-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Το Τζαζ χρησιμοποιεί 7 από τις θεωρητικά 'άπειρες' σχέσεις μετάδοσης του CVT. Το Punto πόσες?νομίζω 'πραγματικό' CVT σε μικρό αυτοκίνητο, που μπορούσε δηλαδή να πάρει 'όλες' τις σχέσεις μετάδοσης, ήταν μόνο του Subaru Justy ή κάνω λάθος?
όλα τα CVT δουλέβουν ως αυτόματα με όλες τις θεωρητικά 'άπειρες' σχέσεις.
άλλα όλα και εχουν και ένα 'manual emulation mode' στο όποιο ο κατασκευαστής έχει επιλέξει κάποιες απο αυτές της σχέσης και τις έχει ονομάσει
1η 2η 3η κτλΣτο Punto το Sporting είναι 7 προεπιλέγμενες και στα απλά ειναι 6 με μοναδική διαφορά το software και όχι τα μηχανικά μέρη.
Το κιβώτιο του Punto είναι το ίδιο με το justy αφού η FIAT το αγοράζει απο την Fuji heavy (Subaru). -
Renault Clio
-
κλιο χαλαραροτατα!
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
κλιο χαλαραροτατα!Clio ανετα...
-
παιδια πως και δεν ψηφισε κανεις το peugeot 206? νομιζα οτι ηταν καλο αυτοκινητο,σταθερο και γρηγορο;
-
Επειδή υπάρχει και το Clio στην ψηφοφορία.
-
Γρήγορο και σταθερό, Clio, εκεί η ψήφος μου.
αν είχα να διαλέξω, ίσως αγόραζα το Punto πάντως... -
CLIO k 206 πολυ καλοστημένα..τα εχω οδηγησει κ τα 2
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Γρήγορο και σταθερό, Clio, εκεί η ψήφος μου.
αν είχα να διαλέξω, ίσως αγόραζα το Punto πάντως...μηπως στην τελικη θα επερνες yaris??
-
Το Punto με χίλια. Γιατι επιταχυνει πραγματικά γρήγορα και βιδώνει στις στροφές
-
το κλιο κραδαινει ακομα τον εξκαλιμπερ!!!
πολυ χαιρομαι!!! -
Να πω την αλήθεια ποτέ δεν κατάλαβα τον όρο 'σταθερό'...
Υπάρχει κανένα αυτοκίνητο που να φεύγει μόνο του απ' τον δρόμο;Αν εννοείς ποιότητα κύλισης,αίσθηση χρηματοκιβωτίου και 'εδώ μέσα δεν καταλαβαίνω τίποτα',τότε αυτή την αίσθηση ΔΕΝ θα την βρεις στο punto.Το αμαξάκι στρίβει (παρόλο το ελαφρύ τιμόνι),φρενάρει και γκαζώνει πολύ ωραία,αλλά άνεση και ποιότητα κύλισης μη περιμένεις.
Το 206 (το 1.6),στο οποίο έχω υπάρξει επιβάτης,έχει άνεση και αρκετά σφικτή αίσθηση με αρκετά άτακτηη ουρά.
Το clio πρέπει να έχει τον καλύτερο συνδυασμό άνεσης+στριψίματος,αρκεί να χωράς μέσα.
Για το colt δεν έχω άποψη,αλλά μόνο που βλέπω το 5θυρο μου γυρνάνε τ' άντερα...
Η ψήφος μου πάει στο Punto-συναισθηματισμού βοηθώντας,αποκλείωντας το clio λόγω χώρων και του αναμενόμενου νέου clio,ενώ 206 θα έπαιρνα μόνο το 1600...
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Αν εννοείς ποιότητα κύλισης,αίσθηση χρηματοκιβωτίου και 'εδώ μέσα δεν καταλαβαίνω τίποτα',τότε αυτή την αίσθηση ΔΕΝ θα την βρεις στο punto.Το αμαξάκι στρίβει (παρόλο το ελαφρύ τιμόνι),φρενάρει και γκαζώνει πολύ ωραία,αλλά άνεση και ποιότητα κύλισης μη περιμένεις.
Το Punto Μκ2b έχει διαφορετικά σινεμπλοκ και ρύθμιση και έχει πολύ πιο βελτιωμένη 'ποιότητα κύλισης' σε σχέση με το Mk2.
Κράτηματα έχει πάρα πολύ καλά και οι μηχανές έχουν πολυ καλύ απόκριση.
Οι σχετικά μακριά 5η σημαίνει και άνετο ταξίδι.Μείονέκτημα το τιμόνι που παρόλο τρομέρα πρακτικό στην πόλη με την επιλογή CITY (που γυρνάει με το μικρό δακτυλάκι), σε γρηγορες διαδρομές στερήται αίσθησης.
-
μιας και κλινω προς την αγορα του Κλιο να θεσω μια ερωτηση... ακουγεται πολυ οτι εχουν βγει προβληματικα τα κλιο.
μαλιστα ηα δερφη ενος φιλου το πηρε καινουργιο και μεσα σε κατι μηνες τις εβγαλε προβλημα σε κατι ηλεκτρικα.
εχετε ακουσει κατι ή αξιζει να ταγορασω; -
Ο χρήστης Hamurabi έγραψε:
μιας και κλινω προς την αγορα του Κλιο να θεσω μια ερωτηση... ακουγεται πολυ οτι εχουν βγει προβληματικα τα κλιο.
μαλιστα ηα δερφη ενος φιλου το πηρε καινουργιο και μεσα σε κατι μηνες τις εβγαλε προβλημα σε κατι ηλεκτρικα.
εχετε ακουσει κατι ή αξιζει να ταγορασω;Κάποια έχουν βγάλει ζημιές κάποια άλλα όχι! είναι καθαρή τύχη τελικά κ το πιο σύνηθες πρόβλημα είναι αυτό με τους πολλαπλασιαστές!
Αλλά όσοι τους άλλαξαν κ έβαλαν της Denso όλα καλάΑν θες ρίξε μία ματιά στο Http://www.greekrenaultclub.gr να πάρεις μία γεύση!
Α! Οκτώβριο αν δεν κάνω λάθος έρχεται το clio III, μήπως να το ξανασκεπτόσουν? εκτός κ αν πάρεις κάποιο από τα ΙΙ σε μειωμένες τιμές λόγο αλλαγής, αλλά κ πάλι όταν βγαίνει το νέο....
Φιλικά
ΝικόλαςPS: από τα δύο μας clio είμαι υπερευχαριστημένος
-
δεν ηξερα οτι βγαινει καινουργιο κλιο τον οκτωβριο...
τοτε μηπως να περνα το 206;
ειμαι αναμεσα σε κλιο και 206... βοηθηστε με.. -
δεν ηξερα οτι βγαινει καινουργιο κλιο τον οκτωβριο...
τοτε μηπως να περνα το 206;
ειμαι αναμεσα σε κλιο και 206... βοηθηστε με..Το 206 είναι εξίσου παλιό με το clio κ σίγουρα οδεύει κ αυτό προς αλλαγή!
-
για το 206 εχουν ακουστει τιποτα προβληματα οπως με τα κλιο;
-
για το 206 εχουν ακουστει τιποτα προβληματα οπως με τα κλιο;Δυστυχώς ναι αλλά είπα ότι αυτά είναι τυχερά! όλα βγάζουν ζημιές ακόμα κ τα ακριβότερα
-
επειδη ειμαι αναμεσα σε κλιο και 206... ποιο απτα 2 εχει τη φημη του πιο 'ζημιαρικου';
Ποιο ειναι πιο γρηγορο και σταθερο ταυτοχρονα!