-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
φυσικα στη κατηγορια του μαμαει και δερνει...ποιος???? το μικρα???? απο ποτε????
-
Έχω και εγώ ένα Nissan Sunny N14, 1.6 3θυρο, μοντ. '92. Το αγόρασα μεταχειρισμένο στα 80.000Κm/h πριν 4 χρόνια και τώρα έχει 128.000m/h.
Eίναι το πρώτο μου αυτοκίνητο και είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Η μητέρα μου έχει αυτή τη στιγμή ένα Micra 1.2(αγορασμένο πριν 6 μήνες, υπέροχο) και ο πατέρας μου μόλις πούλησε την ΒΜW 518 μοντ. '86 και πήρε το Primera 1.6(πολύ καλό).Περί αξιοπιστίας:
Δίπλωμα πήρα το '95, αλλά δεν οδήγησα πριν το 2001 ξανά(δεν είχα δικό μου αυτοκίνητο..). Ποτέ δεν είχα βάλει 5η ταχύτητα στη σχολή οδηγών, οπότε, μόλις αγόρασα το Sunny ρωτάω: 'Πώς μπαίνει η 5η;' Μου λένε: 'λοξά προς τα δεξιά, απάνω'.
Πάω προς την Χαλκιδική, με έναν φίλο μου( που δεν οδηγούσε) και με 4η και 120-130Km/h, αποφασίζω επιτέλους να βάλω 5η... Οι στροφές εκσφενδονίζονται γύρω στις 5500, η μηχανή να κάνει ένα θόρυβο μεγαλύτερο, και νοιώθω το αυτοκίνητο σαν κινείται πάνω σε ράγες τρένου! Βράχος σας λέω! Αναρωτιόμουν εάν ο προηγούμενος ιδιοκτήτης είχε κάνει καμιά μετατροπή...
Τέλος πάντων, για να μην πολυλογώ, η σχέση που είχα επιλέξει ΔΕΝ ήταν η 5η, αλλά η 3η! Συνέχισα να επιταχύνω γρήγορα μέχρι τα 165Km/h , αλλά παραπάνω δεν μπορούσε να πάει.
Πήγαινα με αυτόν τον ρυθμό γύρω στη 1 1/2 ώρα, μέσα σε καύσωνα(σίγουρα πάνω από 40 βαθμούς), το air-condition στο full.Τελικά, ένα σωληνάκι νερού δεν άντεξε στην πίεση, ράγισε και έμεινα χωρίς νερό στο ψυγείο, μέχρι που το καπό άρχισε να τρίζει...(η θερμοκρασία του κινητήρα να έχει τερματίσει..., αν και την πρόσεξα αργότερα...).
Τέλος πάντων, στο συνεργείο δεν μου βρήκαν τίποτα στον κινητήρα(τους είπα την ιστορία), άλλαξα μόνο το σωληνάκι. Το αυτοκίνητο σήμερα, 4 χρόνια μετά, δείχνει όσο δυνατό όσο ποτέ, και η μηχανή του δεν μασάει τίποτα, ακόμη και σε ανηφόρες.
-
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
Καλημέρα,λοιπόν έχουμε και λέμε...Θετικά:
Κινητήρας διαμάντι
Κιβώτιο (σχέσεις αλλά και αίσθηση)
Στήσιμο ανάρτησης
Κατανάλωση (όταν δε το πιέζεις)
Εξοπλισμός
Πολύ ευέλικτο στη πόλη (κυρίως λόγω μικρού κύκλου στροφής)Αρνητικά:
Πιο σφιχτή ανάρτηση απο τα ανταγωνιστικά μοντέλα με αποτέλεσμα να κοπανάει ελαφρώς περισσότερο (Με τις 15άρες ζάντες γιατί με τις 14άρες δε το έχω οδηγήσει)
Ευαίσθητο BAS,εμπλέκεται η υποβοήθηση φρεναρίσματος λίγο απότομα (αυτό θα σε προβληματίσει μονάχα σε γρήγορους ρυθμούς οδήγησης)
Ελαφρύ τιμόνι γύρω απο το κέντρο (πολύ καλύτερο απο του Punto πάντως)
Χώροι όχι όσο αυτοί του Punto ή του Yaris αλλά αρκετοί για 4 άτομα.
Οι κοντές σχέσεις του κιβωτίου σε συνδιασμό με τον θορυβώδη στις ψηλές στροφές κινητήρα θα κουράσει τα ευαίσθητα αυτιά σε πολύωρο ταξίδι.Αυτά προς το παρόν,όταν θυμηθώ και άλλα θα τα γράψω...
nass αυτά είχα αναφέρει παλαιότερα εδώ μέσα.
