-
Ο χρήστης xsara16v έγραψε:
Δηλαδή ρε συ Κατερίνα για να διατηρηθεί το άσυλο πρέπει κάθε χρόνο να τα σπάμε????
Δηλαδή αν σου κάψουν το αυτοκίνητο θα τους πεις μπράβο???Μπορείς να μου πεις ένα θέμα και μια άποψη που αν καταργηθει το άσυλο δεν θα ακούγεται??? Μήπως οι φοβερές προεκλογικές αντιπαρέθεσεις των γλυφτών της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ με τους αιθεροβάμωνες των ΠΚΣ και των λοιπών αριστεριστικών οργανώσεων???
Απλά μπορώ να τα ανεχθώ. Θεωρώ οτί η ανοχή και η αποδοχή είναι διαφορετικές έννοιες.
Σήμερα, με το υπάρχον πολιτικό κλίμα είναι πολύ πιθανό να μην παρατηρήσεις διαφορά αλλά πιστεύω πραγματικά οτι πολύ γρήγορα όλο και κάποιος θα βρεθεί και θα προσπαθήσει να χειραγωγήσει τους φοιτητές, τους μελλοντικούς ψηφοφόρους.
Σκέψου να μπορούσες να ελέγξεις όλους εκείνους τους ανθρώπους που στο κοντινό μέλλον θα ανάλαβουν όλες τις κρίσιμες θέσεις σε μια χώρα -
Από Διευθυντές - Διοικητές..........έως Στελέχη συνδικάτων -Να μπορούσες να τους 'καθοδηγήσεις' και να τους κάνεις υποστηρικτές των δικών σου απόψεων, δεν θα το έκανες?
Οι αλλάγες δεν γίνονται 'σε μια μέρα', το θέμα είναι να αλλάξεις τις πεποιθήσεις ενός λαού χωρίς κανείς να το καταλάβει.
Το άσυλο δεν διαφυλάττει χώρους, άδειες αίθουσες, διαφυλάττει απόψεις, ιδέες και πολλά ακόμη πράγματα τα οποία δεν μπορώ να σου τα εξηγήσω μέσω ενός forum. Αυτά δεν νομίζω οτι θα τα βρείς στις συνελεύσεις αλλά αλλού.... -
Εγω αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι με βαση ποια στοιχεια μπορει καποιος να καταφερθει εναντιον του ασυλου. Μηπως η παραβατικοτητα και η εγκληματικοτητα ειναι μεγαλυτερη στις πανεπιστημιουπολεις απο οτι στην υπολοιπη χωρα;
Μηπως η 17Ν εδρασε σε χωρους Πανεπιστημιακου ασυλου; Ο Πασσαρης; Ο Ματέι; Ο Ρωχαμης; Ο Παπαχρονης; Ο Κοσκωτας; Ο Σφηνιας;Αλλα επιχειρηματα εκτος απο ενα-δυο καμμενα αυτοκινητα με πλανα απο καθε γωνια υπαρχουν; Μηπως η Λεωφορος Αλεξανδρας ειναι ασυλο;
-
Ο χρήστης katerina kaperoni έγραψε:
Δηλαδή ρε συ Κατερίνα για να διατηρηθεί το άσυλο πρέπει κάθε χρόνο να τα σπάμε????
Δηλαδή αν σου κάψουν το αυτοκίνητο θα τους πεις μπράβο???Μπορείς να μου πεις ένα θέμα και μια άποψη που αν καταργηθει το άσυλο δεν θα ακούγεται??? Μήπως οι φοβερές προεκλογικές αντιπαρέθεσεις των γλυφτών της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ με τους αιθεροβάμωνες των ΠΚΣ και των λοιπών αριστεριστικών οργανώσεων???
Απλά μπορώ να τα ανεχθώ. Θεωρώ οτί η ανοχή και η αποδοχή είναι διαφορετικές έννοιες.
