-
Μπορεί να είναι ψιλοάσχετο το θέμα αλλά κολλάει στην γενικώτερη φιλοσοφία της κουβέντας!
- Έχετε ακούσει για τα Βραβεία Στέλλα; Έφτασε ο καιρός να εξετάσουμε τις
υποψηφιότητες για τα ετήσια βραβεία Στέλλα. Τα Στέλλα πήραν το όνομά
τους από την 81χρονη Στέλλα Λίμπεκ που έχυσε καφέ πάνω της και κέρδισε
τη δικαστική διαμάχη με τα McDonalds. Αυτή η δίκη ενέπνευσε τα βραβεια Στέλλα για τις πιο παρανοϊκές πετυχημένες μηνύσεις στις Η.Π.Α..
Μεταξύ των υποψήφιων είναι:
Ο κ. Μερβ Γκραζίνσκι, από την Οκλαχόμα αγόρασε ένα ολοκαίνουριο αυτοκινούμενο τροχόσπιτο μάρκας Winnebago, μήκους 8 μέτρων. Στην πρώτη του διαδρομή, πηγαίνοντας το τροχόσπιτο σπίτι του, ρύθμισε τον αυτόματο έλεγχο πλοήγησης (στμ.cruise control - σύστημα που διατηρεί σταθερή την ταχύτητα του αυτοκινήτου ενώ ο οδηγός δεν πατάει το γκάζι) στα 70 μίλια την ώρα και έφυγε από τη θέση του οδηγού για να φτιάξει έναν καφέ στο πίσω μέρος του τροχόσπιτου.
Όπως ήταν φυσικό, το όχημα βγήκε από τον αυτοκινητόδρομο και ανατράπηκε. Ο κ. Γκραζίνσκι μήνυσε την Winnebago επειδή το εγχειρίδιο οδηγιών δεν τον συμβούλευε ότι αυτό ήταν κάτι που δεν μπορούσε να κάνει. Οι ένορκοι του επιδίκασαν αποζημίωση ύψους 1.750.000 δολαρίων συν ένα νέο όχημα. Μετά από αυτήν την υπόθεση, η εταιρία τροποποίησε τα εγχειρίδιά της, απόφόβο μήπως υπάρξουν και άλλοι εντελώς ηλίθιοι που θέλουν να αγοράσουν τα οχήματά της.*Τα σχόλια δικά σας
- Έχετε ακούσει για τα Βραβεία Στέλλα; Έφτασε ο καιρός να εξετάσουμε τις
-
υπαρχουν παρα πολλες περιπτωσεις που ενορκοι δινουν δικιο σε τρελλες μυνησεις. Η υποθεση ειναι οτι παντα οι απλοι ανθρωποι (ενορκοι) θα δωσουν πιο πολυ δικιο σε ενα ατομο παρα σε μια μεγαλη εταιρια.
Αλλα τετοια παραδειγματα ειναι οι μυνησεις για το καπνισμα που πολλες φορες οι ενορκοι εχουν δωσει δεκαδες δισ δολαρια σε ατομα.
Τις πιο πολλες φορες αυτες οι αποφασεις δεν στεκουν γιατι οι εταιριες τα πηγαινουν σε ανωτερα δικαστηρια.
Το πιο συνηθεισμενο ειναι η μυνηση σε αυτοκινηστικο ατυχημα. τι πιο πολλες φορες η ασφαλειες πληρωνουν.
Του παλιου μου συγκατοικου του ετυχε τετοιο
Ν.
-
Αυτό που μ'ενοχλεί εμένα σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η αδυναμία διάκρισης μεταξύ κακοτεχνίας (είτε λόγω λάθους είτε λόγω 'ωχ αδερφέ, ας γλιτώσουμε κάμποσα χρήματα κι ας σκοτωθούν μερικοί') και καθαρής βλακείας του ιδίου του χρήστη.
