-
Όσον αφορά το συμβαν της Σουζούκα το 1989, το ότι ο Prost πέφτει σκόπιμα πάνω στον Senna με σκοπό την σύγκρουση είναι ηλίου φαεινότερο. Αν τώρα αυτό θεωρείται από κάποιους υπέροχη εκτέλεση στρατηγικής είναι άλλο θέμα.
Senna και Prost έτρεξαν πάμπολλους αγώνες μαζί και η σύγκρισή τους είναι πολύ εύκολη. Ο Prost ήταν ένας καταπληκτικός οδηγός, από τους κορυφαίους όλων των εποχών, αλλά σε σχέση με τον Senna ήταν αποδεδειγμένα αργότερος. Απλά πράγματα. -
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Η επανάληψη μητέρα κάθε μαθήσεως;;
Παρντόν;
Να μην είναι η ν-οστή φορά που ανοίγει το ίδιο θέμα;
Sorry αλλά είμαι ενεργό μέλος του φόρουμ από το καλοκαίρι. Το αγνοούσα.
-
Μετά έσπρωξαν οι κριτές την ΜακΛάρεν του για να πάρει τον δρόμο διαφυγής και να ξαναμπεί στον αγώνα κάτι 100% ΠΑΡΑΝΟΜΟ. Έτσι η νίκη του ήταν πολύ θεαματική αλλά άκυρη.
Το σπρώξιμο για να ξεκολλήσει από επικίνδυνο σημείο ήταν τόσο παράνομο όσο όταν το έκαναν στον Σούμι.
Το πέρασμα από το δρόμο διαφυγής ήταν ΛΙΓΟΤΕΡΟ παράνομο από τα φετινά στην έξοδο του τούνελ του Μονακό, γιατί έγινε από ανάγκη και μετά από ΠΛΗΡΗ ΣΤΑΣΗ, και όχι μπας και ΔΕ μας περάσει ο αποπίσω...
ΦΥΣΙΚΑ ήταν ΕΝΤΕΛΩΣ παράνομο να στενοχωρήσει τον κανακάρη του Μπαλέστρ!! Εκεί ναι, απαγχονισμό!!!
Έλα τώρα! Μιλάς σοβαρά ότι δεν είναι παράνομο να σπρώξουν σε ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ σημείο (πάνω στην στροφή) 5-6 'οπαδοί' του Σεννα ιάπωνες κριτές το μονοθέσιο μέσα στην πίστα, μετά τις υστερικές χειρονομίες του Βραζιλιάνου; Πότε έσπρωξαν τον Michael Schumacher δηλαδή όταν είχε κολλήσει έξω σε ανάλογη περίπτωση και δεν το έχω υπόψη; Στην Χερέθ του 1997 μήπως, όταν βγήκε εκτός στην αμμοπαγίδα μετά 'την στραβοτιμωνιά' επάνω στον τροπαιούχο Jacques Villeneuve; Εγώ θυμάμαι να χτυπάει το τιμόνι του με απόγνωση που κανείς κριτής δεν τον έβαλε ξανά μέσα!
- Μετά μου αναφέρεις για το πόσο νόμιμο ή παράνομο είναι να φύγει από 'την έξοδο κινδύνου' ο Σέννα. Εντάξει βρε αδερφέ, εκεί μετά την 'θεική αποκόλληση' της McLaren είχαμε την σπάνια δυνατότητα να απολαύσουμε στο δρομάκι διαφυγής τα αλλεπάληλα τρελά ζιγκ-ζαγκ του εκτός ελέγχου Βραζιλιάνου στα προστατευτικά αφρολέξ, την στιγμή που ο Alain Prost έβγαζε ατάραχος τα γάντια του βέβαιος για τον τίτλο του... Τέτοια ικανοποίηση δεν θυμάμαι να είχα δοκιμάσει ποτέ άλλοτε στη ζωή μου σε αγώνα της F1!!!
Και ολοκληρώνεις (nothing personal my friend), με τη γνωστή 'κλάψα' περί 'υποτιθέμενης εύνοιας' επειδή ο πρόεδρος της FIA Jean-Marie Balestre σιγοντάριζε απροκάλυπτα τον ομοεθνή του Γάλλο οδηγό.
Για αυτό το μόνο που έχω να παραθέσω είναι ότι σε 13 χρόνια παρουσίας στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο πολυνίκης οδηγός, κατέκτησε 4 τίτλους οδηγών και τελείωσε άλλες 5 χρονιές με διαφορά όχι μεγαλύτερη των 7 βαθμών από τον πρώτο. Τις 4 από τις 5 φορές μάλιστα ήταν runner up! Με άλλα λόγια είχε σοβαρές πιθανότητες να χριστεί έως 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής! Αυτό από μόνο του νομίζω λέει κάτι για την πραγματική αξία αυτού του τέρατος σταθερότητας...
