-
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
Παρα παρα πολυ λιγα.
Δεν νομιζω οτι θα τα καταφερναν πολλυ καλα τοπικα.
Μην ξεχνας οτι τα 4κυλιδρα εδω θεωρουνται 'μικρα'Eπομένως συμφωνούμε απόλυτα... Ρε γαμώτο τσάμπα έγραφα τόση ώρα... Τέλος πάντων, σοβαρά τώρα, δεύτερη φορά που συμφωνούμε, κάτι δεν πάει καλά εδώ.....
Φυσικα και συμφωνουμε.
Εκτος αν πλακωθουμε για το αν πρεπει να λεμε Ferrari σαν θυληκο η σαν ουδετερο (αστεια πραγματα).
Εκει που πρεπει να πλακωθουμε ειναι αν σου ελεγα οτι η Ferrari ειναι 'κουβας'. Τοτε ναι να με φτυσεις και με το δικιο σου.Ν.
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Φυσικα και συμφωνουμε.Εκτος αν πλακωθουμε για το αν πρεπει να λεμε Ferrari σαν θυληκο η σαν ουδετερο (αστεια πραγματα).
Εκει που πρεπει να πλακωθουμε ειναι αν σου ελεγα οτι η Ferrari ειναι 'κουβας'. Τοτε ναι να με φτυσεις και με το δικιο σου.Ρε αν ήσουν δίπλα μου τώρα...θα... Αστειεύομαι. Και βέβαια δε θα πλακωθούμε. Τώρα το αν επικαλείς τη Φερραρι με ουδέτερο ή θηλυκό γένος είναι θέμα φιλοσοφίας...Τη δική μου φιλοσοφία πιστεύω πως την έχεις εμπεδώσει...
-
Ο χρήστης Jeep-akias έγραψε:
Γιατί είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνάμε και που και που να ανατρέχουμε και στην πρόσφατη ιστορία ...κάτι έχει να μας διδάξει.'Στις 6 Ιανουαρίου του 1980, ο τότε Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Jimmy Carter, υπέγραψε την έγκριση για την παροχή κρατικού δανείου προς την Chrysler Corporation.
Το ποσό των 1,2 δισ. δολαρίων, που πήρε η εταιρεία, ήταν αυτό που την έσωσε από τη χρεοκοπία. Η Chrysler είχε φτάσει σε δεινή οικονομική κατάσταση έως τη δεκαετία του 1980, λόγω της εισόδου στην αμερικάνικη αγορά των ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών.
Η Toyota και η Honda εισέβαλλαν στην αγορά της Αμερικής τη δεκαετία του 1970 και αποδείχθηκάν πολύ σκληροί ανταγωνιστές για τους τρεις μεγάλους της χώρας, τις General Motors, Ford και Chrysler. Οι δύο πρώτες όμως, είχαν αποθέματα ρευστού και δεν κινδύνεψαν όσο η Chrysler.'
Ναι. Και το παραπανω θα ειναι ενα μικρο κομματι στο υποθετικο αφιερωμα που θα εκανε το περιοδικο, το οποιο ειναι ολο το θεμα μου.
-
Ο χρήστης Yannis-ChalkiRacingClub έγραψε:
Ακομη δεν εχω καταλαβει γιατι ασχολουνται ολοι αυτοι που αυτοαποκαλουνται 'ΗΠΑμερικανοι' με την Χωρα μας.Επι του θεματος. Ως αναγνωστης των 4Τ δεν με ενδιαφερει να μαθω για τα Αμερικανικα 'αυτοκινητα'. Δοξα τω θεο, ειμαστε πολυ μπροστα για να κοιταζουμε πισω. Οταν οι 'φιλοι' μας αμερικανοι ακουλουθησουν τα βηματα των Ευρωπαιων ισως..
Τελος αφιερωνω το τραγουδακι του Τζιμακου 'Σαν το Σαμουηλ στο κουγκι' σε ολους τους 'ΗΠΑμερικανους'.
