-
Το ζήτημα είναι πως σε αυτές τις περιπτώσεις κάποιος κερδίζει και κάποιος όχι. Ό,τι και να πούνε οι οπαδοί του πρώτου ή οι οπαδοί του δεύτερου, δεν έχει καμία σημασία, αφού σε λίγο καιρό κανείς δε θα θυμάται αυτές τις αψιμαχίες- μόνο το αποτέλεσμα! Όπως άλλωστε κανείς δε μνημονεύει ιδιαίτερα την θετικότατη πορεία της Renault τα τελευταία χρόνια- μόνο η στέψη της ως πρωταθλήτρια έστρεψε τα φώτα πάνω της.
Όσο λοιπόν και να μιλάνε για τύχη ορισμένοι, δε μπορεί κανείς να παραβλέψει το γεγονός πως στον προγραμματισμό της Renault ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2005- όπερ και εγένετο.
Άλλωστε, μαζί με τη Honda, μπορεί να πει κανείς με σιγουριά πως η Renault υπήρξε από τους πλέον επιτυχημένους κατασκευστές κινητήρων στη F1. Αν ανακαλώ σωστά, 6 ή 7 συνεχόμενα πρωταθλήματα ήταν αρκετά ώστε να κορεστεί από τις επιτυχίες η ομάδα και να αποσυρθεί (αυτό το τελευταίο το διαβασα σε τεύχος των 4Τ του '97).
Μπορεί επίσης ο Fisichella να είναι δεύτερος οδηγός, αλλά ούτε στα επίπεδα του Barichello έφτασε ποτέ (ήτοι να χαρίσει τη νίκη στο νήμα- που και αυτό είναι εσωτερικό της Ferrari ζήτημα και δε μπορώ να το κρίνω), ούτε έκανε τα τραγικά λάθη του Montoya. Άρα, αντί να στρέφονται εναντίον του ορισμένοι, θα έπρεπε να αναλογισθούν το πως ο ΗΡΜ προσέγγισε το ζήτημα του πρωταθλήματος κατασκευαστών.
Α, και υποθέτω το να θεωρείς πιο σημαντικό το πρωτάθλημα των οδηγών δε σημαίνει πως δεν χαίρεσαι με το πρωτάθλημα των κατασκευαστών- αυτό το λέω στα πλαίσια της κοινής λογικής και δε νομίζω να το αμφισβητεί κανείς.
Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της τελευταίας αυτής νίκης είναι το ότι η Renault έδωσε μια σαφή απάντηση για το αν άξιζε το πρωτάθλημα κατασκευαστών. Μέσες άκρες ειπώθηκε το πως 'χρειαζόμασταν το κάτι παραπάνω από μοτέρ και πλαίσιο, και το κάναμε'. Αν φυσικά ισχύει κάτι τέτοιο και δε μας κοροϊδεύουν.
Σειρά της Toyota και του Trulli τώρα
-
Ο χρήστης pininfarina έγραψε:
Δηλαδη για σενα οταν ο 1ος οταν εχει διαφορα 15 δευτερα και συνεχως αυξανομενη ευνοειται απο το sc Μαλλον εκτειθεσαι...Ο προηγουμενος αγωνας(οπως και αρκετοι αλλοι) αποτελει αποδειξη οτι ο κιμι με την πιο γρηγορη mclaren ειναι ικανος να καλυψει και διαφορες μεγαλυτερες απ αυτη των 15 sec μεσω της στρατηγικης!Επισης εγω ηθελα να τονισω το οτι σημερα δεν υπηρξε μαχη στα ισια οποτε δεν εχει νοημα η συγκριση και οχι να απαξιωσω την πρωταθλητρια renault...