Σήμερα, με το υπάρχον πολιτικό κλίμα είναι πολύ πιθανό να μην παρατηρήσεις διαφορά αλλά πιστεύω πραγματικά οτι πολύ γρήγορα όλο και κάποιος θα βρεθεί και θα προσπαθήσει να χειραγωγήσει τους φοιτητές, τους μελλοντικούς ψηφοφόρους.
Σκέψου να μπορούσες να ελέγξεις όλους εκείνους τους ανθρώπους που στο κοντινό μέλλον θα ανάλαβουν όλες τις κρίσιμες θέσεις σε μια χώρα -
Από Διευθυντές - Διοικητές..........έως Στελέχη συνδικάτων -Να μπορούσες να τους 'καθοδηγήσεις' και να τους κάνεις υποστηρικτές των δικών σου απόψεων, δεν θα το έκανες?
Οι αλλάγες δεν γίνονται 'σε μια μέρα', το θέμα είναι να αλλάξεις τις πεποιθήσεις ενός λαού χωρίς κανείς να το καταλάβει.
Το άσυλο δεν διαφυλάττει χώρους, άδειες αίθουσες, διαφυλάττει απόψεις, ιδέες και πολλά ακόμη πράγματα τα οποία δεν μπορώ να σου τα εξηγήσω μέσω ενός forum. Αυτά δεν νομίζω οτι θα τα βρείς στις συνελεύσεις αλλά αλλού....Δυστυχώς η χειράγωγήση γίνεται ήδη με άλλους τρόπους (δανεισμός, πιστωτικές κλπ). Να είσαι σίγουρη ότι αν τους ενδιέφερε να σταματήσει το άσυλο, θα είχε ήδη πάψει να υφίσταται εδώ και χρόνια.
Επίσης θεωρώ ότι οι ίδιοι οι φοιτητές πρέπει να διατηρούν το άσυλο. Δεν νομίζω οι κουκουλοφόροι και οι υπόλοιποι 'γνωστοι - άγνωστοι' να είναι φοιτητές.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Εγω αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι με βαση ποια στοιχεια μπορει καποιος να καταφερθει εναντιον του ασυλου. Μηπως η παραβατικοτητα και η εγκληματικοτητα ειναι μεγαλυτερη στις πανεπιστημιουπολεις απο οτι στην υπολοιπη χωρα;
Μηπως η 17Ν εδρασε σε χωρους Πανεπιστημιακου ασυλου; Ο Πασσαρης; Ο Ματέι; Ο Ρωχαμης; Ο Παπαχρονης; Ο Κοσκωτας; Ο Σφηνιας;Αλλα επιχειρηματα εκτος απο ενα-δυο καμμενα αυτοκινητα με πλανα απο καθε γωνια υπαρχουν; Μηπως η Λεωφορος Αλεξανδρας ειναι ασυλο;
Δεν ειναι μονο τα αυτοκινητα που και αυτα ειναι σημαντικα...αλλα ειναι οι καταστροφες που κατα καιρους εχουν γινει στις υποδομες των πανεπιστημιων.
Δεν μπορω να ξεχασω το καψιμο ολης της πτερυγας της βιβλιοθηκης του ΕΜΠ που λογο του ασυλου κανεις δεν επετρεπε να μπουν και να τι σβησουν, η την καταστροφη της αιθουσας υπολογιστων στην ΑΣΟΕΕ.
Φανταζομαι και στο Αριστοτελειο θα εχετε αναλογα παραδειγματα.
Επισης η καταστροφη καταστηματων , βγαινω απο το πανεπιστημιο ριχνω την μολοτοφ και ξανα μεσα για ασφαλεια.
-
Ο χρήστης xsara16v έγραψε:
Το άσυλο δεν διαφυλάττει χώρους, άδειες αίθουσες, διαφυλάττει απόψεις, ιδέες και πολλά ακόμη πράγματα τα οποία δεν μπορώ να σου τα εξηγήσω μέσω ενός forum. Αυτά δεν νομίζω οτι θα τα βρείς στις συνελεύσεις αλλά αλλού....
Το να καταργείς το άσυλο με πρόσχημα τα επεισόδια μου ακούγεται όπως ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας με πρόσχημα την 11 Σεπτεμβρίου.
