-
-
Πεθαμένο δεν είναι. Νοθευμένο, ναι. Εγώ νομίζω, ζώντας σ'αυτόν τον χώρο, πως αρκεί να λυθούν τα χέρια των συγκλήτων και των διοικήσεων για να ξεκαθαρίσει το τοπίο.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Πεθαμένο δεν είναι. Νοθευμένο, ναι. Εγώ νομίζω, ζώντας σ'αυτόν τον χώρο, πως αρκεί να λυθούν τα χέρια των συγκλήτων και των διοικήσεων για να ξεκαθαρίσει το τοπίο.Ούτε οι Συγκλητικοί θέλουν! Και γιατί νοιώθουν πως αποδυναμώνονται και γιατί -πλέον- δεν μπορούν να τα βάλουν με τους φοιτητοπατέρες.
-
Σε ποιο πανεπιστήμιο είδες τους συγκλητικούς να θέλουν να καταργηθεί; Φέρε μου ένα παράδειγμα συγκλήτου που να λέει 'καταργήστε το'.
Αντί να καταργηθεί το άσυλο, αρκεί εσύ η κυβέρνηση να πεις στη σύγκλητο και στη διοίκηση 'σου επαναφέρω την οριστική αποβολή κι αν δεις προβλήματα, μη διστάσεις να χρησιμοποιήσεις τη δύναμή σου - κι εγώ είμαι εδώ, μη σε νοιάζει τι θα πουν τα κομματόσκυλα'.
Μήπως, αντί να καταργήσουμε το άσυλο (που είναι η εύκολη, ακραία και ισοπεδωτική λύση), θα'πρεπε να ξεβρωμίσουμε λίγο τον φοιτητικό συνδικαλισμό, αφαιρώντας από τις παρατάξεις το δικαίωμα να τα κάνουν μπάχαλο;
Άλλωστε...
Αυτός που θα παραχωρούσε την ελευθερία του εν ονόματι μιας προσωρινής ασφάλειας δεν αξίζει ούτε ελεύθερος ούτε ασφαλής να είναι.
Και με το σκεπτικό σου, θα έπρεπε να καταργήσουμε και την ελευθερία του Τύπου, επειδή έχουμε κακούς δημοσιογράφους. Και τις προγαμιαίες σχέσεις, γιατί οι γάμοι τώρα δε στεριώνουν. Αν ακολουθήσουμε τη λογική σου, μπαίνουμε σε πολύ επικίνδυνες ατραπούς.
-
Θα εκφράσω την πρσωπική μου άποψη βέβαια, αλλά για μένα το άσυλο έτσι όπως έχει καταντήσει είναι μεγάλη μ@λ@κία. Σκεφτείτε πώς ξεκίνησε το άσυλο και πού κατέληξε. Ίσως κάποτε υποστήριζε την ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Πλέον, αφορά μόνο την ανευ τιμωρίας χρήση βίας και την άνευ τιμωρίας καταστροφή δημόσιας και όχι μόνο περιουσίας. Μπαίνουν μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους Χ στον αριθμό ταραξίες, γνωρίζοντας ότι η αστυνομία δεν μπορεί να τους πλησιάσει και αρχίζουν την καταστροφική τους δράση. Ταυτόχρονα, οι Πρυτανικές αρχές κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους, καθώς αντί να δώσουν την άδεια στην αστυνομία να μπει στους πανεπιστημιακούς χώρους και να πλακώσει στο ξύλο αυτούς τους αλήτες, κάνουν την πάπια και τους αφήνουν να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο.
Πείτε μου εσείς όλοι οι υπέρμαχοι του ασύλου πού διακρίνετε αυτή την ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Στην καταστροφή των χώρων του πανεπιστημίου, στις πέτρες που εκσφενδονίζονται ή στο κάψιμο των κάδων απορριμάτων; Νοιώθετε υπερήφανοι για τη νεολαία που εκμεταλλεύεται την ελευθερία που της προσφέρει το άσυλο; -
Άλλωστε...
