-
Ο χρήστης theo111r έγραψε:
Βρε παιδιά χωρίς να θέλω να γίνω παράξενος, ψάξτε και πάρτε κανένα 'κοπριτάκι' . Είναι κι αυτά πολύ καλά, ψυχούλες που λέμε.
Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου...
Άλλωστε τα αδέσποτα διατηρούν πλήρες το ένστικτο επιβίωσης και το μεταφέρουν αυτούσιο στους απογόνους τους, με αποτέλεσμα η συμπεριφορά της και η κοινωνικότητά τους να είναι αντιστρόφως ανάλογη των (μηδενικών) προσδοκιών μας από αυτά...
Το τί κάνει ο 'κόπρος' της μάνας μου σε σχέση με τα δικά μου δεν λέγεται... Τους βάζει απλά τα γυαλιά σε πολλά πράγματα...
ΕΤΣΙ!!!!!!!!!
Ο Φιντελ μου ειναι ημιαιμος κ απο την συμβιωση μαζι του αποφασισα πλεον να μαζευω κοπριτακια και να τα εχω στο σπιτι.....
Σωζεις μια ζωουλα και θα σε ευγνωμονει για παντα.....
-
Ο χρήστης Random1 έγραψε:
ΕΓΩ ΤΑΙΖΩ 5 ΓΑΤΕΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΜΟΥ.ΑΛΗΘΕΙΑ
ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΩ ΚΑΝΑΡΙΝΙ ΤΟ ΛΕΩ ΜΑΝΑΛΑ...))))
ΔΕΙΤΕ ΤΟ...
...
Να και ενα πιπινι που συντηρω επισης..χαχαχαχαχαχαΕκοψα το κεφαλι εεε μην τα ζητατε και ολα...
Αναφέρεσαι στην κοπέλα που βρίσκεται πίσω-πίσω στην φωτογραφία προφανώς, ε?????
Όντως! Καλοσυντηρημένη και τροφαντή τη διατηρείς!!! :):):):)
χαχαχαχα -
Ευτυχώς μένουμε στην εξοχή και η οικογενειακή συνήθεια είναι να μαζεύουμε ότι ζωντανό πετούν οι άλλοι
Με διάφορες ποικιλίες κατα καιρούς.Το ρεκόρ μας είναι 5 αδέσποτα,διάφορες 'μάρκες' και χρώματα...
Τώρα φιλοξενούμε 3 Τον Ηρακλή ένα κατάλευκο αδεσποτούλη,τον μόνο που προλάβαμε απο τα 9 αδελφάκια,την Μπέτυ την μαμά του Ηρακλή που φροντίσαμε να στειρώσουμε,αυτή είναι άσπρη με μαύρες βούλες και τον 'Μάγκα ή Αλήτη' κατ'εμέ,γιατι την κοπανάει συνέχεια, ένα γκριφον-κανις που ήταν γεμάτος τσιμπούρια ο ασπρόμαυρος και δεν βλεπόταν απο τηνβρώμα.Απο κάπου θα την κοπάνησε.
Το μεγάλο 'πρόβλημα' είναι οτι ο Ηρακλής κατεβάζει τον άμπακα,κάτι μου θυμίζει σε σχέση με τους forumάδες και το φαί αλλά δεν μπορώ να το προσδιορίσω
Αυτοί για την ώρα,γάτα θέλουμε αλλά δεν μπορεί να στεριώσει και φεύγουν.
Κατά καιρούς χελώνες,σκαντζόχοιρους και πολλά βατράχια και ...................δεκάδες πουλιά που κάνουν το αυτοκίνητο χάλια....ΟΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ............
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Βρε παιδιά χωρίς να θέλω να γίνω παράξενος, ψάξτε και πάρτε κανένα 'κοπριτάκι' . Είναι κι αυτά πολύ καλά, ψυχούλες που λέμε.
Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου...
Άλλωστε τα αδέσποτα διατηρούν πλήρες το ένστικτο επιβίωσης και το μεταφέρουν αυτούσιο στους απογόνους τους, με αποτέλεσμα η συμπεριφορά της και η κοινωνικότητά τους να είναι αντιστρόφως ανάλογη των (μηδενικών) προσδοκιών μας από αυτά...
Το τί κάνει ο 'κόπρος' της μάνας μου σε σχέση με τα δικά μου δεν λέγεται... Τους βάζει απλά τα γυαλιά σε πολλά πράγματα...
