-
Ο χρήστης Christos M έγραψε:
Το Μπακατσιά ποιος τον ήξερε; Τον Τόμιτς; Το Σιγάλα; Τον Έντι Τζόνσον;
Μην τα ισοπεδώνουμε και όλα ...
Ποιος ήξερε τον Μπακατσιά και τον Εντι Τζονσον ?!?!?!?!?Τον μπακατσιά ποιον λόγο έχει κάποιος για να τον θυμάται;
-
Ο χρήστης gvala έγραψε:
Ποιος ήξερε τον Μπακατσιά και τον Εντι Τζονσον ?!?!?!?!?Τον μπακατσιά ποιον λόγο έχει κάποιος για να τον θυμάται;
Γιατί ήρθε στον Ολυμπιακό σαν πρώτο όνομα από την πολύ καλή ομάδα του Παγκρατίου εκείνης της εποχής (Μπακαφτιάς, Καλαμπάκος, Καρατζάς).
Το Παγκράτι ήταν γενικώς της μόδας εκείνη την εποχή. Μετά από το 'Μετς' , στο Λέντζο για καφέ και σχολιασμό του αγώναY.Γ @yeoryiosb. Αυτό που γράφεις στο τέλος του post σου (με τη μπάρα στον ώμο) είναι το σκουωτ. Το λεγκ-πρες μπροστά στο σκουότ είναι 'παιδική χαρά'.
Με τον looser θα ασχοληθούμε αύριο. Απόψε είναι η βραδιά των νικητών -
Το πρόβλημα του Ιωαννίδη ήταν η ατολμία και η έλλειψη σωστών αποφάσεων κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Αν κάτι στράβωνε και δεν πήγαινε όπως τα είχε υπολογίσει ,δεν μπορούσε να αντιδράσει.
Στο παιχνίδι με τους Γάλλους περίμενα περισσότερα από την επίθεση. Πολύ στατικό παιχνίδι ξανά. Με τέτοια χάλια μετάλλιο δε βλέπω.
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
οι Ιταλοί το 'γυρισαν' από -15.Έτσι έτσι
-
Ο χρήστης gvala έγραψε:
Ένας οργανωτής που τότε ήθελε ο Ολυμπιακός. Να παίζει άμυνα, γρήγορος, να μοιράζει. Δεν μπορούσε να σουτάρει αλλά ο Ολυμπιακός τότε δεν είχε ανάγκη το σουτ του, είχε λύσεις. Απίστευτα διεισδυτικός και εργαλείο για κάθε προπονητή.
Ο Παπαλουκάς είναι μια λίγο advanced έκδοση του.Έπαιξε Εθνική σε 'καλές' εποχές. Δηλαδή είναι τυχαίος και είναι δύσκολο να τον θυμόμαστε ?
-
Ποιος ήξερε τον Μπακατσιά και τον Εντι Τζονσον ?!?!?!?!?Εάν δε θυμάμαι κάτι πολύ λάθος ο Μπακατσιάς έπαιξε στον Ολυμπιακό κατευθέίαν από την Α2 και δεν ήρθε και μικρό παιδί. Δεν ήρθε δηλαδή ως το νέο ταλέντο που θα εξελιχθεί αλλά ως έτοιμος παίχτης. Και τέλοσπάντων όταν έφυγε από τον Ολυμπιακό του Ιωαννίδη έπαιξε κάπου αλλού; Δεν ξέρω...
Τον Έντυ εγώ προσωπικά δεν τον ήξερα (συγνώμη αν έπρεπε αλλά δεν τον ήξερα) κι όταν ήρθε στην Ελλάδα δεν τον υποδέχθηκε κανείς στο αεροδρόμιο εκτός από μερικές κάμερες σε αντίθεση με την υποδοχή-φιέστα που έκαναν οι βάζελοι στον Ντομινίκ (και καλά έκαναν).
Με όλα αυτά βέβαια δε θέλω να πώ οτι δεν είχαν αξία αλλά σίγουρα δεν ήταν και πανάκριβες-ηχηρές μεταγραφές.
Επίσης επειδή λέω όλα αυτά για τον Ιωαννίδη δεν σημαίνει οτι τον έχω για θεό ούτε οτι τον θαυμάζω απεριόριστα για το χαρακτήρα του...
-
Ένας οργανωτής που τότε ήθελε ο Ολυμπιακός. Να παίζει άμυνα, γρήγορος, να μοιράζει. Δεν μπορούσε να σουτάρει αλλά ο Ολυμπιακός τότε δεν είχε ανάγκη το σουτ του, είχε λύσεις. Απίστευτα διεισδυτικός και εργαλείο για κάθε προπονητή.
