-
Γεια σας παιδια , πηρα ενα ραβ4 μεταχειρισμενο , ενα μοντελο πριν το facelift!
Το αμαξι θαυμασιο , αλλα αντιμετωπισα ενα προβλημα..
Το πηρα σε μια αλανα με σκοπο να το σβουριξω λιγο να δω πως παει.. (αλανα με χαλικια κατω..)
Βαζω πρωτη κοβω τιμονι , ανεβαζω στροφες , αφηνω συμπλεκτη..Και αντι να κανει ομοκεντρους κυκλους , απλα πηγαινε με το πλαι...
Θα ηθελα γνωμες για το πως θα ηταν καλο να το παντιλικιαζω ενα 4κινητο κ πως θα καταφερω ομοκεντρους εστω κ μεσα στην αλανα με το χαλικι..
Ευχαριστω εκ των προτερων -
Το πηρα σε μια αλανα με σκοπο να το σβουριξω λιγο να δω πως παει.. (αλανα με χαλικια κατω..)
Βαζω πρωτη κοβω τιμονι , ανεβαζω στροφες , αφηνω συμπλεκτη..Και αντι να κανει ομοκεντρους κυκλους , απλα πηγαινε με το πλαι...
Θα ηθελα γνωμες για το πως θα ηταν καλο να το παντιλικιαζω ενα 4κινητο κ πως θα καταφερω ομοκεντρους εστω κ μεσα στην αλανα με το χαλικι..
-
popol@ros ησουν σαφεστατος!!!
-
που να στο αναλυσω κιολας.......
-
blaoulis, σβουρες με το RAV4 (οπως τις εννοεις) εχω κανει μονο σε παγο και σε βρεγμενο οδοστρωμα-γυαλι (σε μικροτερο βαθμο και διαρκεια).. Στο χωμα δεν το εχω δοκιμασει (μονο 'παντιλικια') αλλα πιστευω οτι μπορεις να το καταφερεις αν προσπαθησεις... Παντως, μην περιμενεις πολλα (ασε που ειναι κριμα να ταλαιπωρεις ετσι το αυτοκινητο) αφου αφενος τα διαφορικα του αργουν να μεταφερουν γρηγορα τη ροπη πισω και αφετερου, δεν εχει μπροστα μπλοκε (+ιδιαιτερη δυναμη) για να τραβηξει τη μουρη. Αντι για σβουρες βαλτο σε χωματοδρομο και θα το χαρεις!
-
Έχω έναν ξάδερφο που κάνει παντιλίκια με το καινούριο του Hilux στο χωριό.
Πάντα τρελονικολή τον φώναζαν. Δεν περιγράφω άλλο. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πάντα τρελονικολή τον φώναζαν. Δεν περιγράφω άλλο.Αυτό έχει κατ'επιλογήν τετρακούνα όμως, σωστά? Το πόσο εύκολα πας με την μπαντα με δαύτα, δεν περιγράφεται... Πανάλαφρα πίσω, όλο το βάρος μπροστά, και σβουρίδια με το τσουβάλι... είχα δοκιμάσει κάποτε σε ένα Isuzu 2,4.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Πάντα τρελονικολή τον φώναζαν. Δεν περιγράφω άλλο.Αυτό έχει κατ'επιλογήν τετρακούνα όμως, σωστά? Το πόσο εύκολα πας με την μπαντα με δαύτα, δεν περιγράφεται... Πανάλαφρα πίσω, όλο το βάρος μπροστά, και σβουρίδια με το τσουβάλι... είχα δοκιμάσει κάποτε σε ένα Isuzu 2,4.
ακόμα και αν το φορτώσεις** τσουβάλια**
-
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 31/10/05 10:50 Θέμα δημοσίευσης:
blaoulis, σβουρες με το RAV4 (οπως τις εννοεις) εχω κανει μονο σε παγο και σε βρεγμενο οδοστρωμα-γυαλι (σε μικροτερο βαθμο και διαρκεια).. Στο χωμα δεν το εχω δοκιμασει (μονο 'παντιλικια') αλλα πιστευω οτι μπορεις να το καταφερεις αν προσπαθησεις... Παντως, μην περιμενεις πολλα (ασε που ειναι κριμα να ταλαιπωρεις ετσι το αυτοκινητο) αφου αφενος τα διαφορικα του αργουν να μεταφερουν γρηγορα τη ροπη πισω και αφετερου, δεν εχει μπροστα μπλοκε (+ιδιαιτερη δυναμη) για να τραβηξει τη μουρη. Αντι για σβουρες βαλτο σε χωματοδρομο και θα το χαρεις!Βασικα μονιμα τετρακινητο ειναι οποτε δεν καθυστερει στο να μεταδωσει την κινηση!!!Αλλα εχεις δικιο οτι δεν ειναι και οτι καταληλοτερο..Εεεε ρε που θα μου παει θα παρω και πισωκουνα να χαιρομαι ολη μερα !
