-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Φιλε μου, νομιζω οτι το προβλημα που δεν μπορεσες να 'περασεις καλα' στις ΗΠΑ (σε οποιαδηποτε περιπτωση) ειναι παραπανω θεμα κουλτουρας και κατανοησης εκλογων, παρα θεμα 'στις ΗΠΑ δεν περνατε καλα και εδω ξερουμε να γλενταμε'.
Όπα, όπα, στις ΗΠΑ περνάω υπέροχα, η συγκεκριμένη φάση δεν μου άρεσε και δε μιλάμε για τπτ παραπάνω από σύγκριση τιμής - ποιότητας διασκέδασης.
Συμφωνω. Δεν ειναι θεμα ποσα λεφτα ξοδευεις για μια διασκεδαση. Ειναι θεμα τι αρεσει στον καθενα. Ομως, σιγουρα, το να κανεις το παραπανω θεμα διασκεδασης που περιεγραψες στο σπιτι σου καθε φορα, κατανταει κουραστικο μετα την 4η φορα. Στις ΗΠΑ εχει πολυ παραπανω επιλογες απο οτι στην Ελλαδα.
ΒΡΕ ΣΥ,
ΔΕΝ συνέκρινα ποιότητα διασκέδασης Ελλάδας - ΗΠΑ, συνέκρινα ποιότητα φθηνής - ακριβής διασκέδασης. Η συζήτηση είναι αν μπορεί κάποιος να περάσει καλά με λίγα (για τα ΗΠΑμερικάνικα) δεδομένα χρήματα, ξεχάσαμε;...ενα ζευγαρι με εισοδημα μοικτο $100Κ περιμενει να εχει τουλαχιστον $2.5-$3 εκκατομυρια στην τραπεζα 25 χρονια απο τωρα.
Τι ποσοστό του πληθυσμού καταλήγει με τόσα χρήματα στα 65;
Ο πατέρας μου ακόμα σήμερα λέει: 'Τι μας τα δίνουν τόσα χρήματα τώρα, θα προτιμούσα να μου έδιναν περισσότερα στα 30 κι ας έπαιρνα τα μισά τώρα'. Όπως λες κι εσύ, διαφορά κουλτούρας. -
Μην πλακωνεστε με τον Γαβριήλ, οταν δεν προλαβαινω ουτε να διαβαζω
Τα καλυτερα χανω με την κ@λοδουλειά -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
...ενα ζευγαρι με εισοδημα μΕΙκτο $100Κ περιμενει να εχει τουλαχιστον $2.5-$3 εκκατομυρια στην τραπεζα 25 χρονια απο τωρα.
Ο πατέρας μου ακόμα σήμερα λέει: 'Τι μας τα δίνουν τόσα χρήματα τώρα, θα προτιμούσα να μου έδιναν περισσότερα στα 30 κι ας έπαιρνα τα μισά τώρα'. Όπως λες κι εσύ, διαφορά κουλτούρας.ακριβώς, πόσοι θα ζήσουν μέχρι τα 65 για να τα χαρούν με τόσα που γίνονται δίπλα μας...(9/11, πολέμοι, ατυχήματα, ....χοληστερίνη )
-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
Ασε ρε συ Γαβριηλ με τα κεφαλαια. Πρεπει να αρχισουμε να γραφουμε με χρωματιστα. Πρασινα οταν αισθανομαστε σοσιαλιστες, μπλε οταν αισθανομαστε νεοδημοκρατες, κοκκινα οταν αισθανομαστε κουμουνιστες και μαυρα οταν δεν εχουν αποφασισει αυτη τη στιγμη κατα που φυσα ο αερας.
Νικος
ξεχασες και το αλλο ομως (και καλυτερο). να μη γραφετε καθολου.
ΣΩΣΤΟΟΟΟΣ
ο Bruce!!!!!!Και να συμπληρωσω πως οταν αισθανεσαι μ@λ@κ@ς (ή ακομα και στη περπτωση που εισαι) ο καλυτερος τροπος γραφης ειναι τα αρκτικολεξα συνδιασμενα με emoticons
Π.X.