Ο Παπαλουκάς είναι μια λίγο advanced έκδοση του.Έπαιξε Εθνική σε 'καλές' εποχές. Δηλαδή είναι τυχαίος και είναι δύσκολο να τον θυμόμαστε ?
Δύσκολο δεν είναι. Λόγο να τον θυμάμαι δεν βρίσκω! Μέτριος παίκτης, τίποτα ιδιαίτερο.....
-
Ο χρήστης yeoryiosb έγραψε:
Λοιπόν,Σχετικά με τη γενιά του 95
Δε μπορεί όλοι αυτοί οι παίκτες να καβάλησαν το καλάμι ομαδικά! Πολλοί συνεχίζουν και παίζουν πολύ καλό μπάσκετ σε μεγάλες ομάδες. Όπως ανέφερε και κάποιος άλλος αν λάβεις υπόψιν σου ότι όλοι υπέγραψαν μεγάλα συμβόλαια αλλά βρήκαν μπροστά τους όλο το πρώην ανατολικό μπλόκ (σημείωση δεν έχω πρόβλημα με κανένα λαό πόσο μάλλον με τους «γιούγκους» …) και επαιζαν στα τελευταία λεπτά μόνο… Ο Ρετζιάς ο οποίος πράγματι πρέπει να είναι η μεγαλύτερη απογοήτευση από όλα τα μεγάλα ονόματα εκείνης της ομάδας είναι στους μεγαλύτερους σκόρερ της εθνικής!!! (κι έχει να παίξει τόσα χρόνια…) πάντως για εμένα μεγαλύτερη απογοήτευση ήταν εκείνος ο άλλος, ο ψηλός του ΠΑΟΚ που πιάστηκε και ντοπέ…δε μπορώ να θυμηθώ όνομα…Για τους έφηβους του 95, τα έχουμε πει και σχεδόν όλοι συγκλίνουμε στις απόψεις μας. Ο ψηλός του ΠΑΟΚ που λες ήταν ο Γιαννούλης . Τι είχαμε τι χάσαμε. Δεν ήταν ποτέ κάτι ιδιαίτερο.
Σχετικά με τον Ιωαννίδη
Είναι αστείο να αποκαλείται αποτυχημένος ένας προπονητής με τόσες επιτυχίες. Σταμάτησε το μπάσκετ όχι γιατί ήθελε να γίνει βουλευτής (αυτό ήρθε μετά) αλλά γιατί ήταν πλέον πολύ ακριβός για το ελληνικό πρωτάθλημα το οποίο έπεφτε κι έπεφτε κι έπεφτε κι έπεφτε…..Μάλιστα. Ώστε ο «πολυνίκης» Ιωαννίδης σταμάτησε το κοουτσάρισμα γιατί το ελληνικό πρωτάθλημα του έπεφτε «λίγο». Και γιατί δεν πήγε στο εξωτερικό;; Ο Μουρούζης και ο Ματθαίου πήγαν. Γιατί όχι και ο Ιωαννίδης;; Διότι πολύ απλά δεν τον ήθελε κανείς. Το μπασκετ του το έκοψε ο Κόκαλης, αφού τη δεύτερη φορά που τον πήρε στο γαύρο τον εξέθεσε ανεπανόρθωτα. Σε μια συνέντευξη στον Καραγιαννίδη ο Κόκαλης είχε πει : (στο περίπου) « Ο Ιωαννίδης ήρθε, διότι ο Ολυμπιακός είναι μαγαζί γωνία. Δε μπορεί να πουλά «ολυμπιακοφροσύνη». Είναι επαγγελματίας προπονητής» Κατά βάζελο μεριά ήταν αδύνατο να πάει παρ όλες τις «γέφυρες» που έριχνε αυτή η ποντικομαμή ο Μπαλτάκος. Η Θες/νίκη είχε ξοφλήσει. Αρα του έμενε …το σπίτι του. Μην ξεχνάς ποτέ ότι παρ ότι οι 9 στους 10 γαύροι πίνουν νερό στο όνομά του, ο τύπος είναι ήταν και φαντάζομαι θα παραμένει, ένας μέγιστος καιροσκόπος.
