Ο χρήστης Amaxopoulos έγραψε:
Δηλαδη τι θα επρεπε να ειναι ο κοσμος,μεσα στην τρελη χαρα......
Οχι.
Αλλά όταν ανακοινώνεται κάτι θετικό (ΙΜΗΟ), ας μην είναι οι πρώτες απαντήσεις αρνητικές, αδικεί τους πάντες αυτό.
Η πραγματικοτητα του να δημιουργουμε νεες πηγες εσοδων,ΟΤΑΝ μου λενε οι εισπρακτορες πως οσο εχεις χρηματα τρεχεις,μετα γιοκ.
(η συνεχεια της φρασης λεει θα βρουμε αλλους σαν και σενα να τα παιρνουμε) και ιδου:μερικα 'νεα' Α5-Ν1 για αρμεγμα.....
Πειτε μου εσεις αλλη μεταφραση......
Εγώ το βλέπω αλλιώς:
Αν δεν γινόταν αυτό, μόλις η όποια Peugeot, Nissan, MG-Rover αποφάσιζαν να διακόψουν την εμπλοκή τους, πέταμα τα αντίστοιχα αυτοκίνητα. Ή, στην καλύτερη περίπτωση, συμμετοχή χωρίς να μετράνε πουθενά (National), τη στιγμή που οι αντίστοιχες κλάσεις (ιδίως η Ν/1, μετά το 2007 που θα λήξει το 106R 1,3) θα ερήμωναν... (και είδαμε στην περίπτωση των Ibiza του ενιαίου πόσο συμμετέχουν όσοι 'δε μετράνε πουθενά').
Το ποτήρι ξέρεις μπορείς να το βλέπεις είτε μισοάδειο είτε μισογεμάτο. Το να το βλέπεις ΠΑΝΤΑ μισοάδειο το βρίσκω μηδενιστικό.
Τέλος πάντων, ΕΣΥ τι θεωρείς: είναι θετικά αυτά που ανακοινώθηκαν ή όχι ?
Η αν θελετε αλλη εννοια της πραγματικοτητας,πειτε μου εσεις αν τα τελευταια 10 χρονια παει γενικα(με ολα τα συν και τα πλην) μπροστα το αθλημα η ειναι τουλαχιστον στο ιδιο σημειο,αν οχι πισω.....Αν κανω λαθος, τοτε απλως εχω φαουλ,αν και δεν το νομιζω.
Ναι, νομίζω πάει μπροστά (εκτός των αγώνων ταχύτητας). Αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση...
Παντως και εγω πιστευω πως επαιξε το ρολο του ο ΣΟΑΑ για τις ζωνες κλπ.
Ναι, τον έπαιξε, και μπράβο στο ΣΟΑΑ.
Με την έννοια πως μια πρόθεση που υπήρχε σα σκέψη (και πρόταση, έστω και σε κάποιες εσωτερικές αναφορές) 2 χρόνια τώρα, βρήκε την ευκαιρία να ενισχυθεί και από μια 'λαϊκή απαίτηση' και έτσι να είναι περισσότερο 'πειστική'. Αρα, κατά πάσα πιθανότητα θα γινόταν έτσι και αλλιώς αλλά η πίεση του ΣΟΑΑ σίγουρα επιτάχυνε τις εξελίξεις.
Σε τεχνικό επίπεδο, αυτή δεν είναι μια απλή υπόθεση, διότι τα υλικά που χρησιμοποιούνται στα μοντέρνα συστήματα ασφάλειας (πχ. κλωστές κέβλαρ) ΟΝΤΩΣ φθείρονται και γερνάνε από την UV ακτινοβολία (ήλιος) και η 5ετία είναι το όριο που θέτει ο κατασκευαστής τους.
Το να πούμε εμείς (σαν Ελλάδα) κάτι διαφορετικό από τον κατασκευαστή σημαίνει πως παίρνουμε την ευθύνη, πως μια ζώνη 7ετίας είναι εξίσου αποτελεσματική με μία 5ετίας. Το οποίο είναι, όπως και να το κάνουμε, ρίσκο (δε φαντάζομαι να είναι κανείς εδώ που να βάζει το χέρι του στη φωτιά για τη ζώνη 7ετίας που λέγαμε...) και το ρίσκο το παίρνουν, πρώτα απ΄ όλα, αυτοί που χρησιμοποιούν αυτά τα μέτρα ασφάλειας και δευτερευόντως, η ΕΘΕΑ.
Τα υπόλοιπα περί 'τραγικής χρονικής συγκυρίας' δε χρειάζονται σχολιασμό
Βρε Νασο,δεν τους λες αν εχουν και το προγραμμα αγωνων του 2006 να το ανεβασουν.
Δεν το ξέρω και δε με ενδιαφέρει. Αλλά σε τι θα σε βοηθήσει αυτή η γνώση αυτή τη στιγμή ?