ΕΤΣΙ!!!!!!!!!
Ο Φιντελ μου ειναι ημιαιμος κ απο την συμβιωση μαζι του αποφασισα πλεον να μαζευω κοπριτακια και να τα εχω στο σπιτι.....
Σωζεις μια ζωουλα και θα σε ευγνωμονει για παντα.....
ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι!
από όσα κατοικίδια είχαμε τα ημίαιμα ήταν τα πιο έξυπνα, καλά, αλλά και μούργοι μιας κ πέρναγε πάντα το δικό τους με όμορφο τρόπο
Ακριβώς ότι κάνει κ ο 'κύριος' της φωτογραφίας (Μίλων το όνομα του) -
Ο χρήστης ANGEL13 έγραψε:
Με διάφορες ποικιλίες κατα καιρούς.Το ρεκόρ μας είναι 5 αδέσποτα,διάφορες 'μάρκες' και χρώματα...Κατά καιρούς χελώνες,σκαντζόχοιρους και πολλά βατράχια και ...................δεκάδες πουλιά που κάνουν το αυτοκίνητο χάλια....
Πόσο είναι το εισητήριο για τον ζωολογικο σας κήπο???
Ειναι πολυ ωραιο αυτο που κάνεις και μπραβο!! Κι εμεις το κανουμε αυτο κατα καιρους, αμα βρουμε καποιο ταλαιπωρημένο! τα ταιζουμε, τα κανουμε μπανιο, τα παμε στο γιατρο, αλλά μολις συνερχονται την κοπανανε. Αλλα αυτο ειναι και το πιο ωραιο, γιατι ειναι πλεον υγιεστατα και φροντισμενα!!
-
Έχω βάλει στο μάτι λυκόσκυλο Αλσατίας με πιστοποιητικά, από Ουγγαρία με λιγότερο από 190 ευρώ. Αρσενικό εννοείται... Δύο μηνών περίπου. Τι λέτε, να πάρω και τρίτο; Αν έχεις ήδη 2, το τρίτο θα κάνει τη διαφορά;
Το θέλωωωωω!!!
Από Ουγγαρία;;;;;; Ελα 'μέσα' να σου πω!!
Θα προτιμούσα στην θέση σου, μιας και έχεις ήδη 2 και θεωρητικά έχεις πλέον κάποια εμπειρία, να βρεις ένα κουτάβι από ελληνική γέννα, ακόμα και αν σου στοίχιζε λίγο περισσότερο. Το ότι θα μπορούσες να δεις τους γονείς του και τον χαρακτήρα τους (και γράψε το πετιγκρί εκεί που δεν πιάνει μελάνι, άπαξ και δεν ασχολείσαι με τους διαγωνισμούς μορφολογίας-καλλιστεία που άλλωστε δεν έχουν να σου δείξουν-βεβαιώσουν ΤΙΠΟΤΑ απολύτως για τον κάθε σκύλο) προέχει έναντι κάθε διαπιστευμένου μελλοντικού Ουγγαρτσάμπιον αξίας 190 ευρώ:)
- Το 99,9% των σκύλων που πωλούνται από pet shop στην Ελλάδα προέρχονται είτε από την Ουγγαρία είτε από άλλες ανατολικές χώρες (Κατ΄'επέκταση και μπόλικη από την πληθυσμιακή βάση των σκύλων στην Ελλάδα εν γένει...). Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, μιας και η ίδια χώρα δεν εξάγει μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη (βλ. και Γερμανία και Γαλλία) την ετήσια 'σοδειά' (sic) της σε τετράποδα
Το θέμα είναι το τί πλέμπα έρχεται κατά κόρον στην Ελλάδα (μιας και ζητάμε πάντα ο σκύλος μας να έχει χαμηλή αρχική τιμή κτήσης και δεν κοιτάμε άλλα πράγματα...), και πόσο φτηνά θα προεξοφλήσουμε μάλιστα στην συγκεκριμένη ράτσα την έμφυτη τάση για δυσπλασία ισχίων (λόγω της κλειστής αναπαρωγικής γραμμής τους προκειμένου να διαπρέπουν στα dogwalks των καλλιστείων).