Κι ένα τελευταίο. Όταν το ιταλικό πρωτάθλημα είχε πέσει σε πλήρη απαξία, ο Μεσίνα, ο Τάνιεβιτς, ο Ρεκαλκάτι και πολλοί άλλοι δε σταμάτησαν να κοουτσάρουν. Αντίθετα προσπάθησαν για το καλύτερο.Τα όσα έκανε στον Άρη τα έκανε με παιδιά άγνωστα (ο Γιαννάκης πήγε πολύ μετά…) τα πρώτα πρωταθλήματα τα πήρε με βορειοελλαδίτες ΜΟΝΟ. Πριν από κανα χρόνο διάβασα δανεικό ένα βιβλίο για τον Γκάλη Γραμμένο από το Γυμναστή του Αρη και της εθνικής και φίλο του και κουμπάρο του. Το βιβλίο δεν είναι βέβαια προτεινόμενο για Νόμπελ λογοτεχνίας αλλά περιέχει πάρα πολλές πληροφορίες για το πώς χτίστικε ο Άρης, για το ότι πρώτη φορά εφαρμόστηκε προετοιμασία πριν το πρωτάθλημα, για τις σύγχρονες προπονήσεις και για όλα αυτά που ΔΕΝ ξέρουμε οτι μας έκαναν να βλέπουμε μετά από μερικά χρόνια ΟΛΟΙ Άρη. Και όλα αυτά τα εφάρμοσε ο Ιωαννίδης ο αποτυχημένος!
Δεν το ξέρω το βιβλίο του Ραμπότα, δεν έχω λόγους να αμφισβητησω αυτά που λες . Όντως τότε πήρε το πρωτάθλημα με Γκάλη , Ανανιάδη, Σκόνδρα και λοιπούς κόντρα στο βάζελο που ήταν φαβορί. Αντιστρόφως ο βάζελος πήρε το πρωτάθλημα στην Κέρκυρα κόντρα στη μεγάλη ομάδα του Αρη. Δηλαδή αυτό σημαίνει ότι ο Μισέλ ο Κυρίτσης είναι κανένας προπονηταράς;;; Με την ίδια λογική και ο προπονητής της Δυναμό Σόφιας μπορεί να παίρνει 20 χρόνια το πρωτάθλημα Βουλγαρίας συνεχώς, σημαίνει ότι είναι επιτυχημένος;;;(αυτό το τελευταίο δεν είναι δικό μου, κάποιος το είχε σαν επιχείρημα για το ποδοσφαιρο νομίζω, δε θυμάμαι ποιος)
Εντάξει δεν κατάφερε να πάρει ποτέ το ευρωπαϊκό,με όλες τις ομάδες του όμως πήγε τελικό αυτό είναι εύκολο; Μήπως θυμάστε να είχε καμιά ομαδάρα με τεράστιες μεταγραφές; Το Μπακατσιά ποιος τον ήξερε; Τον Τόμιτς; Το Σιγάλα; Τον Έντι Τζόνσον; Έριξε και με τον Ολυμπιακό 35-40 πόντους στον Πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκό!!! Θέλω να πώ ότι τα κατορθώματά του είναι σαφώς πιο μεγάλα από του Ομπράντοβιτς πχ που έχει όλη την αφρόκρεμα και κάνει ό,τι μεταγραφές θέλει (Ποιος ξεχνάει τον Ντομινίκ Ουίλκινς; Η μεταγραφή του συγκρίνεται μόνο με του Ριβάλντο! Μιλάμε ο άνθρωπος ήταν ζωντανή ιστορία του ΝΒΑ και ο Ολυμπιακός είχε πάρει εκείνη τη χρονιά τον Έντυ…)
Με συγχωρείς , αλλά αυτά που λες , θες να τα πεις ή σου ξεφεύγουν;;;
Πρώτα απ’ όλα ο Ντομινικ, δεν είχε καμια σχέση με τον Ομπράντοβιτς.
Ο Ντομινικ ήταν στην ομάδα του Μάλκοβιτς που το πήρε στο ΠαρίσιΞέρεις σε ποια ηλικία πήρε το πρώτο ευρωπαικό ο Ομπράντοβιτς;;
** Στα 32 του**.
Καλά άκουσες ήταν 32 χρονών όταν το πήρε στην Κων/πολη με αντίπαλο τη Μπανταλόνα.
Ο Ιωαννίδης έφτασε 60 και κούπα δεν είδε.Για να δούμε και τους παιχταράδες που είχε.; Κοπρίβιτσα, Λόντσαρ, Ιμπο Νάκιτς, Στεφάνοβιτς, Σάριτς. Ξέρεις κανέναν;; Και βέβαια όχι. Εγώ που είμαι «φρικιό» με το μπάσκετ σου λέω ότι μόνο ο Λόντσαρ είχε κάποια εξέλιξη αλλά τίποτα σπουδαίο.Είχε και τον **Ρέμπρατσα **που είχε βάλει 4 πόντους, πιτσιρικάς ακόμα και είχε και 2 παιχταράδες ολκής, το Σάσα Τζόρτζεβιτς και το Σάσα Ντανιλοβιτς που έβαλαν καμια 20αρια πόντους ο καθένας.
