-
Ενα Golf Mk Ι '85 1600cc, εβαλα στη Χρυση Ευκαιρια. Οντας πρωταρης, ενθουσιαστηκα απο τις πολλες εταιρειες που ενδιαφερθηκαν να με βοηθησουν να το πουλησω. Ηρθε μια για αξιολογηση και μου ειπε οτι το αμαξι μπορει να φτασει τα 1200Ε!!! Ξαφνιαστικα!! Εγω δεν πιστευα να το πουλησω πανω απο 600Ε (εχει ενα ελαφρυ τρακαρισμα περιπου 300Ε συνολικα για επισκευη)! Τους θετω την εκπληξη μου και μου λενε οτι τα στελνουν στην επαρχια οπου τα πιανουν αυτα τα λεφτα - στην Αθηνα ειναι δυσκολοτερο, ποσο μαλλον τωρα με τον καινουριο νομο.
Επρεπε να υπογραψω μια συμβαση η οποια ελεγε οτι αυτοι αναλαμβανουν να δημοσιευσουν το αμαξι, να με φερουν σε επαφη με τους υποψηφιους αγοραστες, κλτπ. Εγω επρεπε για εγγυηση οτι οσο καιρο αυτοι προσπαθουσαν να το πουλησουν δεν θα το πουλαγα, προκειμενου να μην κανουν τσαμπα εξοδα, να πληρωσω 135Ε τα οποια θα μου επεστρεφαν αμεσως με την πωληση. Αυτοι τα ποσοστα τους τα παιρνουν απο τους αγοραστες ειπαν. Επισης υπηρχαν και τα ακολουθα στοιχεια:
- Η συμβαση ληγει σε 6 μηνες.
- Θα προσπαθουν συνεχωμενα για 1 μηνα
- Η εγγυση επιστρεφεται μονο οταν πουληθει το αμαξι και σε καμια αλλη περιπτωση.
Στο τηλεφωνο με διαβεβαιωναν οτι σε μια εβδομαδα θα ειχε φυγει το αμαξι.
Δεν με ξαναπηραν. Τι να κανω? Δεν τους εχω παρει ακομα τηλεφωνο - περιμενω. Μπορω να παρω πισω τα 135Ε? Με επιασαν κοροιδο? Μπορω να καταγγειλω την συμβαση και να τους κανω μυνηση? Βοηθεια.
-
Ενα Golf Mk Ι '85 1600cc, εβαλα στη Χρυση Ευκαιρια. Οντας πρωταρης, ενθουσιαστηκα απο τις πολλες εταιρειες που ενδιαφερθηκαν να με βοηθησουν να το πουλησω. Ηρθε μια για αξιολογηση και μου ειπε οτι το αμαξι μπορει να φτασει τα 1200Ε!!! Ξαφνιαστικα!! Εγω δεν πιστευα να το πουλησω πανω απο 600Ε (εχει ενα ελαφρυ τρακαρισμα περιπου 300Ε συνολικα για επισκευη)! Τους θετω την εκπληξη μου και μου λενε οτι τα στελνουν στην επαρχια οπου τα πιανουν αυτα τα λεφτα - στην Αθηνα ειναι δυσκολοτερο, ποσο μαλλον τωρα με τον καινουριο νομο.
Επρεπε να υπογραψω μια συμβαση η οποια ελεγε οτι αυτοι αναλαμβανουν να δημοσιευσουν το αμαξι, να με φερουν σε επαφη με τους υποψηφιους αγοραστες, κλτπ. Εγω επρεπε για εγγυηση οτι οσο καιρο αυτοι προσπαθουσαν να το πουλησουν δεν θα το πουλαγα, προκειμενου να μην κανουν τσαμπα εξοδα, να πληρωσω 135Ε τα οποια θα μου επεστρεφαν αμεσως με την πωληση. Αυτοι τα ποσοστα τους τα παιρνουν απο τους αγοραστες ειπαν. Επισης υπηρχαν και τα ακολουθα στοιχεια:
- Η εγγυση επιστρεφεται μονο οταν πουληθει το αμαξι και σε καμια αλλη περιπτωση.
Δεν με ξαναπηραν. Τι να κανω? Δεν τους εχω παρει ακομα τηλεφωνο - περιμενω. Μπορω να παρω πισω τα 135Ε? Με επιασαν κοροιδο? Μπορω να καταγγειλω την συμβαση και να τους κανω μυνηση? Βοηθεια.