Αν όμως είχα χάσει κάποιον δικό μου άνθρωπο εκείνη τη μέρα θα μπορούσα να πω τα ίδια; Ή θα τον υποστήριζα...Παρόμοιο είναι αν θα μου έκαιγαν το αυτοκίνητο, θα υποστήριζα ακόμη το άσυλο;
Δεν ξέρω γιατί θα είχα χάσει τη λογική σκέψη μου...Σκέψου και αυτό...
Αν ήσουν κάποιος ο οποίος ήθελε να κάνει όλα τα παραπάνω (χειραγώγηση - 'καθοδήγηση') με πιο τρόπο θα επέλεγες να σταματήσεις το άσυλο χωρίς να εκτεθείς....Ίσως αν στο πρότεινε ο λαός και η κοινή γνώμη...Μα πώς θα μπορούσες να το καταφέρεις.... Ίσως αν έπειθες τον λαό οτι το άσυλο δεν χρειάζεται....
Αυτές οι παράλογες σκέψεις εύχομαι να παραμείνουν στον κόσμο του παραλόγου.... -
Δεν πιστεύω ότι ενδιαφέρεται κανένας αυτήν την στιγμή για να καταργηθεί το άσυλο.
Οι 'μορφωμένοι' χειραγωγούνται ήδη με άλλες μεθόδους (δάνεια, πιστωτικές, ανεργία, ΑΣΕΠ κλπ)
-
Ερώτηση,χωρίς ειρωνεία.Σε πόσες χώρες ξέρετε να υπάρχει πανεπιστημιακό άσυλο?
-
Εγώ ρε παιδιά άλλο δεν καταλαβαίνω. Γιατί τόση λύσσα με το πανεπιστημιακό άσυλο, γιατί δηλαδή άλλη μία ελευθερία -έστω ασυδοσία για ορισμένους- να την καταργήσουμε; Για τα σπασμένα γραφεία, ή τις βιτρίνες των γειτόνων; Με ποια κριτήρια ζυγίζουν την ελευθερία τη δική τους και των παιδιών τους (έστω ρε γαμώτο κι αυτήν τη δεδομένη -όπως υποστηρίζουν- ελευθερία);
Βάζω δε στοίχημα ότι η μέγιστη πλειοψηφία των ανθρώπων που ζητούν την κατάργηση του ασύλου, ουδέποτε έχουν πατήσει το πόδι τους σε πανεπιστημιακό χώρο.
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Βάζω δε στοίχημα ότι η μέγιστη πλειοψηφία των ανθρώπων που ζητούν την κατάργηση του ασύλου, ουδέποτε έχουν πατήσει το πόδι τους σε πανεπιστημιακό χώρο.Και όχι μόνον αυτό, αλλά ενημερώνονται απ'τον Λιάγκα και τον Εισαγγελάτο.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Κανείς δεν ζητάει να καταργηθεί το άσυλο.
Απαιτούμε όμως να μην καταντάει άσυλο εγκληματιών του κοινού ποινικού δικαίου.Δεν παρακολουθω το τοπικ και βαριεμαι να διαβασω 18 σελιδες, αλλα να σου υπογραμμισω οτι το ασυλο ΔΕΝ καλυπτει αυτοφορα ποινικα αδικηματα ουτε αποτελει εμποδιο για να σταματησει καταδιωξη εγκληματια η οποια εχει ξεκινησει εκτος ασυλου.
Οπότε, σε σχέση με τον Γιώργο Κονταξάκη (επικεφαλής της 'ομάδας κρούσης' που συγκρότησε στη δεύτερη φουρνιά των ΠΣΕ ο Χρήστος Σκιαδάς), οι μπάτσοι είχαν υποχρέωση να έρθουν μπροστά στην πρυτανεία να τον συλλάβουν όταν τον είχαμε παγιδεύσει και ακινητοποιήσει όταν έδειρε συμφοιτητή μας και απείλησε τη ζωή υπαλλήλων του Πολυτεχνείου Κρήτης καθ'υπόδειξιν των αφεντικών του και των γνωστών 'πληροφοριοδοτών' που, που προέρχονταν από τη ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ.