LMAO
Kαι οταν κανεις το συνηγορο του μ@λ@κ@ δε χρειαζεται να χρησιμοποιεις τιποτα.
Εχεις το υπερανω υφακι σου αμολας και δυο κοτσανες (για teleconference και videophone ας πουμε) και voila!!!!
Γινεσαι πιο μ@λ@κ@ς ακομα και απο το μ@λ@κ@ που προσπαθεις να υπερασπιστεις!!!!! -
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Πέρα από την πλάκα, το θέμα είναι να βρεις τη χρυσή τομή, οπωσδήποτε πρέπει να σκέφτεσαι το αύριο αλλά να μην παραμελείς και το σήμερα.
Αν δεν κάνω λάθος επίσης, μια βασική διαφορά Ελλάδας - Αμερικής είναι ότι ο μέσος Έλληνας γονιός σκίζεται για να αφήσει κάτι στα παιδιά του. Γενικά η αλληλοϋποστήριξη μεταξύ συγγενών είναι πολύ πιο τονισμένη σε εμάς.
Σιγουρα συμφωνω. Εγω ειμαι καπου στην μεση. Δηλαδη οι Ελληνες εαν ειναι στην μια ακρη και οι ΗΠΑμερικανοι στην αλλη, εγω πιστευω οτι καπου στην μεση ειναι καλυτερα. Τι να τα κανω τα εκκατομυρια οταν θα ειμαι 65?
Αλλα στην Ελλαδα η αποταμιευση ειναι πολη χαμηλη. Να κατσω στο διαμερισμα απο το πρωι μεχρι το βραδυ και να εχω παρε δωσε με την γειτονια 4ων τετραγωνων? Θα ηταν ωραια να εχω την δυνατοτητα να παω στην Αυστραλια για ενα μηνα π.χ. εαν ποτε δεν ειχα παει μεχρι τοτε.
Παν μετρον αριστον...
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
ΑΛΛΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ .Ε όχι και η Ελλάδα καλύτερη ποιότητα ζωής από την Αμερική (εκτός αν ήθελες να πεις για διασκέδαση).
Kαι διασκεδαση. Αν ζει κανεις κοντα σε μεγαλη πολη με Ελληνικη κοινοτητα εχει οτι γινεται στην Ελλαδα και φυσικα οτιδηποτε γινεται στην Αμερικη. τι δηλαδη πρεπει να ειναι κανεις μεσα στα συνορα της Ελλαδας για να μερακλωσει; Οι Ελληνες μερακλωνουν παντου
Νικος
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Kαι διασκεδαση. Αν ζει κανεις κοντα σε μεγαλη πολη με Ελληνικη κοινοτητα εχει οτι γινεται στην Ελλαδα και φυσικα οτιδηποτε γινεται στην Αμερικη. τι δηλαδη πρεπει να ειναι κανεις μεσα στα συνορα της Ελλαδας για να μερακλωσει; Οι Ελληνες μερακλωνουν παντου Νικος
Δεν είναι ακριβώς έτσι και δεν είναι μόνο το μεράκλωμα η διασκέδαση. Εγώ π.χ. έπαθα σύνδρομο στέρησης της θάλασσας (είτε ως θέα, είτε ως παραθαλάσσιο ταβερνάκι, είτε ως μπάνιο, κλπ). Επίσης, μετά τις 11 η ώρα νέκρωνε η πλάση.
Δεν εχει σημασια τι ωρα ειναι για να διασκεδασεις. Ειναι θεμα αλλαγης κουλτουρα αυτο το 3ις το πρωι στην Ελλαδα. Νυχτα ειναι εξω και στι 7 το απογευμα... What's the big deal?
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Τι σε κανει να το πιστευεις αυτο??
Δεν εχεις ιδεα τι παει να πει ποιοτητα ζωηςΠέρα από την πλάκα όμως, τα δικά μου βιώματα αναδεικνύουν την Αμερική μακράν καλύτερη από την Ελλάδα σε ποιότητα ζωής (εκτός αν εννοούμε διαφορετικά πράγματα με την ορολογία αυτή).