Οριστε. Και αυτος ηταν ο λογος που το ανοιξα αυτο ως δημοσιο θεμα εδω στο φορουμ και δεν εστειλα email στο περιοδικο. Για να δω και αυτες τις αντιδρασεις. Τωρα αναρωτιεμαι ποσοι σαν τον Yannis-ChalkiRacingClub υπαρχουν. Διοτι εαν ειναι πολλοι καλα κανει ο ΚΚ ως επιχειρηματιας και δεν αρχιζει ενα αφιερωμα και στην συνεχεια να βαζει πολυ πιο πολλα θεματα και πληροφοριες απο τις ΗΠΑ. 'Θα το κλεισει ο μαγαζι' που λετε και στην Ελλαδα. Ομως απο οτι καταλαβαινω ο ΚΚ (και το περιοδικο) ειναι και ανθρωπος της αληθειας. Θα παει το extra mile που λεμε ως σεβασμο προς την αληθεια κι ας υπαρχει αρνητικο κοστος. Η ερωτηση τωρα ειναι ποσο ειναι αυτο το κοστος στην πραγματικοτητα και ποσο ειναι το κοστος που διατειθεται να 'θυσιασει στον βωμο' της αληθειας ο ΚΚ/το περιοδικο. Χμμμ...
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΠΑΙΔΕΣ!
Ο ΓΑΒΡΙΗΛ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ,ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ.
ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ,ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΠΕΡΙΤΤΟ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΑΣ.
Υ.Γ. ΜΗ ΒΙΑΖΕΣΤΕ (ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ)ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΤΟΜΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΓΑΒΡΙΗΛ.Ευχαριστω HUNTER. Μια διευκρινηση.
Εγω ειμαι οπαδος της αληθειας. Της αληθειας της αυτοκινησης. Οχι του φορουμ, ουτε του περιοδικου 4 Τροχοι. Το φορουμ και το περιοδικο ειναι σταγονα στον ωκεανο μπροστα στην αληθεια. Επηδει εγω δεν βγαζω χρηματα απο τον χωρο της αυτοκινηση ομως, δεν μπορει να με 'πειραξει' το κοστος της εμφανισης αυτης της αληθειας με τον πιο raw τροπο. Και γιαυτο αυτα που βλεπεις εδω.
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΟΙ 4Τ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΗΝΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΣ ΣΚΥΨΟΥΝ ΜΕ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟΝ ΝΕΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ CAR DEALERS ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΓΙΑ TEST DRIVE ΟΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ Χ Ψ Ω ΜΟΝΤΕΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΜΕΤΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙ ΜΕ ΠΕΡΙΣΠΟΥΔΑΣΤΟ ΥΦΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΠΙΘΑΝΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ AROUND THE BLOCK.
ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟΝ ''ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟ ΑΓΟΡΑΣΤΗ'' ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤ3 ΠΟΥ ΦΟΡΑΕΙ ΤΗΝ ΚΑΠΑΡΝΤΙΝΑ ΤΟ ΚΑΠΕΛΛΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΤΣΙΜΠΟΥΚΙ ΑΛΑ SERLOC HOLMS ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΣΑΡΚΑ ΣΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΤΑ ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ.
ΑΥΤΟΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΡΗΖΕΙ.ΟΚ alexastrag. Χερομαι που διαβασες τα review μου, δοιτο δεν σε ειδα να εγραψες τιποτε και στεναχωρεθηκα. Ασε που αναρωτηθηκα τι γνωμη ειχες για τα review.
-
ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΠΑΙΔΕΣ!
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΤΟΜΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΓΑΒΡΙΗΛ.ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΝΕΟΤΕΡΟΙ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ
ΝΕΟΤΕΡΟΙ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ Η ΝΕΟΤΕΡΟΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΟΤΕ ΓΙΝΑΜΕ ΜΕΛΗ ΣΤΟ FORUM;;;;;;;;;;;ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΛΗΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΙ.
ΑΝ ΚΡΙΝΩ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗ Η ΚΑΝΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΡΙΧΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΡΑΞΙΜΟ ΣΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΥΜΠΑΘΗ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟ ΑΝΘΥΠΟΣΥΝΤΑΚΤΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗ [ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ]ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ .
ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΚΕΙ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΝΑ ΖΕΙ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΛΑΚΩΣΕΙ;;;;;;;;;;;;;;;alexastrag μια απλη υπενθυμιση. Το θεμα εδω δεν ειναι για το που επελεξα να ζησω εγω.
-
Ο χρήστης Yannis-ChalkiRacingClub έγραψε:
ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΠΑΙΔΕΣ!
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΤΟΜΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΓΑΒΡΙΗΛ.Προσπαθουμε να μεινουμε ψυχραιμοι κυνηγε.
Ο Γαβριηλ εχει δωσει πολλα αλλα τα περισσοτερα ειναι 'αχρηστα'. Αν εγω εγραφα για διαστημοπλοια στο forum, θα εδινα πολλα? Το θεμα ειναι να καταλαβεις που απευθυνεσαι. Δεν μπορει να μιλας για αμερικανικα 'αυτοκινητα' σε ατομα που τα εχουν δει (και θα εξακολουθουν να τα βλεπουν) μονο στις αμερικανικες ταινιες.Εαν διαβαζει ο ΚΚ αυτο το θρεντ και αυτο το μυνημα πιο πανω ισως μεσα σε αλλα να σκεφτεται και αυτο: 'Γαβριηλ ειδες γιατι δεν γραφω για ΗΠΑ? ΤΟ μαγαζι δεν το κλεινω στον βωμο της αληθειας....ουτε του αντι-ΗΠΑμερικανισμου....ειμαι δεκαετιες πιο μπορστα απο σενα για το τι θελει να διαβασει το κοινο....το περιοδικο δεν εγινε νουμερο 1 χωρις εγω να ξερω τι να υλη να επιλεγω'.
Χμμμ... Ισως να σκεφτεται ετσι. Ισως οχι. Ισως. Ειναι ενδιαφερον ομως. Ολα τα παραπανω ειναι ενδιαφερον. Ηξερα οτι θα μαθενα νεα πραγματα απο τις αντιδρασεις μελων του φορουμ και γιαυτο επελεξα να το βαλω δημοσια.
Επισης ΣΧ τωρα καταλαβαινω γιατι αποφευγεις να λες τι οδηγεις προσωπικως, οπως και αλλα μελη του περιοδικου. Εαν θα κανει κακο στην τζεπη σου, τοτε αξιζει να εισαι οσο low key γινετε. Και εγω το ιδιο θα εκανα. Μαλιστα θα το εκανα επιστημη κατι τετοιο.
-
Παιδιά, προσωπικά εμένα δε με πείραξαν οι ιδέες του Γαβριήλ, δικαίωμά του αναφαίρετο, το έχω ξαναγράψει... Όμως όταν εσύ παραθέτεις τη γνώμη σου και ακούς τον άλλο να σε χαρακτηρίζει 'κομπλεξικό' και 'γελοίο', τότε τι να πείς. Οι σφαίρες κατευθύνθηκαν απευθείας πάνω μου, αλλά τι να κάνω, να ανταποδώσω? Δεν το έκανα και ούτε πρόκειται να το κάνω εδώ μέσα... Εγώ προσωπικά πιστεύω οτι δεν έχω δώσει τίποτα στο χώρο αυτό, αλλά προσπαθώ απο τη μεριά μου όχι να ανεβάζω το επίπεδο, δεν μπορώ άλλωστε, πώς να ανεβάσεις το επίπεδο σε ένα χώρο στον οποίο υπεύθυνος είναι ο ΣΧ, αλλά τουλάχιστον προσπαθώ απο τη μεριά μου να το διατηρώ εκεί ψηλά...AlfaRomeo μια διευκρινηση. Το κομπλεξικος πηγε σε σενα. Το γελοιο πηγε σε αυτα που ειπες. Αλλα δεν νομιζω να αλλαζει το γενικο νοημα.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
ΗΡΕΜΗΣΕ ΑΛΕΞΗ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΝΝΟΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΨΑΓΜΕΝΟΣ.ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΩΝ,ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΕΧΩ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΜΑΙ ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΤΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΩΣ ΤΩΡΑ,ΚΑΙ ΑΚΡΗ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ.
