-
Όλοι μας όταν βγαίνουμε έξω τη Κυριακή, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να είναι ανοικτές καφετερίες, εστιατόρια, μπαρ, περίπτερα. Όταν σηκώνουμε το τηλέφωνο και καλούμε τις πληροφορίες Κυριακή βράδυ είναι κλειστά; Αν εμείς ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να είναι ανοικτά, θα ανοίξουν 24 ώρες τη μέρα και 7 μέρες τη βδομάδα.
-
Με συγχωρείτε που θα το ξαναπώ, αλλά συνεχίζουμε προσεγγίζουμε το θέμα μονόπλευρα - και λέμε και ξαναλέμε τα ίδια πράγματα. Ας αφήσουμε τον μικρόκοσμό μας κι ας προσπαθήσουμε να το δούμε σφαιρικά.
Ας προσπαθήσουμε να δούμε προεκτάσεις, νομίζει κανείς ότι όλη η περί διεύρυνσης ωραρίου συζήτηση γίνεται τυχαία;
Κάποιος κάτι σκέφθηκε να κάνει, κάτι που θα του φέρει κι άλλα κέρδη. Εμάς, μας συμφέρει; Οικονομικά; Εργασιακά; Πνευματικά; Και, τελικά, ποιοί είμαστε 'εμείς'; -
Ο χρήστης HARRY999 έγραψε:
...Εσύ νομίζεις οτι η παγκοσμιοποίηση είναι δεδικασμένο και οτι πρέπει να υποκύψουμε αμαχητί, εγώ νομίζω οτι τίποτε δεν πρέπει να χαρίσουμε σε καμία πολυεθνική. ...Έτσι που το σκέπτομαι, αν οι πολυεθνικές αποφάσιζαν να σταματήσουν να πουλάνε στην Ελλάδα, σε μια εβδομάδα το πολύ θα αρχίζαμε να πεινάμε. Σε άλλη μια θα αρχίζαμε να τρώμε ο ένας τον άλλον, μένοντας γυμνοί και χωρίς θέρμανση, αυτοκίνητα, ίσως και ηλεκτρισμό. Δύσκολο μου φαίνεται να τις πολεμήσουμε...
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Με συγχωρείτε που θα το ξαναπώ, αλλά συνεχίζουμε προσεγγίζουμε το θέμα μονόπλευρα - και λέμε και ξαναλέμε τα ίδια πράγματα. Ας αφήσουμε τον μικρόκοσμό μας κι ας προσπαθήσουμε να το δούμε σφαιρικά.
Ας προσπαθήσουμε να δούμε προεκτάσεις, νομίζει κανείς ότι όλη η περί διεύρυνσης ωραρίου συζήτηση γίνεται τυχαία;
Κάποιος κάτι σκέφθηκε να κάνει, κάτι που θα του φέρει κι άλλα κέρδη. Εμάς, μας συμφέρει; Οικονομικά; Εργασιακά; Πνευματικά; Και, τελικά, ποιοί είμαστε 'εμείς';Πολύ σωστή τοποθέτηση.
'Mας' συμφέρει γιατί θέλουμε να εξυπηρετηθούμε όποτε δεν δουλεύουμε.
Δεν 'σας' συμφέρει γιατί δεν θέλετε να δουλεύετε όποτε εμείς θέλουμε να εξυπηρετηθούμε.Tελικά, στο παιδί μου, που ανακαλύπτει τώρα ότι στη χώρα υπάρχουν εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων λέω ότι κάποια στιγμή οφείλει να διαλέξει (με οικονομικά, εργασιακά και πνευματικά κριτήρια) αν θέλει να είναι 'μας' ή 'σας', χωρίς αυτό να περιέχει στοιχεία προτροπής προς ένα από τα δύο.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Εμάς, μας συμφέρει; Οικονομικά; Εργασιακά; Πνευματικά; Και, τελικά, ποιοί είμαστε 'εμείς';Γι αυτό έγραψα παραπάνω ότι ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ, τι απαιτούμε, από ποιους; θέλουμε υπηρέτες ενώ εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να δουλεύουμε. 'Εμείς' απαιτούμε από τους 'άλλους', εμείς θέλουμε να δουλεύουμε Κυριακές;
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
- Άμα θέλω να αγοράσω ΜΙΑ τηλεόραση θα αγοράσω ΜΙΑ τηλεόραση (είτε Δευτέρα, είτε Τρίτη, είτε Τετάρτη, κ.ο.κ.).