Για να εξηγούμαι όμως, εγώ έζησα στην Αμερική πολύ πριν την 11η Σεπτεμβρίου.
H 11η Σεπτεμβρίου τι σχεση εχει με την ποιοτητα ζωης και διασκεδασης στις ΗΠΑ? Εχεις εντυπωση οτι επηρεασε ενα απο τα δυο ή και τα δυο αρνητικα?
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Τι σχεση η 11η Σεπτεμβριου με την ποιοτητα ζωης στις ΗΠΑ; Εγω εχω ζησει πολλα χρονια πιο πριν και ακομα εδω ειμαι. Δεν εχω προσεξει τιποτα να εχει αλλαξει.
Νικος
ΥΓ: Ετοιμασουν να φας το πεσιμο της αρκουδας. Γιατι βεβαια δεν ειναι δυνατον να ειναι σωστο οτι η ποιοτητα στην Ελλαδα ειναι χειροτερη. Και αυτο απο τους πολυμαθεστατους του φορουμ που δεν εχουν ζησει μια μερα στις ΗΠΑ.
Ως ποιότητα ζωής εγώ εκλαμβάνω στοιχεία όπως, αποδοχή, σεβασμό και συμπεριφορά των ιθαγενών απέναντι στους συμπολίτες τους (ομοεθνείς και μη), γρήγορη διεκπεραίωση καθημερινών συναλλαγών σε τράπεζες, ταχυδρομεία, εφορίες, κλπ (όπως επίσης και γρήγορη επίλυση των όποιων προβλημάτων), άνετη κι απροβλημάτιστη μετακίνηση με τα ΜΜΜ, ανταπόδοση των φόρων που πληρώνεις ως φορολογούμενος κλπ, κλπ.
Πολλά από τα παραπάνω εκτιμώ πως θα έχουν αλλάξει μετά την 11η Σεπτεμβρίου.
Γιατι να αλλαξουν? Τι νομιζεις οτι εγινε στις 11 Σεπτ. 2001?
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Γιατι και εδω δεν εχει καργα θαλασσα; Αν βεβαια πρεπει να ειναι η μεσογειος στο χωριο μας τοτε παω πασο και εμενα μου λειπει.
Δεν είπα ότι δεν έχει θάλασσα η Αμερική ρε Νίκο, αλλά η θάλασσα που έχει π.χ. η Βοστώνη (που έζησα εγώ) μόνο για ελληνική διασκέδαση δεν είναι
Δηλαδη?
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων και συνθηκών.Σωστα ομως αυτη ειναι η μιση αληθεια και εκει ειναι το προβλημα κατανοησης πολλων απο Ελλαδα για το τι εστι ποιοτητα ζωης και διασκεδασης.
Ολα ειναι θεμα προτεραιοτητων αλλα βασιζοντε στον αριθμο και ποιοτητα εμπειριων του καθε ανρθωπου.
Εαν δεν εχεις ζησει (και οχι μονο 'δει' ως τουριστας) 'πως ειναι' η ζωη και η διασκεδαση στην αβγ χωρα, εαν δηλαδη δεν εχεις 'ανοιξει του οριζοντες σου', πως θα κρινεις?
-
Σορρυ, φιλε αλλα εδω παντα για μοικτα μιλανε και ετσι μιλαω και εγω. ΟΠως ειπαμε βγαλε τα 35-40% για να δεις τα καθαρα. Ο λογος που μιλανε μοικτα εδω ειναι επηδει οι ολικοι φοροι διαφερουν απο πολιτεια σε πολιτεια. Εαν σας τα εχω πρηξει, ξεπρηξε τα. Τελος, θα ελεγε οτι τα κεφαλαια σου ειναι πιο ενοχηλτικα απο τα 'μοικτα μου'...
Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
ΑΛΛΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣΠοσα χρονια εχεις ζησει ΗΠΑ?
