-
Η ψηφοφορία που προtάθηκε απο GTA.
Θα θέλαμε όλοι να μαθουμε την γνώμη σας. -
Ο χρήστης Jeep-akias έγραψε:
Θα θέλαμε όλοι να μαθουμε την γνώμη σας.Η ιδέα πιστεύω στα μειωμένα τεκμήρια για τζιπ είναι ότι γενικά είναι ΄βαριά οχήματα με μεγαλύτερους κινητήρες απο τα επιβατικά και αν υπήρχαν τα τεκμήρια των επιβατικών ΄δεν θα υπήρχαν και πωλήσεις τζιπ. Με αυτό το σκεπτικό καλώς και μειώθηκαν τα τεκμήρια στα τζιπ.
Το ερώτημα θα πρέπει να είναι αν χρειάζονται τα τεκμήρια γενικώς και ποια θα πρεπει να είναι η φορολογία των αυτοκινήτων.
Προφανώς και τα τεκμήρια δεν είναι απαραίτητα και η φορολογία αυτοκινήτων θα πρέπει να απλοποιηθεί. Ενας κοινός φόρος π.χ 10% μέχρι ας πούμε 2000 κυβικά και μετά 15% για τα υπολοιπα φαίνεται λογικός.
Όσο για το λόγο που υπάρχουν τα τεκμήρια (να φορολογούνται κρυφά εισοδήματα) ένας έλεγχος της εφορίας σε κάθε μή μισθωτό που χαλάει περισσότερα από αυτά που εμφανίζει ότι κερδίζει θα λύσει το πρόβλημα. Εννοείται βεβαια ότι το κομπουτερ της εφορίας θα πρεπει να εχει προσβαση σε λογαριασμους τραπεζών και πιστωτικών καρτών. Επίσης καλό είναι κα καθιερωθεί ενας αριθμός μητρώου για όλους του Έλληνες πόλίτες ώστε να είναι ποιο εύκολο να γίνονται οι έλεγχοι.
-
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΕΓΩ (ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΛΟΙ ΜΑΣ) ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΑΠΛΑ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ 'ΑΡΧΩΝΤΩΝ'.
Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΛΟΙΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ. -
Πιστεύω πως είναι άδικο τα Jeep-οειδή να έχουν διαφορετική φορολογική αντιμετώπιση διότι δημιουργούνται διακρίσεις και τεχνητή πόλωση της αγοράς. Δεν βλέπω για ποιό λόγο θα πρέπει να 'επιδοτείται', μέσω ευνοϊκής φορολογίας, η κατοχή Jeep-οειδούς και όχι, πχ., η κατοχή πολυμορφικού...
Ταυτόχρονα όμως συμφωνώ στο να καταργηθούν τελείως τα τεκμήρια. Παρότι δεν συμφωνώ με τον agisd στη δυνατότητα του κράτους να έχει πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς και πιστωτικές κάρτες (χωρίς εισαγγελική εντολή, προφανώς) -αλήθεια agisd, υπάρχει τέτοιο καθεστώς στον Καναδά, η εκεί εφορία ξέρει πόσα χρήματα έχεις στην τράπεζα ?-, συμφωνώ μαζί του στο ό,τι τα τεκμήρια είναι γελοία υπόθεση.
Μια παρατήρηση επί της ψηφοφορίας: νομίζω δεν πρέπει να υπάρχει ως επιλογή το 'να καταργηθούν τελείως τα τεκμήρια' διότι είναι άσχετη με το κύριο ερώτημα, αν δηλ. είναι ορθή η διαφορετική φορολογική μεταχείριση των Jeep-οειδών. Νομίζω δηλ. το ενδιαφέρον είναι αν μας αρέσουν οι διακρίσεις υπερ των Jeep και όχι το αν θέλουμε ή όχι τεκμήρια, που είναι μεν ενδιαφέρον αλλά σε άλλο πλαίσιο.