Αμα τα μαγαζια ειναι ανοιχτα περισσότερες ωρες,θα αγορασεις περισσότερα πράγματα.Οταν οργανώνεσαι για να προλαβεις μια ωρα ανοιχτα τα μαγαζία,θα παρεις τα απολυτως απαραίτητα.Οταν τα μαγαζιά είναι 'συνέχεια' ανοιχτα, θα παρεις παραπανω.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
- Άμα θέλω να αγοράσω ΜΙΑ τηλεόραση θα αγοράσω ΜΙΑ τηλεόραση (είτε Δευτέρα, είτε Τρίτη, είτε Τετάρτη, κ.ο.κ.).
Αμα τα μαγαζια ειναι ανοιχτα περισσότερες ωρες,θα αγορασεις περισσότερα πράγματα.Οταν οργανώνεσαι για να προλαβεις μια ωρα ανοιχτα τα μαγαζία,θα παρεις τα απολυτως απαραίτητα.Οταν τα μαγαζιά είναι 'συνέχεια' ανοιχτα, θα παρεις παραπανω.
Δηλαδή πιστεύεις ότι περισσεύουν χρήματα στον κόσμο και απλά δεν προλαβαίνει να τα χαλάσει?
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Δηλαδή πιστεύεις ότι περισσεύουν χρήματα στον κόσμο και απλά δεν προλαβαίνει να τα χαλάσει?
Ίσως να μην προλαβαίνεις τα ψωνίσεις με τον τρόπο που θες. Δηλαδή να βρείς το προιόν που σε ικανοποιεί περισσότερο και για να το κάνεις αυτό μερικές φορές θέλει χρόνο.
-
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
Ίσως να μην προλαβαίνεις τα ψωνίσεις με τον τρόπο που θες. Δηλαδή να βρείς το προιόν που σε ικανοποιεί περισσότερο και για να το κάνεις αυτό μερικές φορές θέλει χρόνο.
Αυτό έχει σχέση με την ικανοποίηση που θα σου προσφέρει το προιόν, όχι όμως με τα λεφτά που θα κινηθούνε.
-
Το ποσο ξοδευει κανεις και ποσα του περισσευουν δεν πανε μαζι απαραίτητα.Σιγουρα παντως οι Ελληνες εχουν λεφτα:
Κινητα,καφεδες των 5 ευρω, βελτιωμενα αυτοκινητα,ιδιοκατοίκηση 80% και βαλε (ολα αυτα που εγραψα αφορουν τον μεσο Ελληνα). -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Αυτό έχει σχέση με την ικανοποίηση που θα σου προσφέρει το προιόν, όχι όμως με τα λεφτά που θα κινηθούνε.
Με τα Οικονομια ποτέ δεν τα πήγαινα καλά. 15 έγραψα
-
Με τα Οικονομια ποτέ δεν τα πήγαινα καλά. 15 έγραψαAmateurs.. 13.4
-
Με τα Οικονομια ποτέ δεν τα πήγαινα καλά. 15 έγραψαφαινεται!
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
φαινεται!
Κατά λάθος έγινε από την βιασύνη μου
-
φαινεται!
Ναι βρε, το καταλαβα, μια πλακιτσα εκανα
(εκθεση ποσο πηρες?? )
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
(εκθεση ποσο πηρες?? )Γυναίκες, τι περιμένεις..
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
φαινεται!
(εκθεση ποσο πηρες?? )
Βασηκα με τον βαθμο τις εκθεσις εμηνα αρκετα εφχαρηστυμαινος. Άλοστε τα απωτελέσματα μηλούν από μώνα τους
-
(εκθεση ποσο πηρες?? )
Βασηκα με τον βαθμο τις εκθεσις εμηνα αρκετα εφχαρηστυμαινος. Άλοστε τα απωτελέσματα μηλούν από μώνα τους
καταπληκτικο!!
(εκθεση ποσο πηρες?? )
Γυναίκες, τι περιμένεις..
μιλησε ο αντρας ο βαρυς!
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
(εκθεση ποσο πηρες?? )
Γυναίκες, τι περιμένεις..
μιλησε ο αντρας ο βαρυς!
69 (:P) κιλά είμαι, όχι και βαρύς..
Πάμε στο ολονυχτίες, γιατί πάλι θα φωνάζει ο γιαπωνέζος.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Δηλαδή πιστεύεις ότι περισσεύουν χρήματα στον κόσμο και απλά δεν προλαβαίνει να τα χαλάσει? :roll:
Χρήματα υπάρχουν, ποιος θα μας τα πάρει πρώτος είναι το θέμα. Αν πάρεις τη Κυριακή τηλεόραση δεν θα αγοράσεις τη Δευτέρα το κινητό, θα το κοιτάς στη βιτρίνα με άδειες τσέπες.
Μαγαζιά ανοιχτά και την Κυριακή;