Και ειλικρινά απορώ με τα τεράστια προειδοποιητικά -κυρίως στο χώρο των αποσκευών - και όλα τα σχετικά κείμενα (pull up στο διακόπτη των ηλ. παραθύρων κλπ) πολλών αυτοκινήτων που προορίζονται για τις ΗΠΑ (Αμερικανικών, Ιαπωνικών και Κορεατικών). Δηλαδή δεν είναι προφανές πως αν ακουμπήσεις την κυλινδροκεφαλή ή το ψυγείο ενός κινητήρα που λειτουργεί, θα καείς; Δεν τη νιώθεις τη θερμότητα να'ρχεται καταπάνω σου;
Πολλοί Αμερικανοί λένε ότι μέρος των συμπατριωτών τους είναι δικομανείς και κατηγορούν άλλους για τη δική τους βλακεία (χμ, κάτι μου θυμίζει αυτό...).
-
Castor, καταπληκτική ιστορία!!
Ερώτηση: Η Στέλλα, τι μήνυση έκανε;
Πώς δεν της έδωσαν μάνιουαλ για το πώς να πιεί καφέ, και έτσι της χύθηκε; Μήπως παραήταν καυτός και κάηκε και της χύθηκε και έπαθε εγκαύματα; Μου κάνει εντύπωση...Πάντως το τροχοαυτοκίνητο ήταν σούπερ!!
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Castor, καταπληκτική ιστορία!!Ερώτηση: Η Στέλλα, τι μήνυση έκανε;
Πώς δεν της έδωσαν μάνιουαλ για το πώς να πιεί καφέ, και έτσι της χύθηκε; Μήπως παραήταν καυτός και κάηκε και της χύθηκε και έπαθε εγκαύματα; Μου κάνει εντύπωση...Πάντως το τροχοαυτοκίνητο ήταν σούπερ!!
Αυτό ακριβώς υποστήριξε,ότι ο καφές δεν είχε την κανονική θερμοκρασία που έπρεπε για να μην καεί!!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Αυτό ακριβώς υποστήριξε,ότι ο καφές δεν είχε την κανονική θερμοκρασία που έπρεπε για να μην καεί!!!!
Σκέψου τώρα να χυνόταν στην κότα την φίλη της που πιθανώς ήταν μαζί της.
Η δεύτερη θα έκανε μήνυση στην πρώτη για το ΔΙΠΛΑΣΙΟ από όσο εκείνη κέρδισε, επειδή δεν μέτρησε την θερμοκρασία του καφέ πριν της τον χύσει!! -
Δεν ειναι τοσο πολυ η κακοτεχνια αλλα εχεις δικιο βλεπω και εγω λιγακι κουφα .
Τον ανεμιστηρα του ψυγειου που παντα λεει προσοχη μη βαλεις τα χερια σου.
Το ποιος φταιει ειναι και λαθος των ιδιοκτητων που χωνουν τα χερια μεσα στα λουρια. Αλλα καμμια φορα υπαρχουν και πολλοι δικηγοροι που σπρωχνουν την κατασταση.
Καμμια φορα η κοινη λογικη δεν ειναι ιδια μεταξυ ανθρωπων. Εστω και αν μας φαινεται οτι πρεπει να ειναι.
Σχετικα με την κακοτεχνεια δυστυχως υπαρχουν περιπτωσεις που ειναι οπως το ανεφερες (εκμεταλευση της νομοθεσιας).
Ν.
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Σκέψου τώρα να χυνόταν στην κότα την φίλη της που πιθανώς ήταν μαζί της.
Η δεύτερη θα έκανε μήνυση στην πρώτη για το ΔΙΠΛΑΣΙΟ από όσο εκείνη κέρδισε, επειδή δεν μέτρησε την θερμοκρασία του καφέ πριν της τον χύσει!!Το πραγμα ειναι οτι οταν κατι τετοιο συμβει εχεις δικαιωμα (και οι πιο πολλοι το κανουν μετα απο συμβουλη δικηγορου) να μυνησεις ολους οποιους εχουν σχεση με το τι συνεβη. Δηλαδη κανεις μυνηση κατα του καταστηματος, του μηχανηματος που φτειαχνει τον καφε (που ειναι πολυ καφτος), του κατασκευαστη του καφε (γιατι συμβουλεψε το νερο να ειναι τοσο καυτο), του μανατζερ του μαγαζιου μια και αυτος/αυτη επρεπε να ξερουν, του υπαλληλου που σου εδωσε τον καφε... κτλ κτλ... Μπορει αυτο να φαινεται υπερβολικο αλλα δινει διακιωμα στο δικαστηριο να εξετασει ολα τα πιθανα προβληματα. Φυσικα τα πιο πολλα απο αυτα δεν αναγνωριζονται. το αστειο ειναι οτι αν καποιος ηταν μαζι με την γυναικα αυτη πιθανοτατα εκανε μυνηση. Γιατι να μην κανει και βαζω στοιχημα πηραν λεφτα επισης.
