-
.
Ο αδερφός μου θέλει να αγοράσει ένα ζευγάρι walkie talkie για χρήση σε κυνήγι.
Έχει κάποιος υπόψιν του τι θα πρέπει να προσέξει από πλευράς τεχν. χαρακτ. αλλά και καμιά πρόταση;
Να σημειώσω ότι δεν ψάχνει για κάτι που θα κοστίζει 500 ευρώ...
Ευχαριστώ.
.
-
.
Έχει κάποιος υπόψιν του τι θα πρέπει να προσέξει από πλευράς τεχν. χαρακτ. αλλά και καμιά πρόταση;
Ευχαριστώ.
.
-
.
Ευχαριστώ.
.
-
Εγώ έχω ένα ζευγάρι TELCO. Έτσι νομίζω τα λένε. Απ' το Carrefour είναι, 40 ευρώ με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες και φορτιστή. 8 κανάλια και 38 υποσυχνότητες για κάθε κανάλι. Θεωρητικά λένε για 3 χιλιόμετρα εμβέλεια, αλλά με τίποτα δεν πιστεύω να έχουν πάνω από 1, αλλά δεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ σε καθαρό τοπίο για να μπορώ να πω.
Γενικά είμαι ικανοποιημένος για τη δουλειά που τα πήρα. Φυσικά θα τα προτιμούσα ισχυρότερα, αλλά...
Για τι αποστάσεις μιλάς; Αν θέλεις σοβαρή πρόταση, μην ψάχνεις στα σούπερ μάρκετ ούτε σε τιμές 40-50 ευρώ το ζευγάρι. Επίσης, για να έχεις εμβέλεια, θες και σοβαρή πηγή ενέργειας.
Πες μας κάτι παραπάνω ως προς το τι αποστάσεις θέλει να καλύψει και μετά συνεχίζουμε.
-
.
Min 3, Max 5 μέσα σε δάσος.
1 είναι σίγουρα λίγο....
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
.Min 3, Max 5 μέσα σε δάσος.
1 είναι σίγουρα λίγο....
Δύσκολο, αν μιλάμε για τα δικά μου ή ανάλογα... Πάντως, 40 ευρώ κάνουν. Ας τα πάρει κ αν δεν κάνουν δουλειά, τα χαρίζει στα παιδιά του για να παίζουν!
-
Για το κυνηγι εεε?
Αν δεν κανω λαθος απαγορευονται τετοια μεσα στο κυνηγι.... ας το κοιταξει μην του τα κατασχουνε σε κανα ελεγχο.
Αλλα τελος παντων, δες http://www.freebytes.com/
-
Πιο καλά απο τα Telco είναι τα Cobra για PMR, πολύ καλύτερη ποιότητα κατασκευής και πιο εύχρηστα.
Κόστος περίπου 20-30 ευρώ το 1. Μπορείς να βρείς και πολύ φθηνότερα αγνώστου προέλευσης βέβαια αλλα νομίζω για τα ποσά αυτά καλύτερα να πάρεις cobra.
Αν θες κάτι καλύτερο με περίπου 170 ευρω μπορείς να πάρεις φορητό CB Alan 42 Multi με πολύ μεγάλη εμβέλεια.
Εγω σου προτείνω να πάρεις ενα καλό ζευγάρι pmr, νομίζω δε θα έχεις πρόβλημα.
-
.
Σας ευχαριστώ όλους...
.
-
.
Τελικά είναι μεταξύ των:[list][*][url=http://www.freebytes.com/catalog/product_info.php?cPath=99_35_54&products_id=680]freebytes.com > Cobra MT 725-2VP (
-
[quote='kubiak'].
Τελικά είναι μεταξύ των:[list][*][url=http://www.freebytes.com/catalog/product_info.php?cPath=99_35_54&products_id=680]freebytes.com > Cobra MT 725-2VP (
-
Γεια σου ρε Πανο
-
Από αυτά που διάβασα στα link που μας έδωσες τα δύο πρώτα ξεχωρίζουν σε σχέση με το G7 .