-
-
Ο χρήστης Dayan έγραψε:
Η απάτη φαίνεται στην τελευταία πρόταση. Για ποιό λόγο να συμβαίνει αυτό αν δεν είναι απάτη και δεν έβγαλαν 135 ευρώ εύκολα ?
Εσύ πήρες ένα ρίσκο με το να αναλάβεις εγγυημένα την ευθύνη να μην πουλήσεις το αυτοκίνητο. Που είναι το δικό τους ρίσκο και οι δικές τους εγγυήσεις ? Στο ό,τι έβαλαν αγγελία (αν έβαλαν) στη Χρυσή Ευκαιρία ?
Μπορω να καταγγειλω την συμβαση και να τους κανω μυνηση? Βοηθεια.
Αν τους βρεις...
-
Φίλε, σε πιάσανε κορόιδο. Δημοσίευσε το τηλέφωνό τους και απευθύνσου σε όλες τις εφημερίδες και σε όλα τα κανάλια να τους εκθέσεις. Σκάναρε επίσης τη σύμβαση και δημοσίευσέ την εδώ.
Το είχα πει και σε άλλο φόρουμ (αυτό του Drive), ότι αυτά είναι μαϊμουδιές. Αν θες, μπορώ να σου δώσω και το τηλέφωνο ενός ιδιωτικού αστυνομικού για να μαζέψεις στοιχεία και να τους φέρεις στα δικαστήρια. Βέβαια, τα 135 ευρώ είναι μικρό ποσόν, αλλά πρέπει να βγάλουμε από τη μέση αυτούς τους απατεώνες.
-
Υπαρχει κανεις ο οποιος ανεθεσε σε τετοια εταιρεια να του πουλησει το αμαξι του και:
- το πουλησε.
- δεν το πουλησε.
Αμα την πατανε ολοι, τοτε γιατι αυτοι συνεχιζουν να υπαρχουν? Εχω την διευθηνση και τα τηλεφωνα τους αλλα θελω να μαζεψω πληροφοριες πριν τους παρω να τους χ..ω!!
skullone, δεν αξιζει για 135Ε να τρεξω σε δικαστηρια και να πληρωσω Ιδ. Αστυνομικους - ευχαριστω παντως, το εκτιμησα.
-
Ο χρήστης Dayan έγραψε:
skullone, δεν αξιζει για 135Ε να τρεξω σε δικαστηρια και να πληρωσω Ιδ. Αστυνομικους - ευχαριστω παντως, το εκτιμησα.
...αξίζει όμως να τους μάθουμε εμείς εδώ. Η κοινωνία του φόρουμ έιναι πλέον μεγάλη και κάλλιο να σου βγει το μάτι παρά το όνομα....περιμένουμε λοιπόν....
-
Εγώ πάντως σου λέω να μη διστάσεις να τους ξεμπροστιάσεις.
Σκάνναρε τη σύμβαση και παρέθεσέ την εδώ (συνεννοήσου και με τους admin για να την κάνουν upload ώστε να φιλοξενείται σε κάποια περιοχή στο site των 4 Τροχών, γιατί ΔΥΣΤΥΧΩΣ δε μπορείς να επισυνάψεις εικόνα εδώ παρά μόνο να βάλεις link) και δώσε μας τις διευθύνσεις και τα τηλέφωνά τους. Για καλό και για κακό, ψάξε λίγο τη δουλειά και με κανάλια να τους κάνεις ρόμπες.
Εφημερίδες όπως η Traffic και η Espresso (όσο κι αν τις θεωρούμε ασήμαντες) κάνουν κρα για τέτοιες ιστορίες, ενώ μπορείς να δοκιμάσεις και εκπομπές όπως είναι η '’μεση Επέμβαση' στο Alter ή διάφορες άλλες. Μπορείς να δοκιμάσεις και την '’λλη Διάσταση' (νομίζω είναι στη ΝΕΤ ή στην ΕΤ1). Ρίξε μια ματιά στο πρόγραμμα της τηλεόρασης και κάπου θα βρεις μέρος να τους ξεμπροστιάσεις.
Μη διστάζεις όμως. Κι άλλοι την έχουν πατήσει και, αν κάνει ένας (π.χ. εσύ) την αρχή, θα ξεκινήσει μια χιονοστιβάδα αποκαλύψεων και οι τύποι θα πάνε ολοσούμπιτοι στην ψειρού.