Διαφωνω 101% και ειμαι 101% σιγουρος οτι το παραπανω ειναι 101% λαθος. Ναι ειμαι απολυτος για αυτο. Εαν ηταν ετσι οπως το λες, τοτε ΗΠΑμερικανοι θα προσπαθουσαν να μπουνε στην Ελλαδα για να ζησουν και οχι το αναποδο (και ενω γινετε απο ΟΛΟΝ τον πλανητη). Τελος, εαν ηταν ετσι, τοτε θα εγραφα απο την Αθηνα σημερα Δεν εχεις ιδεα τι λες.
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΦΤΩΧΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ
ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΗ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΧΩΡΙΣ
ΦΟΒΟ ......Ελευθερια?
Δεν εχεις ΙΔΕΑ!
ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ
ΚΑΛΟ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟ ΣΥΓΚΡΙΝΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ
ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ ΕΚ ΠΕΙΡΑΣ...............Για πες μου απο που και ποτε την πηρες την πειρα?
Ακομα δεν χαμπαριασες οτι εδω μεσα μερικοι ξερουν περισσοτερο απο εμας για το ιδιο μας το σπιτι; Μαλλον αμα κολλησουμε 5-10 πολεις στην τοποθεσια μας γινομαστε ειδικοι.
Ασε ρε συ Γαβριηλ με τα κεφαλαια. Πρεπει να αρχισουμε να γραφουμε με χρωματιστα. Πρασινα οταν αισθανομαστε σοσιαλιστες, μπλε οταν αισθανομαστε νεοδημοκρατες, κοκκινα οταν αισθανομαστε κουμουνιστες και μαυρα οταν δεν εχουν αποφασισει αυτη τη στιγμη κατα που φυσα ο αερας.
Νικος
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Είναι αδιαμφισβήτητο το ότι έχουν απείρως καλύτερη οργάνωση, δρόμους, συγκοινωνίες, καθαριότητα, κλπ από εμάς.
Τώρα που είπες για δρόμους, θυμάμαι όταν γύριζα Αθήνα για διακοπές μου φαινόντουσαν οι δρόμοι μας σαν καλντερίμια. Επίσης, μου φαινόντουσαν όλοι αγενέστατοι... σιγά-σιγά επανεγκλιματίστηκα όμως
I know exactly what you mean sir.
Εδω αυτο συμβενει σε μενα σε καποιο βαθμο που ερχομαι εκει για 2-4 εβδομαδες καθε χρονο...
-
edit [kouk]
-
Είναι αδιαμφισβήτητο το ότι έχουν απείρως καλύτερη οργάνωση, δρόμους, συγκοινωνίες, καθαριότητα, κλπ από εμάς.
Τώρα που είπες για δρόμους, θυμάμαι όταν γύριζα Αθήνα για διακοπές μου φαινόντουσαν οι δρόμοι μας σαν καλντερίμια. Επίσης, μου φαινόντουσαν όλοι αγενέστατοι... σιγά-σιγά επανεγκλιματίστηκα όμως
Την πρωτη φορα που εφερα την γυναικα μου με ρωταγε γιατι τα πεζοδρομια δεν ειναι επιπεδα και εχουν σκαλοπατια. Της ειπα να σκασει και να συνηθησει γιατι ειναι μερος της κουλτουρας.
Βεβαια οταν με ρωτησε τι κανουν οι αναπηροι μετα καροτσακια δεν ηξερα τι να της πω.
Νικος
Την πρωτη φορα που πηγαμε με την συζηγο στην Αθηνα και αλλες πολεις, με ρωτησε κατι παρομοιο... 'Εαν εισαι αναπηρος πως ζεις σε αυτη την χωρα?' Τι να απαντησω πισω?
-
Φιλε μου, νομιζω οτι το προβλημα που δεν μπορεσες να 'περασεις καλα' στις ΗΠΑ (σε οποιαδηποτε περιπτωση) ειναι παραπανω θεμα κουλτουρας και κατανοησης εκλογων, παρα θεμα 'στις ΗΠΑ δεν περνατε καλα και εδω ξερουμε να γλενταμε'.
Όπα, όπα, στις ΗΠΑ περνάω υπέροχα, η συγκεκριμένη φάση δεν μου άρεσε και δε μιλάμε για τπτ παραπάνω από σύγκριση τιμής - ποιότητας διασκέδασης.
