-
Άλλο και τούτο; Που το είδατε **γραμμένο **ρε παιδιά ότι περιέχουν αμίαντο;
Έχω την εντύπωση ότι αν ήταν έτσι τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να πάρουν καν έγκριση από την Ε.Ε.
-
Παιδιά υπάρχει κάποιος να μας πεί ΣΙΓΟΥΡΑ (χωρίς 'άκουσα' , 'μου είπαν' κ.λ.π. ) αν περιέχει ή όχι αμίαντο;
-
Tazio ακουσα οτι δεν περιεχουν
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Tazio ακουσα οτι δεν περιεχουνKι εμένα μου είπαν το ίδιο...
Καλή χρονιά να έχουμε.
-
Καλη χρονια Σαββα
-
Από ύφασμα εμπλουτισμένου ουρανίου γινονται ρε παιδες, μην ακουτε τιποτα!
Και τα KFC χρησιμοποιούν κρέας από κοτόπουλα χωρις κεφάλι (σχετικό-άσχετο)!Θα τρελαθουμε εντελώς πια!
-
Ο χρήστης gvala έγραψε:
Από ύφασμα **εμπλουτισμένου ουρανίου **γινονται ρε παιδες, μην ακουτε τιποτα!
Και τα KFC χρησιμοποιούν κρέας από κοτόπουλα χωρις κεφάλι (σχετικό-άσχετο)!Θα τρελαθουμε εντελώς πια!
Eμπλουτισμένου ή απεμπλουτισμένου;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Tazio ακουσα οτι δεν περιεχουν
Kι εμένα μου είπαν το ίδιο...
Καλή χρονιά να έχουμε.
Αυτό θα πεί έγκυρη ενημέρωση.
-
Τελικά βγάλαμε άκρη;; Πέταξε τη μπόμπα ο γιατρός και τώρα ...τρέχουμε
Εχει τις πιστοποιήσεις TUV και GS ρε γμτ!!
Δεν πιστεύω να τις δίνουν σε προϊόντα με αμίαντο -
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Τελικά βγάλαμε άκρη;; Πέταξε τη μπόμπα ο γιατρός και τώρα ...τρέχουμεΕχει τις πιστοποιήσεις TUV και GS ρε γμτ!!
Δεν πιστεύω να τις δίνουν σε προϊόντα με αμίαντοΚι εγώ αυτό πιστεύω...παραπληροφόρηση!
-
Εχθές τις πήρα και εγώ!
Το τριήμερο μάλλον θα δοκιμαστούν οπότε και θα σας πω ...ελπίζω θετικές ....εντυπώσεις
-
Paroti pira aftes apo to Makro oles oi 'alisides' tetiou tipou den exoun kamia sxesi me amianto poso lipon pou exoun TUV kai CE oles!
To iliko pou xrisimopioun os antiolisthitiko ap'oso ksero den eine oute amiantos oute anthrakonimata pou isxirizonte kapioi alloi alla sinthetiko ifasma me ines sinthetikou metaksiou mesa, thimaste palia pou oi papoudes vazan malines kaltses gia na perpatisoun ton pago? -
2η ημέρα δοκιμασίας για τις Autosock σήμερα...Σας φράφω τις εντυπώσεις μου...
Κινήθηκα με το Focus σε παγωμένη ,ανηφορική άσφαλτο χωρίς να χάνουν τη πρόσφυσή τους. Στο δρόμο δεν είχε ριχτεί αλάτι και υπήρχε ένα στρώμα πάγου καλυμένο με φρέσκο χιόνι.Μηδενικοί κραδασμοί και γενικά αίσθηση ότι δεν 'φοράς' τίποτα....
Τa ελκτικά όρια τους φάνηκαν σε μια ανηφόρα τουλάχιστον 10% πάντα στρωμένη με πάγο, όπου γλίστραγαν και δεν ήταν εύκολο να ανέβω....Έχω την αίσθηση ότι με αλυσίδες θα ήταν πιθανό να ανέβω.
Εδώ με το χαμόγελο της επιτυχίας...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Καλά, είναι σοβαροί;;;
Αμίαντος σε αξεσουάρ που είναι εκτεθειμένο και τρίβεται διαρκώς όταν χρησιμοποιείται;
Εδώ προειδοποιούν για τον αμίαντο που είναι καταχωνιασμένος στο εσωτερικό τοίχων κτιρίων.Θα πάρω ένα σετ φθηνές αλυσίδες με 13 ευρώ από το praktiker. Είναι για 205/55/16, 12 χιλιοστών (το Astra παίρνει μέχρι 16 χιλ. σύμφωνα με το βιβλιαράκι).