Αυτός που θα παραχωρούσε την ελευθερία του εν ονόματι μιας προσωρινής ασφάλειας δεν αξίζει ούτε ελεύθερος ούτε ασφαλής να είναι.
Στο ίδιο νήμα, αρκετές σελίδες πριν...
Αν θεωρούμε τους ακροδεξιούς επικίνδυνους για την δημόσια ασφάλεια και ζητάμε την απαγόρευση των συγκεντρώσεων τους, δεν είμαστε αντίθετοι σε μία φράση (ρητό μπαλαντέρ για ορισμένους χρήστες εδώ μέσα) του Φρανκλίνου; Κάτσε να θυμηθώ πως πήγαινε...α, ναι, το έγραψε ο Skullone:
Όταν οι ίδιοι οι... θεματοφύλακες των όσων προόδων έχουν συντελεστεί δεν πιστεύουν στην ουσία τους και προσπαθούν να τις εξευτελίσουν, για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους, μην περιμένεις τίποτα καλύτερο.
Διαβάζω πολλούς εδώ μέσα και, με την αντιμετώπιση 'πονάει δόντι, κόψει κεφάλι' που τους χαρακτηρίζει, αναρωτιέμαι αν έχω να κάνω με άτομα των οποίων το IQ ξεπερνά το νούμερο του παπουτσιού τους ή όχι.
Αν έχουμε κακούς συνδικαλιστές, πρέπει να καταργήσουμε το συνδικαλισμό; Αν έχουμε κακή τηλεόραση, πρέπει να την καταργήσουμε;
Το ωραίο δε είναι πως όλοι όσοι λένε 'καλύτερα μια χούντα' δεν τολμάνε να ορθώσουν το παράστημά τους στον κακό συνδικαλιστή, στον κακό επαγγελματία, στον κακό μπάτσο, στο κωλόπαιδο που πάει και σπάει βιτρίνες...
**Και υπενθυμίζω κάτι που είχε πει ο Βενιαμίν Φραγκλίνος:
Αυτός που θα παραχωρούσε την ελευθερία του με αντάλλαγμα την ασφάλεια δεν αξίζει ούτε ελεύθερος ούτε ασφαλής να είναι.**
Βέβαια αυτή η πρόταση είναι λίγο λάθος διατυπωμένη, έτσι δεν είναι; Το σωστό θα ήταν να λέει:
Αυτός που θα παραχωρούσε την ελευθερία **σου **να είσαι αριστερός και να κάνεις οτιδήποτε γουστάρεις με αντάλλαγμα την ασφάλεια **του **δεν αξίζει ούτε ελεύθερος ούτε ασφαλής να είναι.
Αντίθετα, αυτός που θα παραχωρούσε την ελευθερία των ακροδεξιών να εκφράσουν τις πεποιθήσεις τους με αντάλλαγμα την ασφάλεια του αξίζει και ελεύθερος και ασφαλής να είναι. Στο κάτω κάτω της γραφής, είναι δικαίωμα μας να σπάσουμε την μούρη στους φασίστες που τόλμησαν να έχουν τέτοιες απόψεις.
Υπάρχει βέβαια και η άποψη που λέει ότι εκφράσεις σαν αυτή του Φραγκλίνου καλό είναι να μην τις χρησιμοποιούμε, εκτός αν είμαστε προετοιμασμένοι να τις υπερασπιστούμε ακόμα και όταν οι προεκτάσεις τους μας οδηγούν σε μονοπάτια που δεν μας αρέσουν. Ίσως, η φράση που θα έπρεπε να είναι μπαλαντέρ σε αυτό το forum, και στην Ελληνική κοινωνία γενικότερα να είναι η ακόλουθη:
Δεν συμφωνώ μαζί σου, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμα σου να εκφράζεις την γνώμη σου.
Δυστυχώς, κάποιοι θυμούνται τις δημοκρατικές ελευθερίες μόνο όταν αυτές υπερασπίζονται τις δικές τους ιδεολογίες. Και αυτό είναι πραγματικά θλιβερό.