Να είσαι προετοιμασμένος όμως να δεχθείς ακόμα κι απειλές από αυτούς τους απατεώνες. Μη μασάς όμως. Μακροπρόθεσμα, αυτοί είναι που χάνουν. Κι αυτό στο λέει άτομο που παλιότερα τα είχε βάλει με 'θεούς και δαίμονες' στο χώρο της παιδείας.
-
Η συμβαση δεν ειναι πανω απο μια σελιδα. Αυριο θα την αντιγραψω εδω για να την διαβασετε ή θα μπει στην αρχη ενος καινουριου topic για ευνοητους λογους.
Η εταιρεια λεγεται ΠΑΝΤΡΟΧΙΚΗ και ειναι στα γραφεια ως μερος (?) του παρακατω:
TΙΝΟΣ Γ. - ΚΑΝΔΥΛΗ Μ. Ο.Ε,
Σολωμου 66 - Αθηνα Τ.Κ. 10432
Τηλ / Fax 5222293 - 5227294
ΑΦΜ 099019210 - Δ.Ο.Υ. ΙΑ' Αθηνων
Υπευθηνη: Κα. ΣολδατουΑυτα. Αναμενετε συντομα follow-up.
-
Πριν δημοσιοποιήσεις οτιδήποτε θα πρέπει να το σκεφτείς καλά και βέβαια να συνενοηθείς με email με τον mm55.
Πρόσεξε γιατι όποιος είναι εξω απ' τον χορό πολλά τραγούδια λέει.
Η σύμβαση που εχεις υπογράψει εχει υλοποιηθεί στο ακέραιο.Δεν σου είπαν κατι διαφορετικό απο αυτό που έγινε.Εσυ νόμιζες οτι θα γινόταν κατι άλλο.Αρα σε τυχόν αγωγή εναντίον σου δεν εχεις τίποτα που να σταθεί σε δικαστήριο.Μάλιστα μπορεί κάλλιστα να σου γίνει αγωγή για σπορά ψευδών ειδήσεων και συκοφαντίας.
Οταν μάλιστα το κάνεις στο forum -που είναι ανεξάρτητος ιδιωτικός φορέας- μπορεί να μπλέξεις και αυτούς,αν δεν διαγράψουν την δημοσίευση.
Πρόσεχε λοιπόν πολύ φίλε Dayan!Δες καλύτερα ενα δικηγόρο,και πρόσεχε την επόμενη φορά να μην την πατήσεις!!! -
Παντροχική, ε; Θυμάμαι την περίπτωση. Έχει γίνει κάτι παρόμοιο μ'αυτούς.
-
Προσφατα ειχα μια παρομοια εμπειρια απο αγγελια που εβαλα στην Χρυση Ευκαιρια για την πωληση του αυτοκινητου μου (FIAT MAREA WEEKEND 1800cc)για το οποιο ζητουσα 10500 ΕΥΡΩ.Με πηραν τηλεφωνο οχι ενα άλλα τεσσερα - πεντε τετοια γραφεια τα οποια ολα βρισκονται στην περιοχη Γ Σεπτεμβριου - Κυψελης και ζητουσαν να αναλαβουν την πωληση ανεβαζοντας την τιμη στα 12000 ΕΥΡΩ και ζητωντας εγγυηση 135 - 150 ΕΥΡΩ με την υπογαφη σχετικης συμβασης.
Η τοση μεγαλη προθημεια τους και η σιγουρια οτι το αυτοκινητο θα πουληθη σε μια εβδομαδα το πολυ με εβαλαν σε υποψιες και ζητησα να μου περασουν τις συμβασεις τους με fax για να τι δω.
Πραγματι μαζεψα 3 - 4 συμβασεις οι οποιες ηταν παρομοιες και οι οροι τους σε συνδυασμο με την συμβουλη φιλης δικηγορου με επεισαν οτι ειναι απατη. Ετσι τους ζητησα να αναλαβουν την πωληση χωρις συμβασεις και εγγυησεις και νε αμοιβη 500 ΕΥΡΩ αλλα μετα την πωληση πραγμα που αρνηθηκαν φυσικα.
Μερικοι απο τους ορους ητανε:
1)Δεν ειμαστε μεσιτες.