Αυτά τα ολίγα και εδώ είμαστε να το συζητήσουμε
Καταρχήν, δεν ξέρω ποιος αγόρασε από Ουγγαρία σκύλο για 190 ευρώ
Εγώ πάντως το λαμπραντόρ μου πριν από 4-και-κάτι χρόνια, το αγόρασα αντί του αντιτίμου των 200.000 δραχμών, ενώ από ελληνικές γέννες αντιθέτως θα μπορούσα να είχα πάρει φθηνότερο.
Δεύτερον, από πού προκύπτει οτι τα ελληνικά σκυλιά είναι 'καλύτερα'. Κι εγώ μπορώ να διασταυρώνω δυο σκυλιά αντίθετου φύλου κάθε 6άμηνο ή κάθε χρόνο, να δηλώνω 'εκτροφέας' και να τα μοσχοπουλάω. Τι με κάνει ανώτερη από ένα επαγγελματικό εκτροφείο που ασχολείται αποκλειστικά με την εκτροφή σκύλων συγκεκριμένης ράτσας, παρακολουθεί τα προτερήματα και ελαττώματα που μπορεί να κληρονομήσουν και τα κουτάβια και εξάγει σκυλιά σε όλο τον κόσμο?
Ο σκύλος μου είναι 4 χρόνων και κάτι, και μακάρι να μου ζήσει 20 χρόνια! Είναι υγιέστατος. Δεν εχει εμφανίσει τίποτα, φτου φτου, ενώ ξέρω άλλους που πήραν σκυλιά ράτσας από ελληνικές γέννες και τους έχουν βγει με ισχιακή δυσπλασία, να μην πω και τα χειρότερα, πχ εγκεφαλοπάθειες και επιληψίες.
Καμία αντίρρηση στο να ενισχύουμε την προσπάθεια συμπατριωτών μας.
Ολη αυτή όμως η πολεμική εναντίον των υποτιθέμενα 'φθηνών' εκτροφέων από 'ανατολικές χώρες' (παρεμπιπτόντως, η Ουγγαρία ειναι πλέον οχι μόνο επίσημο μέλος της Ευρωπαικής Ενωσης, αλλά και με **οικονομία υγιέστερη και δείκτη διαφθοράς χαμηλότερο **απο το δικό μας!) είναι κουραστική και ολα αυτά τα κλισέ είναι οφθαλμοφανές τι και ποιους εξυπηρετούν. - Το 99,9% των σκύλων που πωλούνται από pet shop στην Ελλάδα προέρχονται είτε από την Ουγγαρία είτε από άλλες ανατολικές χώρες (Κατ΄'επέκταση και μπόλικη από την πληθυσμιακή βάση των σκύλων στην Ελλάδα εν γένει...). Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, μιας και η ίδια χώρα δεν εξάγει μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη (βλ. και Γερμανία και Γαλλία) την ετήσια 'σοδειά' (sic) της σε τετράποδα
-
Kaνείς δεν αγόρασε γερμανικό ποιμενικό από Ουγγαρία με 190 €.
Κανείς δεν είπε ότι τα ελληνικά σκυλιά είναι τα καλύτερα.
Και δεν υπάρχει πάντα κάτι 'από πισω σε αυτά' που γραφουν οι χρήστες Μις Μαρπλ.
Αν ίσως διάβαζες προσεκτικότερα τι είχε γραφτεί δε θα κόμιζες γλαύκα...
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Kaνείς δεν αγόρασε γερμανικό ποιμενικό από Ουγγαρία με 190 €.Κανείς δεν είπε ότι τα ελληνικά σκυλιά είναι τα καλύτερα.
-Δεν καταλαβαίνω τον τόνο ειρωνίας και γιατί κάθε αντίθετη άποψη πρέπει να προκαλεί τον σαρκασμό.
-Δεν αναφερόμουν σε γερμανικό ποιμενικό αλλά σε λαμπραντόρ (άρα προφανώς δεν διάβασες ούτε εσύ)- Δεν ξέρω ποια είναι η Μις Μαρπλ.
- Δεν ξέρω την έκφραση 'κομίζω γλαύκα'.
- Διάβασα αρκετά προσεκτικά, τα τελευταία posts, αλλά σίγουρα έχω και καλύτερα πράγματα να κάνω από το παιδεύομαι να αναλύω τι εννοείς με την κάθε σου δημοσίευση.
- Πάρε κανένα ηρεμιστικό...
