-
Λοιπόν, αποφάσισα να ξανα-ματα-επανα-εγκαταστήσω και ένα Linuxακι, να δω πως βαδίζει.
Επιλογή: Debian (το πιο 'αγνό', real men do it on AlfaRomeo only, εεεεεεε συγγνώμη on keyboard only). Εξάλλου, πριν κανα χρόνο που το πάλευα μου είχε πάρει μονο τρεις ημέρες για να δει το USB ποντίκι.
Το ζητούμενο: Συνύπαρξη Debian και Windows.
Τα δεδομένα: Έχω τρεις σκληρους, ως εξής:
Primary master, 120 GB με Windows XP
Primary slave, 20 GB με Swap των Windows και χώρο για Video Capturing
Secondary master, 40 GB για το Linux
Secondary slave DVD-RWH εγκατάσταση ξεκινάει από CD και όταν μου ζητάει να κανω partitioning, δηλώνω 7 GB primary partition στον secondary master για /, 1,5 GB extended partition για swap, και τα υπόλοιπα σε extended για /home.
Σαν boot loader επιλέγω το Grab και του λέω να το βάλει στο hd2,1 (δοκίμασα και το hd2). Όταν έρθει η ώρα του boot, διαλεγω μεσα απο το boot menu του BIOS (με F8 ) να μπουτάρει από τον secondary master. Εμφανίζεται το μενου του Grab αλλά όταν επιλέξω τον πυρήνα που θέλω μου βγάζει μηνυμα ότι δεν μπορεί να κάνει mount το path του πυρήνα (μάλιστα στο τελος της mount εντολής έχει και ro (read only)).
Ακούω ιδέες! -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Και ο opera έχει τα bug του. Τον έχω κι αυτόν εγκατεστημένο, όπως και τον FF και (για δοκιμή) τον Maxthon. Έχω καταλήξει στον FF (όπως και αρκετοί αλλόπιστοι ).
Ομοίως. Παραδέχομαι ότι έχω εγκατεστημένο τον Όπρα, σήμερα μάλιστα έβαλα τον τελευταίο (8.51), προσπαθώ να τον δουλέψω λιγάκι όποτε δεν βαριέμαι, αλλά ρε παιδιά, έχω συνηθίσει τόσο πολύ τα keyboard-shortcuts του FF, που δεν τον αλλάζω με τπτ τελικά τον άτιμο!
Και που να συνηθίσεις τις ευκολίες του Maxthon Σπύρο... εκεί να δεις εξάρτηση
-
ΙΕ is the devil!
-
ΙΕ is the devil!Όντως, λέγεται πως η έκδοση 7 θα συντρίψει τον... παράδεισο
-
Το προβλημα με το BIOS δε λυθηκε με τιποτα και μαλλον παμε για νεο BIOS αλλα καποιος μου ειπε οτι δεν μπορω να το αλλαξω και πρεπει να αλλαξω μητρικη!!! Νομιζα οτι θα εβγαινε ομως δεν ειναι απλως 'καρφωμενα'; Ειναι ενσωματομενα;;; Μιλαμε για GA-7VA αν παιζει ρολο...
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
ΙΕ is the devil!
Όντως, λέγεται πως η έκδοση 7 θα συντρίψει τον... παράδεισο
Για να συντρίψεις τον εχθρό πρέπει να τον φτάσεις πρώτα.
Χαρακτηριστική η εικόνα του Quick Launch μου :
Τον Opera τον χρησιμοποιώ για μια μόνο δουλειά: έχει εκείνο το κουμπάκι που εμποδίζει τις εικόνες να φορτώνουν, χωρίς όμως να κάνει μαντάρα το layout:
Υπάρχει κάποιο extension που να κάνει το ίδιο στον Firefox; -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
ΙΕ is the devil!