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
φυσικα στη κατηγορια του μαμαει και δερνει...
ποιος???? το μικρα???? απο ποτε????
Απο τότε που βγήκε, Γενάρης του 2003
-
Θειος μου σκεφτεται την αγορα μεταχειρισμενου primera 1,6 (αυτο που κυκλοφορει) και εχει βρει ενα και μου ειπε να μαθω τι ζημιες μπορει να εχει το αυτοκινητο και τι να προσεξει περισσοτερο. Μαλιστα ο τυπος το εχει εμφανισιακα φτιαγμενο και φοβαται μηπως ηταν γκαζοφονιας. Ξαδερφος μου εχει το αυτοκινητο και περαν των τριγμων δεν εχει κανενα προβλημα εκτος του οτι τον τελευταιο καιρο στην εκκινηση δεν του κραταει καλα το ρελαντι και ισως ειναι στις εκκινησεις που βαζει κατευθειαν μπροστα χωρις να περιμενει λιγο στο on πριν μιζαρει. Τι μπορει να φταιει; Τι προβληματα βγαζει το αυτοκινητο λοιπον;
Επισης απο το http://www.honestjohn.co.uk βρηκα αυτα:Handling of 1.8 SVE is far from brilliant and engine lacks power. Using TV screen alone to reverse can be disorientating. (There have been a few bumps.) Sudden poor running of petrol engines or failure to start due to crankshaft sensor malfunction (seems to be vulnerable to dirt or water ingress: see recalls). Doors have no rubbing strip and are prone to supermarket dings. Cable controlling injection when turbo cuts in was too short on 2003MY cars and consequently could break.
Αυτο το crankshaft sensor malfunction πως μεταφραζετε; Αισθητηρας στροφαλοφορου; Μηπως αυτο φταιει στον ξαδερφο μου για το ρελαντι; Αυτο που λεει για τις πορτες εννοει οτι δεν ειναι καλες οι τσιμουχες και δεν ακουγεται καλα ο θορυβος των προτων οταν κλεινουν; Δεν το καταλαβαινω ας το εξηγησει καποιος καλυτερα.
EDIT: Υπαρχει στο νετ κανα forum για Nissan; -
Επισης μηπως εχει κανενας το service manual του Primera 1.6;
-
crankshaft sensor malfunction πρεπει να ειναι ο αισθητηρας θεσης στροφαλοφορου.Αν λερωθει το ματακι δεν μπορει να καταλαβει την θεση του στροφαλου η ECU και δεν αναβει η μηχανη.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
crankshaft sensor malfunction πρεπει να ειναι ο αισθητηρας θεσης στροφαλοφορου.Αν λερωθει το ματακι δεν μπορει να καταλαβει την θεση του στροφαλου η ECU και δεν αναβει η μηχανη.Πάντως crankshaft είναι ο στροφαλοφόρος...
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Θειος μου σκεφτεται την αγορα μεταχειρισμενου primera 1,6 (αυτο που κυκλοφορει) και εχει βρει ενα και μου ειπε να μαθω τι ζημιες μπορει να εχει το αυτοκινητο και τι να προσεξει περισσοτερο. Μαλιστα ο τυπος το εχει εμφανισιακα φτιαγμενο και φοβαται μηπως ηταν γκαζοφονιας. Ξαδερφος μου εχει το αυτοκινητο και περαν των τριγμων δεν εχει κανενα προβλημα εκτος του οτι τον τελευταιο καιρο στην εκκινηση δεν του κραταει καλα το ρελαντι και ισως ειναι στις εκκινησεις που βαζει κατευθειαν μπροστα χωρις να περιμενει λιγο στο on πριν μιζαρει. Τι μπορει να φταιει; Τι προβληματα βγαζει το αυτοκινητο λοιπον;
Επισης απο το http://www.honestjohn.co.uk βρηκα αυτα:Handling of 1.8 SVE is far from brilliant and engine lacks power. Using TV screen alone to reverse can be disorientating. (There have been a few bumps.) Sudden poor running of petrol engines or failure to start due to crankshaft sensor malfunction (seems to be vulnerable to dirt or water ingress: see recalls). Doors have no rubbing strip and are prone to supermarket dings. Cable controlling injection when turbo cuts in was too short on 2003MY cars and consequently could break.
Αυτο το crankshaft sensor malfunction πως μεταφραζετε; Αισθητηρας στροφαλοφορου; Μηπως αυτο φταιει στον ξαδερφο μου για το ρελαντι; Αυτο που λεει για τις πορτες εννοει οτι δεν ειναι καλες οι τσιμουχες και δεν ακουγεται καλα ο θορυβος των προτων οταν κλεινουν; Δεν το καταλαβαινω ας το εξηγησει καποιος καλυτερα.