-
Ο χρήστης Mclaren-Queen έγραψε:
Ο προηγουμενος αγωνας(οπως και αρκετοι αλλοι) αποτελει αποδειξη οτι ο κιμι με την πιο γρηγορη mclaren ειναι ικανος να καλυψει και διαφορες μεγαλυτερες απ αυτη των 15 sec!Επισης εγω ηθελα να τονισω το οτι σημερα δεν υπηρξε μαχη στα ισια οποτε δεν εχει νοημα η συγκριση και οχι να απξιωσω την πρωταθλητρια renault...Υπηρξε μαχη στα ισια τοσο στα δοκιμαστικα -οπου η διαφορα ηταν μεγαλη ακομα και για διαφορετικο φορτιο- οσο κατα το 1ο stint -για τον ιδιο λογο- αλλα και στο 3ο stint οπου με ιδιο καυσιμο ο kr φανηκε ανικανος να απειλησει. Γενικα ο,τι εγινε στη Suzuka δεν αποδεικνυει τιποτα για σημερα γιατι η προοδος της Renault συγκριτικα με τη McLaren ηταν εμφανης.
-
Ο χρήστης pininfarina έγραψε:
Ο προηγουμενος αγωνας(οπως και αρκετοι αλλοι) αποτελει αποδειξη οτι ο κιμι με την πιο γρηγορη mclaren ειναι ικανος να καλυψει και διαφορες μεγαλυτερες απ αυτη των 15 sec!Επισης εγω ηθελα να τονισω το οτι σημερα δεν υπηρξε μαχη στα ισια οποτε δεν εχει νοημα η συγκριση και οχι να απξιωσω την πρωταθλητρια renault...
Υπηρξε μαχη στα ισια τοσο στα δοκιμαστικα -οπου η διαφορα ηταν μεγαλη ακομα και για διαφορετικο φορτιο- οσο κατα το 1ο stint -για τον ιδιο λογο- αλλα και στο 3ο stint οπου με ιδιο καυσιμο ο kr φανηκε ανικανος να απειλησει. Γενικα ο,τι εγινε στη Suzuka δεν αποδεικνυει τιποτα για σημερα γιατι η προοδος της Renault συγκριτικα με τη McLaren ηταν εμφανης.
- Απ τα δοκιμαστικα εγω τουλαχιστον δε μπορεσα να βγαλω συμπερασματα για το πιο μονοθεσιο ειναι ταχυτερο λογω των 2 διορθωσεων του κιμι και λογω του οτι δε μαθαμε ποτε τα φορτια καυσιμων!
2)Στο 1ο stint κατα τη γνωμη μου οι mclaren εκαναν συντηρηση δυναμεων με σκοπο να περασουν στα πιτ τον φισικο και να μειωσουν τη διαφορα απ τον αλονσο ουτως ωστε να τον περασουν στο 2ο πιτ στοπ
3)Στο 3ο stint εχω την αισθηση οτι ο κιμι ηταν ταχυτερος!Δεν εχω νουμερα αλλα μπροστα μου αλλα ετσι θυμαμαι.Εκτος απο τον 6ο γυρο πριν το τελος οπου ο κιμι εχασε 6 δευτερα χωρις να καταλαβω ακομα τι εγινε..
- Απ τα δοκιμαστικα εγω τουλαχιστον δε μπορεσα να βγαλω συμπερασματα για το πιο μονοθεσιο ειναι ταχυτερο λογω των 2 διορθωσεων του κιμι και λογω του οτι δε μαθαμε ποτε τα φορτια καυσιμων!
-
Ο Κίμι έκανε τους γρηγορότερους του γυρούς στους τελευταίους 15 γυρούς. Έκανε συνέχεια PB και σε κάποια φάση 2 φορές FL.
-
Μηπως ειδες και τι εγινε στον 6ο(αν δεν κανω λαθος) γυρο πριν το τελος?