Οπότε δεν ψηφίζω μέχρι να ξεκαθαριστεί το ζήτημα αυτό (αφού θέλω εξίσου να ψηφίσω 2 επιλογές)
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ταυτόχρονα όμως συμφωνώ στο να καταργηθούν τελείως τα τεκμήρια. Παρότι δεν συμφωνώ με τον agisd στη δυνατότητα του κράτους να έχει πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς και πιστωτικές κάρτες (χωρίς εισαγγελική εντολή, προφανώς) -αλήθεια agisd, υπάρχει τέτοιο καθεστώς στον Καναδά, η εκεί εφορία ξέρει πόσα χρήματα έχεις στην τράπεζα ?-, συμφωνώ μαζί του στο ό,τι τα τεκμήρια είναι γελοία υπόθεση.Noμίζω πως ναι, στον Καναδα οι τραπεζες είναι υποχρεωμένες να δώσει πληροφοριες σε διαφορους οργανισμούς αν τους ζητηθεί. Μην ξεχνάμαι ότι υπάρχει πολύ εγκλημα, όπως ξέπλυμα χρημάτων που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Φαντάσου ποιον εξυπερετεί οι αδιαφανεις λγαριασμοί στην Ελλάδα. Σίγουρα όχι την μητέρα μου που ειναι συνταξιούχος του δημοσίου.
Τα τεκμήρια είναι για να πιάσουν τα κρυφά εισοδήματα. Αν μπορείς να ελέξεις τους λογαριασμούς και τις κάρτες των ελεύθερων επαγγελματιών τότε δεν χρειάζεσαι τεκμηρια. Και μην ξεχνάμαι ότι την αδικία των τεκμηριων την πληρώνουν οι μισθωτοί που δεν εχουν κρυφά εισοδήματα.
-
Και κάτι άλλο που ίσως θα μπορούσαν να μας πληροφορήσουν οι ειδικότεροι: ποιά είναι τα κριτήρια βάσει των οποίων ένα όχημα θεωρείται 'τύπου Jeep' και άρα απολαμβάνει των σχετικών φορολογικών προνομίων ?
Είναι 'τύπου Jeep' πχ.
Tο Forester ?
To RAV-4 ?
To Terios ?
To Ignis 4x4 ?
To Megane RX-4 ?
To Impreza STi ? -
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Noμίζω πως ναι, στον Καναδα οι τραπεζες είναι υποχρεωμένες να δώσει πληροφοριες σε διαφορους οργανισμούς αν τους ζητηθεί. Μην ξεχνάμαι ότι υπάρχει πολύ εγκλημα, όπως ξέπλυμα χρημάτων που πρέπει να αντιμετωπιστεί.Μα και στην Ελλάδα αν το ζητήσει ο εισαγγελέας η τράπεζα είναι υποχρεωμένη να παρέχει πληροφορίες. Πχ. για τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση της '17 Νοέμβρη' δόθηκε τέτοια εντολή. Καμία αντίρρηση. Το θέμα είναι, χωρίς υποψία παράνομης πράξης και εισαγγελική παρέμβαση, έχει δικαίωμα σε τακτική βάση η εφορία να παίρνει αντίγραφο του τραπεζικού λογαριασμού σου ?
Νομίζω είναι θέμα προσωπικής ελευθερίας. Δεν θέλω πάλι να αρχίσουμε συζητήσεις 'αν δεν έχεις κάτι να κρύψεις δεν φοβάσαι τίποτε' αλλά θα μου επιτρέψεις να μην θέλω κάτι τέτοιο, και ας μην έχω τίποτε να κρύψω.
Φαντάσου ποιον εξυπερετεί οι αδιαφανεις λγαριασμοί στην Ελλάδα. Σίγουρα όχι την μητέρα μου που ειναι συνταξιούχος του δημοσίου.
Τα τεκμήρια είναι για να πιάσουν τα κρυφά εισοδήματα. Αν μπορείς να ελέξεις τους λογαριασμούς και τις κάρτες των ελεύθερων επαγγελματιών τότε δεν χρειάζεσαι τεκμηρια. Και μην ξεχνάμαι ότι την αδικία των τεκμηριων την πληρώνουν οι μισθωτοί που δεν εχουν κρυφά εισοδήματα.
Ελα τώρα! Αυτό το περί μισθωτών είναι σε κάποιο (μεγάλο ?) βαθμό παραμύθι διότι πολλοί μισθωτοί έχουν 'άδηλους πόρους' δηλ. δεύτερη 'μαύρη' δουλειά:
ο Πόσοι δάσκαλοι/καθηγητές δεν κάνουν φροντιστήρια στους μαθητές που (υποτίθεται πως) διδάσκουν το πρωί ?
ο Πόσοι εφοριακοί δεν κάνουν το βράδυ τους λογιστές αυτών που (υποτίθεται πως) ελέγχουν το πρωί ?
ο Πόσοι συνταξιούχοι τραπεζικοί δεν εργάζονται σε χρηματιστηριακές εταιρείες ?