Η Μπανταλόνα είχε προπονητή, το Λόλο Σάινθ. Αυτοί που ασχολούνται λίγο παραπάνω ξέρουν τι σημαίνει Σάινθ στην Ισπανία. Ο 32χρονος τότε Ομπράντοβις τον κέρδισε.Πάμε κατά Ισραήλ μεριά τώρα…
Να δούμε τους παιχτες που είχε ο Ιωαννίδης :** Τάρπλει, Ζάρκο, Φασούλα, Τάρλατς, Καμπούρη **( με την ωραία τη μούρη) Σιγάλα , Σταμάτη και νομίζω τον Νάκιτς και όλο και ξεχνάω κάποιους
Να δούμε και τον Ομπράντοβιτς : Βιαγιακάμπα, αδέρφια Γιοφρέσα, το Φεράν πιτσιρικά, αυτό το ξυλάγκουρο τον Μοράλες που ήρθε μετά στον ΠΑΟΚ και στο γαύρο , τον Τόμσον και ένα άλλο Αμερικάνο που δε θυμάμαι.
Εσύ ποιον βλέπεις να έχει παιχταράδες;; Ποιος άλλος είναι σοβαρός παίχτης από τη Μπανταλόνα , εκτός από το Βιαγιακάμπα;; (10 έβαλε). Όσο έκανε όλο το ροστερ της Μπανταλόνα, έκανε μόνος του ο Ζάρκο (16 πόντους έβαλε και ας τον βρίζουν). Ποιος περίμενε να χάσει εκείνο το παιχνίδι ο Ιωαννίδης (εκτός από μένα ) ;;;
Κανείς. Και όμως έχασε.Πάμε Μπολώνια τωρα (θα ξημερώσω γμτ)
Εκεί είχε πραγματικά καλή ομάδα ο βάζελος αλλά η Κίντερ έπαιζε στο γήπεδό της , είχε προπονητή έναν από τους καλύτερους προπονητές της Ευρώπης και ένα κόσμημα για το μπάσκετ (πώς είναι ο Ιωαννίδης…ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ) τον Ετόρε Μεσίνα.
Και επίσης είχε τον Μανού Τζινόμπιλι που τωρα κατεβάζει κάτι 30άρες στο NBA , τον Γιάριτς που επίσης κάνει καριέρα στο ΝΒΑ, τον Σμόντις που είναι ένα από καλύτερα φοργουορντ στην Ευρώπη, τον Αμερικανό τον Γρίφιθ και βέβαια το Ριγκοντό , που ήταν ένας παιχταράς ολκής και δεν είχε καμια σχέση με το φάντασμα που είδες χθες.
Ο Ομπράντοβιτς το πήρε και ο Κουτλουάι έλεγε μετά το παιχνίδι : «Το μυαλό αυτό του ανθρώπου είναι καταπληκτικό, είναι γεννημένος προπονητής»Αφησα τελευταία τη Σαλονίκη, παρ όλο που δεν είναι χρονολογικά διότι εκεί είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Τέτοια ομάδα ο βέζελος δεν ξαναείχε.
Ποιον να πάρεις και ποιον να αφησεις.(Ντέγιαν , Ρέμπρατσα, Κάτας, Κοχ, Μπερκ..)Όταν το πήρε με τη Ρεαλ, εκτός από το Σαμπόνις , άντε και τον Αρλάουσκας, θυμάσαι κάποιον άλλο παίκτη της;; Με τον Ισμαήλ Σάντος επαιζε και με τον…Αντούνεθ (ήταν δε ηταν 1,70) . Βέβαια είχε την έδρα. Αλλά και όταν δεν την είχε, πάλι τα έπαιρνε
(τωρα να σου πω , ποιοι άλλοι προπονητές έχουν πάρει ευρωλίγκα θα γελάς μέχρι τα Χριστούγεννα. Ως και ο Σκάζνι και Παβλίσεβιτς...Σκέψου να δεις...
Ο Ιωαννίδης πάντως δεν είναι μέσα σε αυτούς)Συνοψίζοντας :
Ομπάντοβιτς : (πρώτος προπονητής από το 1996-200 και βοηθός το 1995)
**Κούπες **: 1992 με Παρτιζάν, 1994 με Μπανταλόνα, 1995 με Ρεάλ, 2000 με βάζελο, 2002 με βάζελο. Εδώ αναφέρονται μόνο οι κούπες, και όχι οι συμμετοχές στα final four.