Γιατι υπαρχει και οριο χιλιοστων; Δεν το ηξερα αυτο... Οσο για τις autoshock οχι και οικονομικες... 100 ευρω τις εχει στο praktiker... Επισης με τοσα εχει το πλαστικο με τα καρφακια(δεν ξερω πως το λενε) που νομιζω ειναι αρκετα καλυτερο. Βεβαια δεν ξερω κατα ποσο ειναι αυτα τα 2 καλυτερα απο τις αλυσιδες στο χιονι και οχι στον παγο...
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Καλά, είναι σοβαροί;;;
Αμίαντος σε αξεσουάρ που είναι εκτεθειμένο και τρίβεται διαρκώς όταν χρησιμοποιείται;
Εδώ προειδοποιούν για τον αμίαντο που είναι καταχωνιασμένος στο εσωτερικό τοίχων κτιρίων.Θα πάρω ένα σετ φθηνές αλυσίδες με 13 ευρώ από το praktiker. Είναι για 205/55/16, 12 χιλιοστών (το Astra παίρνει μέχρι 16 χιλ. σύμφωνα με το βιβλιαράκι).
Γιατι υπαρχει και οριο χιλιοστων; Δεν το ηξερα αυτο... Οσο για τις autoshock οχι και οικονομικες... 100 ευρω τις εχει στο praktiker... Επισης με τοσα εχει το πλαστικο με τα καρφακια(δεν ξερω πως το λενε) που νομιζω ειναι αρκετα καλυτερο. Βεβαια δεν ξερω κατα ποσο ειναι αυτα τα 2 καλυτερα απο τις αλυσιδες στο χιονι και οχι στον παγο...
Πρέπει να έχει σχέση αυτό που ρωτάς για τα χιλιοστά με το πάχος του κρίκου της αλυσίδας αν δεν κάνω λάθος.
-
Ναι το ξερω οτι ειναι το παχος του κρικου της αλυσιδας. Δεν ηξερα οτι υπαρχει καποιο οριο ομως. Δηλαδη οτι μπορω να βαλω μεχρι 16 πχ... Βεβαια προφανως αν εβαζα μεγαλυτερη θα ημουνα σαν αλυσοδεμενος... Οι μονες που ειχα δει ειναι 9 και 12.
-
something like that.Και εγώ που είχα βάλει κάτι αλυσίδες σε ένα κορσάκι του 90 που είχα και δεν πρόσεξα το πάχος ένιωθα ότι οδηγούσα κάνα τάνκ.
-
Πάντως, στην περιοχή που μένω, οι Autoshock γίναν μόδα!
Τις φοράνε συνέχεια και σε στεγνή άσφαλτο!!!!!
Και πάνε και με 60+.....και γμ τους οδηγούς!!! -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ο αμίαντος είναι καρκινογόνος όταν αναπνέεις τη σκόνη του. Οι ίνες αμιάντου πηγαίνουν και σφηνώνουν βαθιά στα πνευμόνια σαν μικροσκοπικές καρφίτσες.Και επιπλέον δε φεύγουν ΠΟΤΕ!!! Ο πνεύμονας δεν πρόκειται ποτέ να απαλλαγεί από αυτή την πηγή κινδύνου. Και όλα αυτά γιατί; Γιατί βαριόμαστε να περάσουμε τις κλασικές αλυσίδες...
Με τιμή,
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Κλασικών Αλυσίδων Αυτοκινήτων.
-
Ο χρήστης DELINHO έγραψε:
Ο αμίαντος είναι καρκινογόνος όταν αναπνέεις τη σκόνη του. Οι ίνες αμιάντου πηγαίνουν και σφηνώνουν βαθιά στα πνευμόνια σαν μικροσκοπικές καρφίτσες.
Και επιπλέον δε φεύγουν ΠΟΤΕ!!! Ο πνεύμονας δεν πρόκειται ποτέ να απαλλαγεί από αυτή την πηγή κινδύνου. Και όλα αυτά γιατί; Γιατί βαριόμαστε να περάσουμε τις κλασικές αλυσίδες...
Με τιμή,
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Κλασικών Αλυσίδων Αυτοκινήτων.
Κάποιοι 'βαριόμαστε' (κρίνεις εξ ιδίων; ) αλλά και κάποιοι δε μπορούμε γιατί δε μπαίνουν στα αυτοκίνητα που οδηγούμε.
Από αυτό που έγραψες καταλαβαίνω ότι γνωρίζεις και γι αυτό συμφωνείς πως περιέχουν αμίαντο. Μπορείς να πεις τις πηγές της ενημέρωσής σου ή απλά να κρίνω το γραφόμενο από την 'υπογραφή' στο τέλος του κειμένου σου.
[Οι Έλήνες κατασκευαστές (γενικά κι όχι για το συγκεκριμένο) δε κινδυνεύουν από τίποτα άλλο παρά μόνο από το ξερό τους το κεφάλι και από την αναλογία της ποιότητας που προσφέρουν προς το κόστος κτήσης]
αλυσίδες AutoShock?