-
- Ο Βραζιλιάνος, εν πάση περιπτώσει, έκανε λάθος εκτίμηση και χώθηκε από την εσωτερική, ενώ βρισκόταν λίγο πιο πίσω, με τη γνωστή σε όλους κατάληξη. Ας πρόσεχε.
Α μπράβο!!!
ΤΩΡΑ έρχεσαι στα λόγια μου που είπα στο άλλο θέμα που σε έκανε να ανοίξεις ετούτο!!!!ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή ο Πρόστ είχε 'δίκιο' και ο Σένα 'άδικο', ο Σένα είχε 'δίκιο' την επόμενη χρονιά και ο Πρόστ 'αδικο', ομοίως και ο Χιλ είχε 'αδικο' και ο Σουμάχερ 'δίκιο', και κάποια στιγμή μπούχτισε ο κόσμος και με μια ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΩΔΥΝΗ απόφαση τιμωρήθηκε ο Σουμάχερ και δικαιώθηκε ο Βιλνέβ.
Πάντως αν αυτό είχε γίνει στη Σουζούκα 5-10 χρόνια νωρίτερα, ο Σουμάχερ θα είχε 'δίκιο' και ο Βιλνέβ θα είχε 'άδικο' και θα έλεγες 'Ας πρόσεχε.'
Αν πρόσεχε η ΦΙΑ στη Σουζούκα τότε, θα ήταν τετράκις ο Σένα και τρις ο Προστ (στατιστικές λεπτομέρειες είναι τώρα, στατιστικές λεπτομέρειες θα ήταν και τότε, αλλιως ο Ζιλ Βιλνέβ θα ήταν θεόκουλος...) και θα είχαμε γλιτώσει τα θέατρα σκιών.
Ωραία να το θέσω και αλλιώς: Απλώς ο Γάλλος συγκρούοταν με περισσότερο... tact - όχι τόσο αδέξια
-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Ο Prost ήταν ένας καταπληκτικός οδηγός, από τους κορυφαίους όλων των εποχών, αλλά σε σχέση με τον Senna ήταν αποδεδειγμένα αργότερος. Απλά πράγματα.Νομίζω πως παραδέχτηκα ότι ο Senna υπερτερούσε σε ταχύτητα. Όχι μόνο του Prost, αλλά όλων. Συνολικά επιχείρησα να τους αξιολογήσω και τους έκρινα ισοδύναμα ανταγωνιστικούς για ποικίλους λόγους, άσχετα αν για μένα δεν μπορεί να αντικαταστήσει άλλος στην καρδιά μου τον μικρόσωμο Γάλλο με την στραβή μύτη. Και οι τέλειοι σε αυτόν τον κόσμο έχουν κάποιο ψεγάδι
-
Ο χρήστης Red Spirit έγραψε:
Έλα τώρα! Μιλάς σοβαρά ότι δεν είναι παράνομο να σπρώξουν σε ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ σημείο (πάνω στην στροφή) 5-6 'οπαδοί' του Σεννα ιάπωνες κριτές το μονοθέσιο μέσα στην πίστα, μετά τις υστερικές χειρονομίες του Βραζιλιάνου; Πότε έσπρωξαν τον Michael Schumacher δηλαδή όταν είχε κολλήσει έξω σε ανάλογη περίπτωση και δεν το έχω υπόψη; Στην Χερέθ του 1997 μήπως, όταν βγήκε εκτός στην αμμοπαγίδα μετά 'την στραβοτιμωνιά' επάνω στον τροπαιούχο Jacques Villeneuve; Εγώ θυμάμαι να χτυπάει το τιμόνι του με απόγνωση που κανείς κριτής δεν τον έβαλε ξανά μέσα!Περσι στο Νυρμπουργκρινγκ.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Περσι στο Νυρμπουργκρινγκ.To 2003 απο τους οπαδούς του σούμι...ε συγγνώμη τους γερμανους κριτές εννοούσα
-
Ο χρήστης iceman_angel έγραψε:
Περσι στο Νυρμπουργκρινγκ.
To 2003 απο τους οπαδούς του σούμι...ε συγγνώμη τους γερμανους κριτές εννοούσα
Ενταξει ρε! Περσι προπερσι το ιδιο ειναι
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Περσι στο Νυρμπουργκρινγκ.
