-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Εγώ έχω καταφέρει και 330mb!
(ΠΟΛΛΑ** tabs** ανοιχτά, για ΠΟΛΛΕΣ ώρες)όπως λέμε George Tabs;
ε πως θα κλείδωνες;
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Σοβαρά;
Καλά και το είπες να τον κλείνω στο μισάωρο, άκου 170mb μνήμης...Πώς τα κατάφερες τα 170Mb? Όπως και να έχει, κοίτα τις... αναλογίες στην παρακάτω εικόνα:
Eάν το ΑVguard είναι από το Αntivir σου βλέπω ότι σου πιάνει 14mb μνήμης.
Εμένα το Κaspersky μου πιάνει 10mb...χμμμμΟσο για το άλλο όπως τα λέει ο Σπύρος. Συνηθίζω να μην το κλείνω όλη μέρα και να έχω ανοικτά μέχρι και 40 tabs.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Eάν το ΑVguard είναι από το Αntivir σου βλέπω ότι σου πιάνει 14mb μνήμης.
Εμένα το Κaspersky μου πιάνει 10mb...χμμμμΑπό τη πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα (btw, εγώ έχω 1 G μνήμη
)
Πέρα από την πλάκα:
-
Maxthon for Online social communities & non-profit organizations
'We have decided to offer customized Maxthon versions for online-communities, social networks, forums and non-profit organizations free of charge. We believe that there are many forums and communities out there as well as schools and Universities that would love to have their own services integrated into the browser. This would serve as another tool for strengthen the community feeling and at the same time make it easier for users to access their favorite services etc. If you know of any such online community, forum, non-profit organization, school or University that might be interested- please feel free to let them contact me (Netanel (at) maxthon dot com) directly or forward me their details and I'lll get in touch with them.'
-
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Μπράβο σου...αλλά και πάλι δεν είναι τόσο βαρύ όσο διαφημίζεται.
Το guard είναι ΕΝΑ μόνο συστατικό του όλου πακέτου.
Καλή η πλάκα αλλά δεν χρειάζεται πάντα...
Δεν περίμενα να 'αρπαχτείς' ρε Σάββα για τα maxthon και τα antivir
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Μπράβο σου...αλλά και πάλι δεν είναι τόσο βαρύ όσο διαφημίζεται.
Το guard είναι ΕΝΑ μόνο συστατικό του όλου πακέτου.
Καλή η πλάκα αλλά δεν χρειάζεται πάντα...
Δεν περίμενα να 'αρπαχτείς' ρε Σάββα για τα maxthon και τα antivir
Δεν αρπάχτηκα αλλά ήταν λιγάκι απαξιωτικό το σχόλιο σου ...παρεξηγείται και ο γραπτός λόγος anyway...προχωράμε!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Mε ένα πρόχειρο τσεκάρισμα στις Διεργασίες του Task Manager είδα:
Firefox 171k μνήμης
Getright 14k
Teatimer (Spybot) 10k
Kaspersky 9kΓιατί τόσα πολλά το firefox;;;
Εχω 512mb Ram.
Αν μείνει ανοιχτός πολλές, ώρες, καταπίνει μνήμη δυστυχώς. Εγώ στο 5ωρο-6ωρο, τον κλείνω και τον ξανανοίγω.
Σοβαρά;
Καλά και το είπες να τον κλείνω στο μισάωρο, άκου 170mb μνήμης...Μα 171 Κ είπε, όχι ΜΒ!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
(ΠΟΛΛΑ tabs ανοιχτά, για ΠΟΛΛΕΣ ώρες)
Σε μένα μιλάς, αλλά ΠΟΙΑ είναι ανοιχτά για πολλές ώρες;;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Εγώ έχω καταφέρει και 330mb!
(ΠΟΛΛΑ** tabs** ανοιχτά, για ΠΟΛΛΕΣ ώρες)όπως λέμε George Tabs;
ε πως θα κλείδωνες;
ΟΚ, με πρόλαβες!
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Mε ένα πρόχειρο τσεκάρισμα στις Διεργασίες του Task Manager είδα:
Firefox 171k μνήμης
Getright 14k
Teatimer (Spybot) 10k
Kaspersky 9kΓιατί τόσα πολλά το firefox;;;
Εχω 512mb Ram.
Αν μείνει ανοιχτός πολλές, ώρες, καταπίνει μνήμη δυστυχώς. Εγώ στο 5ωρο-6ωρο, τον κλείνω και τον ξανανοίγω.
Σοβαρά;
Καλά και το είπες να τον κλείνω στο μισάωρο, άκου 170mb μνήμης...Μα 171 Κ είπε, όχι ΜΒ!