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Βάζω δε στοίχημα ότι η μέγιστη πλειοψηφία των ανθρώπων που ζητούν την κατάργηση του ασύλου, ουδέποτε έχουν πατήσει το πόδι τους σε πανεπιστημιακό χώρο.Θα το χάσεις.
Πάντως οι περισσότεροι δεν ζητάνε (ζητάμε) την κατάργηση του ασύλου. Ζητάμε να δίνεται αμέσως η άδεια για είσοδο της αστυνομίας όταν τελούνται από ορισμένους αυτόφωρα εγκλήματα. Ή, ακόμα καλύτερα, να ζητείται η επέμβαση της αστυνομίας όταν άτομα χωρίς σχετική με το πανεπιστήμιο ιδιότητα μετατρέπουν τα ΑΕΙ σε ορμητήριό τους. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Βάζω δε στοίχημα ότι η μέγιστη πλειοψηφία των ανθρώπων που ζητούν την κατάργηση του ασύλου, ουδέποτε έχουν πατήσει το πόδι τους σε πανεπιστημιακό χώρο.
Θα το χάσεις.
Πάντως οι περισσότεροι δεν ζητάνε (ζητάμε) την κατάργηση του ασύλου. Ζητάμε να δίνεται αμέσως η άδεια για είσοδο της αστυνομίας όταν τελούνται από ορισμένους αυτόφωρα εγκλήματα. Ή, ακόμα καλύτερα, να ζητείται η επέμβαση της αστυνομίας όταν άτομα χωρίς σχετική με το πανεπιστήμιο ιδιότητα μετατρέπουν τα ΑΕΙ σε ορμητήριό τους.Προφανώς αναφερόμουν σε εκείνους που ζητούν κατάργηση του ασύλου και όχι σε όσους υπερασπίζονται την ορθή λειτουργία του. Από την άλλη κι εγώ αν (ξανά)ημουν φοιτητής δεν ξέρω το πότε θα έδινα τη συγκατάθεσή μου στην είσοδο δυνάμεων ασφαλείας στον ακαδημαϊκό χώρο. Ειλικρινά, είναι κάτι που ξεπερνά τα στενά πλαίσια του σπασίματος θρανίων ή της γενικότερης πρόκλησης ζημιών. Ο συμβολισμός και η σημειολογία δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητες ποσότητες (βλ. και την ανάλογη συζήτηση για τα περί σημαίας).
-
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_203815_22/11/2005_138942
Για να καταλάβουμε τι σημαίνει πανεπιστημιακό άσυλο σήμερα στην χώρα μας.
-
Αν είναι εξωπανεπιστημιακοί, δε νομίζω να καλύπτονται από το ακαδημαϊκό άσυλο. Ούτε είναι δυνατόν να γίνεται κατάληψη μιας σχολής χωρίς προηγούμενη απόφαση του φοιτητικού συλλόγου της. Κανονικά πρέπει να τους πετάξουν με τις κλωτσιές. Τα πράγματα περιπλέκονται όμως αν έχουν βοήθεια κι από φοιτητές...
-
Το topic το είδα σήμερα και οπως καταλαβαίνετε δεν μπορώ να διαβάσω 20 σελίδες...
Είμαι στους Μεταλλειολόγους και το αυτοκίνητο το είδα(όχι την ώρα του περιστατικού, μετά). Για γέλια...
Δεν είμαι υπέρ της άποψης να καταργηθεί το άσυλο αλλά σίγουρα η κατάσταση τώρα δεν είναι η ιδανική.
Δηλαδή αν κλέψουν κάποιον φοιτητή ποιος θα τον υπερσπιστεί?Συνεχώς γινόμαστε μάρτυρες ξυλοδαρμών και άλλων τέτοιων περιστατικών
Η σχολή κάθε λίγο και λιγάκι κλείνει για -κατά την άποψη μου- ανούσους λόγους και αν διαμαρτυρηθείς είσαι και αντιδημοκρατικός...