ΑΥΤΑ.ΑΝ ΚΡΙΝΩ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗ Η ΚΑΝΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΡΙΧΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΡΑΞΙΜΟ ΣΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΥΜΠΑΘΗ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟ ΑΝΘΥΠΟΣΥΝΤΑΚΤΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗ [ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ]ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ .
ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΚΕΙ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΝΑ ΖΕΙ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΛΑΚΩΣΕΙ;;;;;;;;;;;;;;;HUNTER αδικως εχει βγει η φημη οτι σονι και καλα εγω ειμαι ο υποστιρικτης της ΗΠΑμερικανικης αυτοκινητοβιομηχανιας. Βλεπεις τι αυτοκινητα οδηγω? Τα προηγουμενα που οδηγουσα ειναι επισης παρομοια.
Εγω ειμαι ο υποστηρικτης της αληθειας και ο δαιμονας αυτων που γραφουν 'πες μου μια τεχνολογια που βρηκε η ΗΠΑμερικανικη αυτοκινητοβιομηχανια', και τα γνωστα. Αρα οπως εγραψα, εγω ειμαι ο υπερασπιστης της αληθειας για οσους θελουν να ακουσουν. Δυστιχως εδω μεχρι τωρα δεν βλεπω κανενα. Οπως ειπα, το φορμου αρχισε να με απογοητευει. Αρχισα να σκεφτομαι, 'γιατι γραφω εδω'. Υπαρχουν 2 εκκατομυρια φορουμ αυτοκινησης οπως ξερεις.
-
συμφωνω οτι ειναι ψαγμενος ,στα αμερικανικα αυτοκινητα ομως, τα οποια στους περισσοτερους απο εμας και με ελαχιστες εξαιρεσεις μοντελα οχι μονο ειναι τελειως αδιαφορα αλλα και τουλαχιστων φαιδρα.Οριστε ο λογος που οργιζομαι με τον ΚΚ και το περιοδικο. Ουτε το 'α-β' της ΗΠΑμερικανικης αληθειας (ακομη και οταν τους το λες επανηλημενως) δεν σκαμπαζει το φορουμ....ο Ελλην αναγνωστης, οπως θες πεστο.
Εχουν την εντυπωση οτι ΗΠΑμερικανικη αυτοκινηση= οτι πουλιεται στις ΗΠΑ απο ΗΠΑμερικανικες αυτοκινητοβιομηχανιες.
Δεν εχουν ιδεα οτι τα Φορντ Φοκους, ολα τα Οπελ, τα Βοξουλ, τα Βολβο, τα Σααμπ, τα Αστον Μαρτιν και αλλα ειναι ΗΠΑμερικανικα γενη. Τους εχουν πει λεει, οτι η ΟΠΕΛ ειναι Γερμανικη εταιρια λεει. Ακου να δεις. Και μαλιστα, επηδει με εχουν για κολημενο με την ΗΠΑμερικανικη αυτοκινητοβιομηχανια (αδικως), το να το ακουσουν απο μενα, δεν το πιστευουν καν.
Γιαυτο και θελω να τ'ακουσουν απο εσας 4 Τροχοι. Γιαυτο και το θεμα.
Επισης δεν ξερουν απο αξιολογα αυτοκινητα και τεχνολογιες ερχομενα απο την αλλη ακρη του Ατλαντικου. Υπαρχει τοσο μεγαλη ιστορια εδω οσον αφορα την αυτοκινηση. Δεν ειναι θεμα κοντρας. Ειναι θεμα 'ειμαι γνωστης της αληθειας και ξερω την Ιστορια της αυτοκινησης'.