Σε καποια φαση ηταν η διαφορα κιμι-ναντο στα 6.5 και μετα απο πολυ λιγο ηταν στα 12... -
Ο χρήστης Vasilakis έγραψε:
Ο Κίμι έκανε τους γρηγορότερους του γυρούς στους τελευταίους 15 γυρούς. Έκανε συνέχεια PB και σε κάποια φάση 2 φορές FL.Αν ο fa εκανε λαθος ή εγκατελειπε θα εχαναν το πρωταθλημα, καταλαβαινεις ποσο πιεζε στο τελος. Ενδεικτικα κι ο fisi εκανε τον ταχυτερο γυρο του στο τελος (+0.3 απο kr), οταν δεν ειχε να χασει κατι και κυνηγουσε το ralf.
-
Ο χρήστης Mclaren-Queen έγραψε:
Μηπως ειδες και τι εγινε στον 6ο(αν δεν κανω λαθος) γυρο πριν το τελος?
Σε καποια φαση ηταν η διαφορα κιμι-ναντο στα 6.5 και μετα απο πολυ λιγο ηταν στα 12...Νομίζω λάθος είναι η αναφορά σου στους γυρούς.
Μετά το 2ο SC μπροστά από τον ΚΡ και Φίσικο ήταν οι Κλίεν, Μάσσα, Ραλφ. Αυτοί κινόντουσαν ταχύτερα από τους ΚΡ, Φίσικο. Ο ΦΑ ελαφρώς ταχύτερος από τον Ραλφ και μόλις μπήκαν στα πιτς οι 3 πίσω από τον ΦΑ, ξεκίνησαν οι ΚΡ και Φίσικο να γυρνάνε ταχύτερα. Άφησε και ο Αλόνσο γκάζι στους λαστ 3-4 γυρούς. Η διαφορά μέχρι τα πιτστοπς των Κλίεν, Μάσσα, Ραλφ πρέπει να ήταν 13-14 δευτερόλεπτα. Έπεσε στα 8 μετά από 8-9 γυρούς. -
Ο χρήστης Funis έγραψε:
...μπορειτε να μου πειτε ποια ακριβως ηταν η ειρωνια στα ποστ γιατι δεν την βρισκω??Ακριβως εδω:>Πάλι τυχερός ο παγοκώλης...
Γιατί δεν πανηγύρισε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής την 3η θέση;
εδω:>Σήμερα ο Kimi έδειξε σε όλους πως ο Alonso είχε δίκιο...ο Alonso που σήμερα ήταν καταιγιστικός, παίρνει δίκαια το πρωτάθλημα, αφού μοιράστηκε 50-50 τις κατασκευαστικές ατέλειες της Renault και ταλαιπωρήθηκε εξ ίσου με τον Fisico από μηχανικά προβλήματα, παίρνοντας όμως πανάξιες νίκες και χωρίς ο JPM να του χαρίσει βαθμούς (τους βαθμούς που ενδεχομένως στο τέλος να του δώσουν και το πρωτάθλημα)...
Άντε γεια Ισπανέ...να τα πιάσεις και καλά με τις διαφημίσεις του Megane, γιατί σε βλέπω σύντομα να κατεβαίνεις απ' το καλάμι σου!!!
εδω:>Υ.Γ Αληθεια ποιος ειναι αυτος ο Alonso........????????
εδω:> Συγχαρητήρια στον κολόφαρδο Φινλανδό..άτυχη Renault...κόντρα σε όλες τις ατυχίες...Άλλωστε η Renault απέδειξε και σε αυτόν τον αγώνα ότι είναι η καλύτερη όπως δήλωσε ο παγκόσμιος τριταθλητής, εεεε πρωταθλητής.
Επισης ποιος σας ειπε να μην μιλατε? Στομα εχετε ας μιλαγατε!!
Μιλήσαμε...και ειδαμε πως αντιδρασατε..
Τριτον μονο οσοι εχουν πρωταθλημα διακαιουνται να μιλανε??
Το θεμα ειναι τι λενε...
Αλλα θα παρακαλουσα να τηρητε κι εσεις και ο πελατης που υπερασπιζοσαστε απο οτι βλεπω, τις ειρωνιες σας για τον εαυτο σας!
Ακομη και εδω εσυ παντως δεν το κανεις.