Τα παραπάνω δηλώνουν δημοκρατία?
-
ΟΧΙ, ΔΕΝ είναι δημοκρατία να γίνεται κατάληψη με το 'έτσι θέλω' για ψύλλου πήδημα. Ούτε είναι δημοκρατία να βλέπω παρεμπόδιση εργασιών του πανεπιστημίου (εδώ η Ενωτική Πρωτοβουλία, δηλαδή το παράρτημά της των Μηχανικών Περιβάλλοντος - που κατήντησε το μακρύ χέρι των ΕΑΑΚ - απαίτησε να... κλείσει το Γραφείο Σταδιοδρομίας, γράφοντας στα @@ της όλους τους υπόλοιπους φοιτητές) επειδή μια ομαδούλα το αποφάσισε. Και, τουλάχιστον δεοντολογικά, για να καταληφθεί ή να παρεμποδιστεί κάτι που αφορά ΟΛΟ το ίδρυμα, αρμόδιος για να αποφασίσει είναι ο ΕΝΙΑΙΟΣ σύλλογος των φοιτητών του ιδρύματος και όχι ένας επιμέρους σύλλογος. Οι επιμέρους σύλλογοι πρέπει να κοιτάζουν τα του οίκου τους.
Και θα πρέπει οπωσδήποτε να μπει μια τάξη. Δεν είναι δυνατόν να επιτρέπεται η είσοδος σε άτομα που μόνο σκοπό έχουν την πρόκληση ταραχών. Και πρέπει να επανέλθει το μέτρο της οριστικής αποβολής, οι δε φοιτητικοί σύλλογοι θα πρέπει σε ορισμένα πράγματα να ξεφύγουν από τη συντεχνιακή 'αλληλεγγύη' και τους τσαμπουκάδες έτσι και πάει στο πειθαρχικό ένας τύπος που προκάλεσε καταστροφές ή έκλεψε ή έκανε κάτι άλλο σοβαρά επιλήψιμο (προπηλακισμό για παράδειγμα).
-
Πανεπιστημιακό άσυλο. Κάτι σαν τη βουλευτική ασυλία! Από αλλού ξεκίνησε, και αλλού κατέληξε! Και έχασε παντελώς το νόημα του, οπότε κατάντησε λιωμένη καραμέλα στο στόμα αριστεριστών (αλήθεια, η λέξη αριστεριστής τι ακριβώς σημαίνει; Μήπως αυτούς που δεν είναι αλλά θέλουν να δείχνουν ότι τείνουν στα αριστερά για να καλύψουν τη φασίζουσα νοοτροπία τους; ) και λοιπών 'δυνάμεων' που προσπαθούν να αποδείξουν την ύπαρξη τους μέσω 'αγωνιστικών' κινητοποιήσεων με θέμα τον εκδημοκρατισμό (!) των πανεπιστημίων (δηλαδή τη δική τους κυριαρχία στη διοίκηση) και της εκπαίδευσης (κεκτημένο δικαίωμα στην αντιγραφή και τον τραμπουκισμό).
Ακόμα ένας θεσμός που ενω δημιουργήθηκε για να προλάβει καταστάσεις, εκφυλίστηκε!
Θα 'πρεπε να το είχαμε θάψει πριν ακόμα βρωμίσει, αλλά πλέον κανείς δεν 'τολμάει' να πλησιάσει! -
Δηλαδή 'πονάει κεφάλι κόψει κεφάλι';
-
Δεν είμαι υπέρ της κατάργησης του ασύλου για ιστορικούς κυρίως λόγους. Όμως όταν οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι (πρυτάνεις, φοιτητές και λοιποί προστατευόμενοι) αφήνουν τον θεσμό να σαπίζει καταντώντας γάγγραινα της πανεπιστημιακής λειτουργίας...
-
Όταν κάτι είναι πεθαμένο, το θάβεις. Δεν το αφήνεις να το τραβάνε σκυλιά στη μέση του δρόμου ....
Ασφαλιτικο μεσα στο ΕΜΠ!