Ν.
-
Και οι υπολοιποι υποψήφιοι για το βραβείο Στέλλα είναι:
*Κάρα Ουόλτον, Κλέιμοντ, Ντελαουέαρ. Μήνυσε και κέρδισε τη δίκη από έναν ιδιοκτήτη νυκτερινού κέντρου, αφού έπεσε από το παράθυρου της τουαλέτας και έσπασε τα δύο μπροστινά της δόντια. Αυτό συνέβη όταν η κα.Ουόλτον προσπαθούσε να το σκάσει από το παράθυρο της τουαλέτας γυναικών,για να μην πληρώσει τα 3,5 δολάρια του κουβέρ. Της επιδικάστηκαν 12.500 δολάρια συν τα οδοντιατρικά έξοδα!
Τζέρι Ουίλιαμς, Λιτλ Ροκ, Αρκανσας. Του επιδικάστηκαν 14.500 δολάρια συν τα ιατρικά έξοδα όταν τον δάγκωσε το beagle (στμ. είδος σκύλου) του γείτονά του. Ο σκύλος ήταν δεμένος με αλυσίδα μέσα στον περιφραγμένο κήπο του ιδιοκτήτη του. Η αποζημίωσε δε δικαίωσε τις προσδοκίες του μηνυτή επειδή οι ένορκοι πίστεψαν ότι ο σκύλος μπορεί να είχε προκληθεί λιγάκι από το γεγονός ότι ο κ. Ουίλιαμς τον πυροβολούσε κατ'εξακολούθηση με αεροβόλο.
Καρλ Τρούμαν, 19 ετών, Λος ?ντζελες. Κέρδισε αποζημίωση 74.000 δολαρίων συν ιατρικά έξοδα όταν ο γείτονάς του πάτησε το χέρι του με ένα αυτοκίνητο Χόντα Ακόρντ. Ο κ. Τρούμαν προφανώς δεν αντελήφθη ότι κάποιος βρισκόταν στο τιμόνι του αυτοκινήτου την ώρα που προσπαθούσε να κλέψει τα τάσια του γείτονά του.
Ένα εστιατόριο στη Φιλαδέλφια υποχρεώθηκε να καταβάλλει στην κ. Κάρσον, Λάνκαστερ Πενσιλβάνια, 113.500 δολάρια επειδή αυτή γλίστρησε σε αναψυκτικό που είχε χυθεί στο πάτωμα και έσπασε τον κόκυγά της. Το αναψυκτικό είχε χυθεί όταν η κ. Κάρσον είχε περιλούσει με αυτό το συνοδό της, περίπου 30 δευτερόλεπτα νωρίτερα, κατά τη διάρκεια μιας διαφωνίας.
Τέρενς Ντίκσον, Μπρίστολ, Πενσιλβάνια. Προσπαθούσε να βγει από το σπίτι που μόλις είχε 'αδειάσει' από το γκαράζ. Δεν μπόρεσε όμως να ανοίξει την αυτόματη πόρτα του γκαράζ γιατί ο μηχανισμός της είχε χαλάσει. Δεν μπόρεσε να ξαναμπεί στο σπίτι επειδή η πόρτα που συνέδεε το γκαράζ και το σπίτι είχε κλειδώσει όταν την έκλεισε. Επιβίωσε χάρη σε μια κούτα Πέπσι και μια μεγάλη σακούλα ξηρής σκυλοτροφής. Μήνυσε την ασφάλεια του ιδιοκτήτη ισχυριζόμενος ότι η περιπέτειά του, του προκάλεσε αδικαιολόγητη ψυχική οδύνη. Οι ένορκοι συμφώνησαν σε αποζημίωση 500.000 δολαρίων.