-
Ο χρήστης diva έγραψε:
-Δεν καταλαβαίνω τον τόνο ειρωνίας και γιατί κάθε αντίθετη άποψη πρέπει να προκαλεί τον σαρκασμό.
-Δεν αναφερόμουν σε γερμανικό ποιμενικό αλλά σε λαμπραντόρ (άρα προφανώς δεν διάβασες ούτε εσύ)- Δεν ξέρω ποια είναι η Μις Μαρπλ.
- Διάβασα αρκετά προσεκτικά, τα τελευταία posts, αλλά σίγουρα έχω και καλύτερα πράγματα να κάνω από το παιδεύομαι να αναλύω τι εννοείς με την κάθε σου δημοσίευση.
Πάντως εγώ θα επέμενα να διάβαζες αφενός μεν λίγο καλύτερα τα γραφόμενά μου, τουλάχιστον, αφετέρου να ήσουν λίγο πιο εγκρατής για τις όποιες υποκειμενικές, και ενίοτε αντικειμενικές, απόψεις μπορεί να διατυπώνει κάποιος συμμετέχων/ουσα στη συζήτηση.
Το να υποβιβάζεις την συζήτηση με τον τρόπο που έπραξες, απαξιώνοντας όσα γράφει ο καθένας μας εδώ, ούτε θα τονίσει το χαρακτήρα του nickname σου στα μάτια μας, και ούτε θα κάνει κανέναν από τους συμμετέχοντες να ακολουθήσουν την φαρμακευτική αγωγή που συστήνεις.
Keep your profile rather low, μιας και μεις κουβέντα κάνουμε και δεν θέλουμε να σε συγχύσουμε.... -
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Με διάφορες ποικιλίες κατα καιρούς.Το ρεκόρ μας είναι 5 αδέσποτα,διάφορες 'μάρκες' και χρώματα...
Κατά καιρούς χελώνες,σκαντζόχοιρους και πολλά βατράχια και ...................δεκάδες πουλιά που κάνουν το αυτοκίνητο χάλια....
Πόσο είναι το εισητήριο για τον ζωολογικο σας κήπο???
Φυσικά ΔΩΡΕΑΝ
Μήπως υπάρχει κάποια χορηγία για σκυλοτροφή.............έχει γεμίσει η περιοχή μας αδέσποτα....................μας βρήκαν φιλόζωους και μας ενισχύουν.
-
Πάντως εγώ θα επέμενα να διάβαζες αφενός μεν λίγο καλύτερα τα γραφόμενά μου, τουλάχιστον, αφετέρου να ήσουν λίγο πιο εγκρατής για τις όποιες υποκειμενικές, και ενίοτε αντικειμενικές, απόψεις μπορεί να διατυπώνει κάποιος συμμετέχων/ουσα στη συζήτηση.
Το να υποβιβάζεις την συζήτηση με τον τρόπο που έπραξες, απαξιώνοντας όσα γράφει ο καθένας μας εδώ, ούτε θα τονίσει το χαρακτήρα του nickname σου στα μάτια μας, και ούτε θα κάνει κανέναν από τους συμμετέχοντες να ακολουθήσουν την φαρμακευτική αγωγή που συστήνεις.
Keep your profile rather low, μιας και μεις κουβέντα κάνουμε και δεν θέλουμε να σε συγχύσουμε....- Εγώ υποβιβάζω τη συζήτηση? Τη συζήτηση την υποβιβάζει όποιος ειρωνεύεται ή βρίζει, όπως ο traveller πιο πάνω.
- 'Αντικειμενικές' απόψεις δεν υπάρχουν ποτέ φίλε μου, οι απόψεις είναι εκ των πραγμάτων υποκειμενικές.
- Αν τα επιχειρήματα εναντίον των απόψεών σου σημαίνουν 'απαξίωση', τότε να μη συμμετέχεις σε δημόσια φόρουμς. Η 'απαξίωση' είναι δεδομένη!
- Μάθε αγγλικά αφού επιμένεις να τα χρησιμοποιείς! Το 'keep your profile rather low' δεν σημαίνει αυτό που προφανώς ήθελες να μου πεις, δηλαδή να κρατήσω χαμηλούς τους τόνους!
- Κι εγώ κουβέντα κάνω και δεν ήθελα να σας συγχύσω!