2)Δεν αναλαμβανουμε υποχρεωση εαν ο αγοραστης αλλαξει γνωμη για το πωλουμενο αντικειμενο.
3)Η εγγυηση επιστρεφετε μονο στην πρειπτωση πωλησης .
Δυστυχως εχω πεταξει τις συμβασεις αλλα επειδη θα ξαναβαλω την αγγελια ειναι σιγουρο οτι θα ξαναεμφανιστουν (ειναι σιγουρο) θα παρω τις συμβασεις και εαν μπορω να βοηθησω να ξεσκεπαστουν αυτοι που μας εκμεταλευνταιθα το κανω ευχαριστως.
Σημειωστε οτι δεν ασχολουντε μονο με αυτοκινητα αλλα γενικα με πωλησεις ειδων.ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπον. -
Ακόμα και αν αυτό που κάνουν θεωρήσουμε πως είναι παράνομο, καλύπτονται νομικά από την σύμβαση που έκαναν μαζί σου... Προτείνω να σβήσεις τα ονόματα και να βάλεις το κείμενο της σύμβασης να το δούνε όλοι, αλλά σβήνοντας ΟΛΑ τα ονόματα (βάλε Χ και Ψ στην ανάγκη...).
Αλλιώς μπορεί να σου κάνουν μήνυση για συκοφάντηση...
Νομικά πρέπει να καλύπτονται, αφού (λογικά) δεν έχει οριστεί χρονικός ορίζοντας, και θα πούνε πως ακόμα ψάχνουν...
Μου έκανε εντύπωση όμως πως όποτε πούλησα αυτοκίνητο με αγγελία, πήραν πιο πολλές τέτοιες εταιρείες, παρά ενδιαφερόμενοι, πολλές φορές πριν καλά καλά τυπωθεί η εφημερίδα...
-
Παίδες κι εγώ παλιότερα που επιχείρησα να πουλήσω αυτοκίνητα αμέσως επικοινώνησαν μαζί μου οι τύποι και παρολίγο να την πατήσω κι εγώ. Τελικά όμως δεν υπέγραψα τίποτα. Αν προσέξετε στη Χρυσή ευκαιρία κτλ πολλοί γράφουν στην αγγελία τους 'αποκλείονται μεσίτες'. Είναι γνωστό ότι το κάνουν αυτό και λένε 'έχω ήδη 4 άτομα που ενδιαφέρονται για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο' , 'είναι κατά 99% σίγουρο ότι το αυτοκίνητο θα πουληθεί την πρώτη βδομάδα' και τα σχετικά. Μακρυά. Αυτοί οι τύποι θέλουν ένα γερό χέρι ξύλο (και 2 και 3 ).
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Μου έκανε εντύπωση όμως πως όποτε πούλησα αυτοκίνητο με αγγελία, πήραν πιο πολλές τέτοιες εταιρείες, παρά ενδιαφερόμενοι, πολλές φορές πριν καλά καλά τυπωθεί η εφημερίδα...
Χμ... Inside information;
-
Mια είναι η λύση . Βάλτε στις αγγελίες σας κινητό και δεν θα σας ενοχλήσει κανένας πλην αυτών που πραγματικά ενδιαφέρονται.
-
Και εγω φοβαμαι μην τυχων και με κατηγορησουν για δυσφημηση. Η συμβαση ομως περα απο τα αρχικα στοιχεια ειναι κοινη για ολες αυτες τις εταιρειες οπως μου υποστηριξαν και οι ιδιοι.
Θα συννενοηθω με τον mm55 να του στειλω την συμβαση με καποιο φαξ και να την βαλει αυτος σαν ανακοινωση στο φορουμ για να γνωριζετε ολοι τι θα υπογραψετε αν το αποφασισετε.
Παντως οντως μου ειπαν οτι εχουν 2-3 πελατες ετοιμους να αγορασουν. Και εγω παρομοιως τους ειπα οτι θα τους δωσω 500Ε αν μου το πουλησουν αλλα τιποτα μπροστα και φυσικα δεν δεχτηκαν.
Μολις πριν λιγο μιλησα μαζι με την υπευθηνη και μου ειπε οτι κατι υποψηφιους πελατες που ειχε δεν ενδιαφεροντουσαν και συνεχιζει το ψαξιμο Αγορασα ΤΑ ΝΕΑ στην οποιαν επρεπε καθε Τριτη να δημοσιευουν το αυτοκινητο και δεν υπηρχε. Οταν την ρωτησα το λογω ειπε οτι το βαζουν οποτε δεν εχουν απαντησει/πελατες προκειμενου να βρουν.