Καθλίν Ρόμπερτσον, Όστιν, Τέξας. Της επιδικάστηκαν 780.000 δολάρια από σώμα ενόρκων της περιοχής της επειδή έσπασε τον αστράγαλό της αφού σκόνταψε σε ένα παιδάκι το οποίο έτρεχε μέσα σε ένα κατάστημα επίπλων. Οι ιδιοκτήτες του καταστήματος δικαιολογημένα εξεπλάγησαν με την κατηγορία, αφού το κακομαθημένο παιδάκι ήταν γιος της κ. Ρόμπινσον.*
Με τις υγειές μας
-
O Χριστός κι η Παναγία βρε Γιώργο! Σε ποιον πλανήτη συμβαίνουν αυτά τα πράγματα (εχώ ακούσει κι εγώ διάφορα αλλά δυσκολεύομαι να τα πιστέψω).
Άντε τώρα εγώ λέει να πάω στο δήμο να κάνω μύνηση για στρααβωμένα ψαλίδια, περνώντας από τους σεληνιακούς κρατήρες των δρόμων των Βριλησσίων! Θα έπρεπε να μου επιδικάσουν μερικά εκατ. ευρώ!!!
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
O Χριστός κι η Παναγία βρε Γιώργο! Σε ποιον πλανήτη συμβαίνουν αυτά τα πράγματα (εχώ ακούσει κι εγώ διάφορα αλλά δυσκολεύομαι να τα πιστέψω).Άντε τώρα εγώ λέει να πάω στο δήμο να κάνω μύνηση για στρααβωμένα ψαλίδια, περνώντας από τους σεληνιακούς κρατήρες των δρόμων των Βριλησσίων! Θα έπρεπε να μου επιδικάσουν μερικά εκατ. ευρώ!!!
Αυτα γινονται αν υπαρχει νομοθετημενη αυτο που λεμε 'liability' και τα δικαστηρια την υποστηριζουν. Αυτο ειναι γεγονος στις ΗΠΑ.
Νικος
-
Εντάξει βρε παιδιά με τη liability, αλλά λίγο κράτει με τέτοιες δίκες! Εδώ οι άλλοι ήταν κλεφτρόνια! Πώς είναι δυνατόν να βγαίνουν κι από πάνω; Ή οι άλλοι οι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ηλίθιοι! Τα διάβαζα αυτά στη συνάδελφό μου στο γραφείο και κόντεψε η κοπέλα να πάθει εγκεφαλικό!
-
Ας σταματησει η κουβεντα εδω για τα αμερικανικα θωρηκτα. Οπως και η γρια που εμαθε στα συκα ετσι και οι φιλοι αμερικανοι δεκαετιες τωρα εχουν μαθει να ζουν με το πετρελαιο των αλλων αγγιζοντας ΕΛΑΧΙΣΤΑ απ τα δικα τους αποθεματα .Εχουν γινει κρατος ΚΛΕΒΟΝΤΑΣ ανθρωπους και ιδεες αλλων με τη δυναμη του χρηματος. Επειδη λοιπον εχουν μαθει να σπαταλουν το πετρελαιο ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ -γι αυτο θα πολεμησουν και τωρα- και επειδη δεν ξερουν τι σημαινει στερηση , δεν νιωθουν την αναγκη να μπουν σε σκεπτικο αναλογο του ευρωπαιου κατασκευαστη και καταναλωτη που ζει με περιορισμους και υπο το καθεστως οικονομικης εξαρτησης απ τον ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΜΑΓΚΑ !!!! Οι ανθρωποι αυτοι εν ολιγοις καθοτι ζουν εις βαρος του υπολοιπου πλανητη , δε σκεφτονται.Απλα φτιαχνουν για να προκαλουν. Με τα λεφτα των αλλων και γω θα βγαζα αυτοκινητα πανω απο 5 μετρα και θα μουν και γω Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΦΘΟΝΙΑΣ Ευρωπη και παλι Ευρωπη .