-
Να και οι γατες..χαχαχαχαχαχ
-
Ο χρήστης diva έγραψε:
Καταρχήν, δεν ξέρω ποιος αγόρασε από Ουγγαρία σκύλο για 190 ευρώ
Εγώ πάντως το λαμπραντόρ μου πριν από 4-και-κάτι χρόνια, το αγόρασα αντί του αντιτίμου των 200.000 δραχμών, ενώ από ελληνικές γέννες αντιθέτως θα μπορούσα να είχα πάρει φθηνότερο.
Δεύτερον, από πού προκύπτει οτι τα ελληνικά σκυλιά είναι 'καλύτερα'. Κι εγώ μπορώ να διασταυρώνω δυο σκυλιά αντίθετου φύλου κάθε 6άμηνο ή κάθε χρόνο, να δηλώνω 'εκτροφέας' και να τα μοσχοπουλάω. Τι με κάνει ανώτερη από ένα επαγγελματικό εκτροφείο που ασχολείται αποκλειστικά με την εκτροφή σκύλων συγκεκριμένης ράτσας, παρακολουθεί τα προτερήματα και ελαττώματα που μπορεί να κληρονομήσουν και τα κουτάβια και εξάγει σκυλιά σε όλο τον κόσμο?
Ο σκύλος μου είναι 4 χρόνων και κάτι, και μακάρι να μου ζήσει 20 χρόνια! Είναι υγιέστατος. Δεν εχει εμφανίσει τίποτα, φτου φτου, ενώ ξέρω άλλους που πήραν σκυλιά ράτσας από ελληνικές γέννες και τους έχουν βγει με ισχιακή δυσπλασία, να μην πω και τα χειρότερα, πχ εγκεφαλοπάθειες και επιληψίες.
Καμία αντίρρηση στο να ενισχύουμε την προσπάθεια συμπατριωτών μας.
Ολη αυτή όμως η πολεμική εναντίον των υποτιθέμενα 'φθηνών' εκτροφέων από 'ανατολικές χώρες' (παρεμπιπτόντως, η Ουγγαρία ειναι πλέον οχι μόνο επίσημο μέλος της Ευρωπαικής Ενωσης, αλλά και με **οικονομία υγιέστερη και δείκτη διαφθοράς χαμηλότερο **απο το δικό μας!) είναι κουραστική και ολα αυτά τα κλισέ είναι οφθαλμοφανές τι και ποιους εξυπηρετούν.Ευχαριστώ που πέρα από φαρμακευτική αγωγή, θα μπορώ να σε συμβουλεύομαι και για τα γλωσσικά μου ολισθήματα
Μέχρι όμως να αντιληφθείς πως μια συζήτηση μπορεί να γίνει αντικειμενική όταν και εφόσον οι συμμετέχοντες και το επιθυμούν και αντιλαμβάνονται το θέματα σε μια κοινή και αποδεκτή βάση, και το ότι σε μια κοινή συζήτηση η διατύπωση της θέσης σου δεν θα τεκμαίρει πως οφείλει να ανάβει φωτιές (βλ. flame/flame-like posts) για τους όποιους προσωπικούς λόγους, θα μπω στον πειρασμό να σου απαντήσω βήμα προς βήμα στις ερωτήσεις σου και να σου δώσω λίγο food for thought προκειμένου να κάνουμε την κουβέντα μας στο τόπικ λίγο πιο παραγωγική από το να προκαλούμε κενές αντιπαραθέσεις περί κομιζόμενες γλαύκες με low profile .
- Καταρχάς κανείς, πλην των εισαγωγέων, δεν έχει αγοράσει τον σκύλο του από την Ουγγαρία, ο ΙΔΙΟΣ. Ο εκάστοτε σκύλος έχει εισαχθεί, με τον όποιον τρόπο αυτό γίνεται, (και ας μην μιλήσουμε γι'αυτό καλύτερα...), και η τιμή του προφανώς προσαυξάνεται κατά ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ μέχρι που να καλύψει αφενός μεν τις περιοδικές απώλειες σε στοκ (σικ), τις φαρμακευτικές αγωγές, τα λοιπά του έξοδα και το γενναιότατο περιθώριο κέρδος που αποκομίζει ο εκτροφέας, ο εισαγωγέας, και το τελικό σημείο πώλησης, μέχρι να φτάσει τα χ,ψ,100, 200, χιλιάρικα.