To 2003 απο τους οπαδούς του σούμι...ε συγγνώμη τους γερμανους κριτές εννοούσα
Ενταξει ρε! Περσι προπερσι το ιδιο ειναι
Δεν το θυμάμαι αλλά εφόσον το αναφέρετε σας πιστεύω και δηλώνω την αντίθεσή μου, με την επιφύλαξη αν το σημείο που βγήκε εμπεριείχε υψηλό ρίσκο για την ασφάλεια των οδηγών και των κριτών ή όχι. Μην ξεχνάτε ότι το 1989 ή το '97 δεν έμπαιναν καθολου safety cars στην πίστα και οι οδηγοί συμμορφώνονταν στις κίτρινες σημαίες αν δεν σταματούσε τελείως ο αγώνας.
-
Επισκέφτηκα σήμερα μια ιστοσελίδα για τον Prost που έχει βιντεάκια με την σύγκρουση του Senna πάνω του σε αντίποινα την επόμενη χρονιά την εξής: http://www.alainprost.net/hk/specials/suzuka4.htm
Κοιτάξτε τα δύο βιντεάκια για να μορφώσετε άποψη.
Αυτά που γράφει όμως είναι πολύ τραβηγμένα. Καθόλου σεβασμός στον μεγάλο του αντίπαλο. Εγώ τουλάχιστον τέτοιες ιστοσελίδες τις βρήσκω οπαδικές και παραπλανητικές για την εικόνα του Σπορ.
-Παραθέτω χαρακτηριστικές λεζάντες:
On Oct 21, 1990, at the start of the Japanese Grand Prix, Ayrton Senna hit Alain Prost out of the track deliberately. Prost must win the race to defend his world champion title. By wrecking Prost's Ferrari out of the race, Senna not only crowned himself 'world champion', he also promised his soul to Satan.
If you don't see the movie clips playing already, click on the links above to see how dangerously Senna did it. If you ever want to defend Ayrton Senna, sit in any vehicle of your choice (my advice: pick a tank) and ask someone to crash into it like Senna did - if you ever find someone that stupid!
Satan might have won a stupid world champion title, but as long as we do not forget Suzuka'90 and continue to condemn it, Satan remains what it is: a loser.
-
Love the sinner
Hate the sin -
Αυτά που γράφει όμως είναι πολύ τραβηγμένα.
Μπα,γιατι το λες αυτο??
-
- Ο Βραζιλιάνος, εν πάση περιπτώσει, έκανε λάθος εκτίμηση και χώθηκε από την εσωτερική, ενώ βρισκόταν λίγο πιο πίσω, με τη γνωστή σε όλους κατάληξη. Ας πρόσεχε.
Α μπράβο!!!
ΤΩΡΑ έρχεσαι στα λόγια μου που είπα στο άλλο θέμα που σε έκανε να ανοίξεις ετούτο!!!!ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή ο Πρόστ είχε 'δίκιο' και ο Σένα 'άδικο', ο Σένα είχε 'δίκιο' την επόμενη χρονιά και ο Πρόστ 'αδικο', ομοίως και ο Χιλ είχε 'αδικο' και ο Σουμάχερ 'δίκιο', και κάποια στιγμή μπούχτισε ο κόσμος και με μια ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΩΔΥΝΗ απόφαση τιμωρήθηκε ο Σουμάχερ και δικαιώθηκε ο Βιλνέβ.
Πάντως αν αυτό είχε γίνει στη Σουζούκα 5-10 χρόνια νωρίτερα, ο Σουμάχερ θα είχε 'δίκιο' και ο Βιλνέβ θα είχε 'άδικο' και θα έλεγες 'Ας πρόσεχε.'
Αν πρόσεχε η ΦΙΑ στη Σουζούκα τότε, θα ήταν τετράκις ο Σένα και τρις ο Προστ (στατιστικές λεπτομέρειες είναι τώρα, στατιστικές λεπτομέρειες θα ήταν και τότε, αλλιως ο Ζιλ Βιλνέβ θα ήταν θεόκουλος...) και θα είχαμε γλιτώσει τα θέατρα σκιών.
Ωραία να το θέσω και αλλιώς: Απλώς ο Γάλλος συγκρούοταν με περισσότερο... tact - όχι τόσο αδέξια
Εμ, τι, ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ήταν, ΑΥΤΟ το μάθημα τους δίδαξε!!!
Τώρα οι νέοπες δεν πρόλαβαν να το ραφινάρουν με τακτ...
Prost vs Senna