ο Πόσοι συνταξιούχοι στρατιωτικοί δεν εργάζονται σε αντιπροσώπους στρατιωτικού υλικού (των οποίων τις προσφορές για διαγωνισμούς αξιολογούσαν όταν ήταν εν ενεργεία) ?(Για όλα τα παραπάνω έχω προσωπική πείρα, ποιός ξέρει και πόσα άλλα τέτοια παραδείγματα υπάρχουν...)
Οπότε ας αφήσουμε το παραμύθι περί 'κακόμοιρων μισθωτών και συνταξιούχων', όποιος θέλει να κλέψει την εφορία, την κλέβει...
Τέλος πάντων, επί των τεκμηρίων: πρόκειται ουσιαστικά για την ομολογία του κράτους 'δεν μπορώ να σε ελέγξω και άρα σε φορολογώ ανεξάρτητα των πραγματικών εισοδημάτων σου' που είναι γελοίο να ακούγεται από οποιοδήποτε 'κράτος δικαίου'.
-
ψηφισα οτι ειναι αδικα σε σχεση με τα αλλα αυτοκινητα γιατι δεν βλεπω να υπαρχει κανενας απολυτως λογος για δυο μετρα και δυο σταθμα στην φορολογηση διαφορετικων κατηγοριων αυτοκινητων εκτος και αν κατι τετοιο γινει με γνωμονα την επιβαρυνση της μολυνσης του περιβαλοντος και την συμμετοχη των διαφορετικης τεχνολογιας οχηματων σε αυτην.
χαιρετιζω την καταργηση των ανοητων τεκμηριων επιτελους απο τους αρμοδιους υπενθυμιζω ομως οτι θα συνεχισουν να υπαρχουν οχι μονον πανω απο τα 2000cc αλλα και για οποιοδηποτε αλλο που κοστιζει πανω απο 30.000 ευρω [αν και δεν ειναι πολλα μεσα σε αυτον τον συνδιασμο].
επισης οποια απωλεια εσοδων υπαρξει θα καλυφθει πολλαπλασια απο την μελλοντικη αλλαγη γενικοτερα της φορολογησης των αυτοκινητων που θα γινεται στην Ε.Ε και θα βασιζεται στην φορολογηση αναλογικα με ποσο ρυπαινει [το καθε οχημα] σε τετοιο σημειο που τα σχετικα παλαιοτερα αυτοκινητα θα ''εξαφανιστουν'' εκ των πραγματων απο την κυκλοφορια.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Πιστεύω πως είναι άδικο τα Jeep-οειδή να έχουν διαφορετική φορολογική αντιμετώπιση διότι δημιουργούνται διακρίσεις και τεχνητή πόλωση της αγοράς. Δεν βλέπω για ποιό λόγο θα πρέπει να 'επιδοτείται', μέσω ευνοϊκής φορολογίας, η κατοχή Jeep-οειδούς και όχι, πχ., η κατοχή πολυμορφικού...Ταυτόχρονα όμως συμφωνώ στο να καταργηθούν τελείως τα τεκμήρια. Παρότι δεν συμφωνώ με τον agisd στη δυνατότητα του κράτους να έχει πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς και πιστωτικές κάρτες (χωρίς εισαγγελική εντολή, προφανώς) -αλήθεια agisd, υπάρχει τέτοιο καθεστώς στον Καναδά, η εκεί εφορία ξέρει πόσα χρήματα έχεις στην τράπεζα ?-, συμφωνώ μαζί του στο ό,τι τα τεκμήρια είναι γελοία υπόθεση.
Μια παρατήρηση επί της ψηφοφορίας: νομίζω δεν πρέπει να υπάρχει ως επιλογή το 'να καταργηθούν τελείως τα τεκμήρια' διότι είναι άσχετη με το κύριο ερώτημα, αν δηλ. είναι ορθή η διαφορετική φορολογική μεταχείριση των Jeep-οειδών. Νομίζω δηλ. το ενδιαφέρον είναι αν μας αρέσουν οι διακρίσεις υπερ των Jeep και όχι το αν θέλουμε ή όχι τεκμήρια, που είναι μεν ενδιαφέρον αλλά σε άλλο πλαίσιο.
Οπότε δεν ψηφίζω μέχρι να ξεκαθαριστεί το ζήτημα αυτό (αφού θέλω εξίσου να ψηφίσω 2 επιλογές)
Έχεις δίκαιο ...η τρίτη απάντηση στην ψηφοφορία αφαιρέθηκε.
Θα ξανατεθεί όμως σε άλλη ψηφοφορία. -
ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΤΖΙΠ.
ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΘΟΥΝ (ΑΣ ΠΟΥΜΕ) ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ,Η ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΟΡΕΙΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΩΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ?