Συμφωνω. Δεν ειναι θεμα ποσα λεφτα ξοδευεις για μια διασκεδαση. Ειναι θεμα τι αρεσει στον καθενα. Ομως, σιγουρα, το να κανεις το παραπανω θεμα διασκεδασης που περιεγραψες στο σπιτι σου καθε φορα, κατανταει κουραστικο μετα την 4η φορα. Στις ΗΠΑ εχει πολυ παραπανω επιλογες απο οτι στην Ελλαδα.
ΒΡΕ ΣΥ,
ΔΕΝ συνέκρινα ποιότητα διασκέδασης Ελλάδας - ΗΠΑ, συνέκρινα ποιότητα φθηνής - ακριβής διασκέδασης. Η συζήτηση είναι αν μπορεί κάποιος να περάσει καλά με λίγα (για τα ΗΠΑμερικάνικα) δεδομένα χρήματα, ξεχάσαμε;Τι σε κανει να πιστευεις οτι δεν μπορεις να 'περασεις καλα με λιγα' στις ΗΠΑ? Εχω κανει εγω BBQ παρτυ στο back yard απειρες φορες. 30, 40 ατομα με πυροτεχνηματα για 4η Ιουλιου, με χιλια δυο φαγητα, το boombox στο 10, ΟΚ σουβλα δεν κανουμε, κτλ. Πολυ παρομοιο με Ελλαδα.
Τωρα οι συγγενοις σου σιγουρε ηθελαν να σου δειξουν κατι που δεν υπαρχει στην Ελλαδα, ή κατι φαντασμαγορικο. Εξου και το Ατλαντικ Σιτι. Εαν δεν σου αρεσε, δεν τρεχει τιποτε. Πας αλλου.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Την πρωτη φορα που πηγαμε με την συζηγο στην Αθηνα και αλλες πολεις, με ρωτησε κατι παρομοιο... 'Εαν εισαι αναπηρος πως ζεις σε αυτη την χωρα?' Τι να απαντησω πισω?
Να απααντησεις πως αν εισαι αναπηρος (ιδιαιτερα στο μυαλο) σαυτη τη χωρα δε ζεις.....
Μεταναστευεις στην Αμερικη.....
Και αν σου ζητησει λεπτομερειες δειξτης τον ανθρωπο που παντρευτηκε -
Ο πατέρας μου ακόμα σήμερα λέει: 'Τι μας τα δίνουν τόσα χρήματα τώρα, θα προτιμούσα να μου έδιναν περισσότερα στα 30 κι ας έπαιρνα τα μισά τώρα'. Όπως λες κι εσύ, διαφορά κουλτούρας.Και εαν και συμφωνω εν μερη και με τον πατερα σου και διαφωνω εν μερη και με τον μεσο ΗΠΑμερικανο για το θεμα αυτο, πολλοι θα εχουν τετοια χρηματα στο 65 διοτι τα 401Κ και αλλες επενδυσεις ειναι 'στο φουλ' εδω. Και εαν δεν ειναι τοσα, θα ειναι κοντα στα τοσα.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
...ενα ζευγαρι με εισοδημα μΕΙκτο $100Κ περιμενει να εχει τουλαχιστον $2.5-$3 εκκατομυρια στην τραπεζα 25 χρονια απο τωρα.
Ο πατέρας μου ακόμα σήμερα λέει: 'Τι μας τα δίνουν τόσα χρήματα τώρα, θα προτιμούσα να μου έδιναν περισσότερα στα 30 κι ας έπαιρνα τα μισά τώρα'. Όπως λες κι εσύ, διαφορά κουλτούρας.ακριβώς, πόσοι θα ζήσουν μέχρι τα 65 για να τα χαρούν με τόσα που γίνονται δίπλα μας...(9/11, πολέμοι, ατυχήματα, ....χοληστερίνη )
Εν μερη, συμφωνω. Ομως διαφωνω και με την Ελληνικη νοοτροπια.
-
You know Krieza το ban δεν θα το γλιτωσεις τελικα...
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....