoun sthn deksia lwrida, o xronos gia na kaneis tin aleksandras tha meiwnotan 10-20%???
to exw metrhsei mia mera pou ETYXE na ta exei mazepsei o geranos h na ta exei grapsei kai den yphrxan amaksia... ta leofwreia pigenan anenoxlita sti deksia lwrida xwris na kanoun zig zag empodizontas kai tis alles lwrides!!!!Ας μη χρησιμοποιούμε σχήματα λόγου. Κατάλαβες απο αυτά που λέω ότι ήθελα να παρκάρω επί της Πατησίων? Οταν κατάφερα, μετά από αμέτρητες σβούρες στα γειτονικά τετράγωνα, να παρκάρω νόμιζα ότι είχα κερδίσει τον πρώτο αριθμό του λαχείου!!! Πιστεύω ότι όλοι όσοι ζούμε στην Αθήνα το έχουμε ζήσει αυτό... έστω και παρκάροντας παράνομα.
Τώρα αν είναι καλύτερα ΠΑΝΩ στη γωνία (όπου συνήθως είναι και διάβαση πεζών, τυφλών και αναπήρων !!!!) δεν πρόκειται να συμφωνήσω ποτέ -
Ο χρήστης RGBEFT έγραψε:
genika grafoune mono diploparkarismenous, se pezodromous kai se megalous dromousΕίσαι μακράν νυχτωμένος φίλε...ώστε μόνο αυτούς γράφουνε;
Λοιπόν άκου να δεις: με έχουν γράψει για παράνομο παρκάρισμα τουλάχιστον 5 φορές στη ζωή μου και πάντα μου έχουν πάρει τις πινακίδες. Όλες τις φορές τυπικά υπήρχε παράβαση, αλλά δεν ήταν διπλοσειρά, δεν ήταν πάνω σε διάβαση, ούτε σε φανάρι, ούτε σε στάση λεωφορείου, δεν εμπόδιζα και δεν έκλεινα κανέναν. Απλώς είχαν βγεί για είσπραξη.
Και το αποκορύφωμα είναι το εξής: αυτό σίγουρα δεν έχει συμβεί σε κανέναν άλλον. Πριν πολλά χρόνια ήμουνα παρκαρισμένος πάνω σε πεζοδρόμιο σε μεγάλο δρόμο της Θεσσαλονίκης σε σημείο όπου δεν υπήρχαν άλλα αυτοκίνητα, χωρίς να εμποδίζω τους πεζούς και ήμουνα μέσα στο αυτοκίνητο και διάβαζα εφημερίδα γιατί περίμενα κάποιον να κατέβει. Είχα σταματήσει για λίγο. Ξαφνικά απορροφημένος όπως ήμουνα από το διάβασμα ακούω ανατριχιαστικούς τριγμούς από το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου. Ήταν ο κατσαβιδάκιας που είχε αρχίσει να ξεβιδώνει τις πινακίδες, χωρίς καμμία προειδοποίηση χωρίς καμμία απειλή για γράψιμο κ.λ.π. Έχουν περάσει πολλά χρόνια και δεν θυμάμαι τι έγινε, αν με έγραψαν τελικά. Αυτό νομίζω ότι κάτι λέει.
Επίσης είναι σύνηθες φαινόμενο να γράφουν για τους τυπικούς λόγους σε ένα σημείο και λίγο πιο πέρα να γίνεται χαμός με διπλοσειρές, σε γωνίες, σε στάσεις κ.λ.π. Άρα όλα γίνονται για την είσπραξη και όχι γα την εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας πεζών και αυτοκινήτων. -
Ο χρήστης RGBEFT έγραψε:
twra oson afora gia ta 5 metra diabaseis kai diastavrwseis kai tetia, to kratos DEIXNEI katanohsh! egw den exw akousei kanenan na ton grapsane epeidi to xe KONTA se diavasi (an to eixe panw kala tou kanane) h KONTA se leofwreiou stash
Μου έχουν πάρει τις πινακίδες, όταν είχα παρκάρει επί της οδού Τζαννή έξω από το νοσοκομείο Τζάννειο. Στο σημείο που είχα παρκάρει δεν υπήρχε καμία απαγόρευση στάθμευσης. Ήμουν όμως κοντά σε στάση ΜΜΜ. Δεν την παρεμπόδιζα σε καμία περίπτωση. Ένδεικτικά,μεσολαβούσε ανάμεσα σε εμένα και τη στάση και άλλο αυτοκίνητο. Η απόστασή μου από αυτή ήταν περίπου 5 μέτρα. Πάρκαρα εκεί γιατί η κοπέλα μου είχε χτυπήσει σοβαρά στο πρόσωπο με αίματα κλπ.