-
og2002gr, νομίζω είσαι λίγο άδικος. Δεν τους ήρθε έτσι στα καλά καθούμενα να ειρωνεύονται και να υπερβάλλουν. Το κλίμα είχε ήδη φτιαχτεί από πιο πριν. Οι ειρωνείες ξεκίνησαν από αλλού.......
-
Πέσαμε έξω στις προβλέψεις: Η Ρενώ πήρε και τον δεύτερο τίτλο. Λίγο με κόφτει. Έτσι κι αλλιώς εμείς δεν κυνηγούσαμε τίποτα πλέον. Άλλοι είναι αυτοί που έχασαν τα αυγά και τα πασχάλια... Αφού δεν το πήρε η Φερράρι δεν είναι απαραίτητα κακό να μην το πάρει ο αιώνιος ανταγωνιστής -Στο σημερινό Γκραν Πρι ήταν και λίγος
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Mας αφηνεις παγερα αδιαφορους και εσυ και το δικο σου ξεσπασμα!! Τοσο καιρο δηλαδη τα φυλαγες μηπως και νικησει ο Αλονσο να μας τα επιστρεψεις?? Πο πο καλα ε? μας εκανες την μουρη κρεας!! Ευτυχως μας συνεφερνεις!!To βλεπω..ουτε καν ασχοληθηκατε...τοσο αδιαφορια και ανωτερότητα!!Δεν τα φυλαγα καιρο, ουτε περιμενα μεχρι να νικησει ο Αλονσο για να σας τα πω.Απλά περίμενα να τελειωσει το πρωτάθλημα και μετα να πω τα σχολια μου.Αν δεν γινοταν το σημερινό θα ειχατε περισσοτερο δικιο και δεν θα ελεγα τιποτα. Μαλλον εσεις βιαστήκατε να προσκυνήσετε. Εγω το εκανα στο σωστο timing.Παντως οι εκφράσεις σου δειχνουν οτι δεν εισαι και πολύ ψυχραιμη.
Αλλα δεν καταλαβαινω το υφακι του ποστ σου... δεν νομιζω να θεωρειται ξεσπασμα και αλλαζονεια η γνωμη μου οτι ο Κιμι ειναι καλυτερος...οταν λοιπον μαθεις να συζητας χωρις ειρωνιες, ελα να τα ξαναπουμε!! Και δεν χρειαζεται να εχουμε ολοι την ιδια αποψη! Η διαφορα μας ειναι οτι εγω το δεχομαι ενω εσυ οχι!
Τι υφάκι βρε Funis!!Απλά ήθελα να σας κανω λίγο πλάκα γιατι τα σχολια σας μετα τον προηγουμενο αγώνα ήταν ειρωνικά και αλλαζονικα (τα δικαιολογησα πιο πάνω ακριβώς). Δεν φαινονται λίγο ακυρα τωρα τα σχολια σας στον προηγούμενο αγώνα?Εσυ συγκεκριμένα δεν ειρωνευτηκες οποτε μην τα παίρνεις προσωπικα.Δεν σχολιαζω οσα είπατε ως διαφορετική άποψη αλλά ως λάθος άποψη. Τι να δεχτω;Δεχομαι οτι υπάρχουν διαφορετικές αποψεις. Εσυ δεχεσαι οτι υπάρχουν λάθος απόψεις;
Οσο για το οτι μας εκανα πλακα @ρχιδι@ πλακα μας εκανε! Δεν μπορουσε κολητε να κανει κατι άλλο!
Kρίμα είσαι και κοπέλα.Μετά σας φταίει ο Fire_Bro.
Κανενας δεν κανει πλακα με τετοια θεματα! Τωρα που μπορεσε εκανε κατι καλυτερο...τοσο καιρο το καλυτερο που μπορουσε ηταν αυτο, τριτος!! Χωνεψε το και αστα τα υπολοιπα!!