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΛΟΓΟΣ? -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΤΖΙΠ.
ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΘΟΥΝ (ΑΣ ΠΟΥΜΕ) ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ,Η ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΟΡΕΙΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΩΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ?
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΛΟΓΟΣ?Aν νομίζεις πως υπάρχει κάποια λογική γενικά στην επιβολή των τεκμηρίων τότε ...ψάξε να βρείς εκεί τον λόγο.
Πιθανόν να είναι και αυτό που λες...βέβαια με τα σημερινά δεδομένα αυτο αναιρείται πλήρως. Απο την άλλη ...με την κατάντια των ελληνικών δρόμων και με την ανικανότητα των κρατούντων να εξασφαλίσουν στους πολίτες πως δεν θα πνιγούν η δεν θα κολήσουν σε κάποιο πλυμηρισμένο δρόμο ίσως να αποτελέι πλέον αναγκαιότητα η ολική άρση του τεκμηρίου στα Jeep-οειδή ώστε να επωφεληθούμε όλοι μας αφού αυτοί δείχνουν ανίκανοι και απρόθυμοι να κάνουν κάτι για όλους εμάς τους απροστάτετυτους πολίτες αυτης της μπανανίας.
-
ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ.
ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΥ ΕΝΑ ΔΙΛΙΤΡΟ ΧΙΟΥΝΤΑΙ ΕΧΕΙ ΙΔΙΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΖΕΡΑΤΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΔΙΚΙΑ ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΤΩΝ 4Χ4;
ΑΔΙΚΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ 4Χ4. -
Ο χρήστης Doukeris έγραψε:
ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ.
ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΥ ΕΝΑ ΔΙΛΙΤΡΟ ΧΙΟΥΝΤΑΙ ΕΧΕΙ ΙΔΙΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΖΕΡΑΤΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΔΙΚΙΑ ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΤΩΝ 4Χ4;
ΑΔΙΚΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ 4Χ4.Αδικία είναι ότι με την επιβολή τεκμηρίου σε κάποιους απο εμάς απαγορεύεται ουσιαστικά να αποκτήσουμε ένα μεγάλο και πραγματικό 4χ4 που δεν θα το έχουμε μόνο για τις δυνατότητες του αλλα και για μεγάλα ταξίδια και για να κουβαλάμε τις αποσκευές μας ή τους φίλους μας αλλα και για το γαμώτο.
Πέρα απο αυτό ...υπάρχουν μεγάλα 4χ4 που ενώ απο άποψη κόστους βρίσκονται μέσα στις δυνατότητες μας εξ'αιτίας του τεκμηρίου δεν μπορούμε να τα αποκτήσουμε ...και η αλήθεια είναι για μένα τουλάχιστο πως το βαρέθηκα το 3θυρο grand vitara .
Ευκαιρία θα ήταν η απελευθέρωση οχημάτων με πετρελαιοκινητήρες και αυτό μια και θα μπορούσαν πολλά απο τα 'βαριά' τετρακίνητα να αποκτήσουν εναν 2λιτρο turbo που να μπορεί να τα κινεί αξιοπρεπώς...αλλα και αυτό μαλλον δεν θα γίνει παρά τις αντίθετες προβλέψεις.
-
ΝΙΚΟΛΑ ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ.
ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ DISCOVERY 2.0 ΚΑΙ ΔΩΣΕΙΣ 400000 ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ 3.5 ΛΙΤΡΑ 135 ΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΣ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ.
ΑΝ ΔΩΣΕΙΣ 6000000 ΔΡΧ ΚΑΙ ΠΑΡΕΙΣ ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΛΙΤΡΟ 4Χ4 ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΠΗΓΕΣ. ΕΝΤΑΞΕΙ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΕΣ ΑΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ; ΕΝΩ ΑΝ ΑΓΟΡΑΖΕΣ ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΡΟΛΕΞ ΠΟΥ ΦΟΡΑΓΕ Ο Χ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ Ψ ΚΑΙ ΕΔΙΝΕΣ 20000000 ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑ ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤ/ΤΟΥ.
ΕΓΩ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΔΙΑΦΩΝΗΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΙΣΗ.
ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ. ΟΧΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΥ ΣΤΑ 4Χ4 ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΒΕΒΑΙΑ. ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ RAV ΚΛΠ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΜΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΛΟΓΟΣ?Ξερετε οτι τα αγροτικα μηχανηματα , καθως και εκτος δρομου οχηματα καταχωρουνταν σε στρατιωτικες καταστασεις και οτι μπορει να επιταχθουν πρωτα σε Επιστρατευση ;
Μηπως γι'αυτο το λογο υπαρχει αυτη η μειωση στα τεκμηρια;
Αληθεια, που μπορουμε να δουμε ποια οχηματα ειναι τυπου 'τζιπ' και εχουν μειωση στο τεκμηριο; -
Ο χρήστης santafe έγραψε:
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΛΟΓΟΣ?Ξερετε οτι τα αγροτικα μηχανηματα , καθως και εκτος δρομου οχηματα καταχωρουνταν σε στρατιωτικες καταστασεις και οτι μπορει να επιταχθουν πρωτα σε Επιστρατευση ;
Αληθεια, που μπορουμε να δουμε ποια οχηματα ειναι τυπου 'τζιπ' και εχουν μειωση στο τεκμηριο;ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ,ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΕΜΦΑΝΙΖΩΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ,ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΠΟΛΥΤΕΛΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ (BMW 7- ,MERCEDES 500,Κ.Λ.Π.)ΠΟΥ ΛΕΝ ΟΤΙ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ , ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΑΙ.
ΑΡΑ ΤΟ ΠΙΘΑΝΩΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΩΝΤΑΙ ΤΑ ΑΚΡΙΒΩΤΕΡΑ ΟΧΗΜΑΤΑ,ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΙΝΑΙ. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Αληθεια, που μπορουμε να δουμε ποια οχηματα ειναι τυπου 'τζιπ' και εχουν μειωση στο τεκμηριο;ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ,ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΕΜΦΑΝΙΖΩΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ,ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΠΟΛΥΤΕΛΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ (BMW 7- ,MERCEDES 500,Κ.Λ.Π.)ΠΟΥ ΛΕΝ ΟΤΙ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ , ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΑΙ.
ΑΡΑ ΤΟ ΠΙΘΑΝΩΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΩΝΤΑΙ ΤΑ ΑΚΡΙΒΩΤΕΡΑ ΟΧΗΜΑΤΑ,ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΙΝΑΙ.το να επιστρατευονται καποια οχηματα σε περιπτωση πολεμου μπορει και να εχει καποια λογικη [αν και εγω θα προτιμουσα να το καψω] οταν τα οχηματα ειναι πχ φορτηγα,λεωφορεια,χωματουργικα η και αλλα ιδιαιτερων ικανοτητων οπως εκτος δρομου τετρακινητα.
το να ειναι αυτος λογος για μειωμενο τεκμηριο ομως μαλλον ειναι τουλαχιστον γελοιο.
αλλωστε οι κρατικοι λειτουργοι δεν μας εχουν συνηθισει σε τετοιου ειδους γενναιοδωριες απλα αποφασιζουν και διαταζουν και δεν χρειαζεται να μας καλοπιασουν για να επιταξουν το οχημα μας.τωρα βεβαια τι θα προσεφερε στο κρατος ενα πολυτελες αυτοκινητο σε περιπτωση πολεμου οπως μια mercedes cabrio sl οπως αυτου του θεσσαλονικιου που τους εβγαλε στην τηλεοραση πριν απο καιρο δεν μπορω να φανταστω.
εκτος και αν καποιος στρατηγος νικητης καποιου μελλοντικου πολεμου θα ηθελε να μπει ελευθερωτης στις ''σκλαβωμενες πατριδες'' [τρομαρα του] καβαλα.......... στην mercedes!!!!!!!!!!!!!!!!! -
OPA PAIDIA!KATHWS PARAGEILA TO TERRANO POU KANEIS DEN MPOREI NA AMFISBHTHSEI OTI EINAI ONTWS 100% TZIP O THEOXAR...
MOU EIPE OTI EXEI MEIWMENO TEKMHRIO 20% TO 97 .OMWS OTAN PHGA EFORIA KAI RWTHSA,TO TERRANO DEN EXEI THN PARAMIKRH MEIWSH !!!!!!AKOUSON AKOUSON!KAI TI MOU EIPAN OTAN TOUS RWTHSA PWS GINETAI AYTO?MOU EIPAN PWS OI ELLHNIKES ANTIPROSWPEIES KANOUN SYMFWNIES ME TO YPMET KAI MONO TOTE MPOREI NA PAREI EGRISH ENA TZIP GIA NA EXEI MEIWMENO TEKMHRIO!!!**AUTO TO KSERATE?TON NOU SAS! **
Τεκμήρια και Jeep. Ποιά είναι η άποψή σας