-
Ο χρήστης Jeep-akias έγραψε:
Πάντως άσχετα με το εάν έχουν ή δεν έχουν πολλά αυτοκινητιστικά επιτεύγματα οι ΗΠΑ, έχουν την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσουν όλη την αφρόκρεμα της Ευρωπαϊκής και Ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, πράγμα που δεν πιστεύω πως μπορεί να το κάνει τεράστιο ποσοστό του πλυθησμού του πλανήτη μας. Οπότε με απλά λόγια οι άνθρωποι δεν θέλουν να σπαταλήσουν χρόνο και χρήμα φτίαχνοντας αυτοκίνητα γιατί απλά είναι απασχολημένοι με το χαίρονται αυτά που αγοράζουν έτοιμα...
Είναι πραγματικά έτσι λοιπόν, ή απλά έχω λαθος εντύπωση;
Αυτό είναι μια αλήθεια την οποία μπορούμε να δεχτούμε ώς βάση στην κουβέντα μας. Αλλα είναι τελείως διαφορετικό απο αυτό που έθεσε ως θέμα ο gavriil.
Βέβαια αυτό ισχύει και για αλλα ανεπτυγμένα κράτη όπως Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία κ.τ.λ
Αυτο που ρωταει ο PapaZent ειναι μια πολυ καλη ερωτηση. Και η απαντηση της θα ηταν μερος ενος αφιερωματος της αυτοκινητιστικης πραγματικοτητας των ΗΠΑ σημερα, ή τα τελευταια 10 χρονια.
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Wow! Πολυ σοβαρα περνεται ασημαντα πραγματα στην ζωη, ειναι οφθαλμοφανες. Σαν τι θα γινει δηλαδη? Θα ερθει ο πατερας σου να μας....? Ή θα με διαγραψουν απο το φορουμ?
Γαβριήλ πραγματικά λυπάμαι για τη συμπεριφορά σου.Με ένα post μου άλλαξες όλη την εικόνα που είχα σχηματίσει για σένα.
Μέχρι σήμερα πίστευα οτι είσαι ένας σοβαρός άνθρωπος που λόγω του οτι ζεις στις Η.Π.Α και αγαπάς τη χώρα αυτή είσαι παρεξηγημένος και αδίκως δεχεσαι συχνά επιθετικά posts.Δυστυχώς η εικόνα αυτή χάλασε.
Και οταν μίλησα για ευθήνη μίλησα για την προσωπική σου εικόνα και τιμή εσύ όμως άλλα κατάλαβες(τσαμπουκάδες και bans).Λυπαμαι που σε απογοητευσα PG220. Εσυ, δεν με απογοητευσες ομως.
-
Ο χρήστης gmak έγραψε:
Γαβριήλ,οδηγείς 2 Ιαπωνικά αυτοκίνητα ο ίδιος,μας δουλεύεις ;;Οχι. Εσεις με δουλευετε. ΠΟυ μ'εχετε ως κολλημενο ΗΠΑμερικανο οσον αφορα την αυτοκινηση. Βλεπεις τι εννοω? Βλεπεις ποσο παρεξηγηση εχει πεσει?
-
Ο χρήστης gmak έγραψε:
στο παραπάνω post μπορεί να μην σοβαρλογώ 100%,αλλά είναι μια καλή ευκαιρία να κοροϊδέψω τα προϊόντα που σας πουλάει για αυτοκίνητα η GM και η Ford. Ευτυχώς πήραν οι Ιάπωνες στα σοβαρά αυτή την αγορά (μόλις τώρα οι Ευρωπαίοι) και χάρηκε η ψυχούλα του Αμερικάνοι τουτού κι όχι... batmobile.Α! και φυσικά ήθελα να απαντήσω επί της ουσίας σε θέμα που θέλω να ακούσω τη φώτισή σου,κι όχι πως δεν απευθύνεσαι σε εμένα.