Εννοείται οτι δεν έκανε κυριολεκτικά πλάκα!!Χαριτολογώντας τονίζω οτι κράτησε με άνεση την διαφορά που έφτιαξε στους πρώτους αγώνες, και στον τελευταιο αγώνα πήρε και τις ύστατες εντυπώσεις, ολοκληρώνοντας μια κορυφαία χρονιά.
Οσο για την αλαζονεία βρίσκεται ακριβώς εδω:>ΠΡΟΣΚΥΝΩ ΤΟ ΕΙΔΩΛΟ...!!!!!
-
og2002gr, νομίζω είσαι λίγο άδικος. Δεν τους ήρθε έτσι στα καλά καθούμενα να ειρωνεύονται και να υπερβάλλουν. Το κλίμα είχε ήδη φτιαχτεί από πιο πριν. Οι ειρωνείες ξεκίνησαν από αλλού.......[...........]
-
og2002gr, νομίζω είσαι λίγο άδικος. Δεν τους ήρθε έτσι στα καλά καθούμενα να ειρωνεύονται και να υπερβάλλουν. Το κλίμα είχε ήδη φτιαχτεί από πιο πριν. Οι ειρωνείες ξεκίνησαν από αλλού.......Βρε Vasilaki που είμαι άδικος;Εγω ουτε υποστηρικτής της Renault είμαι, ούτε της McLaren. Απλά φίλαθλος είμαι. Το ότι ειχε δημιουργηθεί κλίμα δεν αποτελεί διακιολογία. Εκει ειναι η μαγκιά: να μην παρασυρθείς από το κλιμα και να διαχειριστείς την επιτυχία σου καταλληλότερα (βλέπε migf1).
-
Έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά αδικήσε στο ότι έβαλες/παράθεσες μόνο αυτούς. Οι άλλοι?
-
Ο χρήστης og2002gr έγραψε:
To βλεπω..ουτε καν ασχοληθηκατε...τοσο αδιαφορια και ανωτερότητα!!Δεν τα φυλαγα καιρο, ουτε περιμενα μεχρι να νικησει ο Αλονσο για να σας τα πω.Απλά περίμενα να τελειωσει το πρωτάθλημα και μετα να πω τα σχολια μου.Αν δεν γινοταν το σημερινό θα ειχατε περισσοτερο δικιο και δεν θα ελεγα τιποτα. Μαλλον εσεις βιαστήκατε να προσκυνήσετε. Εγω το εκανα στο σωστο timing.Παντως οι εκφράσεις σου δειχνουν οτι δεν εισαι και πολύ ψυχραιμη.Εγω δεν προσκυνησα κανεναν αγαπητε μου. Εγω συνεχαρη τον Αλονσο, εκανα τις διαπιστωσεις μου και ειπα οτι ΓΙΑ ΜΕΝΑ ο Κιμι ηταν καλυτερος!! Με τα ΔΙΚΑ μου κριτηρια!
Τι υφάκι βρε Funis!!Απλά ήθελα να σας κανω λίγο πλάκα γιατι τα σχολια σας μετα τον προηγουμενο αγώνα ήταν ειρωνικά και αλλαζονικα (τα δικαιολογησα πιο πάνω ακριβώς). Δεν φαινονται λίγο ακυρα τωρα τα σχολια σας στον προηγούμενο αγώνα?Εσυ συγκεκριμένα δεν ειρωνευτηκες οποτε μην τα παίρνεις προσωπικα.Δεν σχολιαζω οσα είπατε ως διαφορετική άποψη αλλά ως λάθος άποψη. Τι να δεχτω;Δεχομαι οτι υπάρχουν διαφορετικές αποψεις. Εσυ δεχεσαι οτι υπάρχουν λάθος απόψεις;
Λαθος συμφωνα με ποιον? Με σενα? Λαθος δεν υπαρχουν, ποιο ειναι το κριτηριο για να ειναι μια αποψη λάθος? Διαφορετικη ειναι. Κοιτα να δεις ποιο ειναι το πραγμα που δεν συμφωνω: Μας εκανες παραθεση τα σχολια που καναμε στον προηγουμενο αγωνα, στον οποιο ο Κιμι ξεκινησε 17ος και ηρθε 1ος πάνω στα σχολια τα δικα σου σχετικα με ολο το πρωταθλημα! Μαφυσικα και ειμασταν χαρουμενοι, ο Κιμι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ στον συγκεκριμενο αγωνα, το περασμα απο το Φισι φυσαγε οποτε και προεκυψαν τα σχολια. Το δικο σου το ποστ αφορουσε το κλεισιμο του πρωταθληματος οποτε η μεταφορα των ποστ μας ηταν ατοπη αλλα και παραπλανητικη. Να βρω κι εγω ακυρα ποστ σου να τα βαλω σε ασχετη στιγμη και να αρχισω να σου τα χωνω μετα...