Λοιπον παιδια, η συνεχεια εξαρταται απο τον mm55.
-
Κατ αρχήν ένας δικηγόρος θα μπορούσε να μας διαφωτίσει αν τα ιδιωτικά αυτά συμφωνητικά είναι πάντα νόμιμα και αν μπορεί κανείς να τα αντικρούσει (ακόμη και αν έχει υπογράψει) στην περίπτωση που κάτι δεν είναι δεοντολογικά σωστό. Στην περίπτωση αυτών των εταιριών δεν κάνουν κάτι λιγότερο από αυτό που λένε (δηλαδή σχεδόν τίποτα). Η σύμβαση δεν περιέχει καμμία υποχρέωση από την πλευρά τους (π.χ χρόνος που θα υλοποιηθεί η πώληση, ενέργειες, συχνότητα δημοσίευσης αγγελιών κλπ) και ορίζει μόνο τις υποχρεώσεις του πελάτη.
Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί η δημοσίευση και μόνο μιας τέτοιας σύμβασης μπορεί να αποτελεί κίνδυνο. Αν υπάρχουν συνφορουμίτες που καταφερθούν εναντίον των εταιριών αυτών με τρόπο απρεπή και συκοφαντικό τότε το πράγμα αλλάζει. Αλλά αν απλά δημοσιευτεί μια τέτοια σύμβαση και προσέξουμε την διατύπωση των απόψεών μας δεν νομίζω ότι θα υπάρξει πρόβλημα. Είχα στα χέρια μου μια τέτοια σύμβαση αλλά όσο κι αν έψαξα δεν την βρήκα.
Γενικότερα θα ήθελα να αναφέρω και την τακτική ορισμένων εμπόρων αυτοκινήτων (καμμία σχέση με τις προαναφερόμενες εταιρίες) οι οποίοι χρησιμοποιούν την ίδια τακτική της ύπαρξης αγοραστών για να πας εσύ το αυτοκίνητο για εκτίμηση και να μην έρθουν αυτοί σε σένα. Εκεί βέβαια ακούς μια ιδιαίτερα χαμηλή τιμή αγοράς (αφού βέβαια δεν υπάρχει αγοραστής). -
Απο τη στιγμη που 'εγγυωνται' για την επιτυχια των πωλησεων τους λογικα και εσεις απαιτειστε το χρημα 'εν τη παλαμη' και ωρα τους καλη.Ας κρατησουν και τα συμφωνιτικα που διαμορφωσαν με τα δικα τους μετρα και σταθμα γιατι εκτος των αλλων δεν ειναι δυνατον να σε δεσμευουν για ενα τριμηνο πχ να μην μπορεις να πουλησεις το αυτοκινητο σου.Αν ειναι δυνατον.Και η πιτα ολοκληρη και ο σκυλος χορτατος δε γινεται και απο τη στιγμη που οπως ειδα παραπανω αιναι δηλωμενοι κανονικα στην εφορια να ειστε σιγουροι οτι νομικα υπαρχει καταλληλη επαγγελματικη δραστηριοτητα απο το νομο που τους καλυπτει απολυτα.Αλλο τωρα αν παρανομει καποιος μεσα απ τη δουλεια του.Εξαλλου στην Ελλαδα οι απατεωνες επιβιωνουν Ποιο απλα αν παρουν τηλ και σας ρωτησουν:Το πουλαω πχ 2εκ, μου ριχνεις τα λεφτα και το παιρνεις Θες?Καλως.Δε θες?Αι πηδα απ το μπαλκονι
-
Fellow Forumists!!
Οπως υποσχεθηκα ενα follow-up.
Εχω στειλει με φαξ την συμβαση στο περιοδικο, και ο mm55 ειπε πως θα το αναλαβουν τωρα οι συντακτες του περιοδικου, και ο ιδιος θα επικοινωνησει μαζι μας (κοινοποιηση?) οταν θα υπαρχει κατι νεοτερο...
Ο πολεμος δεν τελειωσε. Τωρα αρχιζει!!
Μεσιτες / Μεσαζοντες .... ?