Οριστε. Και σε αυτο το σημειο φενετε η ασχετοσυνη του κοινου στην Ελλαδα/φορου/οτιδηποτε για την φυση της ΗΠΑμερικανικης αγορας οσον αφορα το επιπεδου ανταγωνισμου της. Τυχενει λεει, οι ΗΠΑ να ειναι η πιο ανταγωνιστικη αγορα στον κοσμο οσον αφορα το αυτοκινητο. Το πως πουλανε προιοντα αξια για κοροιδεμα, μονο ο gmak το ξερει. Και ο κυριος εδω νομιζει οτι ειρθαν οι Ιαπωνικες και Ευρωπαικες εταιριες να μας δωσουν τα φωτα και ετσι να πιεσουν τις Τζι Εμ και Φορντ για να φτιαξουν καλυτερα αυτοκινητα/οχηματα. Χμμμ...
Ξαναλεω...
Βλεπεις γιατι ΚΚ ειναι αναγκαια η αναφορα στην αγορα των ΗΠΑ στο περιοδικο? Γενικως. Δεν θελεις να ξερουν οι αναγνωστες σου την αληθεια? Εγω θα το'παιρνα προσωπικα μετα απο 45 χρονια στον χωρο. Τοσο πολυ το κοστος θα ειναι?
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
στο παραπάνω post μπορεί να μην σοβαρλογώ 100%,αλλά είναι μια καλή ευκαιρία να κοροϊδέψω τα προϊόντα που σας πουλάει για αυτοκίνητα η GM και η Ford. Ευτυχώς πήραν οι Ιάπωνες στα σοβαρά αυτή την αγορά (μόλις τώρα οι Ευρωπαίοι) και χάρηκε η ψυχούλα του Αμερικάνοι τουτού κι όχι... batmobile.
Α! και φυσικά ήθελα να απαντήσω επί της ουσίας σε θέμα που θέλω να ακούσω τη φώτισή σου,κι όχι πως δεν απευθύνεσαι σε εμένα.
H ερωτηση ειναι οτι αν κοροιδευσουμε και εμεις την κατασταση στην Ελλαδα (αυτοκινηστικη αν και εσυ το γενικευεις) πως θα το παρεις; Γιατι οι περισσοτεροι εδω τρελλενονται και 'απογειωνονται' αμα τα ακουνε.
Δηλαδι περιμενεις να δεχθουμε τη σποντα και να πουμε και ευχαριστω;
Οχι δηλαδη οτι υπαρχει καποια διαφορα αμα τα πουμε η δεν τα πουμε αλλα απλως αναρωτιεμαι.
Ν.
Νικο dont even go there. Δεν υπαρχει καμια διαθεση ΚΟΝΤΡΑΣ απο μερους μου το ξαναλεω. Ειναι ανωριμο να κατσω και να συγκρινω την αγορα των ΗΠΑ με αυτη της Ελλαδος. Εδω μιλαμε για την αληθεια της αυτοκινησης στις ΗΠΑ. Και την ελληψη γνωσεων ιδιαιτερα των βασικων, απο τα μελη του φορουμ/περιοδικου. Και την αναγκη του περιοδικου να αφιερωσει χωρο στο θεμα. Οσο γραφουν τοσο πιο αναγαιο γινετε κατι τετοιο.
-
Όσον αφορά τις Ενζο και Ντιάμπλο, εκεί το ζητούμενο είναι η δύναμη και μη μου πεις οτι θα μπορούσαν να προσθέσουν τουρμπο, γιατι και πάλι τα κυβικά θα ήταν υψηλά για τις συγκεκριμένες απαιτήσεις ιπποδύναμης (βέβαια είναι εφικτό ένα δίλιτρο να βγάζει 600HP, αλλά μόνο στα dragster, πουθενά αλλού...)
Ετσι στον βωμο της αληθειας παλι. Για οσο αξιζει τον κοπο, τα dragster κανουν απο 7,000 εως 8,000 ιππους. Τυχενει να ειναι και αυτο μερος της ΗΠΑμερικανικης αυτοκινισης (συμπεριλαμβανομενων και των αγωνων), για την οποια λεω οτι υπαρχει αναγκη γνωσης.
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
Οτι αυτοκινητα αναφερες ποιο πανω, απευθυνονται σε σχετικα μικρο ποσοστο καταναλωτων. Και σιγουρα ενα ποιο βαρυ αυτοκινητο θελει και τα αλογα του.Παρ ολα αυτα ομως για να δειτε τη διαφορα, βαλτε μια BMW 750 η μια S500 διπλα σε ενα ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ αμερικανικο υποβρυχιο και θα καταλαβεται αμεσως οτι αν και μεγαλα τα ευρωπαικα ειναι συμαζεμενα Αν δε κατεχετε και λιγο απο μηχανολογια(λιγο οχι πολυ)ανοιξτε και τα καπω για να δειτε οτι οι Γερμανοι εχουν ραφιναρισμενα μοτερ και τεχνολογια τη στιγμη που γιατους αμερικανους τεχνολογια σημαινει...........διαμετρος κυλιδρου Καντε και μια συγκριση σε καταναλωση Οσο για Lambo και Ferrari μη μπερδευετε τα μπουτια σας!!Ειναι SUPERCAR Kαι γνωριζεται πολυ καλα οτι το αμερικανακι οταν πληρωνει κανει...............ΚΡΑΑ για τα Γερμανικα αυτοκινητα και τα Ιταλικα Supecars Eπισης γνωριζεται πολυ καλα οτι η αμερικανικη αγορα απειληθηκε πολακις ειδικα απ τους ιαπωνες(αληθεια τι εγινε το 1980? )ενω οι Γερμανοι αν και τα ιαπωνικα φθηνοτερα δεν εχουν κανενα λογο να ανυσηχουν.Τα πρωτα 100 χρονια ειναι δυσκολα Ισως καποτε κοψει και τους αμερικανους να λειτουργησουν ως μηχανικοι Αλλα 100 να τους μιμιθουν...............εχει ο θεος.!!!!!!Παντως ζειτε σε μαγικη χωραΚαββαθα/4 Τροχοι οριστε! Δεστα/τετα. Δεν χρειαζεται να πω τιποτε αλλο? Ο κυριος πιο πανω τα λεει ολα απο μονος του.
-
O sinadelfos G60POWER milise swsta.Ena pragma me kani omws na provlimatizome : ehume afierwsi toses selides gia na epihirimatologisume kata tis aftokinitoviomihanias mias hwras tis opias to kamari/apadisi sta ipolipa sport aftokinita ana tin ifilio ehi idiki apodosi(hp/litre) adistihi me ta dikas mas super-mini gia ta psonia!(Gia osus den katalavan i sigrisi ine Viper-seicento ).Am ke to alo kamari i corvette den pai pisw : o 5.7l kinitiras apododi 350hp(ke ton apokalun small block...).Siharitiria.Ke tora pu ipa corvette : to 60% twn agorastwn tis,tin protimun me to arheas tehnologias AFTOMATO KIVOTIO.OI ANTHROPI AGORAZUN TO 'AFTOKINITISTIKA POLITISTIKO TUS SIMVOLO/ONIRO KATHE AMERIKANU' ME AFTOMATO ATHLIO SASMAN.TOSO EKTIMUN TI MODERNA TEHNOLOGIA KE TIN SPORT ODIGISI I AMERIKANI GNWSTES/ODIGI/PROVATA.PU VRISKODE TA DIKA MAS SPORT AFTOKINITA SE AFTON TON TOMEA??SE KIVOTIA EPIPEDU/LITURGIAS PU MIMUDE AFTA TIS F1 KIRIOI...ALA XEHASA ,ESIS STA C.A.R.T. DEN EHETE FTASI EKI AKOMA...