-
Το άσυλο έχει να κάνει με την προάσπιση της ελεύθερης διακίνησης ιδεών στο Πανεπιστήμιο!
Βλέπεις εσύ να κινδυνεύει από την κατάργηση του ασύλου;
Σε δύσκολες εποχές (που ελπίζω να μην ξαναυπάρξουν) έτσι κι αλλοιώς το άσυλο χάνει το οποιοδήποτε νόημα! Οπότε.....
Αυτό που λέω είναι ότι είναι εκ του περισσού (και τώρα που το σκέφτομαι και με κεφαλαίο Πι να το γράψεις, πάλι νόημα βγαίνει) .... -
Σκέφτηκες όμως καθόλου ότι αυτά τα άτομα μπαίνουν και τα σπάνε με τις ευλογίες των κυβερνήσεων, οι οποίες ΔΕΝ το αγαπούν το άσυλο; Αυτοί οι τύποι είναι παρακρατικά ατομάκια - απλώς παριστάνουν τους 'αναρχικούς'.
-
Σκέφτηκες όμως καθόλου ότι αυτά τα άτομα μπαίνουν και τα σπάνε με τις ευλογίες των κυβερνήσεων, οι οποίες ΔΕΝ το αγαπούν το άσυλο; Αυτοί οι τύποι είναι παρακρατικά ατομάκια - απλώς παριστάνουν τους 'αναρχικούς'.Γενικεύεις πολύ! Μπορεί να υπάρχουν και πρακτοράκια, αλλά σίγουρα δεν είναι η πλειοψηφία! Κομπλεξάκια, ναι! Πρακτοράκια ΟΧΙ!
-
Έχω πει πάρα πολλές φορές ότι οι νεοναζί είναι - αποδεδειγμένα - συμμορία δολοφόνων. Ε όχι, δεν έχω ευαισθησίες για την 'ελευθερία' κάποιου να μην αναγνωρίζει το δικαίωμα των άλλων να ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
Δηλαδή, με απλά λόγια, ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ το δικαίωμα σε κάποιον να είναι δολοφόνος.
-
Ο χρήστης gvala έγραψε:
Σκέφτηκες όμως καθόλου ότι αυτά τα άτομα μπαίνουν και τα σπάνε με τις ευλογίες των κυβερνήσεων, οι οποίες ΔΕΝ το αγαπούν το άσυλο; Αυτοί οι τύποι είναι παρακρατικά ατομάκια - απλώς παριστάνουν τους 'αναρχικούς'.
Γενικεύεις πολύ! Μπορεί να υπάρχουν και πρακτοράκια, αλλά σίγουρα δεν είναι η πλειοψηφία! Κομπλεξάκια, ναι! Πρακτοράκια ΟΧΙ!
Οι αρχηγοί και καθοδηγητές τους είναι πρακτοράκια. Οι άλλοι όντως είναι κομπλεξάκια.
-
Τα πρακτοράκια ΠΟΤΕ δεν είναι καθοδηγητές! Βασικός κανόνας!
Πάντα δρούν στο παρασκήνιο και σιγοντάρουν. Και βρίσκουν τα κομπλεξάκια που θέλουν να ηγούνται! -
Την παράθεση την έκανα γιατί δεύτερη φορά στο ίδιο νήμα χρησιμοποιείς μια εντυπωσιακή φράση που δεν είσαι προετοιμασμένος να στηρίξεις όταν δεν σε συμφέρει!