Όταν λοιπόν το βράδυ γύρισα στο αυτοκίνητο, μου είχαν πάρει τις πινακίδες.
Η κλίση που μου αφήσανε έλεγε πως είχα παρκάρει σε απόσταση μικρότερη των 12m από στάση ΜΜΜ...
Το ίδιο μου είπε και ο στυνομικός από τον οποίο παρέλαβα τις πινακίδες έχοντας πληρώσει περίπου 180 ευρώ......
Αυτά για τα περί κατανόησης που δείχνει το κράτος.... -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μπορείς να τεκμηριώσεις λίγο καλύτερα για ποιό λόγο έκαναν 'poli kala' που του πήραν τις πινακίδες ? Πρόσεξε: δε λέω 'που τον έγραψαν', σίγουρα πολύ καλά έκαναν που τον έγραψαν, εξάλλου ο ίδιος το παραδέχεται πως ήταν παρκαρισμένος παράνομα, οπότε το να τον γράψουν είναι λογικό, αλλά δε νομίζεις πως το να σου πάρουν τις πινακίδες επειδή απλά είχες παρκάρει παράνομα είναι υπερβολή ?Συμφωνώ 100% Είναι όντως υπερβολικό να σου παίρνουν τις πινακίδες για παράνομο parking. Θα έπρεπε να υπάρχει καποιος διαχωρισμός που να ξεκινάει από χρηματικό πρόστιμο σε ελαφρά παραπτώματα και να καταλήγει στην αφαίρεση πινακίδων στις χοντράδες.
Επίσης να συμπληρώσω πως το ιδιωτικό parking λύνει το πρόβλημα του παρκαρίσματος μόνο κατά ένα μέρος. Γιατί το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουμε όταν η δουλειά μας είναι σε δύσκολη περιοχή ή ακόμη και όταν βγαίνουμε για ψώνια
-
Ο χρήστης salome έγραψε:
ή ακόμη και όταν βγαίνουμε για ψώνιαΝομιζω οτι για ψωνια δεν πρεπει να πηγαινουμε με το αυτοκινητο μας παρα μονο οταν τα καταστηματα που πηγαινουμε εχουν δικο τους παρκινγκ και μας επιτρεπουν τη σταθμευση.
-
opws ta leei o odiki asfaleia...
prepei akoma na katalaboune ta magazia oti eine TERASTIO pleonektima na exoun parking wste na dimiourghsoun... (estw osoi mporoun...) -
Tο να σου παιρνουν τις πινακιδες γιατι παρκαρες απλως παρανομα εστω και εαν αυτη ειναι η Πατησιων ειναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ.Εαν δεν εχεις διπλοπαρκαρει,δεν εισε σε γωνια ,σταση κ.λ.π. επικυνδυνα σημεια τοτε μια απλη κληση αρκει αν και αυτο ειναι συζητησιμο γιατι για να βρεις νομιμη θεση σημερα στις περισοτερες γειτονιες ειναι σανα κερδισες το λαχειο.Το προβλημα δεν εειναι μονο στην Αθηνα και την Θεσ/κη αλλα σε ολεσ τις επαρχιακες πολεις.Και για το προβλημα φταιει η Πολιτεια με την αδιαφορια της να φτιαξει χωρους σταθμευσεις απο χρονια.Εδω Μετρο φτιαξανε και εκτος ελαχιστων περιπτωσεωνδεν υπαρχει χωρος να αφησεις το αυτοκινητο και να παρεις το μετρο.Ακομη και η υποχρεωσει για χωρους σταθμευσης στις πολυκατοικιες εξαγοραζοτενε μεχρι πριν λιγο καιρο.