170.550k ~166mb
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Δεν αρπάχτηκα αλλά ήταν λιγάκι απαξιωτικό το σχόλιο σου ...Απλά μου φάνηκε τελείως άσχετη η αναφορά στα Αντιβίρ & Κασπέρσκι τη στιγμή που συζητάγαμε περί ΦΦ και Μάχθον. Απολογούμαι αν σε πρόσβαλα.
παρεξηγείται και ο γραπτός λόγος anyway...προχωράμε!
Προχωράμε γερά
-
παιδιά αντιμετωπίζω το παρακάτω πρόβλημα:
Σε καινούργιο pc έβαλα το netmod αλλά προκαλεί επανεκκινήσεις στο υπολογιστή μετά από λίγο (100% φταίει αυτό) με χρήση usb drivers.
Δε μπορώ να χρησιμοποιήσω σειριακή θύρα διότι υπάρχει 1 μόνο και έχει τοποθετηθεί το remot control της pinnacle tv
Έκανα αναβαθμίσεις drivers, firmaware, άλλαξα το modem και το έβαλα στη θύρα 3 όπως προτείνει το site της intracom αλλά τίποτα.
Τελικά πήρα ένα εξωτερικό usv Crypto ISDN modem στο οποίο όμως έχω το εξής πρόβλημα:
Ενώ στα downloads πιάνω πολύ καλές ταχύτητες.......όταν σερφάρω η γραμμή πραγματικά σέρνεται......δοκίμασα με διάφορους browsers αλλά ίδιο αποτέλεσμα......
Δεν έχουν βγει όπως είδα στο site drivers από το 2001 με αποτέλεσμα να έχω τους ίδιους....
Μπορείτε να σκεφτείτε κάποια αιτία που συμβαίνει αυτό?
Σημειώστε ότι αν βάλω το netmod έστω για λίγο, οι σελίδες φορτώνουν κανονικά αλλά κάνει επανεκίνηση το pc ενώ όταν χρησιμοποιώ το crypto οι σελίδες δε φορτώνουν, αλλά δε κάνει ρεσταρτ το pc ενώ όμως έχω πολύ καλές ταχύτητες στα downloads......
Ελπίζω να μην σας ζάλισα......
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Θέλω να κατεβάσω ένα αρχείο από το http://www.siemens.com.
Συγκεκριμένα είναι το
Αν έχω ανοιχτό το zonealarm δεν το αφήνει ούτε ο browser ούτε το Getright.
Αν κλείσω το zonealarm τότε κατεβαίνει μόνο με τους browsers (IE, Firefox). Με το Getright πάλι δεν κατεβαίνει...
Πως γίνεται να το κατεβάσω με το getright γιατί πρόκειται για 40 ΜΒ και δεν μπορώ να ρισκάρω και να χάσω ότι έχω κατεβάσει? (Με το firefox, αν κοπεί η σύνδεση δεν συνεχίζει το download για το συγκεκριμένο αρχείο)
thanks
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Σε ενημερώνει κανείς ότι η γραμμή ενεργοποιήθηκε ή περιμένεις να το δεις στον router να ανάβει;
μπα, πρώτα ενεργοποιείται και μετά σε ενημερώνουν. Μα καλά γιατί έκανε τέτοια ο τεχνικός?
Λοιπόν, η κατάσταση έχει ως εξής:
Κανένας τεχνικός δεν μπήκε. Εγώ τα έχω κάνει! Το κουτί με τις παροχές είναι σε αποθήκη. Το splitter και το netmod είναι εκεί! Η ISDN μοιράζεται σε 2 διαμερίσματα (κεφαλικό και MSN) και η DSL θα έρθει μαζί με την MSN στο δικό μου διαμέρισμα ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ του διαμερίσματος, δηλαδή μέσα απ' τις πρίζες μου.
Οι πρίζες έχουν 6 λεπτά καλωδιάκια μέσα (ευτυχώς γιατί αλλιώς θα έπρεπε να αλλάζω το καλώδιο). Απ' αυτά, τα 2 φέρνουν το τηλέφωνο και τα άλλα 4 το DSL.
Το θέμα είναι το εξής:
Απ' το splitter βγαίνει ένα καλώδιο που κοβεται μία φορά για να ματίσω και να στείλω στην πρίζα. Απ' την πρίζα βγαίνει σε ακροδέκτες ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΥΚΟΛΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΗΣ ΠΡΙΖΑΣ και από εκεί σε καλώδιο χειροποίητο που ματίζεται ξανά σε θηλυκό φις όπου τέλος συνδέω το καλώδιο που ήρθε μαζί με τον router. Μέσα σ' όλες αυτές τις συνδέσεις λοιπόν, και δεδομένου ότι η σειρά σύνδεσης ΜΕΤΡΑΕΙ, φοβάμαι ότι κάπου θα έχει γίνει λάθος, γιατί δεν είχα όργανο να μετρήσω. Αλλά επειδή σας πρίζω τόσες μέρες, αύριο θα πάω να πάρω ένα πολυόργανο και θα κάνω τη δουλειά μου...