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
AlfaRomeo μια διευκρινηση. Το κομπλεξικος πηγε σε σενα. Το γελοιο πηγε σε αυτα που ειπες. Αλλα δεν νομιζω να αλλαζει το γενικο νοημα.Καλησπέρα Γαβριήλ. Νομίζω οτι απόψε έχεις ξεπεράσει κάθε όριο λογικής. Είναι φανερό οτι έχεις χάσει την ψυχραιμία σου. Δεν κάνει καλό αυτό, στο έχω ξαναπεί. Παραφέρεσαι και τελικά οδηγείσαι χωρίς τη θέλησή σου σε αποτελέσματα απαξιωτικά για σένα και σε καμμιά περίπτωση ευνοικά. Τέλος πάντων, εγώ τουλάχιστον σου έδωσα μια δεύτερη ευκαιρία να βελτιώσουμε το κλίμα, αλλά εσύ δε δέχτηκες. Για το αν εγώ είμαι κομπλεξικός όπως λες άσε να το κρίνουν άλλοι...Ρώτα και το κοινό του φόρουμ... Σε έχουν λυντσάρει όλοι, δεν το κατάλαβες αγόρι μου...? Τέλος πάντων, δείχνεις αμετανόητος τουλάχιστον... Αυτό που έχω εγώ να πώ είναι είναι οτι και πάλι σε δέχομαι σαν συνομιλητή μου, παρά τα λόγια που έχεις εκστομίσει εναντίον μου... Αυτή η κίνησή μου ελπίζω να σε κάνει να αλλάξεις γνώμη και τότε ίσως να καταλάβεις αν είμαι κομπλεξικός ή όχι...Θα μπορούσα να σου φερθώ όπως μου φέρθηκες...,άτιμα, με πισώπλατα μαχαιρώματα, με την τακτική του 'βρίζω γιατί δεν έχω επιχείρήματα'. Δεν το κάνω φίλε μου γιατί δεν είναι στο χαρακτήρα μου, δε μπορώ, δε μου βγαίνει, πως το λένε...? Θα μπορουσα να σου φερθώ τουλάχιστον με τον τρόπο που σου αξίζει και σου αναλογεί, δεν το κάνω γιατι θα υποβαθμίσω τον εαυτό μου, δε θα υποβαθμίσω εσένα. Θα μπορούσα να σε αντιμετωπίσω όπως ακριβώς με αντιμετώπισες, με πρόθεση νε με υποβαθμίσεις, αλλά στο τέλος ξέρεις φίλε μου τι κατάφερες? Να υποβαθμίσεις εσύ ο ίδος τον εαυτό σου. Είναι το χειρότερο που μπορόύσες να κάνεις γι'αυτόν. Είναι άσχημο να μην έχουν οι άλλοι την πρόθεση να σε υποβαθμίσουν και εσύ σαν 'απόδοση δικαιοσύνης' στον ίδιο σου τον εαυτό να τον γελοιοποιείς, να τον φτύνεις, να τον υποβιβάζεις. Ξανασκέψου το...δεν είναι ωραίο να αντιμάχεσαι τον ίδιο σου τον εαυτό... . Μάθε να αγωνίζεσαι για τη γνώμη σου με το συνομιλητή σου, μην αναλώνεσαι σε ανούσιους υβριστικούς χαρακτηρισμούς, πάρε παράδειγμα απο τους σοφούς αρχαίους Έλληνες οι οποίοι μιλούσαν πάντα με επιχειρήματα και ποτέ με πισώπλατα μαχαιρώματα. Είναι περίεργο ρε φίλε να στα λέει αυτά ένας άνθρωπος 21 ετών, 10 ολόκληρα χρόνια μικρότερός σου, δεν είναι...? Κι όμως δεν είναι και γι'αυτό ευχαριστώ την οικογένειά μου που με προίκισε με αυτές τις αξίες. Δεν θα σου πω αυτό που περιμένεις να σου πω. Δε θα σου πω οτι αυτές οι αξίες δεν πιάνουν μία στην Αμερική. Και δε θα στο πω γιατί όσοι τις έχουν αυτές τις αξίες, τις διαφυλλάσουν σαν το πολυτιμότερο πράγμα στον κόσμο και ούτε 1000 χρόνια ζωής στην Αμερική και σε κάθε Αμερική δεν είναι ικανά να του τις αφαιρέσουν. Αυτά είχα να σου πω, παραμένεις συνομιλητής μου και θα χαρώ να γίνουμε οι καλύτεροι φίλοι
Προς 4 Τροχοι: Σας προκαλω...