-
Είναι και καθοδηγητές... Έχω δει τέτοια περίπτωση.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Την παράθεση την έκανα γιατί δεύτερη φορά στο ίδιο νήμα χρησιμοποιείς μια εντυπωσιακή φράση που δεν είσαι προετοιμασμένος να στηρίξεις όταν δεν σε συμφέρει!Τώρα τι ήταν αυτό που πέταξες;
Εσύ μου λες, παραφράζοντας εκείνη τη φράση, ότι πρέπει να υπερασπισθούμε το... 'δικαίωμα' των νεοναζί να δρουν ανενόχλητοι, να βαράνε κόσμο, να καίνε μετανάστες, να ατιμάζουν τη σημαία βάζοντάς τη δίπλα στα χιτλερικά τους... Ε όχι φίλε μου! Αυτοί είναι φονιάδες! Μήπως σε λίγο θα μου πεις να υπερασπιστούμε και το δικαίωμα κάποιου να'ναι κλέφτης, φονιάς ή βιαστής;
-
Όχι βέβαια. Όπως ακριβώς δεν πρέπει να υπερασπιζόμαστε και το δικαίωμα κάποιου να παρανομεί, επειδή το κάνει μέσα στους χώρους του πανεπιστημίου. Ο νόμος πρέπει να είναι ίδιος για όλους.
-
Τις σύγχρονες κυβερνήσεις, ποσώς τις ενδιαφέρει το θέμα του ασύλου!
Ούτε καν να υποκινήσουν ταραχές για να δυσφημήσουν το φοιτητικό κίνημα. Αυτό έχει δυσφημιστεί τόσο πολύ από μόνο του, που δεν χρειάζεται να ασχοληθούν μαζί του. Έχει πάψει εδώ και πολλά χρόνια να παράγει και να διακινεί 'επικίνδυνες' ιδέες! Σε αφασία πλήρη βρίσκεται!
Κάποιους δικούς τους έχουν βέβαια μέσα, αλλά μόνο για να μαθαίνουν -πλέον- κουτσομπολιά!
Όσο δε για 'προβοκατόρικα' επεισόδια, αυτά δεν χρειάζονται! Η αφασία έχει εξαπλωθεί και στα αριστερο-αναρχο-αυτονομο-δήθεν πιτσιρίκια!
Τα οποία κάνουν την επανάστασή τους πετώντας μολότοφ, αν και αυτές σπανίζουν πλέον λόγω της ακριβής βενζίνης .....
Χάλασε ο κόσμος! -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Όχι βέβαια. Όπως ακριβώς δεν πρέπει να υπερασπιζόμαστε και το δικαίωμα κάποιου να παρανομεί, επειδή το κάνει μέσα στους χώρους του πανεπιστημίου.Α μπράβο... Το άσυλο είναι, όπως το'χω πει πάρα πολλές φορές, για να κάνουν οι φοιτητές και οι καθηγητές τη δουλειά τους, τις εκδηλώσεις τους κλπ. Αυτήν τη στιγμή όμως έχουμε ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΑ του ασύλου.
Σε ό,τι αφορά το φοιτητικό κίνημα, κι όμως, η διαπλοκή των παρατάξεων με τα κόμματα, οι φοιτητοπατέρες, οι τζάμπα μάγκες που παριστάνουν τους αγωνιστές, όλα αυτά είναι που το'χουν δυσφημήσει. Οι δε ινστρούχτορες του 'φοιτητικού κινήματος' είναι, δυστυχώς, κομματόσκυλα με ειδικό πόστο.
-
Α μπράβο... Το άσυλο είναι, όπως το'χω πει πάρα πολλές φορές, για να κάνουν οι φοιτητές και οι καθηγητές τη δουλειά τους, τις εκδηλώσεις τους κλπ.
Αν δεν υπήρχε το άσυλο, τι από αυτά θα κινδύνευε;
-
Και τα δυο. Εμείς είχαμε μάλιστα και μια επεισοδιακή περίοδο το 1998 με μια διεφθαρμένη διοίκηση που τα'χε κάνει όλα μπάχαλο και είχε φέρει μέχρι και μπράβους. Επειδή όμως δεν έχω καμία απολύτως όρεξη να τα ξαναγράφω και επειδή αυτή η συζήτηση έχει γίνει ουροβόρος όφις, πήγαινε πιο πίσω και διάβασε τις προηγούμενες σελίδες.
Ασφαλιτικο μεσα στο ΕΜΠ!