Από τα δύο θα προτιμούσα το 777 , μόνο που δε μου αρέσει η διπλή βάση φόρτισης. Θα προτιμούσα 'αυτόνομη' φόρτιση για κάθε συσκευή.
(Το Cobra MT 725-2 γιατί δε το έχεις στις επιλογές σου; Νομίζω ότι σε σχέση με το Cobra MT 725-2VP δεν έχει μεγάλες διαφορές αλλά είναι αρκετά φθηνότερο)
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Από τα δύο θα προτιμούσα το 777 , μόνο που δε μου αρέσει η διπλή βάση φόρτισης. Θα προτιμούσα 'αυτόνομη' φόρτιση για κάθε συσκευή.Ψάχνει ένας φίλος μου με ξεχωριστό φορτιστή και δε βρίσκει... μάλλον δεν υπάρχει...
Ίσως σε εξειδικευμένα καταστήματα να μπορούν να πουλήσουν ένα φορτιστή ξεχωριστά (πες οτι σου χάλασε πχ).
-
.
Το έψαξε λίγο ακόμα και είδε τα [url=http://www.maplin.co.uk/Free_UK_Delivery/Alan_456R_PMR446_Radio_32856_v2.htm] ALAN 456R PMR446 RADIO ([b]
-
'kubiak' Όταν τα λειτουργήσει λίγο ο αδελφός σου και δεί 'τι λένε' κάνε τον κόπο να μας γράψεις εντυπώσεις, κι αν είναι εύκολο, με τι (ποιά)εξαρτήματα επιπλέον τα αγόρασε.
-
Απο CB, VHF* χρησιμοποιεί κανένας στο αυτοκίνητο;
Υπάρχει κανάλι των ΙΧ ή όλοι συντονίζονται στα φορτηγά;
Καμιά ιδέα για να ρίξω τα στάσιμα;*με άδεια
-
.
Ο χρήστης tazio έγραψε:
'kubiak' Όταν τα λειτουργήσει λίγο ο αδελφός σου και δεί 'τι λένε' κάνε τον κόπο να μας γράψεις εντυπώσεις, κι αν είναι εύκολο, με τι (ποιά)εξαρτήματα επιπλέον τα αγόρασε.Από σήμα, καθαρότητα, κλπ εντός πόλεως φτάνουν και ξεπερνούν τα 500 μέτρα (στην ευθεία και εφ'όσον ο ένας πομποδέκτης βρίσκεται σε ταράτσα 1ου ορόφου και ασχέτως αν παρεμβάλλονται αρκετές 3όροφες και 4όροφες πολυκατοικίες, δεν υπάρχει δλδ οπτική επαφή).
Σε ανοιχτό χώρο δεν έχουμε μετρήσει, αλλά μέχρι εκεί που το δοκίμασε (στο κυνήγι), η λήψη και η εκπομπή ήταν πάρα πολύ καλή (με μεσολάβηση λόφου).
Κατα τα άλλα είναι πολύ μικρό, ελαφρύ και κομψό, με οθόνη που φωτίζεται όμορφα.
Το μενού δεν είναι δύσκολο, απαιτεί λίγη εξοικείωση όμως.
Ώραίες οι λειτουργίες call, vibrate, voice activation, τα handsfree, και το roger beep, από αυτά που έχουμε χρησιμοποιήσει.
Τώρα βέβαια τέλςο το κυνήγι οπότε δεν χρησιμοποιούνται πολύ.
Συνεργάστηκαν καλά και με άλλα pmr αλλά και με κανα δυό lpd.
Η αυτονόμία του πρέπει όντως να είναι γύρω στις 21 ώρες.
Δε μπορώ να το συγκρίνω με κάτι άλλο καθώς δεν είχα΄με ποτέ τέτοια άλλη συσκευή...
αυτά...
.
-
Χρησιμοποιει κανει σας πομποδεκτες κοινως ρακαλακια?
Αν καποιος ασχολειται η εχει στην κατοχη του θα ηθελα να μου προτεινει τι να αγορασω κ απο που. -
Pmr εννοείς?
Πομποδεκτες.