EDIT: Υπαρχει στο νετ κανα forum για Nissan;Δεν ξερω γι αυτα που γραφεις παντως στα πριμερα συγκεκριμενων ημερομηνιων ειχαν δεν ειχαν προβλημα τα ανακαλλεσαν για αντικατασταση αισθητηρα στροφαλου.
Οι τσιμουχες στις πορτες ακουγονται οταν ανεβαινεις κανα πεζοδρομιο.
Τι ψεκαζουν στο σερβις τι για σφιξιμο των θυρων το εχω παει,τελικα αν
δυναμωσεις λιγο το cd δεν ακουγεται τιποτα μα τιποτα -
Ξαδερφος μου εχει το αυτοκινητο και περαν των τριγμων δεν εχει κανενα προβλημα εκτος του οτι τον τελευταιο καιρο στην εκκινηση δεν του κραταει καλα το ρελαντι και ισως ειναι στις εκκινησεις που βαζει κατευθειαν μπροστα χωρις να περιμενει λιγο στο on πριν μιζαρει.το είχα πάθει κι εγώ πριν 2 χρόνια στο almera. Με μια επίσκεψη στο επίσημο service και μετά από 10 λεπτά σύνδεση στον 'εγκέφαλο' έγινε παρελθόν. Ο μηχανικός ήξερε το πρόβλημα και δεν το έψαξε καθόλου. Μάλιστα όσο ήμουν εκεί ήρθε άλλος ένας με το ίδιο πρόβλημα. Μου κόστισε 10 λεπτά από τον χρόνο μου και 35
-
θα ήθελα την βοήθεια σας για κάποια ανταλλακτικά που ψάχνω. Έχω ένα NISSAN SUNNY N 14 του 92 και ψάχνω να βρώ κάθισμα οδηγού( έσπασε η πλάτη) και πλαινό καθρέπτη συνοδηγού(έφυγε το τζαμάκι με τη βάση από καλό γείτονα )
Έχετε υπόψη καμία μάντρα με ανταλλακτικά τέτοιου τύπου;
Μήπως ξέρετε καποιο τρόπο επισκευής; -
Ξερει κανεις απο τι ειναι το καπο και τα φτερα του primera;
-
Ο χρήστης kospapad έγραψε:
θα ήθελα την βοήθεια σας για κάποια ανταλλακτικά που ψάχνω. Έχω ένα NISSAN SUNNY N 14 του 92 και ψάχνω να βρώ κάθισμα οδηγού( έσπασε η πλάτη) και πλαινό καθρέπτη συνοδηγού(έφυγε το τζαμάκι με τη βάση από καλό γείτονα )
Μήπως ξέρετε καποιο τρόπο επισκευής;Για το τζαμάκι του καθρέπτη κοίτα στην carglass με κόστος 6-8 ευρώ.210-5311561
-
Ξερει κανεις απο τι ειναι το καπο και τα φτερα του primera;Λαμαρίνα... Γιατί?
-
Απλως ψαχνω ποια αυτοκινητα εχουν αλουμινενιο καπο και πλαστικα φτερα οπως το c4 μου!
-
Ο χρήστης kospapad έγραψε:
Μήπως ξέρετε καποιο τρόπο επισκευής;Ρίξε μια ματιά προς την Φρατζή στου ΦΙΞ. Έχει δεκάδες μαγαζιά με ανταλλακτικά για όλες τις εταιρείες...
-
Απλως ψαχνω ποια αυτοκινητα εχουν αλουμινενιο καπο και πλαστικα φτερα οπως το c4 μου!Πλαστικά φτερά από Nissan έχουν το Xtrail και παλαιότερα το Almera Tino.
Αλουμινένιο καπώ δεν θυμάμαι πλην κάποιας έκδοσης της Corolla AE111 (η στρογγυλοφάναρη, τη λέω καλά?) -
Ξερει κανενας τιποτα forums για nissan και κυριως για primera ελληνικα και ξενα;
-
Ξερει κανενας τιποτα forums για nissan και κυριως για primera ελληνικα και ξενα;Για δοκίμασε αυτό
-
Οδηγώ ένα 1.5 (πρίν την αναβάθμιση) και έχω κάνει 100,000 χλμ. 2 βασικά προβλήματα παρουσιάστηκαν: 1ον στο ρελαντί το μοτέρ έσβηνε από μόνο του.Το πήγα σε έναν αντιπρόσωπο και μου έλεγαν για εγκεφάλους, ρυθμίσεις και 500
NISSAN FORUM