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Εντάξει βρε παιδιά με τη liability, αλλά λίγο κράτει με τέτοιες δίκες! Εδώ οι άλλοι ήταν κλεφτρόνια! Πώς είναι δυνατόν να βγαίνουν κι από πάνω; Ή οι άλλοι οι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ηλίθιοι! Τα διάβαζα αυτά στη συνάδελφό μου στο γραφείο και κόντεψε η κοπέλα να πάθει εγκεφαλικό!To κατακαβαινω οτι ο παθων ηταν κατα την διαρκεια παρανομιας αλλα δεν θεωρειται οτι το liability is released. (νομιζω μονο σε νομιμη αμυνα γινεται αυτο)
Και ξερεις τι γινεται υπαρχει το δεδικασμενο και ολοι ακολουθουν. Επισης αν το πας σε ανωτερο δικαστηριο τοτε μπορει να το αφησουν ησυχο η να το ακυρωσουν.
Πολλα απο αυτα θεωρουνται υπερβολες τωρα αλλα υπαρχουν για να προστατεψουν.
Νικος
-
υπαρχουν ομως και καποιοι πονηροι που παρακαλαν να τους τυχει κατι για να τα αρπαξουν κυριως απο ασφαλιστικες εταιριες η προκαλουν επιτηδες ατυχηματα οπως πχ. πεφτουν καθως περιμενουν πεζοι σε καποιο αυτοκινητο που κινειται βεβαια με λιγα χιλιομετρα ,για να μην τους σκοτωσει κιολας, και μετα κανουν αγωγη διεκδικωντας τεραστια ποσα για αποζημιωση.
εχω προσωπικο φιλο που περιμενοντας πεζος να διασχισει τον δρομο στην Νεα Υορκη τον δαγκωσε ο σκυλος ενος τυπου που τον ειχε βγαλει βολτα και του πηρε 3000usd για να μην του κανει αγωγη.
επισης ο ιδιος ευρισκομενος στην αθηνα για διακοπες επεσε σε φορτηγο [το οποιο ειχε παραβιασει stop]ενω ομως ο ιδιος εκινειτο αντιθετα σε μονοδρομο αφου τραυματιστηκε και στην συνεχεια εγινε το δικαστηριο αφου παρουσιασε διαφορα χαρτια για δουλειες που υποτιθεται δεν μπορεσε να κανει και τις εχασε λογω του τραυματισμου του πηρε απο ελληνικο δικαστηριο παρακαλω 60.000.000 δρχ.
ακομα λοιπον και στην ελλαδα αν ξερει καποιος να χρησιμοποιει το συστημα μπορει να να βγαλει λεφτα. -
Και πάλι όμως Νίκο, εγώ δεν το καταλαβαίνω.
Πάει ο άλλος να μου κλέψει τα τάσια του αυτοκινήτου. Εγώ δεν τον παίρνω είδηση και μετακινώντας το τον τραυματίζω. Το γεγονός ότι αν τον έπαιρνα είδηση μπορεί να με μαχαίρωνε δε μετράει καθόλου;
Επίσης, πάει ο άλλος και μου αδειάζει το σπίτι. Γιατί θα πρέπει να θεωρηθώ εγώ υπεύθυνος για την τάχαμου ψυχική οδύνη που έπαθε μη μπορώντας να βγει; Ας μην έμπαινε στο κάτω-κάτω της γραφής.