-
Να ένας ανήσυχος νέος! Καλωσήρθες
-
Ο χρήστης lefos-WRX έγραψε:
blaoulis, σβουρες με το RAV4 (οπως τις εννοεις) εχω κανει μονο σε παγο και σε βρεγμενο οδοστρωμα-γυαλι (σε μικροτερο βαθμο και διαρκεια).. Στο χωμα δεν το εχω δοκιμασει (μονο 'παντιλικια') αλλα πιστευω οτι μπορεις να το καταφερεις αν προσπαθησεις... Παντως, μην περιμενεις πολλα (ασε που ειναι κριμα να ταλαιπωρεις ετσι το αυτοκινητο) αφου αφενος τα διαφορικα του αργουν να μεταφερουν γρηγορα τη ροπη πισω και αφετερου, δεν εχει μπροστα μπλοκε (+ιδιαιτερη δυναμη) για να τραβηξει τη μουρη. Αντι για σβουρες βαλτο σε χωματοδρομο και θα το χαρεις!Μα για σβούρες δεν θέλουμε να τραβιέται η μούρη! Να έχουμε υπερστροφή ισχύος θέλουμε. Αν ήταν κατά επιλογή μόνο πισωκίνητο θα σβούριζε σαν τα 2,0+ βιτάρα
-
Και τα 1600αρια σβουριζουν!
-
Γίνεται να σβουρίξει το RAV4, όπως και όλα τα μόνιμα 4κίνητα με κεντρικό διαφορικό. Απλά θέλει λίγο τέχνη και πολύ δύναμη (ή χαμηλή πρόσφυση).
Πάντως ένα subaru θα σβουρίξει ευκολότερα γιατί το κεντρικό διαφορικό του μοιράζει τη ροπή μπροστά πίσω σε πιο ακραία ποσοστά σε σχέση με το RAV. -
To rav δυστυχως δεν εχει(?) κεντρικο διαφορικο ειναι μονιμα 50:50
-
Ο χρήστης blaoulis έγραψε:
To rav δυστυχως δεν εχει(?) κεντρικο διαφορικο ειναι μονιμα 50:50Eεεε....
Θα πέσει κάτι (δεν ξέρω τι) να μας πλακώσει... :D:D:D
Έχει και παραέχει κεντρικο διαφορικό το οποίο μεταβάλλει το ποσοστό από 65-35 (μπροστά πίσω) μέχρι 35-65, αν δεν κάνω λάθος. Μπορεί να είναι και 30-70 μέχρι 70-30. Δεν είμαι σίγουρος... -
meco : Εισαι σιγουρος οτι εχει κεντρικο διαφορικο ???Που επιτυγχανει αυτες τις εμπλοκες?
-
chemic, το μπλοκε μπροστα θα βοηθησει ως εξης:
Tην ωρα που το αυτοκινητο θα εχει ηδη γυρισει (απο την αποτομη μεταδοση της κινησης πισω) θα ελαχιστοποιησει τα μουτρα και θα συνεχισει να τραβαει τη μουρη προς την πλευρα που ειναι στραμμενοι οι τροχοι. Δεν ξερω αν εχεις οδηγησει 4κινητο χωρις μπλοκε και με μπλοκε εμπρος αλλα το μεν πρωτο χαζοσπιναρει μπροστα και βγαζει μουτρα ενω το δευτερο κραταει τη μουρη μεσα και βγαινει απο τη στροφη υπερστροφικα. Φυσικα ολα τα παραπανω προυποθετουν πιο 'αγρια' διαφορικα απο τα σιλικονουχα του RAV τα οποια εχουν μια σχετικη καθυστερηση στην ταχυτητα εμπλοκης τους, αλλα και μεγαλυτερη ιπποδυναμη απο τους 150 ιππους.blaoulis το RAV εχει 3 διαφορικα με το μεσαιο και το πισω σιλικονουχα. Το οτι ειναι μονιμα τετρακινητο δεν λεει τιποτα αφου τετρακινηση απο τετρακινηση διαφερουν πολυ κυριως οσον αφορα την ταχυτητα εμπλοκης των διαφορικων και τα ποσοστα που μεταδιδονται στους αξονες.
-
To Rav δεν ειναι για παιχνίδια.
Παντως σε στροφιλίκι τα παει καλά.
Rav 4