Kρίμα είσαι και κοπέλα.Μετά σας φταίει ο Fire_Bro.
Αχ αυτα τα κριμα, κοπελα εισαι κλπ δεν μου λενε τιποτα. Ακυρο το σχόλιο σου. Α, επισης εμενα προσωπικα ο Fire_Bro δεν μου εφταιγε σε τιποτα!
Εννοείται οτι δεν έκανε κυριολεκτικά πλάκα!!Χαριτολογώντας τονίζω οτι κράτησε με άνεση την διαφορά που έφτιαξε στους πρώτους αγώνες, και στον τελευταιο αγώνα πήρε και τις ύστατες εντυπώσεις, ολοκληρώνοντας μια κορυφαία χρονιά.
Χαριτολογοντας ε?? Για ξαναδες το μηπως και το θυμηθεις
Σημερα αποδείχτηκε οτι οι Alonso - Renault σας έκαναν πλάκα τοσο καιρο. Το καταλαβατε ΠΛΑΚΑ!!
Λοιπον??
Οσο για την αλαζονεία βρίσκεται ακριβώς εδω:>ΠΡΟΣΚΥΝΩ ΤΟ ΕΙΔΩΛΟ...!!!!!
νομιζω σου εχω ηδη απαντησει. Τωρα για σχολια αλλων δεν θελω να απανταω!
-
ρε παιδιά τι ψάχνετε να βρείτε? Διαβάστε τις δηλώσεις των οδηγών και θα καταλάβετε καλύτερα.....
-
Ο αλόνσο είπε ότι από το 30 γύρο και μετά έριξαν αρκετά τις στροφές του κινητήρα και παρόλα αυτά κατάφερνε να φτιάχνει διαφορά. Αυτό δείχνει οδηγική ικανότητα σε αντίθεση με τον Φισικέλα
-
Ο Φισικέλα δε έπαιξε το ρόλο κομπάρσου τουλάχιστον επίτηδες καθυστερώντας τα Μακλάρεν στο 1ο κομμάτι διότι αυτό απλά δε μπορεί να γίνει. Αν δοκίμαζε να 'κόψει' ρυθμό το πιο πιθανό θα ήταν να φάει προσπέρασμα. Απλά έγινε το αυτονόητο... δηλ. έχασε στα ίσα από τον Αλόνσο
-
-
http://img424.imageshack.us/img424/4906 ... tt43zx.jpg
-
TA ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ .
Βριζεστε και μαλλωνετε για τους αλονσο και κιμι ενω κανονικα θα επρεπε να βριζετε ολοι μαζι(οπως κανετε καθε χρονο) την fia ,την ferrari και γενικα ολο το συστημα για την υποτιθεμενη ευνοια του μιχαλακη που του εδωσε ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ.
Κριμα που ο jean todd εδωσε στον βασιλια της f1 ενα σαραβαλο. -
γιαννη ωραια η φωτο!!!
πρωταθλητης ο ναντο, πρωταθλητρια η ρενω...ολα αυτα το 2005!η ομαδα πηγε ρολοι, ο χουαν σιγουρα δεν την καταβρισκει στη μακλαρεν, τα λεμε του χρονου!
Επίσημο thread: GP Κίνας - Shangai '05