**Xρυσά **:Παγκόσμιο στην Αθήνα (1998), Πανευρωπαϊκό στην Ισπανία (1997), ασημένιο στην Ατλάντα (1996) και χάλκινο στο Πανευρωπαϊκό της Γαλλίας (1999)Κάνε μου τη χάρη και γράψε μου τα «κατορθώματα» του Ιωαννίδη.
Λοιποοοον…
Εγώ με Ιωαννίδη τελειωσα, τα «τράβαγε» ο οργανισμός μου, μια κι εγω ξεκίνησα να γράφω για αυτόν. Δεν πρόκειται να ξαναγράψω τίποτα. Τα γράφει άλλωστε η Ιστορία του μπάσκετ…(για Αλβέρτη άυριο)
-
στα παλια φαιναλ φορ σπανια κερδιζε το φαβορι και θυμομαστε με τι ψυχολογια πηγαιναν...
μαικ σμιθ ηταν ο σμολ φοργουορντ της μπανταλονα!καλη αποδοση σημερα,ανησυχω για σλοβενια...
-
ΒΑΡΑ ΛΟΥΚΕΤΟ ΡΕ ΜΟΝΤΕΡΕΙΤΟΡ..ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΗΞΑΝΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΟΜΑΜΑΚΙΕΣ..ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΜΑ ΘΕΛΟΥΝ..
ΑΙΝΤΕΕΕΕ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ...
-
Καλη αρχη και η συνεχεια θα ειναι ιδια...
Εξαιρετικη αμυνα,αρκετες λυσεις στην επιθεση.Ο Χατζηβρεττας εξουδετερωσε τον «πολυ» Παρκερ.Σειρα εχει η Σλοβενια τωρα...
-
Ο χρήστης Random1 έγραψε:
ΒΑΡΑ ΛΟΥΚΕΤΟ ΡΕ ΜΟΝΤΕΡΕΙΤΟΡ..ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΗΞΑΝΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΟΜΑΜΑΚΙΕΣ..ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΜΑ ΘΕΛΟΥΝ..ΑΙΝΤΕΕΕΕ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ...
Θα κάνω μια τρελή υπόθεση: είσαι Παναθηναϊκος.
-
Ο χρήστης Random1 έγραψε:
ΒΑΡΑ ΛΟΥΚΕΤΟ ΡΕ ΜΟΝΤΕΡΕΙΤΟΡ..ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΗΞΑΝΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΟΜΑΜΑΚΙΕΣ..ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΜΑ ΘΕΛΟΥΝ..ΑΙΝΤΕΕΕΕ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ...
Ραντομάκο, δε βλέπεις μακρυά ...
(1) Στα γήπεδα μαζεύονται πολλές αιθέριες υπάρξεις που σε ενδιαφέρουν.
(2) Υπάρχουν τύποι που ασχολούνται με αθλητομαμακιες και σου ανοίγει η αγορά των κοριτσιών.καλημέρα
-
Ο χρήστης gvala έγραψε:
Για την προσποίηση στον αέρα και το ανάποδο λέι-απ κάτω από το καλάθι στα μούτρα του Σακίλ Ο'νιλ σε παιχνίδι Ελλάδας - ΗΠΑ στο μουντομπάσκετ!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Για την προσποίηση στον αέρα και το ανάποδο λέι-απ κάτω από το καλάθι στα μούτρα του Σακίλ Ο'νιλ σε παιχνίδι Ελλάδας - ΗΠΑ στο μουντομπάσκετ!
Και για το παιχνιδι που εκανε στο 73-38 με τον Παο
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
ασχολείστε ακόμα με το άθλημα της πορτοκαλί μπάλας;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Τον μπακατσιά ποιον λόγο έχει κάποιος για να τον θυμάται;
Ορθόν! 3/3 τρίποντα αν δεν κάνω λάθος παρά το ότι ποτέ δεν σουτάριζε καλά, και τρελό σπρώξιμο της ομάδας στον αιφνιδιασμό.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Ασχολούμαστε με αθλήματα στα οποία η Ελλάδα δε χάνει από την Αλβανία.
-
αλλά από τη Λετονία στο ΟΑΚΑ
για τους γαύρους εννοώ ότι ασχολούνται με το μπάσκετ ακόμα
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
αλλά από τη Λετονία στο ΟΑΚΑ
για τους γαύρους εννοώ ότι ασχολούνται με το μπάσκετ ακόμα
Έστω !
Βasket:Εθνική Ελλάδος-Mundobasket 2006 Ιαπωνια...