Μπορείς λοιπόν έστω και να εικάσεις πόσα από αυτά τα λεφτά πήγαν στον Ούγγρο εκτροφέα; Προφανώς ένα μικρό κλάσμα (
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
**Έχω βάλει στο μάτι **λυκόσκυλο Αλσατίας με πιστοποιητικά, από Ουγγαρία με λιγότερο από 190 ευρώ.**Kaνείς δεν αγόρασε **γερμανικό ποιμενικό από Ουγγαρία με 190 €.
- Διάβασα αρκετά προσεκτικά, τα τελευταία posts
- Καταρχήν, **δεν ξέρω ποιος αγόρασε από Ουγγαρία σκύλο **για 190 ευρώ
και ολα αυτά τα κλισέ είναι οφθαλμοφανές τι και ποιους εξυπηρετούν.
Αφού είναι τόσο φανερό , δε μου λες κι εμένα , τι εξυπηρετούν μπας και μου ανοιξεις τα μάτια;;
Οσο για τα ηρεμιστικά που ανέφερες, άντε να στο κάνω το χατηρι και να πάω να πάρω, θα βρώ όμως;; ή τα έχεις κάνει sold out??
-
Ψυχραιμία παιδιά, ας μιλήσουμε για 'κοπριτάκια' λιγάκι.
-
Σορυ ρε παιδια αλλα για ποιο πραγμα ακριβως διαφωνείτε γιατι δεν εχω κατλάβει..
Εγω ξέρω ότι περι ορέξεως κολοκυθόπιτα!! Το παν ειναι να ειναι υγιες το σκυλάκι, ομορφο (στα γουστα σου) και με αγαπη και φροντιδα να γίνει ο καλυτερος συντροφος!! Αυτα για τα σκυλάκια που ειναι κατοικιδια. Τωρα αμα το θες για συγκεκριμενο λόγο (κηνυγι, φυλακα κλπ) τοτε να κάνεις επιλογη. Εμεις πηραμε γερμανικο ποιμενικο γιατι το γουσταραμε, δεν μας αρεσουν δε καθολου τα μικρά! Αλλά όμως άλλοι προτιμουν τα μικρα του καναπέ. Υγεια πάνω απο όλα!!
Οσο για τις τιμές.. στα καθαροαιμα ειναι τσουχτερες! Αλλα απο την άλλη εμεις θελουμε να τον ζευγαρωσουμε με καθαροαιμη και να χαρισουμε τα κουταβια. Κι αυτο γιατι αγαπαμε τα σκυλακια και θελουμε να εχουνε ενα σπιτι που θα τα αγαπανε και θα τα φροντιζουν!
-
η χασκυ μου ειναι ουγγαρεζα και κοστισε το 1995 120.000δρχ...
δε ξερω ποσοι εχουν χασκυ απο δω μεσα αλλα σκυλο θα ξαναπαρω οταν τα παιδια μου γινουν 20 χρονων και ειμαι ακομα 24..
τρελοσκυλα!
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
τρελοσκυλα!Κατα μάνα κατα κύρη
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
η χασκυ μου ειναι ουγγαρεζα και κοστισε το 1995 120.000δρχ...δε ξερω ποσοι εχουν χασκυ απο δω μεσα αλλα σκυλο θα ξαναπαρω οταν τα παιδια μου γινουν 20 χρονων και ειμαι ακομα 24..
τρελοσκυλα!
Θα ήθελα να προσθέσω εδώ αυτό που μου είχε πει μια φορά ένας Ιταλός εκτροφέας Χάσκυ:
Το Χάσκυ είναι αυτό που θα υποδεχθεί πρώτο τον κλεφτη, και θα φύγει τελευταίο από τη φωτιά...:):):)
Go figure λοιπόν για την τρέλα τους....Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι λατρεμένα σκυλιά και πολύ πολύ όμορφα!
-
Ευχαριστώ που πέρα από φαρμακευτική αγωγή, θα μπορώ να σε συμβουλεύομαι και για τα γλωσσικά μου ολισθήματα
Anytime.
Μέχρι όμως να αντιληφθείς πως μια συζήτηση μπορεί να γίνει αντικειμενική όταν και εφόσον οι συμμετέχοντες και το επιθυμούν και αντιλαμβάνονται το θέματα σε μια κοινή και αποδεκτή βάση, και το ότι σε μια κοινή συζήτηση η διατύπωση της θέσης σου δεν θα τεκμαίρει πως οφείλει να ανάβει φωτιές (βλ. flame/flame-like posts) για τους όποιους προσωπικούς λόγους, θα μπω στον πειρασμό να σου απαντήσω βήμα προς βήμα στις ερωτήσεις σου και να σου δώσω λίγο food for thought προκειμένου να κάνουμε την κουβέντα μας στο τόπικ λίγο πιο παραγωγική από το να προκαλούμε κενές αντιπαραθέσεις περί κομιζόμενες γλαύκες με low profile .