Και απλά θα περιμένω να με ενημερώσει η Forthnet (ελπίζω σύντομα) ότι την ενεργοποίησε για να δω τι θα παίξει...
Αλήθεια, τι έχω κάνει που είναι περιττό ή που θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά; Δέχομαι οποιαδήποτε άποψη!
-
Κάτι άσχετο...
FM, τηλεοράσεις, κινητά, φούρνοι μικροκυμμάτων, bluetooth και τώρα wi-fi... Χαιρόμαστε μ' όλα αυτά γιατί κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη... Πότε θα 'αποσυντονιστεί' ο εγκέφαλός μας;;;
Το ξέρω ότι τα έχουμε συζητήσει αυτά ξανά, απλά έκανα μία σκέψη...
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Λοιπόν, η κατάσταση έχει ως εξής:
Μια χαρά είναι το διάγραμμα, απλά θα σου ξαναπώ ότι το dsl χρησιμοποιεί δισύρματο. Απλά το φυσάκι έχει τεσσερεις ακροδέκτες (RJ-11).
To πολύμετρο δεν ειναι και πολύ βεβαιο ότι θα σε βοηθησει, αφου θα πρεπει να μετρας καλωδια που τα ακρα τους βρισκονται σε άλλους χώρους!
Ένας σχετικά ευκολος τροπος είναι ο εξής:
Εκεί που ξεκινανε τα καλωδια, διάλεξε στη τυχη ενα ζεύγος και συνδεσε το στην τηλεφωνική παροχή. Πάρε και ένα τηλεφωνο με ξεγυμνωμενες επαφές και πηγαινε στο επόμενο σημειο. Εκεί με τη μεθοδο σωστό-λάθος, δοκιμασε τα εξι καλώδια εναλλακτικά ώστε να βρεις ποιο ζευγος ειναι φορτισμενο, και μετά στην επόμενη διακλάδωση κ.ο.κ.Αλήθεια, αφου σου εχουν περασει λεπτά καλωδια, πως και δεν ειναι με χρωματικό κώδικα;
-
Ο χρήστης gvala έγραψε:
Μια χαρά είναι το διάγραμμα, απλά θα σου ξαναπώ ότι το dsl χρησιμοποιεί δισύρματο. Απλά το φυσάκι έχει τεσσερεις ακροδέκτες (RJ-11).To πολύμετρο δεν ειναι και πολύ βεβαιο ότι θα σε βοηθησει, αφου θα πρεπει να μετρας καλωδια που τα ακρα τους βρισκονται σε άλλους χώρους!
Ένας σχετικά ευκολος τροπος είναι ο εξής:
Εκεί που ξεκινανε τα καλωδια, διάλεξε στη τυχη ενα ζεύγος και συνδεσε το στην τηλεφωνική παροχή. Πάρε και ένα τηλεφωνο με ξεγυμνωμενες επαφές και πηγαινε στο επόμενο σημειο. Εκεί με τη μεθοδο σωστό-λάθος, δοκιμασε τα εξι καλώδια εναλλακτικά ώστε να βρεις ποιο ζευγος ειναι φορτισμενο, και μετά στην επόμενη διακλάδωση κ.ο.κ.Αλήθεια, αφου σου εχουν περασει λεπτά καλωδια, πως και δεν ειναι με χρωματικό κώδικα;
Χρωματικός κώδικας; Τα 6 καλώδιά μου είναι μπλε-κόκκινο, πράσινο-λευκό, κίτρινο-λευκό, 3 ζεύγη. Θεωρητικά υπάρχει κώδικας. Το πρόβλημα είναι το εξής (γι' αυτό και θέλω το πολύμετρο):
Στον τοίχο μου έχω μία πρίζα της legrand (νομίζω) η οποία έχει 8 ακροδέκτες και αντίστοιχες υποδοχές για τα καλώδια απ' τον τοίχο. Το θέμα είναι όμως ότι ο #@!$@#& που την έφτιαξε δεν έβαλε τις υποδοχές πάνω απ' τους αντίστοιχους ακροδέκτες τους. Έτσι, το καλώδιο στην πρώτη θέση βγάζει στον 8ο ακροδέκτη, αυτό στην 8η θέση στον πρώτο ακροδέκτη και τα ενδιάμεσα 6 όπου θέλει το καθένα (δεν θυμάμαι). Έτσι, το πολύμετρο είναι για να μετρήσω την @%$@ πρίζα, για να ξέρω τι συνδέω!
Λοιπόν, μη σας τα ζαλίζω άλλο... Θα συνεχίσουμε όταν είμαι βέβαιος ότι έχω τη γραμμή, γιατί όλα όσα λέμε μπορεί να είναι απλά φλυαρίες και εγώ να έχω συνδέσει σωστά!
Άσχετο, κανένα site με τεχνικές πληροφορίες για την ADSL; Πώς συνδέεται κτλ;
-
Πρόβλημα με τον Firefox 1.0!
Εδώ και 2-3 μέρες, όποτε προσπαθώ να σώσω κάτι (είτε save image as είτε save link as) κολλάει ο Firefox. Ξέρετε, not respοnding και τα σχετικά...
Τις πταίει; Και, κυρίως, πώς λύνω το πρόβλημα;
Απεγκατέστησα και ξαναπέρασα τον mozilla, αλλά το πρόβλημα παραμένει! Ούτε μπορώ να κατεβάσω τον 1.5...
-
Γιατί δεν μπορείς να κατεβάσεις τον 1,5; Δοκίμασε να βάλεις το παρακάτω link στον Internet Explorer ή σε κάποιον download manager:
Αγγλικός:
http://ftp-mozilla.netscape.com/pub/moz ... %201.5.exe
Ελληνικός:
http://mozilla.arcticnetwork.ca//firefo ... %201.5.exe -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Αν είναι κάποιος άσχετος σαν εμένα και αυτά που γράφετε του μοιάζουν σαν κορακίστικα και θέλει να θωρακίσει τον αφύλακτο αυτή τη στιγμή υπολογιστή του τι πρέπει να κάνει; Μπορεί κάποιος με μια δημοσίευση να δώσει σαφείς οδηγίες και μαζεμένες τις διευθύνσεις που πρέπει να επισκεφτώ για να κατεβάσω ότι μου χρειάζεται;
Ίσως να σας ευγνωμονούν και άλλα μέλη εκτός από μένα αν μας βοηθήσετε!!!!θεωρώντας ότι έχεις κάποιο antivirus εγκατεστημένο, μερικά πραγματάκια που πρέπει να κάνεις:
-
Εγκαθιστάς ένα firewall. Ένα αρκετά καλό και δωρεάν είναι το ZoneAlarm, το οποίο θα το βρεις εδώ: http://www.zonelabs.com/store/content/c ... ist_za.jsp (κλικ στο μικρό κόκκινο κουμπάκι 'free download')
-
Eγκαθιστάς ένα πρόγραμμα αφαίρεσης 'κατασκόπων'. Ένα αρκετά καλό και δωρεάν είναι το Spybot - S&D (search & destroy), το οποίο θα βρεις εδώ: http://www.safer-networking.org/en/mirrors/index.html (κλικ σε οποιοδήποτε γαλάζιο κουμπάκι 'download here')
-
Δεν ξανανοίγεις ΠΟΤΕ Internet Explorer. Για πλοήγηση στο διαδίκτυο μπορείς εναλλακτικά να χρησιμοποιήσεις τον Mozilla Firefox, τον οποίο θα βρεις εδώ: http://www.mozilla.org/products/firefox/download.html (κλικ στο κουμπάκι 'windows')
-
Κάνεις τακτικό update σε Antivirus, Spybot και ZoneAlarm. Τα περισσότερα antivirus καθώς και το ZoneAlarm κάνουν μόνα τους, το Spybot το κάνεις εσύ και αμέσως μετά ένα scan με αυτό στον υπολογιστή σου, 1 φορά την εβδομάδα νομίζω αρκεί. 1 φορά την εβδομάδα κάνεις και scan για ιούς.
σε περίπτωση που δεν έχεις ΟΥΤΕ antivirus, μου δίνεις το e-mail σου και σου στέλνω εγώ ένα μικρό και καλό να εγκαταστήσεις.
για ό,τι απορίες εδώ είμαστε, αν θέλεις μελλοντικά μπορώ να ανανεώνω με έντιτ το παρόν ποστ, ώστε να είναι όλα μαζεμένα
Επίσης κάνεις και μία φραγή κλήσεων στα διεθνή και στα υψηλής χρέωσης και ησυχάζεις μια για πάντα από τα dialers.
Dialers είναι προγράμματα που εισέρχονται στο Η/Υ σου και σου κόβουν την σύνδεση χωρίς να το καταλάβεις και καλούν πχ Νήσους Cayman με χρέωση 2 ευρώ ανα 1 λεπτό της ώρας. ...όταν το πάρεις χαμπάρι θα έχεις μαζέψει ένα 2-3χιλιαρο στο χαλαρό ....
Τώρα τελευταία έχουν κλείσει πολλά σπίτια...*Το παραπάνω δεν μπορεί να σε βλάψει εάν έχεις DSL σύνδεση γιατί όπως ξέρεις με το DSL είσαι online 24 ώρες το 24ώρο.
**Μακρυά από το τρύπιο Internet Explorer...
Πως θα κάνω φραγή διεθνών κλήσεων και υωηλής χρέωσης?
-
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#3]