Η κατασταση ειναι τραγικη και πολυ δυσκολα θα βελτιωθει εκει που εχει φτασει και μην λες αγαπητε RGBEFT καλα του κανανε γιατι εαν αρχισεις να αντιμετωπιζεις το προβλημα σε καθημερινη βαση και επι χρονια οχι στην Πατησιων παρκαρεις αλα και στην Ομονοια επανω.Οσο για το μετρο της πληρωμεις Χ3 για να παρεις αμεσως τις πινακιδες εαν δεν ειναι εισπρακτικο τι αλλο μπορει να ειναι;Μας δουλευουνε και σαφως για αλλη μια φορα δειχνει τον τροπο που αντιμετωπιζει το κρατος τον πολιτη.Για το παρκαρισμα μπροστα στις εισοδους χωρων σταθμευσης εαν δεν εχουν ερθει να παρκαρουν μεσα στην πυλωτη σας δεν εχετε δει τιποτα.Μου συνεβει και αυτο προσφατα.Ειχε ερθει επισκεψη στην πολυκατοικια μπηκε μεσα στην πυλωτη παρκαρε κλεινοντας δυο αυτοκινητα και οταν τον βρηκαμε αντι για οτιδηποτε αλλο αρχισε να μας λεει οτι δεν ισχυει η αγορα χωρου σταθμευσης στην πυλωτη και κατι τετοια που παραλιγο να χασω την ψυχαιμια μου και να τον κουτουπωσω.Σκεφτειτε θρασος ο ανθρωπος.
-
Και τι συμβαίνει στην περίπτωση που αφαιρεθούν πινακίδες και ρυμουλκηθεί το αυτοκίνητο ενώ ΔΕΝ έχει καμία σήμανση; Παράδειγμα:
http://www.dpgr.gr/forum/index.php?boar ... readid=125 -
Διάβασα το διάλογο στο dpgr.gr και έχω να πώ τα εξής:
Είσαι και εσύ παράνομος και εκείνοι. Εσύ γιατί έκλεισες είσοδο σε ιδιόκτητο χώρο στάθμευσης κι εκείνοι γιατί δεν έχουν οριοθοθετήσει την είσοδο στο χώρο στάθμευσης. Οι είσοδοι δηλώνονται ρητά και έχουν συγκεκριμένο μέγεθος (όχι όλη η πρόσοψη του πάρκινγκ!).
Η μόνη διαφορά είναι ότι εσύ ήσουν επιπλέον και απρόσεκτος, αφού δεν κατάλαβες (?) ότι εκεί που πάρκαρες ΟΛΟ το κομμάτι μέσα από το πεζοδρόμιο είναι χώρος στάθμευσης. Κι επειδή βέβαια η γαϊδουριά στην Ελλάδα είναι το πιο αγαπητό σπορ, μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Θα μπορούσες λοιπόν να βρεις το αμάξι σου σπασμένο (γιατί κανείς δεν ξέρει πόσοι άλλοι 'απρόσεκτοι' πιθανώς να τους κλείνουν συστηματικά) -
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Διάβασα το διάλογο στο dpgr.gr και έχω να πώ τα εξής:
(γιατί κανείς δεν ξέρει πόσοι άλλοι 'απρόσεκτοι' πιθανώς να τους κλείνουν συστηματικά)ε τότε γιατί δεν βάζουν ένα σηματάκι; κάτι!
-
Ρωτώ το πολύ απλό:
Αν είχε σηματάκι δεν θα πάρκαρες γιατί τότε μόνο θα πρόσεχες ότι ακριβώς δίπλα σου υπήρχαν 6 θέσεις ιδιωτικής στάθμευσης;;; Το σηματάκι έλειπε τελικά;Στο λέω γιατί στο χώρο εργασίας μου, υπάρχουν 10 θέσεις, με σήματα, κάγκελα, κολωνάκια και διαγράμμιση και ακούμε κάθε μέρα τις μύριες όσες δικαιολογίες από τους γαϊδουρογάιδαρους που παρκάρουν θρασύτατα κλείνοντάς μας (προς Θεού δεν υποδηλώνω ότι το έκανες επίτηδες).
Aφαίρεση Πινακίδων για παράνομο παρκάρισμα