Δεν ήμουν εγώ αυτή που έδωσε τόνο προσωπικής αντιπαράθεσης, ούτε που υποβάθμισε τη συζήτηση με εκφράσεις του στυλ 'κομιζόμενες γλαύκες' (συνεχίζω να μην καταλαβαίνω τι εννοούσε ο εξυπνάκιας που το έγραψε).
Τώρα, όσον αφορά τα 'flame like posts' (τουλάχιστον αυτή τη φορά σου έκατσε καλά το αγγλικό! ), νομίζω οτι κάθε άποψη διαφορετική από τη mainstream εδώ μέσα θεωρείται flame-like post. Αν επικοινωνείτε τόσο όμορφα και στην 'αληθινή' ζωή σας εκεί έξω...δεν απορώ γιατί τρώτε όλη σας τη μέρα εδώ μέσα! Kαλύτερα να 'πλακώνεσαι' καθημερινά on line με αγνώστους παρά με τους συναδέλφους ή την οικογένειά σου...Καταρχάς κανείς, πλην των εισαγωγέων, δεν έχει αγοράσει τον σκύλο του από την Ουγγαρία, ο ΙΔΙΟΣ. Ο εκάστοτε σκύλος έχει εισαχθεί, με τον όποιον τρόπο αυτό γίνεται, (και ας μην μιλήσουμε γι'αυτό καλύτερα...), και η τιμή του προφανώς προσαυξάνεται κατά ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ μέχρι που να καλύψει αφενός μεν τις περιοδικές απώλειες σε στοκ (σικ), τις φαρμακευτικές αγωγές, τα λοιπά του έξοδα και το γενναιότατο περιθώριο κέρδος που αποκομίζει ο εκτροφέας, ο εισαγωγέας, και το τελικό σημείο πώλησης, μέχρι να φτάσει τα χ,ψ,100, 200, χιλιάρικα.
Μπορείς λοιπόν έστω και να εικάσεις πόσα από αυτά τα λεφτά πήγαν στον Ούγγρο εκτροφέα; Προφανώς ένα μικρό κλάσμα (
Τα 200 χιλιάρικα λοιπόν δεν πήγαν σε σκύλο αλλά σε δίκτυο διανομής σκύλωνΤο ότι απέκτησες όμως ένα κουτάβι που εξελίχθηκε σε πολύ καλό σκύλο (φτου φτου, να είναι πάντα καλά! ) και χωρίς προβλήματα, θα έλεγα να μην το εναποθέτεις στον παρά σου και μόνο αλλά περισσότερο στον Ούγγρο εκτροφέα που επέλεξε το δίκτυο να σνυεργαστεί μαζί του κλείνοντάς του τις όποιες μελλοντικές γέννες, (ότι και να βγάλουν αυτές... )
Ποιον 'παρά' μου? Εκεί λοιπόν είναι το πρόβλημά σου, γι αυτό η ειρωνία και η έξαψη? Νόμισες οτι καυχήθηκα για το 'ακριβό' σκυλάκι μου? Οχι βεβαια, αυτό που έλεγα είναι οτι οι Ούγγροι εκτροφείς ως μαζικοί παραγωγείς, επαγγελματίες εκτροφείς που ενδιαφέρονται για την επιχειρηματική τους επιτυχία και τη διεθνή τους φήμη, φροντίζουν να εξασφαλίζουν την διαιώνιση της φυλής μέσω 'καλών' γονιδίων, που κατά κανόνα εξασφαλίζουν ένα υγιές κουτάβι.
Οσο για το τι ποσοστό αναλογεί σ'αυτούς, τι στο τελωνείο, τι στο pet shop, μα νομίζω, οτι σε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα είναι και ο παραγωγός και οι μεσάζοντες που εισπράττουν κάποιο ποσό το οποίο στην τελική αφαιρείται από την τσέπη του τελικού καταναλωτή. Ετσι δεν είναι πάντα?
Τι Κατοικίδιο Συντηρούμε?