Ή η άλλη που έχυσε τον καυτό καφέ πάνω στο στήθος της (η Στέλλα Λίμπεκ) και κάηκε. Το McDonalds της έφταιγε που ήταν ηλίθια; Δηλαδή, αν εγώ χύσω επάνω μου τον καυτό καφέ που έφτιαξα, θα μηνύσω τον κατασκευαστή του μπρικιού ή της κουζίνας; Είναι ΤΟΣΟ ηλίθια η γυναίκα που δεν καταλαβαίνει ότι ο καφές είναι καυτός και, αν τον χύσει επάνω της, θα καεί;
Ή για το άλλο το κάθαρμα που πυροβόλαγε το σκυλάκι με το αεροβόλο. Μα είναι ΤΟΣΟ ηλίθιοι οι ένορκοι που είπαν ότι έφταιγε το σκυλάκι κι ο ιδιοκτήτης του; Δεν το ξέρουν πως, αν αρχίσεις να βαράς ένα ζώο, θα σου ορμήξει; Κανονικά έπρεπε να τον πάνε για κακομεταχείριση ζώου.
Εδώ όμως φταίνε οι ηλίθιοι ένορκοι που δίνουν δίκιο σε τέτοια ΝΟΥΜΕΡΑ. Γιατί μόνον ως νούμερα μπορούν να χαρακτηριστούν ατομάκια σαν και αυτά.
Κωνσταντίνος
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Και πάλι όμως Νίκο, εγώ δεν το καταλαβαίνω.Πάει ο άλλος να μου κλέψει τα τάσια του αυτοκινήτου. Εγώ δεν τον παίρνω είδηση και μετακινώντας το τον τραυματίζω. Το γεγονός ότι αν τον έπαιρνα είδηση μπορεί να με μαχαίρωνε δε μετράει καθόλου;
Επίσης, πάει ο άλλος και μου αδειάζει το σπίτι. Γιατί θα πρέπει να θεωρηθώ εγώ υπεύθυνος για την τάχαμου ψυχική οδύνη που έπαθε μη μπορώντας να βγει; Ας μην έμπαινε στο κάτω-κάτω της γραφής.
Ή η άλλη που έχυσε τον καυτό καφέ πάνω στο στήθος της (η Στέλλα Λίμπεκ) και κάηκε. Το McDonalds της έφταιγε που ήταν ηλίθια; Δηλαδή, αν εγώ χύσω επάνω μου τον καυτό καφέ που έφτιαξα, θα μηνύσω τον κατασκευαστή του μπρικιού ή της κουζίνας; Είναι ΤΟΣΟ ηλίθια η γυναίκα που δεν καταλαβαίνει ότι ο καφές είναι καυτός και, αν τον χύσει επάνω της, θα καεί;
Ή για το άλλο το κάθαρμα που πυροβόλαγε το σκυλάκι με το αεροβόλο. Μα είναι ΤΟΣΟ ηλίθιοι οι ένορκοι που είπαν ότι έφταιγε το σκυλάκι κι ο ιδιοκτήτης του; Δεν το ξέρουν πως, αν αρχίσεις να βαράς ένα ζώο, θα σου ορμήξει; Κανονικά έπρεπε να τον πάνε για κακομεταχείριση ζώου.
Εδώ όμως φταίνε οι ηλίθιοι ένορκοι που δίνουν δίκιο σε τέτοια ΝΟΥΜΕΡΑ. Γιατί μόνον ως νούμερα μπορούν να χαρακτηριστούν ατομάκια σαν και αυτά.
Κωνσταντίνος
Δεν ειμαι σιγουρος πως εγινε το ατυχημα με τον καφε αλλα εχω δει ατομα να παιρνουν ενα μεγαλο ποτηρι καφε και να οδηγανε και το βαζουν το ποτηρι με τον καυτο καφε στη θεση που καθονται μεταξυ τα ποδια τους. Οπτε στο πρωτο γερο φρεναρισμα μπορει να φυγει και να σου καψει ξερεις τι Τα ιδια με αλλα ποτα και παει λεγοντας. Μια μυνηση στον κατασκευαστη και να οι ποτηροθηκες που τσακονωμασταν την αλλη μερα Ξερω γω μπορει και ετσι να βρεθηκανε και ειναι τωρα σχεδον παντου.
