-
Άσχετο: μετά από διάφορους windows-skining πειραματισμούς, κατέληξα στο παρακάτω desktop...
Το ημερολόγιο με τις εργασίες και τις υπενθυμίσεις ονομάζεται Rainlendar, έχει διάφορα skins και μένει μόνιμα στην επιφάνεια εργασίας (έχει και ελληνικα). Ομοίως και το ρολόι, που ονομάζεται ClocX. Και τα δυο freeware!
Η α-λα Mac OS X γραμμή εργασιών και οι καρτέλες (tabs) στην επάνω και κάτω μεριά της οθόνης είναι δημιούργημα του Objectdock Plus ($19,0) της Stardock (διατίθεται και free, ως Objectdock χωρίς όμως να υποστηρίζει tabs και μερικές αλλες δυνατότητες... όπως π.χ. τα flyout menus που φαίνονται στην 2η εικόνα με τις εφαρμογές του Office).
Χάρη πώς τα κάνεις αυτά; Δώσε εάν θες εδώ ή με pm έναν οδηγό προς ναυτιλομένους και τι εργαλεία χρησιμοποιείς. Με ενδιαφέρει...
Σάββα, τα εργαλεία είναι αυτά που έγραψα παραπάνω: Objectdock Plus *, Rainlendarκαι ClocX.
- Το free Objectdock (όχι δλδ το Plus) δεν υποστηρίζει μεταξύ άλλων πολλαπλές γραμμές, καρτέλες, flyout menus, το system tray των Windows και ομαδοποίηση των ανοιχτών προγραμμάτων).
Μερικές έξτρα σημειώσεις:
τα εικονίδια που έχω χρησιμοποιήσει ΔΕΝ είναι αυτά που περιέχει το πακέτο του Objectdock. Είναι από διάφορες συλλογές εικονιδίων που έχω μαζέψει από το Ίντερνετ, και κυρίως από αυτό το πακέτο.
Ρολόγια, ημερολόγια, μπαταρίες και λοιπά χρήσιμα προγραμματάκια που εμφανίζονται στη γραμμή του Objectdock ονομάζονται docklets και υπάρχουν (σε αφθονία) εδώ!
Για να άνοίγετε από το Objectdock το μενού έναρξης των Windows, χρειάζεστε αυτό το docklet. Για να ενεργοποιείτε/απενεργοποιείτε τη γραμμή εργασιών των Windows μέ ένα μόλις κλικ, χρειάζεστε αυτό το docklet.
Το Objectdock θέλει ΔΥΝΑΤΟ μηχάνημα.
Η γραμμή γλώσσας που βλέπετε να αιωρείται κατακόρυφα και δεξιά στα παραπάνω screenshots μου, είναι η ΣΤΑΝΤΑΡ γραμμή γλώσσας των Windows Xp. Απλά την έχω τραβήξει έξω από τη γραμμή εργασιών (με απλό σύρσιμο... με δεξί κλικ πάνω της τη ρυθμίζεται κιόλας).
Ενα τετοιο ρολοι εψαχνα εδω και ενα χρονο
Migf1 ευχαριστω πολυ.No prob! Δοκίμασε και το Alpha Clock, αν προτιμάς ψηφιακό ρολόι στο desktop σου.
Σε ότι αφορά το ClocX, αν σου αρέσει το skin που έχω στα screenshots παραπανω, κατέβασε αυτή την .png εικόνα και ρίχτη στο C:\Program Files\ClocX\PresetsΑληθεια πως περνας τα Ελληνικα στο rainlendar.
Κατέβασε το language pack από εδώ.
Δυστυχως εχω το απλο Objectdock Το μονο προβλημα που εχω ειναι οτι οταν τρεχει δειχνει μαυρες οθονες στο Power DVD και στην WinTv αλλα το απενεργοποιω οταν βλεπω απο τα παραπανω
Δοκίμασε Media Player Classic (με τον 6.4.8.4 δεν έχω κανένα πρόβλημα... το λινκ έχει τον 6.4.8.7 τον οποίο και κατεβάζω τώρα).
Μεγαλη αρρωστια το skinning στα παραπανω
Άστα να πάνε!
ΥΓ. Καλά ξενύχτια!
-
Ο χρήστης jgio1987 έγραψε:
ATI vs NVIDIA?Το αιώνιο δίλλημα
Και οι δυο καλές είναι!
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
ATI vs NVIDIA?
Το αιώνιο δίλλημα
Και οι δυο καλές είναι!
αν και εχω ΑΤΙ θα επαιρνα nVidia.
Ο λογος? Η δευτερη δουλευει απροβληματιστα σε linux -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Για τις φορτίσεις των νέων κινητών ισχύει ότι παλιά?
1η φόρτιση για πολλές ώρες κλπ?
και καλύτερα να αδειάσει την 1η φορά ή κατευθείαν στην πρίζα?
Τελικα ποιο πηρες;
Ακόμα τίποτα...
Thanks σε όλους
-
Υπάρχει και κάτι που μπορούσα να κάνω όταν χρησιμοποιούσα IE και που τώρα με την αλεπού δεν μπορώ:
Τα windows αποθηκεύουν στο φάκελο
C:\Documents and Settings(username)\Local Settings\Temporary Internet Filesόλα τα αρχεία εκείνα που αποτελούν τις σελίδες που επισκέπτεσαι (τα πάντα: εικόνες, αρχεία ήχου, swf ... κλπ) ό,τι τελοσπάντων περιέχει μια σελίδα πάει εκεί. Όταν είσαι offline μπορείς να πάς σε αυτόν τον φάκελο και να βρείς ό,τι ξέχασες να σώσεις ας πούμε.
Με τον firefox βέβαια ο παραπάνω φάκελος παραμένει άδειος αλλά δεν μπορώ να βρώ τον αντίστοιχο. Υπάρχει ένας υποφάκελος Cashe κάπου μέσα στο φάκελο:
C:\Documents and Settings(username)\Application Data\Mozilla\Firefox\
Αλλά δεν περιέχει τα αρχεία που θέλω αλλά μόνο κάποια αρχεία αγνώστου ταυτότητας…
Καμιά ιδέα;
-
Ο χρήστης yeoryiosb έγραψε:
Υπάρχει και κάτι που μπορούσα να κάνω όταν χρησιμοποιούσα IE και που τώρα με την αλεπού δεν μπορώ:Τα windows αποθηκεύουν στο φάκελο
C:\Documents and Settings(username)\Local Settings\Temporary Internet Filesόλα τα αρχεία εκείνα που αποτελούν τις σελίδες που επισκέπτεσαι (τα πάντα: εικόνες, αρχεία ήχου, swf ... κλπ) ό,τι τελοσπάντων περιέχει μια σελίδα πάει εκεί. Όταν είσαι offline μπορείς να πάς σε αυτόν τον φάκελο και να βρείς ό,τι ξέχασες να σώσεις ας πούμε.
Με τον firefox βέβαια ο παραπάνω φάκελος παραμένει άδειος αλλά δεν μπορώ να βρώ τον αντίστοιχο. Υπάρχει ένας υποφάκελος Cashe κάπου μέσα στο φάκελο:
C:\Documents and Settings(username)\Application Data\Mozilla\Firefox\
Αλλά δεν περιέχει τα αρχεία που θέλω αλλά μόνο κάποια αρχεία αγνώστου ταυτότητας…
Καμιά ιδέα;
C:\Documents and Settings(username)*Local Settings*\Application Data\Mozilla\Firefox\
-
Παιδια, ειμαι και γω απο χτες ενας ακομη ευτηχης χρηστης του firefox.
Ακουγοντας κατα καιρους τα διαφορα κολακευτικα σχολια απο διαφορους γνωστους αποφασισα να τον εγκαταστησω και γω στα xp μου.
Οι πρωτες εντυπωσεις ειναι παρα πολυ θετικες οσον αφορα καταρχην με το φορτωμα των σελιδων που σαφως κατεβαινουν πολυ γρηγοροτερα απο τον explorer. Περασα και απο τις επεκτασεις το smiley extra 4 μαζι με το ΙΕ view για καποιες σελιδες (συνηθως chatrooms που δεν υποστηριζουν ακομα το firefox). Οσο περναει ο καιρος, θα το μαθαινω καλυτερα....
Παντως εντυπωση μου κανει οτι μεσα απο τα θεματα, επεκτασεις και διαφορα αλλα προγραμματα υπαρχει οσο περναει ο καιρος αρκετα μεγαλη υποστηριξη και αυτο βεβαια ειναι παρα πολυ καλο
Οτι αλλο εχω σαν απορια ή συζητηση θα το αναφερω αναλογα
-
Ωραίος Κώστα.
Εχμ, όπως είχα πει παλιότερα μου είχε καεί η μητρική ή κάτι τέτοιο. Η ουσία είναι ότι έμεινα χωρίς PC εδώ και 3 βδομάδες τουλάχιστον και θα περιμένω άλλες 10 μέρες για να αντικαταστήσουν τα τμήματα που χάλασαν.
Όμως δανείστηκα έναν φορητό και δεν θα πάθω σύνδρομο στέρησης. -
Ο χρήστης ΚΩΣΤΑΣ 1970 έγραψε:
Παιδια, ειμαι και γω απο χτες ενας ακομη ευτηχης χρηστης του firefox.Ακουγοντας κατα καιρους τα διαφορα κολακευτικα σχολια απο διαφορους γνωστους αποφασισα να τον εγκαταστησω και γω στα xp μου.
Οι πρωτες εντυπωσεις ειναι παρα πολυ θετικες οσον αφορα καταρχην με το φορτωμα των σελιδων που σαφως κατεβαινουν πολυ γρηγοροτερα απο τον explorer. Περασα και απο τις επεκτασεις το smiley extra 4 μαζι με το ΙΕ view για καποιες σελιδες (συνηθως chatrooms που δεν υποστηριζουν ακομα το firefox). Οσο περναει ο καιρος, θα το μαθαινω καλυτερα....
Λάθος είναι αυτό, απλώς ο αλεπούς σου εμφανίζει κάθε μέρος της σελίδας που κατεβαίνει ενώ ο ΙΕ θα σου εμφανίσει τη σελίδα αφού έχει κατεβάσει κάθε του κομμάτι. Συνολικά τον ίδιο χρόνο θα πάρει κι αυτό εξαρτάται απ'τη σύνδεσή σου/τρέχων bandwidth
Μάνο περαστικά
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Ακουγοντας κατα καιρους τα διαφορα κολακευτικα σχολια απο διαφορους γνωστους αποφασισα να τον εγκαταστησω και γω στα xp μου.
Λάθος είναι αυτό, απλώς ο αλεπούς σου εμφανίζει κάθε μέρος της σελίδας που κατεβαίνει ενώ ο ΙΕ θα σου εμφανίσει τη σελίδα αφού έχει κατεβάσει κάθε του κομμάτι. Συνολικά τον ίδιο χρόνο θα πάρει κι αυτό εξαρτάται απ'τη σύνδεσή σου/τρέχων bandwidth
Τότε ειναι θεμα καθαρα αισθησης οπως μου φαινεται εμενα .....τεσπα ετσι και αλλιως απο δω και περα θα πορευομαι με την αλεπου
-
Ο χρήστης ΚΩΣΤΑΣ 1970 έγραψε:
Τότε ειναι θεμα καθαρα αισθησης οπως μου φαινεται εμενα .....τεσπα ετσι και αλλιως απο δω και περα θα πορευομαι με την αλεπου
Kαι πολύ καλά θα κάνεις Κώστα.
Προτεινόμενα extensions:
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Kαι πολύ καλά θα κάνεις Κώστα.
Προτεινόμενα extensions:
Thanks....να εισαι καλα
-
Γειά σας παίδες , έχω μία συσκευή 2 σε 1 βίντεο και dvd εκ των οποίων δουλεύει μόνο το βίντεο. Μπορώ να το συνδέσω στον υπολογιστή μου για να βλέπω εκει τις βιντεοκασσέτες?
Αλλο , Μπορώ με το dvd-r του υπολογιστή να αντιγράψω εκπομπές απο την τηλεόραση?
-
Μπορείς να συνδέσεις το βίντεο σε μια κάρτα τηλεόρασης συνδέοντας το καλώδιο εξωτερικής κεραίας στο βίντεο και συνδέοντας στη συνέχεια το καλώδιο που ξεκινάει από το βίντεο (και καταλήγει κανονικά στην τηλεόραση) στην υποδοχή για κεραία της κάρτας.
Ομοίως με μια κάρτα τηλεόρασης μπορείς να κάνεις capture τηλεοπτικά προγράμματα στο φορμάτ που σ'ενδιαφέρει (mpeg2, mpeg4) και μετά να γράφεις τα αρχεία σε δισκάκια.
Χρειάζεσαι ένα σχετικά ισχυρό σύστημα για να μην είναι σπαστή η εικόνα που συλλαμβάνεις. -
Ετοιμάζομαι να μπω στο club 24/7!
Έχω ήδη προμηθευτεί τον εξοπλισμό και εκκρεμεί η ενεργοποίηση της γραμμής. Έχω 2 ερωτήσεις:
α) Τα 4 καλώδια που φέρνουν το DSL στον router είναι όπως τα τηλεφωνικά ή διαφορετικά το καθένα; Το splitter έχει μπει στο κουτί με τις παροχές, πριν το netmod και από εκεί στέλνω τα 3 ζεύγη (1 τηλέφωνο και 2 για DSL) στο διαμέρισμα, router και τηλεφωνικές συσκευές. Το ερώτημα είναι: Αν οι συνδέσεις δεν έχουν γίνει σωστά ανάμεσα στα 4 καλώδια, θα δουλέψει; Ρωτάω γιατί δεν θέλω εκπλήξεις μέρες που είναι...
β) Ο router είναι και wi-fi. Έχει και 4 ethernet ports. Το ερώτημα είναι: Το internet θα είναι ενεργό ακόμα και με κλειστό τον υποογιστή μέσω του οποίου έγιναν οι ρυθμίσεις (αυτός που είναι συνδεμένος με το καλώδιο δικτύου) ώστε να μπορώ να μπαίνω και wireless ανά πάσα στιγμή ή πρέπει να έχω ανοιχτό και τον άλλο;
Φαντάζομαι ότι θα έχω κι άλλες απορίες, οπότε οπλιστείτε με υπομονή και... σας ευχαριστώ!
Καλά Χριστούγεννα σε όλους!
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Ετοιμάζομαι να μπω στο club 24/7!Έχω ήδη προμηθευτεί τον εξοπλισμό και εκκρεμεί η ενεργοποίηση της γραμμής. Έχω 2 ερωτήσεις:
α) Τα 4 καλώδια που φέρνουν το DSL στον router είναι όπως τα τηλεφωνικά ή διαφορετικά το καθένα; Το splitter έχει μπει στο κουτί με τις παροχές, πριν το netmod και από εκεί στέλνω τα 3 ζεύγη (1 τηλέφωνο και 2 για DSL) στο διαμέρισμα, router και τηλεφωνικές συσκευές. Το ερώτημα είναι: Αν οι συνδέσεις δεν έχουν γίνει σωστά ανάμεσα στα 4 καλώδια, θα δουλέψει; Ρωτάω γιατί δεν θέλω εκπλήξεις μέρες που είναι...
β) Ο router είναι και wi-fi. Έχει και 4 ethernet ports. Το ερώτημα είναι: Το internet θα είναι ενεργό ακόμα και με κλειστό τον υποογιστή μέσω του οποίου έγιναν οι ρυθμίσεις (αυτός που είναι συνδεμένος με το καλώδιο δικτύου) ώστε να μπορώ να μπαίνω και wireless ανά πάσα στιγμή ή πρέπει να έχω ανοιχτό και τον άλλο;
Φαντάζομαι ότι θα έχω κι άλλες απορίες, οπότε οπλιστείτε με υπομονή και... σας ευχαριστώ!
Καλά Χριστούγεννα σε όλους!
Καλώς ήρθες στο club
Λοιπόν, θα βγάλεις το καλώδιο που πάει κάτω απ'το netmod, το λεγόμενο U line και θα το τοποθετήσεις στην είσοδο Line του splitter. Απο κει θα πάρεις άλλο καλώδιο του οποίου η μία άκρη θα πάει στην έξοδο Phone του splitter και η άλλη άκρη στη U line του netmod, από κει που έβγαλες το άλλο δλδ. Στην έξοδο dsl θα συνδέσεις το router σου.
router σημαίνει ότι η συσκευή διαχειρίζεται το μοίρασμα internet οπότε δεν έχει κανένα λόγο ο υπολογιστής σου, φρόντισε όμως σαν wifi να σετάρεις τα σωστά το MAC filtering για να μη μπαίνει ο καθένας!
Καλά Χριστούγεννα!
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Καλώς ήρθες στο club
[...]
Καλά Χριστούγεννα!Ευχαριστώ, ευχαριστώ πολύ!
Λοιπόν, όλα αυτά έγιναν... Το θέμα είναι το εξής: Το καλώδιο που συνδέει τον router με το splitter ΔΕΝ συνδέεται απ' ευθείας με τις δύο συσκευές, αλλά μέσω του δικτύου του σπιτιού μου, μέσω των πριζών δηλαδή. Το splitter μπήκε στο κεντρικό κουτί όπου βρίσκονται όλα τα καλώδια, γιατί η ISDN μοιράζεται σε 2 διαμερίσματα, άρα ΕΚΕΙ είναι και το netmod. Από εκεί λοιπόν, εγώ παίρνω στο διαμέρισμά μου το τηλέφωνό μου και (ελπίζω) την DSL. Είδα λοιπόν τα εξής: Το καλώδιο που συνδέει το splitter με τον router έχει από τη μια μεριά UTP και από την άλλη τηλεφωνικό βύσμα με 6 καλωδιάκια μέσα. Το splitter όμως έχει 4 επαφές, άρα προφανώς τα 4 μέσα μας ενδιαφέρουν. Έτσι, του έδωσα 4 καλωδιάκια απ' την πρίζα μου και τα άλλα 2 στο τηλέφωνο (6 έχω σύνολο, ελπίζω να μην χρειάζεται παραπάνω, γιατί θα έχει μανούρα να το αλλάξω. Η ερώτηση μου:
Η σειρά με την οποία θα ενωθούν τα καλώδια ΜΕΣΑ στο μεγάλο καλώδιο μεταξύ τους, είναι συγκεκριμένη ή όπως στο τηλέφωνο δεν έχει σημασία ποιο με ποιο; Αν πάλι δεν καταλάβατε τι εννοώ, πρέπει να αναθεωρήσω τα ελληνικά μου ή να πάμε με φωτογραφίες και σχεδιαγράμματα...
Ελπίζω ότι εξήγησα σωστά όμως...
Άλλο τώρα... Αν δεν ασχοληθώ με το MAC address list, αλλά δώσω κωδικό για το δίκτυο, κάνει δουλειά;
-
Από mp3 players της sony πως πάμε?
Σκέφτομαι να αγοράσω το SONY MP3 NW HD-5 (20GB) ( http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage. ... &sts_cid=3 ) αλλά έχω ακούσει διάφορα για το λογισμικό της sony που αναλαμβάνει να οργανώσει τα αρχεία σου όπως θέλει αυτό, και εκτός των άλλων αν σβήσεις τα αρχεία από τον σκληρό σου δίσκο θα τα σβήσει και από τη μνήμη του mp3 player με την πρώτη ευκαιρία. Ισχύουν όλα αυτά?
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Καλώς ήρθες στο club
[...]
Καλά Χριστούγεννα!Ευχαριστώ, ευχαριστώ πολύ!
Λοιπόν, όλα αυτά έγιναν... Το θέμα είναι το εξής: Το καλώδιο που συνδέει τον router με το splitter ΔΕΝ συνδέεται απ' ευθείας με τις δύο συσκευές, αλλά μέσω του δικτύου του σπιτιού μου, μέσω των πριζών δηλαδή. Το splitter μπήκε στο κεντρικό κουτί όπου βρίσκονται όλα τα καλώδια, γιατί η ISDN μοιράζεται σε 2 διαμερίσματα, άρα ΕΚΕΙ είναι και το netmod. Από εκεί λοιπόν, εγώ παίρνω στο διαμέρισμά μου το τηλέφωνό μου και (ελπίζω) την DSL. Είδα λοιπόν τα εξής: Το καλώδιο που συνδέει το splitter με τον router έχει από τη μια μεριά UTP και από την άλλη τηλεφωνικό βύσμα με 6 καλωδιάκια μέσα. Το splitter όμως έχει 4 επαφές, άρα προφανώς τα 4 μέσα μας ενδιαφέρουν. Έτσι, του έδωσα 4 καλωδιάκια απ' την πρίζα μου και τα άλλα 2 στο τηλέφωνο (6 έχω σύνολο, ελπίζω να μην χρειάζεται παραπάνω, γιατί θα έχει μανούρα να το αλλάξω. Η ερώτηση μου:
Η σειρά με την οποία θα ενωθούν τα καλώδια ΜΕΣΑ στο μεγάλο καλώδιο μεταξύ τους, είναι συγκεκριμένη ή όπως στο τηλέφωνο δεν έχει σημασία ποιο με ποιο; Αν πάλι δεν καταλάβατε τι εννοώ, πρέπει να αναθεωρήσω τα ελληνικά μου ή να πάμε με φωτογραφίες και σχεδιαγράμματα...
Ελπίζω ότι εξήγησα σωστά όμως...
Άλλο τώρα... Αν δεν ασχοληθώ με το MAC address list, αλλά δώσω κωδικό για το δίκτυο, κάνει δουλειά;
Απο τον spliter στο modem (router) χρειάζεσαι δισυρματο (οι επαφες 2 και 3 ειναι οι ενεργες). Και απο το spliter στο Netmod το ιδιο. Πως συνδεονται παιζει ρολο, αρα θα πρεπει να βαλεις τα καλωδια με την ιδια σειρα στα βυσματακια
-
Ο χρήστης dazed έγραψε:
Από mp3 players της sony πως πάμε?Σκέφτομαι να αγοράσω το SONY MP3 NW HD-5 (20GB) ( http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage. ... &sts_cid=3 ) αλλά έχω ακούσει διάφορα για το λογισμικό της sony που αναλαμβάνει να οργανώσει τα αρχεία σου όπως θέλει αυτό, και εκτός των άλλων αν σβήσεις τα αρχεία από τον σκληρό σου δίσκο θα τα σβήσει και από τη μνήμη του mp3 player με την πρώτη ευκαιρία. Ισχύουν όλα αυτά?
- Supercompact and durable design
- excellent sound quality
- intuitive tactile interface
- removable battery
- stellar battery life
- No extra features, such as FM radio or recording
- ATRAC3 is the only DRM option
- must use SonicStage software for music transfer
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#3]