Όντως, λέγεται πως η έκδοση 7 θα συντρίψει τον... παράδεισο
Τον Opera τον χρησιμοποιώ για μια μόνο δουλειά: έχει εκείνο το κουμπάκι που εμποδίζει τις εικόνες να φορτώνουν, χωρίς όμως να κάνει μαντάρα το layout:
Υπάρχει κάποιο extension που να κάνει το ίδιο στον Firefox;όχι δεν νομίζω να υπάρχει. Όσο για το quicklaunch, δεν είσαι αρκετά ΕΧΘΡΟΣ της MS (μα... εικονίδιο ΙΕ??? )
ιδού το δικό μου, το μόνο που είναι MS, είναι το 'show desktop'
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Υπάρχει κάποιο extension που να κάνει το ίδιο στον Firefox;Και ο Maxthon δεν το κάνει αυτό;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Για να συντρίψεις τον εχθρό πρέπει να τον φτάσεις πρώτα.Χαρακτηριστική η εικόνα του Quick Launch μου :
Αυτό λέμε. Ακούγεται πως ο ΙΕ7 θα κάνει ότι και τα 4 εικονίδια της σημερινής σου taskbar
-
Ξέρει κανείς κάποιο free πρόγραμμα σαν τον frontpage? Να μπορώ να επεξεργάζομαι δηλαδή σελίδες στο Internet σε html.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Αυτό λέμε. Ακούγεται πως ο ΙΕ7 θα κάνει ότι και τα 4 εικονίδια της σημερινής σου taskbar
Μα αυτό το κάνει ήδη ο Firefox!
Τελικά βρήκα extension και γι'αυτό που έλεγα πριν (απόκρυψη/μη φόρτωμα εικόνων ενεργοποιούμενο-απενεργοποιούμενο με ένα κουμπάκι):
imagepref -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μα αυτό το κάνει ήδη ο Firefox!Σιγά μην έχει ο Firefox π.χ. 'Page Links'
-
Και ο opera έχει τα bug του. Τον έχω κι αυτόν εγκατεστημένο, όπως και τον FF και (για δοκιμή) τον Maxthon. Έχω καταλήξει στον FF (όπως και αρκετοί αλλόπιστοι ).
Ομοίως. Παραδέχομαι ότι έχω εγκατεστημένο τον Όπρα, σήμερα μάλιστα έβαλα τον τελευταίο (8.51), προσπαθώ να τον δουλέψω λιγάκι όποτε δεν βαριέμαι, αλλά ρε παιδιά, έχω συνηθίσει τόσο πολύ τα keyboard-shortcuts του FF, που δεν τον αλλάζω με τπτ τελικά τον άτιμο!
OMG... ακομα χρησιμοποιειται keyboard!!!
Δουλεψτε τον Οπερα λεμε.... δεν εχετε μαθει τιποτα γι αυτον με μια ματια. Ο Firefox δεν πιανει μια μπροστα του...
By default εχει mouse gestures... απειρως ποιο γρηγορα απο οποιοδηποτε keyboard shortcut και αμα βαριεστε απειρα, απλα μιληστε του... θα σας καταλαβει
-
Keyboard is fast, mouse is slow .-
-
Keyboard is fast, mouse is slow .-Στην περίπτωση των mouse-gestures, ισχύει το ακριβώς ανάποδο!
-
Keyboard is fast, mouse is slow .-in your dreams
Τωρα μεταξυ μας, αλλα οσοι εχετε δοκιμασει Οπερα ο Firefox θα επρεπε να σας φαινετε πολυ αργος στο φορτωμα. Τον εχω τον firefox αλλα εχει αποτυχει να με εντυπωσιασει λογω του αργου φορτωματος αλλα και των λιγοτερων ευκολιων στην χρηση. Οχι πως ο Οπερα δεν εχει αδυναμιες... αλλα δεν σχετιζονται με την χρηση, απλα στο ασχετο μπορει να βαρεσει κανα crash.... αυτο απο την εκδοση 8.5 και μετα.
-
Και στις εκδόσεις 5-6 κρασάριζε τακτικά. Τα mouse gestures τα έχω απενεργοποιήσει και στον Opera, προτιμώ τα πλαϊνά κουμπάκια του ποντικιού πχ για μπρος-πίσω.
-
Το rewind/back στον Opera είναι το ταχύτερο όλων όσων έχω δοκιμάσει.
Και είναι σημαντικό για μένα.
Εχω όμως παρατηρήσει κάποια προβληματάκια με το refresh σε κάποια φόρα,όπως επίσης, μπαίνοντας σε κάποια σελίδα από λινκ,δεν την ανανεώνει αν έχω μπει προηγουμένως.
Πρέπει να ξαναπατήσω. -
Και στον firefox μπορείτε να χρησιμοποιείτε mouse gestures. Απλά κατεβάστε το extension 'All-in-one gestures.
-
Σωστά, το είχα ξεχάσει αυτό. Για όλες τις χρήσιμες λειτουργίες υπάρχουν extensions.
ΑΚΟΥΤΕ ΒΡΕ;;;; ΓΙΑ ΟΛΕΣ!
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#3]