Νικος
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
...ακομα λοιπον και στην ελλαδα αν ξερει καποιος να χρησιμοποιει το συστημα μπορει να να βγαλει λεφτα.Oταν και μόνο όταν αυτός είναι μέρος του 'συστήματος', το ορίζει και άρα το χειρίζεται. Μόνο τότε μπορεί να το εκμεταλλευτεί οικονομικά. Γιατί απλά θεσμοί υπάρχουν, αλλά λειτουργούν τελείως επιλεκτικά. Αντίθετα στις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο ανεπτυγμένο κόσμο οι θεσμοί-τουλάχιστον γιά τον καθημερινό πολίτη-λειτουργούν, έστω και άν αυτοί οδηγούνται σε υστερίες.
Ας μην είμαστε αφελείς... . Η Ελλάδα λειτουργεί με κανόνες και θεσμούς Νότιας Αμερικής. Οποιος έχει την οικονομική δύναμη μπορεί να εξαγοράσει ότι θέλει και όποιον θέλει, να ανοίξει παράθυρα νόμων, ακόμα και να θεσμοθετήσει, χωρίς να είναι υπόλογος ποτέ και σε κανέναν.
Chris
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
υπαρχουν ομως και καποιοι πονηροι που παρακαλαν να τους τυχει κατι για να τα αρπαξουν κυριως απο ασφαλιστικες εταιριες η προκαλουν επιτηδες ατυχηματα οπως πχ. πεφτουν καθως περιμενουν πεζοι σε καποιο αυτοκινητο που κινειται βεβαια με λιγα χιλιομετρα ,για να μην τους σκοτωσει κιολας, και μετα κανουν αγωγη διεκδικωντας τεραστια ποσα για αποζημιωση.
εχω προσωπικο φιλο που περιμενοντας πεζος να διασχισει τον δρομο στην Νεα Υορκη τον δαγκωσε ο σκυλος ενος τυπου που τον ειχε βγαλει βολτα και του πηρε 3000usd για να μην του κανει αγωγη.
επισης ο ιδιος ευρισκομενος στην αθηνα για διακοπες επεσε σε φορτηγο [το οποιο ειχε παραβιασει stop]ενω ομως ο ιδιος εκινειτο αντιθετα σε μονοδρομο αφου τραυματιστηκε και στην συνεχεια εγινε το δικαστηριο αφου παρουσιασε διαφορα χαρτια για δουλειες που υποτιθεται δεν μπορεσε να κανει και τις εχασε λογω του τραυματισμου του πηρε απο ελληνικο δικαστηριο παρακαλω 60.000.000 δρχ.
ακομα λοιπον και στην ελλαδα αν ξερει καποιος να χρησιμοποιει το συστημα μπορει να να βγαλει λεφτα.Υποθετω οτι αρχιζει να εξαπλωνεται και στην Ελλαδα.
Ο πατερα του συγκατοικου(στις ΗΠΑ) μου μια φορα παρκαρε εξω απο το μαγαζι του. Βγηκε εξω κλειδωσε το αυτοκινητο και παει να μπει στο μαγαζι. Μια γυναικα του λεει που πας και αυτος λεει φευγω γιατι; Του λεει περιμενε την αστυνομια. Της λεει γιατι ; Ποια αστυνομια; Του λεει γιατι με χτυπησες με το αυτοκινητο και ερχεται η αστυνομια. Ο ανθρωπος ηταν εκτος εαυτου. Αφου ουτε σε ακουμπισα. Τιποτα αυτη. Η αστυνομια επισης δεν ηταν πολυ φιλικη. Του ειπε επι λεξει να ηρεμησει γιατι θα τον συλλαβουν
Την πληρωσανε για $10.000 παρακαλω. Ουτε δικαστηριο εγινε ποτε.
Νικος
-
Αρχίζω να νομίζω ότι τελικά έχουν ξεφύγει ΠΟΛΥ ορισμένοι... Της 'κυρίας' αυτής της εύχομαι να τα φάει σε ντετέκτιβ και χαρτορίχτρες όπου θα πηγαίνει για να βρει με ΠΟΙΟΥΣ και με ΠΟΣΟΥΣ την κερατώνει κάθε βράδυ ο άντρας της... Και μετά σε ψυχοφάρμακα.
Κωνσταντίνος
ΣΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ???